HNK Hasići

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
HNK Hasići
Puno ime Hrvatski nogometni klub Hasići
Osnovan 1994.

Hrvatski nogometni klub "Hasići" je bio nogometni klub koji je predstavljao naselja Donji Hasić i Gornji Hasić u općini Bosanski Šamac, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

O klubu[uredi VE | uredi]

Do 1992. godine su postojali klubovi "Mladost" iz Donjeg Hasića i "ONK Hasić" iz Gornjeg Hasića, koji zbog rata u BiH, okupacije i protjerivanja hrvatskog stanovništva od strane srpskih postrojbi prestaju sa djelovanjem.
Sredinom 1994. godine u progonstvu se osniva HNK "Hasići" , od strane članova i djelatnika "Mladosti" i "ONK Hasić", te uzima plavu boju za dresove. Klub uspijeva registrirati dvadesetak igrača iz bivša dva kluba, te je dobivena i kupljena športska oprema. Prvo nastupa na nekoliko turnira, a potom se u sezoni 1994./95. uključuje u Prvu ligu Herceg-Bosne - Posavska skupina. Zbog nemogućnosti igranja u Hasićima, utakmice igraju u Domaljevcu, a treniraju u Baziku, u samoj blizini bojišta.
Daytonskim sporazumom Donji Hasić i Gornji Hasić su pripali Republici Srpskoj, te klub prestaje sa djelovanjem na prijelazu 1995. i 1996. godine.
U kolovozu 2006. godine, nakon djelomičnog povratka, dolazi do obnoviteljske skupštine kluba, sada pod nazivom NK "Hasići" - Donji i Gornji Hasić, te se uređuje nogometno igralište, ali klub i dalje ne sudjeluje u natjecanjima. [1]

Uspjesi[uredi VE | uredi]

Pregled plasmana[uredi VE | uredi]

sezona rang
lige
liga poz. klubova
u ligi
ut pob ner por gol+ gol- bod napomene izvori
1994./95. I. 1. liga Herceg-Bosne - Bosanska Posavina - skupina A 6. 8 14 3 5 6 13 26 14
1995./96. I. 1. liga Herceg-Bosne - Bosanska Posavina - skupina B 8. 8 7 1 2 4 10 19 5 odustali tijekom sezone

Poznati igrači[uredi VE | uredi]

Unutrašnje poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]