Ivana Kovač

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ivana Kovač
Ime u rodnom listuIvana Kovač
Rođen/a1. rujna 1977.
Žanr/ovizabavna glazba
Zanimanjepjevačica
Portal o glazbi
Portal o životopisima

Ivana Kovač (Zagreb, 1. rujna 1977.), hrvatska je pjevačica zabavne glazbe.

Životopis[uredi VE | uredi]

Ivana Kovač poznata je kao hrvatska pjevačica zabavne glazbe. Rođena je u Zagrebu, 1. rujna 1977. godine. Kći je najveće legende hrvatske glazbene scene Miše Kovača, podrijetlom iz Šibenika te bivše Miss Jugoslavije, Anite Baturine, rodom Splićanke. Život joj nije bio lak te su je mnoge tragedije obilježile, ali iz svih se teških životnih situacija izvukla te danas živi mirnim obiteljskim životom. Poznata je po pjesmama "Ako si muško", "Ludilo", "Bila boja" i mnogim drugim duetima.

Obrazovanje[uredi VE | uredi]

Nakon završene osnovne škole u rodnom Zagrebu, upisuje Srednju kozmetičku školu koju završava s odličnim uspjehom. U srednjoškolsko se doba rado bavila baletom i taekwondoom.

Privatni život[uredi VE | uredi]

Ivana je imala idilično djetinjstvo te je bila okružena potrebnom ljubavi i pažnjom. Otac Mišo svugdje ju je vodio jer je ona bila njegova prava mezimica. Bio je popustljiv, a majka je bila stroga te je tjerala Ivanu da puno uči i često joj je branila izlaske. Već je 10 godina u vezi s Elvirom Hasanhodžićem, s kojim je dobila kći Elenu.

Obiteljska tragedija[uredi VE | uredi]

1992. godine, obitelj Kovač zadesila je strašna tragedija. Naime, dvije godine stariji brat Edi smrtno je stradao u Domovinskom ratu kao član specijalne postrojbe Hrvatske vojske. Postao je najmlađi vojnik i punih je sedam mjeseci čuvao vojne objekte po Zagrebu, a četiri dana prije nego je trebao otići iz vojske i skinuti uniformu, pronađen je mrtav pod nerazjašnjenim okolnostima. Policija je Edijevu smrt proglasila samoubojstvom, ali njegova obitelj i dan danas tvrdi da je on ubijen. Nakon te tragedije, Mišo Kovač pao je u depresiju te si je pucao u prsa, ali je ostao živ i shvatio je da mora krenuti dalje. U to se vrijeme rastao od majke svoje djece Anite Baturine te je to za Ivanu bio još jedan težak udarac s kojim se nije znala nositi pa se okrenula drogi.

Izvori[uredi VE | uredi]