Ivana Paradžiković

Izvor: Wikipedija

Ivana Paradžiković (Srijemska Mitrovica, 12. svibnja 1981.[1]), hrvatska televizijska voditeljica, urednica i novinarka.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Djetinjstvo je provela u srijemskom selu Kukujevcima kod Šida u obitelji Hrvata, u braku starosjedilačkog Hrvata i Hrvatice iz obitelji hrvatskih doseljenika iz Imotskog. S 8 godina, u vrijeme raspada SFRJ i progona Hrvata u Vojvodini, s užom obitelji napušta rodno selo.

Odselili su u Zagreb. Godine 2000. je upisala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, smjer tisak. Godine 2021. godine magistrirala je novinarstvo na Sveučilištu Sjever.

Od 2003. radi na televiziji. Radila je kao novinarka, izvjestiteljica, producentica i autorica scenarija. Nakon šest godina dobila je glavno mjesto pred televizijskim kamerama u informativnim emisijama, kao voditeljica u emisiji Vijesti i u središnjoj informativnoj emisiji 'Dnevnik Nove TV' te poslije u emisiji Provjereno.

Zasluge[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Ivana ParadžikovićArhivirana inačica izvorne stranice od 21. veljače 2013. (Wayback Machine), pristupljeno 23. prosinca 2012.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]