Krešimir Bubalo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Krešimir Bubalo
predsjednik Uprave Pevexa
Rođenje 5. studenoga 1973.
Zanimanje poduzetništvo

Krešimir Bubalo (Osijek, 5. studenoga 1973. [1]) je diplomirani ekonomist koji je svoje bogato profesionalno iskustvo stjecao na različitim upravljačkim pozicijama u privatnom i javnom sektoru.

Diplomirao je 1997. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku - smjer poduzetništvo. Tijekom studija primio je Rektorovu nagradu 1996. godine. Sudionik je Domovinskog rata u Osijeku. U bankarstvu radi od 1997. godine i to u Gradskoj banci d.d. Osijek, a potom u Hypo-Alpe-Adria banci d.d. Zagreb. Od 2001. godine voditelj je Podružnice Slavonske banke d.d. Osijek u Vukovar. Iz bankarskog sektora ulazi u političke vode te je u Skupštinu Osječko-baranjske županije izabran na prijevremenim izborima 2004. godine, a Skupština ga je izabrala na dužnost župana koju je obnašao prethodnu godinu dana. Za župana je ponovo izabran s Nezavisne županijske liste nositelja Branimira Glavaša nakon lokalnih izbora 2005. godine.

4. lipnja 2009. pobijedio je na prvim neposrednim lokalnim izborima za osječkog gradonačelnika. Na toj je dužnosti ostao do 10. lipnja 2013. nakon čega politički put nastavlja kao zastupnik u Hrvatskom Saboru, a 2016. se vrača u realni sektor kao član Uprave Pevexa zadužen za financije. U veljači 2021. godine Nadzorni odbor Trgovačkog lanca Pevex imenuje ga za predsjednika Uprave Pevexa.

Uz karijeru u realnom sektoru ovaj strastveni političar 2020. godine pridružuje se Domovinskom pokretu te osvaja mandat na parlamentarnim izborima iste godine. Mandat predaje Stipi Mlinariću, hrvatskome branitelju i članu Domovinskog pokreta.

Izvori[uredi | uredi kôd]


Flag of Croatia.svg Society.png Nedovršeni članak Krešimir Bubalo koji govori o hrvatskom političaru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.