Nacrt:Ivan Sever glazbenik

Izvor: Wikipedija

Ivan Sever (18.01.1995., Zagreb) hrvatski je pjevač i kantautor. Javnosti je postao poznat sudjelovanjem u showu The Voice, nakon čega je započeo svoju solo glazbenu karijeru. Njegova glazbena karijera započela je još u najranijim danima tijekom njegovog školovanja kada je upisao Rock akademiju gdje je pohađao solo pjevanje. Također je pohađao i sate nekoliko instrumenata. Međutim veliku većinu instrumenata koje svira samostalno je naučio. Tijekom školovanja svirao je u srednjoškolskom bendu.

Glazbena karijera[uredi | uredi kôd]

U početcima njegove glazbene karijere više se posvećivao glazbenim obradama, međutim u posljednje vrijeme piše samostalno tekst i glazbu te stvara nove pjesme. Njegova prekretnica u glazbenoj karijeri dogodila se kada se prijavio u talent show The Voice Hrvatska gdje je dogurao do top 16. Sudjelovanjem u showu stekao je mnoga poznanstva te je započeo svoju solo karijeru. Ujedno su mu se pružile prilike nastupati s poznatim pjevačima te je na koncertu u organizaciji The Voice Hrvatska nastupao u duetu s Vanna. Nakon sudjelovanja u showu pružila mu se prilika za potpisivanjem ugovora s Croatia Records te je njegov prvi singl pod nazivom Nevjera izašao 2021. godine. Već sljedeće godine prijavio se na CMC festival s pjesmom Ivan Sever - Mir , te je izazvao veliku pažnju nastupom na tako velikom festivalu. Ujedno mu se pružila i prilika za nastupom u HRT-ovoj emisiji A strana 2022 godine. Obzirom da je glazba njegov život pronašao se i u poslu na radiju, gdje je okružen glazbom cijeli dan te uživa radeći s velikim brojem ljudi. Ove godine također se prijavio na CMC festival te je predstavio svoj posljednji singl pod nazivom Dao sam ti sve.

Privatni život[uredi | uredi kôd]

U slobodno vrijeme bavi se sportom, a zahvaljujući vlastitoj želji za učenjem stranih jezika savladao je veliki broj stranih jezika, a neki od njih su: grčki, turski, njemački u ruski jezik.