Razlika između inačica stranice »Massimo Savić«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 830 bajtova ,  prije 7 godina
dopuna životopisu
m
(dopuna životopisu)
 
Godine [[1983]]., kao vođa legendarne new wave / synth-pop grupe '''[[Dorian Gray (grupa)|Dorian Gray]]''' izdaje prvi - ''Sjaj u tami'', te dvije godine kasnije drugi album ''Za tvoje oči''. Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe [[The Walker Brothers|Walker Brothers]] ''The sun ain't gonna shine anymore'', ali i upečatljivom glasu Massima Savića.
Na žalost, članovi benda tih su godina eksperimentirali s drogom. Oni su na to gledalis umjetničke strane „kao na poticaj za stvaranje glazbe“.
 
Bend se raspao 1986. zbog novčanih problema. Naime, članovi u Švedskoj potrošili dva i pol puta više dana snimanja od onoga što je Jugoton bio spreman platiti te su tražili od benda da ostatak potrošenih sati plate iz svoga džepa.. Menadžer Marijan Crnarić uspio je dogovoriti 42 koncerta po bivšoj Jugoslaviji što je članovima benda bilo dovoljno da zarade jedino za dnevnice dok je ostatak zarade otišao na pokrivanje duga Jugotonu. Bend se na kraju raspao zbog besparice i međusobnih optuživanja.<ref name="Vecernji list">[http://www.vecernji.hr/biografije/massimo-savic-366 Massimo Savić, Biografije, Večernji list] (pristupljeno 7.ožujka 2014.)</ref>
Nakon razlaza grupe započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u suradnji s [[Zrinko Tutić|Zrinkom Tutićem]]. Slijedi zaokret u karijeri i art pop i rock projekti poput albuma na engleskom jeziku ''Elements'' ili vokal u grupi ''Metal Guru'', uz istovremeno objavljivanje petog albuma u suradnji s Tutićem - ''Benzina'' [[1995]]. godine. Upravo u vrijeme zenita hrvatske "dance" glazbe otpjevao je jedan od najduhovitijih hitova ''Benzina'', a da nije iznevjerio fanove, već je u isto vrijeme dobio i nove.
 
49

uređivanja

Navigacijski izbornik