Radnička stranka (Urugvaj)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Radnička stranka (Urugvaj)
PT-flag.PNG
Vođa Rafael Fernández
Osnovana 1984.
Sjedište Montevideo
Država djelovanja Flag of Uruguay.svg Urugvaj
Glasilo Tribuna de los Trabajadores
Sestrinska stranka Komunistička partija Urugvaja
Podmladak Juventud Revolucionaria
Ideologija trockizam
socijalizam
neokomunizam
Politički položaj krajnja ljevica
Službene boje      crvena
     žuta
Službena stranica

Radnička stranka Urugvaja (špa. Partido de los Trabajadores) je krajnje ljevičarska politička stranka u Urugvaju. Osnovana je 1984. godine u Montevideu s ciljem promicanja trockizma i socijalizma. Na nekim područjima političke djelatnosti surađuje s Komunističkom partijom Urugvaja, iako s njom ne dijeli mišljenja o organizaciji komunističkog društva. Stranka i svoje glasilo, Tribuna de los Trabajadores, u kojem izvještava o događajima unutar stranke i političkoj sceni Urugvaja.

Iako je stranka lijeve političke orijentacije, u Urugvaju nema veliku podršku. Na općim izborima 2014. osvojila je 3.218. glasova, odnosno 0,14 % ukupnih glasova birača, što je najbolji izborni rezultat stranke u njezinoj povijesti.[1]

Trenutačni predsjednik i vođa stranke je Rafael Fernández Rodríguez.[2]

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (šp.) Izborni urugvajski sud - cjelovito izvješće o rezultatima općih izbora 2014.Inačica izvorne stranice arhivirana 14. studenoga 2014., corteelectoral.gub.uy, pristupljeno 22. travnja 2016.
  2. (šp.) Rafael Fernández Rodríguez - kratki životopis na službenim stranicama radničke stranke, pristupljeno 22. travnja 2016.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]