Razgovor:Astronomsko društvo Anonymus Valpovo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Astronomsko društvo Anonymus Valpovo.
Rad na člancima


Tekst kopiran sa sljedećih stranica:

--Sanya (razgovor) 00:38, 11. rujan 2008. (CEST)

Tekst je preveden. Sanya, možda malo pretjeruješ? --Pancho W. Villa (razgovor) 06:35, 11. rujan 2008. (CEST)
Riječ je o copyright-u. Kakav prijevod pominješ? --Sanya (razgovor) 20:35, 11. rujan 2008. (CEST)
Dala si poveznice na neke tekstove na engleskom. Tekst na našim stranicama je na hrvatskom. To se zove prijevod. Netko, najvjerojatnije član udruge, ga je iskoristio za izvor. Misliš li da zbog toga treba masakrirat stranicu? --Pancho W. Villa (razgovor) 07:03, 12. rujan 2008. (CEST)
Sve ovo na engleskom je, čini mi se, prevedeno s ovog, hrvatskog teksta, vjerojatno nije obrnuto...Branka France (razgovor) 20:10, 12. rujan 2008. (CEST)

Branka, hvala na korekciji vanjskih poveznica. 'Moje' poveznice jesu vodile na stranice na hrv. jeziku (barem je kod mene tako izgledalo), tako da pominjanje engl. jezika i prijevoda nije bilo baš jasno. --Sanya (razgovor) 20:23, 12. rujan 2008. (CEST)

Ja osobno poznajem svu tu ekipu, znam tko je postavio tekst i stvarno ne vidim zašto se ovdje cjepidlači kao da se radi o krađi recepta za Coca-Colu i zašto se od ovoga radi prioritet? Da bi se nešto dokazalo? Da bi se netko pravio važan i glumio policajca? Apsurdno je govoriti o autorskim pravima kad netko piše o svojim vlastitim aktivnostima. Da, znam koja su pravila , ali isto tako i znam da Wikipedija nema čvrsta pravila (vidi točku 5), odnosno, ako se pravilo protivi zdravom razumu, potrebno ga je ignorirati. Zdrav razum nalaže da nije isto preuzeti nečiji tekst o šta-ja-znam 3. križarskom ratu (po mogućnosti iz knjige) i sam kopirati tekst koji si sam ranije napisao o vlastitom astronomskom društvu. Svatko tko to želi razumjeti, to može razumjeti. Tko ne želi, tome se ni ne može dokazati.
Molim sve uključene da ubuduće obavezno koriste zdrav razum tijekom rada na wikipediji. Hvala. --Ante Perkovic (razgovor) 18:57, 17. listopad 2008. (CEST)

Potvrda autora[uredi]

Premješteno sa Razgovor sa suradnikom:Ante Perkovic

Potvrđujem da autor ovog teksta poveznice ima sva prava i dopuštenje webmastera za prenošenje sadržaja sa www.anonymus.hr (hrvatskoj i engleskoj verziji). Za sve informacije na: gtomas@anonymus.hr. Pozdrav. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Gaj Tomaš (razgovordoprinosi)

Hvala, Gaj :)
Vedro nebo vam želim u Valpovu :)
--Ante Perkovic (razgovor) 09:24, 18. listopad 2008. (CEST)