Razgovor:Bjelovar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Bjelovar.
Rad na člancima

Ovdje je bilo dopuštenje nekog čovjeka iz gradskog poglavarstva, koji se potpisao imenom i prezimenom. Sada te obavijesti više nema a neki suradnici divljački uređuju. Molim da takvo stanje prestane. Puno je teže nešto napisati negoli obrisati. Zato tražim povrat obrisanoga dok se ne ustanovi zašto obavijesti više nema. -- Goran 00:26, 10. travanj 2007. (CEST)

Ma zašto taj čovjek to radi, mislim briše. -- Goran 00:44, 10. travanj 2007. (CEST)


Ovdje je već bilo dopuštenje ali ga je netko izbrisao, meni se to dopuštenje ne traži jer uostalom ja nisam osoba koja je materijale stavila u članak. -- Goran 20:28, 12. travanj 2007. (CEST)

Na ovoj stranici nije stajalo nikakvo dopuštenje za prenošenje sadržaja, s obzirom da je prošlo 14 dana za pribavljanje potrebne dozvole, članak ću vratiti na inačicu prije unošenja sadržaja za koji ne postoji dozvola. Ukoliko se netko javi s potrebnom dozvolom, koja se može provjeriti, sadržaj će se vratiti. --Roberta F. 01:40, 25. travanj 2007. (CEST)

Poznati Bjelovarčani[uredi]

Dio s poznatim osobama grada Bjelovara postao je predug, predlažem da se izdvoji na novu stranicu, na koju bi se moglo dodati još Bjelovarčana s kratkim životopisom onih koji prema kriterijima još ne zadovoljavaju neke od uvjeta za posebnu stranicu. --Roberta F. 00:12, 12. rujan 2008. (CEST)

Ni ovaj naslov ne valja... treba biti Grad Bjelovar, Grag Pula, Grad Timbuktu, etc .--Zeljko (razgovor) 22:20, 22. rujan 2008. (CEST)

Zanima me tko je stavio sliku sinagoge. Otkuda podatak da je to Bjelovarska sinagoga kada ni ne liči na nju? Valentina

Pogledaj: Dom kulture u Bjelovaru. Nekada je to stvarno bila Bjelovarska sinagoga i ličila je na nju. U međuvremenu je preuređeno i maknuto je sve vezano za sinagogu. U zgradi na katu u gledalištu je i dalje Davidova zvijezda. Ako ništa drugo, to ti je dokaz, da je bila sinagoga.--Fraxinus (razgovor) 01:39, 1. studenog 2013. (CET)

Slika sinagoge ispod koje piše stara sinagoga i dalje nije ispravna. To je vjerojatno sinagoga u nekom obližnjem gradu. Nitko od Bjelovarčana nikada nije vidio ovu sinagogu negdje. Jednostavno nije nikad bila u Bjelovaru. MartinaKL (razgovor) 07:30, 13. kolovoza 2019. (CEST)

Isto tako prva budnica nije mogla biti 1920. godine jer jednostavno nije bilo moguće tako nešto napraviti u tom vremenu i prostoru bez da su sudionici snosili sankcije. Za ovo su potrebni konkretni dokazi, a ne rekla-kazala. Istraživala sam budnicu i te okolnosti i nema dokaza da se budnica radila prije 1950. godine. Neki autori donose da je radnički pokret 1920-tih godina bio jako slab. U Bjelovaru se tada jedino osnivala ćelija komunističkog pokreta. MartinaKL (razgovor) 07:30, 13. kolovoza 2019. (CEST)