Razgovor sa suradnikom:Fraxinus

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Internet-group-chat.svg
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Arhiva:

Sadržaj

Zamisao

Zamisao o počasnim naslovima je dobra, ali tu je još drugih stvari zbog čega ne bi išla. Kubura (razgovor) 23:29, 26. prosinca 2017. (CET)

Neobični jubilej

Neki dan si imao 30.000 uređivanja. :) Kubura (razgovor) 02:05, 28. prosinca 2017. (CET)

WAM Address Collection

Congratulations! You have more than 4 accepted articles in Wikipedia Asian Month! Please submit your postal mailing address via Google form or email me about that on erick@asianmonth.wiki before the end of Janauary, 2018. The Wikimedia Asian Month team only has access to this form, and we will only share your address with local affiliates to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. Please contact your local organizers if you have any question. We apologize for the delay in sending this form to you, this year we will make sure that you will receive your postcard from WAM. If you've not received a postcard from last year's WAM, Please let us know. All ambassadors will receive an electronic certificate from the team. Be sure to fill out your email if you are enlisted Ambassadors list.

Best, Erick Guan (talk)

Izabrani članci

Bok, Fraxinus!

Budući da vidim da se baviš izabranim člancima, bi li mogao uvažiti ovu moju želju koju sam iznio na SZR? I kad smo već kod toga, možeš li na tom popisu maknuti apostrofe s članka o grupi Meshuggah (jer vidim da ih ni Antestor, ni AC/DC, ni Mastodon nemaju). Hvala unaprijed! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 18:55, 31. prosinca 2017. (CET)

The CEE Newsletter, Volume 1, Issue 3, December 2017

CEE Newsletter - cover photo - Vol 1, Issue 3, December 2017.png


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 3 • December_2017
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 10:17, 2. siječnja 2018. (CET)

WAM Address Collection - 1st reminder

Hi there. This is a reminder to fill the address collection. Sorry for the inconvenience if you did submit the form before. If you still wish to receive the postcard from Wikipedia Asian Month, please submit your postal mailing address via this Google form. This form is only accessed by WAM international team. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. If you have problems in accessing the google form, you can use Email This User to send your address to my Email.

If you do not wish to share your personal information and do not want to receive the postcard, please let us know at WAM talk page so I will not keep sending reminders to you. Best, Sailesh Patnaik

Confusion in the previous message- WAM

Hello again, I believe the earlier message has created some confusion. If you have already submitted the details in the Google form, it has been accepted, you don't need to submit it again. The earlier reminder is for those who haven't yet submitted their Google form or if they any alternate way to provide their address. I apologize for creating the confusion. Thanks-Sailesh Patnaik

Nova kategorija

Bok! Da li bi mogao napraviti novu kategoriju o fotografima agencije "Magnum Photos" (zasad ih ima 12)? Postoji na engl. Wiki - en:Category:Magnum photographers, samo ne znam kako bi je nazvali na hrv., "Magnumovi fotografi" ili "Fotografi Magnum Photosa". Hvala :) Silbel (razgovor) 13:35, 13. siječnja 2018. (CET)

alternativni prijedlog

Bok, Fraxinuse,

Prema ovom uređivanju tjedni će se pomicati. Moj prijedlog je ovdje. Ako se to pitanje ne riješi, trebat će usklađivati opise u sljedećim (aktivnim, postojećim) tjednima, izvesti tzv. pretjecanje i td. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 5,53; 21. siječnja 2018. (SEV)

Bok, Fraxinuse!

First off, zahvaljujem ti na trudu oko izabranih članaka. Međutim, oprosti ako ispadam cjepidlaka, nije mi baš to namjera, ali na popisu IČ-a svi su filmovi, serije i albumi pisani s pet apostrofa sa svake strane, ne s tri. Tri su rezervirana za grupe i izvođače (Barem sudeći po tome kako se dosad to provodilo na stranici). Ukratko, samo bih te zamolio da staviš još dva apostrofa sa svake strane naziva za članak A Momentary Lapse of Reason jer su trenutno samo tri. Hvala ti puno unaprijed! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 15:50, 22. siječnja 2018. (CET)

Tour de Baranja

Pozdrav Zašto biciklijada istoimenog naziva ne može biti tako i kategorizirana? Isto pitanje vrijedi i za biciklijadu od Vukovara do Dubrovnika.Ivo Rilović (razgovor) 21:40, 26. siječnja 2018. (CET)

Naziv je diskutabilan kao i sve drugo u životu. Posebno diskutabilan, pa da bi to bilo s pravom istaknuto, možda da, samo ako se ne poznaje materija. Evo, uz malo truda: https://biciklijade.com/filter/?sve=1&gdje=2&trajanje_op=&kotizacija_op=&kilometraza_op=&datumod_op=&datumdo_op= Dakle biciklijade su realnost, to su biciklistički događaji koji ne spadaju u utrke/natjecanja, to su zajedničke organizirane vožnje bez natjecateljskog karaktera. Što je tu diskutabilno u smislu sporno, ne znam, a znam nešto o biciklizmu. No nije bitno što znam, bitno je da je to realnost, cjelina za sebe, biciklistička organizirana vožnja koja se ne može svesti pod drugi naziv/kategoriju, koja je realnost, koja je česta. Koja je prepoznata od nacionalnog biciklističkog saveza kao posebna kategorija: http://www.hbs.hr/calendar/ http://www.hbs.hr/calendar/action~agenda/page_offset~-1/cat_ids~101/request_format~json/

Što se tiče broja potrebnih za kategoriju, koliko vidim pravilo od 5 se ne poštuje na drugim mjestima, ne jednom, često. Insistiranje na strogom pridržavanju pravila na ovom mjestu, a ne i na drugima, to je dio nekog dodatnog nenavedenog pravila ili?

https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Kategorije&offset=&limit=500

npr: https://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Broj_1_albumi_(Novi_Zeland)

Ne razumijem, pa ako može objašnjenjeIvo Rilović (razgovor) 23:25, 26. siječnja 2018. (CET)


Dakle, budući da se niste na to osvrnuli, zaključujem da prethodna primjedba o smislenosti više nije sporna, nakon što sam naveo stotinjak događaja koji se drugačije ne mogu kategorizirati.

"Meni su govorili" nije smislen odgovor, a nije ni baš...

"Neke su ostale" nije točan odgovor, ako se pod "neke" drži mali broj. Postoji velik broj takvih <5, pa i =1, koje se odnose i na stvarno besmislene kategorije. Arbitrarno brisanje nije smisleno, već mora postojati kriterij ili je kriterij random. Mene Vaše mišljenje niti razlog njegova držanja ili mijenjanja ne zanima, već kriteriji, koje nisam našao a da su smisleni i jednako primjenjeni na ostale slučajeve.

Ta slika "mak na konac" je pokušaj slamantog predstavljanja traženja argumentiranog odgovora, pa bolje o tome dalje ništa.

S obzirom da sam odgovorio i pobio sve tvrdnje koje su stajale iza Vašeg brisanja, molim bolji/smislen odgovor ili promjenu akcije.Ivo Rilović (razgovor) 09:55, 27. siječnja 2018. (CET)


Da piše, ali se očito ne provodi. Čemu pozivanje na pravilo koje se ne provodi? Zato jer nemate pravih argumenata ili postoji neki bolji odgovor?

Postavio sam pitanje zašto se pravilo provodi u slučaju A, a ne i u slučaju B (u brojnim slučajevima B), pogotovo što u brojnim slučajevima B postoji puno veće logičko opravdanje za to, a postoji i manji broj (50%) unosa u kategoriji (samo jedan). Dakle s Vaše strane nikako da vidim odgovor na pitanje o postupku koji nije u skladu s praksom (a opravdava se formalnim postojanjem pravila koje se ne provodi). Dodatno, ne provodi se u situacijama koje su puno opravdanije.

Da Vi sada krenete brisati sve te kategorije poevši od onih s 1., ne bi reč rekel.

Može onda ipak odgovor na postavljeno pitanje na koje niste odgovorili.Ivo Rilović (razgovor) 15:37, 27. siječnja 2018. (CET)

U Vašoj ste argumentaciji naveli netočan podatak da postoji pravilo o min 5. To pravilo ne postoji. Postoji smjernica. Je li riječ o Vašem neznanju ili manipulaciji, ili trećem, ne znam. Najprije neznanje o posebnosti biciklijade, onda dvostruki kriteriji o broju kategorija kao minimalnom, pa argumentacija netočnim podatkom. Čuo sam za kritike o hrwiki, sada sam se osvjedočio da nisu bez temelja.Ivo Rilović (razgovor) 18:43, 27. siječnja 2018. (CET)

CEE Newsletter - January 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 1, January 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 1 • January 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 09:58, 2. veljače 2018. (CET)

Napisah

Posvećeno mojim prijateljima iz Bjelovara.[1][2] :) Kubura (razgovor) 09:22, 3. veljače 2018. (CET)

Izabrani članci za 9. tjedan 2018.

Bok, Fraxinuse,

ostavio sam komentar ovdje. Zamislio sam i tehniku po kojoj bi se takve članke popisalo kao i u slučaju Wikipedija:Izabrani članci/blagdani, gdje bi obavijest o tome da je za neki tjedan unaprijed predviđen članak bila na stranici za razgovor kao i u slučaju 9. tjedna 2018., a stranica iz imenskog prostora Wikipedija bila bi preusmjeravala na stranicu za razgovor uz taj imenski prostor. Eto, mislim da Kopernik zaista zaslužuje takav posebni tretman, i da ćemo spremni dočekati 7. tjedan 2023. godine. 718smiley.svg Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,11; 7. veljače 2018. (SEV)

Amebe napadaju

Ciao Frax,
de molim te skini ovu amebu sto misli da je inteligentna i pravi izmjene na clanku Hrvati. Mirno more--El hombre (razgovor) 22:12, 10. veljače 2018. (CET)

WP:ZOI 2018.

Prije svega, čestitam na odličnoj ideji i realizaciji iste te napisanim člancima. Samo te molim da, kad već piše, napišeš pokoji o njem. športašu pa ga i uvrstiši u Wikipedija:Wikiprojekt države budući da je onda sada aktualna. Olimpijsko-zimski pozdrav, --Mudroslov (razgovor) 00:01, 16. veljače 2018. (CET)

CEE Newsletter - February 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 2, February 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 2 • February 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 22:52, 4. ožujka 2018. (CET)

Novosti

Bog, Fraxinuse. Možeš li samo arhivirati Novosti tako da se prikazuje samo 5-6 najnovijih? Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 21:42, 7. ožujka 2018. (CET)

Izgleda isto OK (ima možda dvije vijesti viška), al tu i jest problem jer bi Izabrani članak triba biti najviše dva odlomka (trenutne dužine), što znači da bi trenutnog trebalo skratiti za trećinu. Stvar je u tome da bespotribno produžujemo stranicu pogotovo sve većem broju čitatelja na mobitelima. BlackArrow (razgovor) 21:56, 7. ožujka 2018. (CET)

Predložak

Neću ništa obećavati, učinit ću ako budem u mogućnosti...--MaGaporuči mi 10:46, 18. ožujka 2018. (CET)

Predložak je riješen...--MaGaporuči mi 17:49, 21. ožujka 2018. (CET)

Ti samo riješi novu traženu kategoriju.--MaGaporuči mi 18:21, 21. ožujka 2018. (CET)

Message to the CEE Spring 2018 local organizers

Hello, Fraxinus! You are receiving this message as a Wikimedia CEE Spring 2018 coordinator for your community.

This is a friendly reminder that CEE Spring starts on March 21, the first day of spring. To make a smooth start, please ensure that you have taken care of thе following:

 1. Created information page of the contest in your Wikipedia.
 2. Created a list of topics about your community on Meta-wiki.
 3. Created CEE Spring 2018 talk page template and connected to d:Q48126269.
 4. Published summary (in English) of contest rules on Meta-wiki page.
 5. Promoted information about the contest (site notice, social media, personal messages).

Creating a talk page template is strongly encouraged as it would allow international organizers to track of contest progress of various topics. We will also try to provide automatically updated statistics from the very beginning based on this template.

CEE you at the start of contest!


Delivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 10:53, 19. ožujka 2018. (CET)

CEE Newsletter - March 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 3, March 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 3 • March 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 19:08, 6. travnja 2018. (CEST)

Greatest Royal Rumble

To nije bio strojni prijevod, već moj prijevod nije bilo potrebno brisati već samo obavijestiti autora članka. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:19, 10. travnja 2018. (CEST)

Nema veze, trenutno ću nadopuniti članak Royal Rumble ovih dana pa ću onda 24. travnja 2018. napisati ponovno WWE Greatest Royal Rumble koji će se održati u Saudijskoj Arabiji i po prvi puta u povijesti sudjelovat će 50 hrvača u muškom royal rumbleu i 50 u ženskom royal rumbleu. Inače Vince McMahon je jako dobar sa Trumpom i Saudijskim princem pa su se fotkali sa WWE titulama 😆. Lijep pozdrav. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:26, 10. travnja 2018. (CEST)

Many thanks from a very happy Galician!

Bronzewiki 2.png The Bronze Wiki
The Bronze Wiki. Galicia 15 - 15 Challenge For your fantastic contributions to the Galicia 15 - 15 Challenge. This is well deserved. --Breogan2008 (razgovor) 09:50, 13. travnja 2018. (CEST)

CEE proljeće 2018. – Stadion Rujevica

Bok Hrvoje, upravo sam vidio da sam stvorio članak (Stadion Rujevica) koji nedostaje na ovoj listi pa sam te htio pitati jel' bi ga mogao dodati? Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 18:27, 2. svibnja 2018. (CEST)

CEE Newsletter - April 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 4, April 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 4 • April 2018Delivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 16:19, 4. svibnja 2018. (CEST)

Podmoskovske večeri :)

Vidim da si marljivo stavljao kategorije "Životopisi, Moskva". Velik je to posal. Znaš, Moskva je najveći europski grad brojem stanovnika :))))) Kubura (razgovor) 02:18, 11. svibnja 2018. (CEST)

WikiBotevgrad

Hello, by June 15, 2018, there is an international challenge to write articles about Botevgrad - the first wikitown in Bulgaria. You wrote an article that you can record here and continue participating. Thank you! Best, Спасимир (razgovor) 08:35, 25. svibnja 2018. (CEST)

Prijedlog

Wiki Loves Earth fotonatječaj tijekom lipnja 2018.! Prenesite svoje fotografije prirodnih ljepota Hrvatske kako bi pomogli Wikipediji i promovirali prirodu!

Prijedlog: Wiki Loves Earth je fotonatječaj koji traje tijekom lipnja 2018.! Molimo Vas da se pridružite natjecanju i pomognete Wikipediji slikanjem i postavljanjem slika prirodnih ljepota u Hrvatskoj na Wikimediji Commonsu. Hvala na Vašoj pozornosti.


Lijep pozdrav. --

Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:07, 1. lipnja 2018. (CEST)

Osim toga mogli bismo se početi bacati i na materijalnu i športsku baštinu. Lijep pozdrav. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:13, 1. lipnja 2018. (CEST)

Wikiprojekt SP Rusija 2018.

Jel' valja išta? :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 17:33, 7. lipnja 2018. (CEST)

[3] Stvorio sam odlomak "Sudionici" gdje možeš ostaviti potpis. :) Pozz, MateoKatanaCRO (razgovor) 12:34, 8. lipnja 2018. (CEST)

Nagrada

[4] Zahvaljujem se za tu divnu nagradicu! :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 21:50, 7. lipnja 2018. (CEST)

CEE Newsletter - May 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 5, May 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 5 • May 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 21:08, 10. lipnja 2018. (CEST)

Zaprešić Boys

Ej Fraxinuse, kako ste?

Jedan je suradnik uklonio izvor koji je nabrojao diskografiju Zaprešić Boysa. Zamolio sam ga da ne uklanja izvore. Molio bih Vas, ako sljedeći put izbriše izvor da i obrazloži. Lijep pozdrav. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:17, 11. lipnja 2018. (CEST)

Javio sam i Zeljku. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:50, 11. lipnja 2018. (CEST)

Možete li mi provjeriti i potvrditi sljed. stranicu: Dodatak:Popis navijačkih pjesama za svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 18:47, 11. lipnja 2018. (CEST)

U dvjema tim pjesmama (arapske), spominju se sve arapske države, osim Irana,. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:06, 11. lipnja 2018. (CEST)

Izmjena imena fakulteta

Pozdrav,

Umjetnička akademija u Osijeku je promijenila ime u Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kako da izmijenim ime i podatke vezano uz članak tj naslov? Jesu li potrebne nekakve dozvole prije toga s obzirom da sam ja kreator članka i djelatnik Akademije? Kada idem na uredi nudi mi samo izmijene u tekstovima, ne i u naslovu. Hvala ti puno na pomoći. TomislavMa (razgovor) 13:11, 18. lipnja 2018. (CEST)Tomislav

WikiBotevgrad Challenge

WikiBotevgrad logo 02.png
WikiBotevgrad
Dear Fraxinus, Thank you very much for participating in the writing challenge WikiBotevgrad - The first wikitown in Bulgaria.

Write me your address on spasimir.v.pilev at gmail.com to send you a t-shirt and postcard from WikiBotevgrad, please. Tell me the size (S, M, L, XL, XXL or other) you want. Hvala!--Спасимир (razgovor) 19:39, 20. lipnja 2018. (CEST)

Blokada

Molin blokadu majstora L E M G T H. BlackArrow (razgovor) 22:12, 30. lipnja 2018. (CEST)

2 gola?

Engleska Wikipedija i Transfermarkt tvrde da je Luka Modrić dao dva pogotka. Čekajte, ako je pogodio protiv Nigerije, Argentine i zabio na penalima protiv Danske kako onda Modrić ima 2 gola, kad ima 3? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:20, 3. srpnja 2018. (CEST)

GS

Bok Fraxinus! Šta misliš o tome? Face-grin.svg Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 19:00, 8. srpnja 2018. (CEST)

Igrač utakmice u novostima

Pozdrav Fraxinuse, tek sam sada primijetio da si u novostima napisao da je Luka Modrić proglašen igračem utakmice protiv Engleske. Nije li Ivan Perišić proglašen igračem utakmice? Evo i izvora sa službene FIFA stranice. Dvanaesti Igrač 15:42, 13. srpnja 2018. (CEST)

Riješeno. Dvanaesti Igrač 00:19, 14. srpnja 2018. (CEST)

CEE Newsletter - June/July 2018

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 6, June-July 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 6 • June/July 2018

ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 23:34, 18. srpnja 2018. (CEST)

Zovi samo zovi

Na Engleskoj Wikipediji postoje dvije verzije ove pjesme hrvatska i srpska. Kako je to moguće? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:59, 27. srpnja 2018. (CEST)

Tko je prvi počeo pjevati "Zovi samo zovi" i da li je naša i/ili njihova pjesma nastala kao rugalica na temelju Drugog svj. rata ili Domovinskog rata?--Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:05, 28. srpnja 2018. (CEST)

Dakle Srbi nas kopiraju u pjesmama. Izgleda da zato stalno optužuju Thompsona jer je zaštićeno ("Lijepa li si")?--Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:30, 28. srpnja 2018. (CEST)

Sutra ću Vam, ako smijem, poslati usporedbe u pjesmama kako Srbi kopiraju Hrvate. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:01, 28. srpnja 2018. (CEST)

Ma ne to, Srbi opet kopiraju naše pjesme, ali i reklame. Kopirali su reklamu za Ožujsko, "Ustašku himnu" što je izrazito čudno jer su ono kao "antifašisti" i himnu Hrvatske Vojske. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 01:22, 29. srpnja 2018. (CEST)

Velika nagrada Mađarske 2018.

Ovdi su neki korisni izvori za članak [5], [6]. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:00, 29. srpnja 2018. (CEST)

CSS, Dosadni iskočni prozorčići

Napravih maloprije datoteku Suradnik:Fraxinus/common.css. Treba malo da se ljudi izjasne, dobro znam narav inercije, sila je to velika. :)

Ako nam to počne faliti, bolje da toga postanemo svjesni prije nego što ih ugasimo za sve suradnike projekta, zar ne?

Mene više ne smetaju (jer ih ne vidim :), ali dobar je admin (čitaj dobar čovjek) onaj koji pazi ne samo na sebe, nego i na svoje bližnje. SpeedyGonsales 14:00, 7. kolovoza 2018. (CEST)

Članak o Vodnjanu

Hvaljen Isus i Marija! Poštovani vidim da ste vjernik, javljam vam se za pomoć i sa malom pritužbom na jedan članak wikipedie, a to je članak "Zbirka relikvija u Vodnjanu" https://hr.wikipedia.org/wiki/Zbirka_relikvija_u_Vodnjanu

naime, kad se ode dole u vanjske poveznice članka, i kad se klikne prva poveznica "Fotografije mumija" onda izbaci neku pornografsku stranicu, to vrijeđa osjećaje vjernika. Ja ću to pokušati ukloniti, ako ne uspijem molim vas da to pokušate riješiti i osigurati da se to ne ponovi. Oprez pri tome, osjetljiv je to sadržaj! Božji blagoslov — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jozoletva007 (razgovordoprinosi) 10:52, 21. kolovoza 2018. (CET)

Na današnji dan

Išao sam na povijest.hr (2. rujan) i dobio:

 • Budim oslobođen od Osmanlija nakon 145 godina (1686.) [7]
 • Počela gradnja zgrade Austrijskog parlamenta u Beču. [8]
 • Hrvat koji je pokrenuo naftnu revoluciju u Teksasu. [9]

Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:55, 2. rujna 2018. (CEST)

Poštovani, dobar dan. Imam primjedbu na vaš postupak brisanja našeg izrazito istinitog članka. Smatram da je to bilo krajnje neprimjereno i uvredljivo na naš trodnevni trud pisanja tog članka. Želimo da se wikipedija obrazuje o Hammiltonima, obitelji iz naših još neobjavljenih memoara. Molim Vas da nam vratite članak inače ćemo biti primorani poduzeti krajnje mjere. Zahvaljujemo.

@RuskaJeTramp

Zamolba za zaštitom članka Grb pape Franje

Bok, Fraxinuse,

možeš li zaštititi članak tako da ga ne mogu uređivati neprijavljeni suradnici. Hvala ti unaprijed. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,37; 28. listopada 2018. (SEV)

Bok, Fraxinuse,
kad naiđeš, ako bi mogao ukinuti zaštitu članka Grb pape Franje, jer se dogodio slučaj u kom zbog manjka komunikacije nije ispao najbolji rezultat. Možda bi i drukčije bilo da sam otvorio priču s ip1. Kako god bilo, žao mi je što se cijeli slučaj dogodio, jer je neprijavljeni suradnik u pravu, a začetnik članka je vjerojatno pridonio onako kako je mislio da je najbolje. Ne vjerujem da je u pitanju bila ikakva greška neprijavljenog suradnika, te ne vjerujem da članku treba zaštita. Unaprijed zahvaljujem. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,16; 29. listopada 2018. (SEV)

WAM Organizers Update

Hi WAM Organizer! Hopefully, everything works just fine so far! Need Help Button, post in any language is fine

 • Here are some recent updates and clarification of rules for you, and as always, let me know if you have any idea, thought or question.
  • Additional souvenirs (e.g. postcard) will be sent to Ambassadors and active organizers.
  • A participant's article count is combined on all language Wikipedias they have contributed to
  • Only Wikipedia Asian Month on Wikipedia or Wikivoyage projects count (no WikiQuote, etc.)
  • The global top 3 article count will only be eligible on Wikipedias where the WAM article requirement is at least 3,000 bytes and 300 words.
  • If your community accepts an extension for articles, you should set up a page and allow participants to submit their contributions there.
  • In case of redirection not allowed submitting in Fountain tool, a workaround is to delete it, copy and submit again. Or a submission page can be used too.
  • Please make sure enforce the rules, such as proper references, notability, and length.
  • International organizers will double check the top 3 users' accepted articles, so if your articles are not fulfilling the rules, they might be disqualified. We don't want it happened so please don't let us make such a decision.

Please feel free to contact me and WAM team on meta talk page, send me an email by Email this User or chat with me on facebook. For some languages, the activity for WAM is very less, If you need any help please reach out to us, still, 12 more days left for WAM, Please encourage your community members to take part in it.

If you no longer want to receive the WAM organizer message, you can remove your username at this page.

Best Wishes,
Sailesh Patnaik

Zamolba

Bok Hrvoje! Lijepo molim da sakriješ sljedeće izmjene [10] [11] zbog osobnih podataka (imena). Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 22:57, 28. studenoga 2018. (CET)

Hvala lijepa! Samo te još molim da još jednom baciš oko na taj članak. Ostalo je malo viška. ;P Hvala unaprijed! --MateoKatanaCRO (razgovor) 20:06, 29. studenoga 2018. (CET)

What's Next (WAM)!

Congratulations! The Wikipedia Asian Month has ended successfully and you've done amazing work of organizing. What we've got and what's next?

Tool problem
If you faced problem submitting articles via judging tool, use this meta page to do so. Please spread this message with local participants.
Here are what will come after the end of WAM
 • Make sure you judge all articles before December 7th, and participants who can improve their contribution (not submit) before December 10th.
 • Participates still can submit their contribution of November before December 5th at this page. Please let your local wiki participates know. Once you finish the judging, please update this page after December 7th
 • There will be three round of address collection scheduled: December 15th, December 20th, and December 25th.
 • Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants have more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
 • There will be a progress page for the postcards.
Some Questions
 • In case you wondering how can you use the WAM tool (Fountain) in your own contest, contact the developer Le Loi for more information.

Thanks again, Regards
Sailesh Patnaik using MediaWiki message delivery (razgovor) 05:59, 3. prosinca 2018. (CET)

Hello

You have a message at meta. 1997kB (razgovor) 04:02, 4. prosinca 2018. (CET)

Zamolba

Ciao Frax,
kopirao sam bukvalno clanak sa engl.wiki via dolorosa, koji bi mozda igrom slucaja mogao biti u buducnosti potencijalni clanak za hr.wiki za desavanja oko Uskrsa. No siguran sam da ga treba temeljno pregledati. De molim te pogledaj to. Za nasu stvar. --El hombre (razgovor) 21:44, 17. prosinca 2018. (CET)

WAM Postcard collection

Dear organiser,

Thanks for your patience, I apologise for the delay in sending the Google form for address collection. Please share this form and the message with the participants who created 4 or more than 4 articles during WAM. We will send the reminders directly to the participants from next time, but please ask the participants to fill the form before January 10th 2019.

Things to do:

 1. If you're the only organiser in your language edition, Please accept your article, keeping the WAM guidelines in mind.
 2. Please report the local Wikipedia Asian Ambassador (who has most accepted articles) on this page, if the 2nd participants have more than 30 accepted articles, you will have two ambassadors.
 3. Please update the status of your language edition in this page.


Note: This form is only accessed by WAM international team. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. If you have problems accessing the google form, you can use Email This User to send your address to my Email. Thanks :) --Saileshpat using MediaWiki message delivery (razgovor) 22:15, 19. prosinca 2018. (CET)

Vandalizam?

Pozdrav Fraxinus, primjećujem da jedan ne prijavljeni suradnik stalno radi nerazumljuve izmjene na ovom članku. Molim da se nešto napravi u vezi s tim, ako nije u skladu s Wikipedijinim pravilima.-Kraljnnm (razgovor) 22:36, 20. prosinca 2018. (CET)

Zamolba za skrivanje dvije izmjene u članku

Bok, Fraxinuse,

molim te skrij ove dvije izmjene jer se spominje ime i prezime u članku koji je onda moguće iščitati na različite načine. Bez obzira je li to riječ o živućoj fizičkoj osobi, nadimku, čak i da je ime i prezime izmišljeno takve se podatke treba skrivati. Eto, kako bi dobro došao FlaggedRevs da se takve podatke ne prikazuje prema neprijavljenoj javnosti. Unaprijed zahvaljujem na pomoći i na uloženom trudu. Lijepo pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,54; 21. prosinca 2018. (SEV)

Wikiprojekt žene u crvenom

Love Heart KammaRahbek.SVG

Bok Hrvoje!

Kako vidiš, malo sam nam sredio stranice Wikiprojekta. Ove nagrade možemo međusobno dodjeljivati, a vjerujem da ćemo tako i privuću nekoliko sudionika. Stvorio sam i predložak {{Žene u crvenom}}, koji možemo ugraditi na vrh članaka [12] [13] da se vidi da su stvoreni u okviru Wikiprojekta.

Reci mi što misliš! Face-badtooth.svg

Srdačan pozdrav, Mateo Katana 13:46, 5. siječnja 2019. (CET)

Invitation to Organize Wiki Loves Love 2019

WLL Subtitled Logo subtitled b (transparent).svg

Wiki Loves Love (WLL) is an International photography competition of Wikimedia Commons to subject love testimonials happening in the month of February 2019.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects. February is around the corner and Wiki Loves Love team invites you to organize and promote WLL19 in your country and join hands with us to celebrate love and document it on Wikimedia Commons. The theme of 2019 is Festivals, ceremonies and celebrations of love.

To organize Wiki Loves Love in your region, sign up at WLL Organizers page. You can also simply support and spread love by helping us translate the commons page in your local language which is open for translation.

The contest starts runs from 1-28 February 2019. Independent from if there is a local contest organised in your country, you can help by making the photo contest Wiki Loves Love more accessible and available to more people in the world by translating the upload wizard, templates and pages to your local language. See for an overview of templates/pages to be translated at our Translations page.

Imagine...The sum of all love!

Wiki Loves Love team

--MediaWiki message delivery (razgovor) 13:33, 6. siječnja 2019. (CET)

Need your help

Hi! I just tagged Andrej Bartul Jabuka for deletion. The author of the link collection reverted my edit. Could you please have a look? Thanks! --Hedwig in Washington (razgovor) 22:55, 6. siječnja 2019. (CET)

Thank you! That was fast! --Hedwig in Washington (razgovor) 22:57, 6. siječnja 2019. (CET)

You are welcome!--Fraxinus (razgovor) 22:58, 6. siječnja 2019. (CET)

Brisanje članka

Poštovani Pisem zbog brisanja članka “Andrej Bartul Jabuka” Ako bi mogli obrazložiti brisanje i predložiti prepravak članka i stvaranje novog Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.142.172.143 (razgovordoprinosi) 23:02, 6. siječnja 2019.‎

Članak se sastoji skoro jedino od linkova. Da bi ostao, treba imati teksta, puno više od linkova. Pitanje je, da li je tema članka uopće za wikipediju.--Fraxinus (razgovor) 23:04, 6. siječnja 2019. (CET)

Information needed for NT120 souvenirs

Hello! Spring Roll Conan from Wikimedia Community User Group Hong Kong here. Thank you very much for your contributions this year. From being the most productive editor in the NT120 event in your project, you are qualified to receive a special NT120 postcard and a souvenir related to the New Territories from the Wikimedia Community User Group Hong Kong by early March. If you would like one, please fill out this form by 31st January - late submissions is no guarantee of (punctual) distributions of our gifts. All personal information you submit will only be visible to me as the person-in-charge of NT120 and will be destroyed once postcards are sent out. If you have any questions, please drop a line on my talk page or ping me. Thank you, and enjoy 2019! --春卷柯南 (razgovor) 13:20, 7. siječnja 2019. (CET)

Update: The international team responsible for the Asian Month encountered some problems during address collection. As a result, we can only retrieve a portion of addresses they collected and cannot proceed to print the second batch of postcards. We have reserved some of these for NT125 participants. Based on our estimation, the delivery of the souvenirs has to postpone to at earliest mid-March when all of the addresses we need to collect and the postcards are here. Apologies for any inconvenience. --春卷柯南 (razgovor) 14:10, 27. veljače 2019. (CET)
Update: Apologies for the delay. Now everything is ready, and I will send you an email to ensure the postal address you submitted in December 2018 is still correct. I will send the postcard in one or two days once the thing is settled.--春卷柯南 (razgovor) 16:49, 30. lipnja 2019. (CEST)
Regarding the message I sent in June, I have a last reminder: if there are no replies to that within a week, I will consider your postal address as of December 2018 is unchanged at this moment. --春卷柯南 (razgovor) 11:41, 7. listopada 2019. (CEST)

Zamolba

Ciao Frax,
vidim tu si. De molim te pogledaj ovu amebu 178.212.53.3 koja cijelo vrijeme provocira na Razgovor:Haplogrupa I2. Mirno ti more. --El hombre (razgovor) 22:49, 14. veljače 2019. (CET)

Muke s Yngwiem

Pozdrav, Fraxinuse!

Oprosti na davljenju, ali kad sam vidio da si ti izbrisao onu kategoriju o albumima koju označih za brisanje, odlučio sam te obavijestiti da sam napravio golemu pogrešku... Naime, cijeli sam život mislio da se ime Yngwiea Malmsteena čita "ingvi", a ne "ingvej"... A po hrvatskom pravopisu stranim imenima koja zvukom završavaju na j, kao što je Hemingway, ne treba dodavati j... Ispričavam se na neugodnostima, ali lijepo bih te molio, ako možeš, da izbrišeš Kategorija:Albumi Yngwieja Malmsteena i potom dodaš kategoriji Kategorija:Albumi Yngwiea Malmsteena međuwikije. Hvala ti unaprijed! --Pajo Pajimir 23:25, 25. veljače 2019. (CET)

Matea Nesek (brand)

Pozdrav,

Možete li mi pojasniti zašto je stranica Matea Nesek (brand) uklonjena?

Unaprijed hvala!

Lijep pozdrav MartinaMartinadxb (razgovor) 12:50, 28. veljače 2019. (CET)

Neprimjereni osobni podatci

Bok Fraxinuse, zamolio bi te da sakriješ ovu izmjenu zbog osobnih podataka. Hvala unaprijed. --Mateo K 01 (razgovor) 23:34, 6. ožujka 2019. (CET)

Wikiprojekt države

Pozdrav, Fraxinuse! Prema El hombreovoj uputi skrenuo bih ti pozornost na moj prijedlog za novu državu za Wikiprojekt države.Face-smile.svg --Hmxhmx 22:21, 6. travnja 2019. (CEST)

U redu. Lp :) --Hmxhmx 22:38, 6. travnja 2019. (CEST)

CEE Proljeće

Zašto Vi ovdje u rubrici "International Organisers" niste prijavljeni, a sudjelujete i sudjelujemo (Hrvatska, Hrvati) u projektu. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:33, 7. travnja 2019. (CEST)

Gdje bi mogao nešto dodati

Gle ovo [14], ovdje bi se dalo sročiti (ili obogatiti) članak o Josipu Đurkovečkom i o njegovom djelu Jezičnica horvatsko-slovinska. Kubura (razgovor) 21:22, 9. travnja 2019. (CEST)

Možeš ovo ukloniti?

[15]-Kraljnnm (razgovor) 08:22, 20. lipnja 2019. (CEST)

Wikiprojekt Žene u crvenom

Pozdrav, Fraxinuse. Mogu li za wikiprojekt Žene u crvenom stvoriti i članke kao što su Popis astronautkinja (en)? Mislim svakako ću ih stvoriti, samo ne znam mogu li ih dodati u wikiprojekt. --Hmxhmx (razgovor) 10:00, 14. srpnja 2019. (CEST)

antandrus super problem od 2005

zasto je strana administratora zatvorena? neka ova zalba ovde ostane ali i tamo je prebaci pa mi daj link!


upozoravam vas jer ce ovde doci pre ili kasnije

pogledaj njegove budalastine i mangupacije

zasto ovaj ant4rant korisnik moze da radi sta hoce a niko nista ne rade u vezi toga

hr.wikipedia.org/w/index.php?limit=50&title=Posebno%3ADoprinosi&contribs=user&target=antandrus&namespace=&tagfilter=&start=&end=

en.wikiquote.org/w/index.php?title=Rocky_Marciano&action=history

simple.wikipedia.org/w/index.php?title=Rocky_Marciano&action=history

en.wikipedia.org/w/index.php?title=Rocky_Marciano&diff=905573901&oldid=905572814

en.wikipedia.org/w/index.php?title=Rocky_Marciano&diff=905573901&oldid=905572814

kao sto vidis, nema doprinosa, samo reverts a slova srbsko-hrvatskog ne zna!!!

ovo su njegovi globalni vandalizmi (samo mali primerak od miljuna):

simple.wikipedia.org/w/index.php?title=User_talk:Antandrus&action=history

incubator.wikimedia.org/w/index.php?title=User_talk:Antandrus&action=history

meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Meta:Requests_for_help_from_a_sysop_or_bureaucrat&diff=19277295&oldid=19277293

en.wikisource.org/wiki/Special:Contributions/31.182.167.177

en.wikibooks.org/w/index.php?title=Wikibooks:Reading_room/Administrative_Assistance&diff=3558113&oldid=3558112

en.wikibooks.org/w/index.php?title=Wikibooks_talk:Reading_room/Administrative_Assistance&diff=3562872&oldid=3562652

ako mu nesto fali, samo kaze stewardima aka wikipedoiditime da je neko "banned user" i mora ga se ukloniti & sam gledaj njegovu istoriju uklanjanja: neverovatno:

meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Contributions&offset=&limit=500&target=Antandrus&namespace=&tagfilter=&start=&end=

antandrus vandalism, privacy violations, threats, harassment, intimidation, threats of outing, filing fake police reports, threatenng people with police itd, etc...

pa gde ste bre administratori da ga zuastavite? on ima pomoc od drugih kao plyrstar, XXBurn, nigo, vermo, bsadowski, dannys71, proxi itd, etc...


evo nesto da znate o njemu na engleskom:


antandrus changed his ip to make deliberate death threats:

commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User_talk:Loversupreme&diff=359884218&oldid=359729743 just like he pretends to be "caring administrator somewhere else:

first he intended to do something good asimple.wikipedia.org/w/index.php?title=Elon_Musk&diff=6656275&oldid=6648134

then he came to the rescue saying it sux simple.wikipedia.org/w/index.php?title=Elon_Musk&diff=6656285&oldid=6656275

meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Talk:Steward_requests/Global&diff=19373083&oldid=19372861

en.wikinews.org/w/index.php?title=User_talk:XXBlackburnXx&diff=4513800&oldid=2413058

simple.wikipedia.org/w/index.php?title=User_talk:Antandrus&action=history

incubator.wikimedia.org/w/index.php?title=User_talk:Antandrus&action=history

Hvala na poruci. Trenutno kod nas nije aktivan. Ako bude aktivan i ako bude radio nepodopštine, bude blokiran.--Fraxinus (razgovor) 00:22, 22. rujna 2019. (CEST)

hey, provjerite ovo, antandrus super vandal uvijek povraća tuđim razgovorima, izmislja da je nego zabranjen korisnik, u pravom životu maltretira nekoga coveka koji se zove ljupco i njegovu majku a wikimedia se uopste ne brine u vezi toga i ne zna šta nju ceka zbog toga ... pozdrav iz zagreba!

ovo je opći problem na wikimediji / wikipedoia: neki ljudi samo misle da su glavni i vraćaju što god žele hr.wikipedia.org/w/index.php?limit=50&title=Posebno%3ADoprinosi&target=antandrus&namespace=&tagfilter=&start=&end= U ovom slucaju korisnik mateo K 01 to cesto radi a hoce da ce biti administrator (kao sto je ovaj govor izbrisao), cuvajte se takvih ljudi. Ovo je jasno licemjerje/hipokrizija !!! 173.161.16.17 20:38, 22. rujna 2019. (CEST)

Invitation from WAM 2019

WAM logo without text.svg

Hi WAM organizers!

Hope you are all doing well! Now it's a great time to sign up for the 2019 Wikipedia Asian Month, which will take place in November this year (29 days left!). Here are some updates and improvements we will make for upcoming WAM. If you have any suggestions or thoughts, feel free to discuss on the meta talk page.

 1. Please add your language project by 24th October 2019. Please indicate if you need multiple organisers by 29th October.
 2. Please update your community members about you being the organiser of the WAM.
 3. We want to host many onsite Edit-a-thons all over the world this year. If you would like to host one in your city, please take a look and sign up at this page.
 4. Please encourage other organizers and participants to sign-up in this page to receive updates and news on Wikipedia Asian Month.
 5. If you no longer want to receive the WAM organizer message, you can remove your username at this page.

Reach out the WAM team here at the meta talk page if you have any questions.

Best Wishes,
Sailesh Patnaik using MediaWiki message delivery (razgovor) 19:03, 2. listopada 2019. (CEST)

Datoteka:Jasenovac, brána.jpg

Pozdrav, Fraxinuse! Datoteka:Jasenovac, brána.jpg nalazi se na Zajedničkom poslužitelju - nije ju moguće u potpunosti lokalno izbrisati.Face-wink.svg --Hmxhmx (razgovor) 14:43, 20. siječnja 2020. (CET)

Vandalizmi

Bi li mogao blokirati na neko vrijeme Suradnik:JahenBRINKO? Vandalizira članak Spolno prenosive bolesti. Lp, --Hmxhmx (razgovor) 14:50, 20. siječnja 2020. (CET)