Razgovor sa suradnikom:Fraxinus

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Internet-group-chat.svg
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Arhiva:

Zamisao[uredi]

Zamisao o počasnim naslovima je dobra, ali tu je još drugih stvari zbog čega ne bi išla. Kubura (razgovor) 23:29, 26. prosinca 2017. (CET)

Neobični jubilej[uredi]

Neki dan si imao 30.000 uređivanja. :) Kubura (razgovor) 02:05, 28. prosinca 2017. (CET)

WAM Address Collection[uredi]

Congratulations! You have more than 4 accepted articles in Wikipedia Asian Month! Please submit your postal mailing address via Google form or email me about that on erick@asianmonth.wiki before the end of Janauary, 2018. The Wikimedia Asian Month team only has access to this form, and we will only share your address with local affiliates to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. Please contact your local organizers if you have any question. We apologize for the delay in sending this form to you, this year we will make sure that you will receive your postcard from WAM. If you've not received a postcard from last year's WAM, Please let us know. All ambassadors will receive an electronic certificate from the team. Be sure to fill out your email if you are enlisted Ambassadors list.

Best, Erick Guan (talk)

Izabrani članci[uredi]

Bok, Fraxinus!

Budući da vidim da se baviš izabranim člancima, bi li mogao uvažiti ovu moju želju koju sam iznio na SZR? I kad smo već kod toga, možeš li na tom popisu maknuti apostrofe s članka o grupi Meshuggah (jer vidim da ih ni Antestor, ni AC/DC, ni Mastodon nemaju). Hvala unaprijed! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 18:55, 31. prosinca 2017. (CET)

The CEE Newsletter, Volume 1, Issue 3, December 2017[uredi]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 1, Issue 3, December 2017.png


CEE Newsletter
Volume 1 • Issue 3 • December_2017
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 10:17, 2. siječnja 2018. (CET)

WAM Address Collection - 1st reminder[uredi]

Hi there. This is a reminder to fill the address collection. Sorry for the inconvenience if you did submit the form before. If you still wish to receive the postcard from Wikipedia Asian Month, please submit your postal mailing address via this Google form. This form is only accessed by WAM international team. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. If you have problems in accessing the google form, you can use Email This User to send your address to my Email.

If you do not wish to share your personal information and do not want to receive the postcard, please let us know at WAM talk page so I will not keep sending reminders to you. Best, Sailesh Patnaik

Confusion in the previous message- WAM[uredi]

Hello again, I believe the earlier message has created some confusion. If you have already submitted the details in the Google form, it has been accepted, you don't need to submit it again. The earlier reminder is for those who haven't yet submitted their Google form or if they any alternate way to provide their address. I apologize for creating the confusion. Thanks-Sailesh Patnaik

Nova kategorija[uredi]

Bok! Da li bi mogao napraviti novu kategoriju o fotografima agencije "Magnum Photos" (zasad ih ima 12)? Postoji na engl. Wiki - en:Category:Magnum photographers, samo ne znam kako bi je nazvali na hrv., "Magnumovi fotografi" ili "Fotografi Magnum Photosa". Hvala :) Silbel (razgovor) 13:35, 13. siječnja 2018. (CET)

alternativni prijedlog[uredi]

Bok, Fraxinuse,

Prema ovom uređivanju tjedni će se pomicati. Moj prijedlog je ovdje. Ako se to pitanje ne riješi, trebat će usklađivati opise u sljedećim (aktivnim, postojećim) tjednima, izvesti tzv. pretjecanje i td. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 5,53; 21. siječnja 2018. (SEV)

[uredi]

Bok, Fraxinuse!

First off, zahvaljujem ti na trudu oko izabranih članaka. Međutim, oprosti ako ispadam cjepidlaka, nije mi baš to namjera, ali na popisu IČ-a svi su filmovi, serije i albumi pisani s pet apostrofa sa svake strane, ne s tri. Tri su rezervirana za grupe i izvođače (Barem sudeći po tome kako se dosad to provodilo na stranici). Ukratko, samo bih te zamolio da staviš još dva apostrofa sa svake strane naziva za članak A Momentary Lapse of Reason jer su trenutno samo tri. Hvala ti puno unaprijed! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 15:50, 22. siječnja 2018. (CET)

Tour de Baranja[uredi]

Pozdrav Zašto biciklijada istoimenog naziva ne može biti tako i kategorizirana? Isto pitanje vrijedi i za biciklijadu od Vukovara do Dubrovnika.Ivo Rilović (razgovor) 21:40, 26. siječnja 2018. (CET)

Naziv je diskutabilan kao i sve drugo u životu. Posebno diskutabilan, pa da bi to bilo s pravom istaknuto, možda da, samo ako se ne poznaje materija. Evo, uz malo truda: https://biciklijade.com/filter/?sve=1&gdje=2&trajanje_op=&kotizacija_op=&kilometraza_op=&datumod_op=&datumdo_op= Dakle biciklijade su realnost, to su biciklistički događaji koji ne spadaju u utrke/natjecanja, to su zajedničke organizirane vožnje bez natjecateljskog karaktera. Što je tu diskutabilno u smislu sporno, ne znam, a znam nešto o biciklizmu. No nije bitno što znam, bitno je da je to realnost, cjelina za sebe, biciklistička organizirana vožnja koja se ne može svesti pod drugi naziv/kategoriju, koja je realnost, koja je česta. Koja je prepoznata od nacionalnog biciklističkog saveza kao posebna kategorija: http://www.hbs.hr/calendar/ http://www.hbs.hr/calendar/action~agenda/page_offset~-1/cat_ids~101/request_format~json/

Što se tiče broja potrebnih za kategoriju, koliko vidim pravilo od 5 se ne poštuje na drugim mjestima, ne jednom, često. Insistiranje na strogom pridržavanju pravila na ovom mjestu, a ne i na drugima, to je dio nekog dodatnog nenavedenog pravila ili?

https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Kategorije&offset=&limit=500

npr: https://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Broj_1_albumi_(Novi_Zeland)

Ne razumijem, pa ako može objašnjenjeIvo Rilović (razgovor) 23:25, 26. siječnja 2018. (CET)


Dakle, budući da se niste na to osvrnuli, zaključujem da prethodna primjedba o smislenosti više nije sporna, nakon što sam naveo stotinjak događaja koji se drugačije ne mogu kategorizirati.

"Meni su govorili" nije smislen odgovor, a nije ni baš...

"Neke su ostale" nije točan odgovor, ako se pod "neke" drži mali broj. Postoji velik broj takvih <5, pa i =1, koje se odnose i na stvarno besmislene kategorije. Arbitrarno brisanje nije smisleno, već mora postojati kriterij ili je kriterij random. Mene Vaše mišljenje niti razlog njegova držanja ili mijenjanja ne zanima, već kriteriji, koje nisam našao a da su smisleni i jednako primjenjeni na ostale slučajeve.

Ta slika "mak na konac" je pokušaj slamantog predstavljanja traženja argumentiranog odgovora, pa bolje o tome dalje ništa.

S obzirom da sam odgovorio i pobio sve tvrdnje koje su stajale iza Vašeg brisanja, molim bolji/smislen odgovor ili promjenu akcije.Ivo Rilović (razgovor) 09:55, 27. siječnja 2018. (CET)


Da piše, ali se očito ne provodi. Čemu pozivanje na pravilo koje se ne provodi? Zato jer nemate pravih argumenata ili postoji neki bolji odgovor?

Postavio sam pitanje zašto se pravilo provodi u slučaju A, a ne i u slučaju B (u brojnim slučajevima B), pogotovo što u brojnim slučajevima B postoji puno veće logičko opravdanje za to, a postoji i manji broj (50%) unosa u kategoriji (samo jedan). Dakle s Vaše strane nikako da vidim odgovor na pitanje o postupku koji nije u skladu s praksom (a opravdava se formalnim postojanjem pravila koje se ne provodi). Dodatno, ne provodi se u situacijama koje su puno opravdanije.

Da Vi sada krenete brisati sve te kategorije poevši od onih s 1., ne bi reč rekel.

Može onda ipak odgovor na postavljeno pitanje na koje niste odgovorili.Ivo Rilović (razgovor) 15:37, 27. siječnja 2018. (CET)

U Vašoj ste argumentaciji naveli netočan podatak da postoji pravilo o min 5. To pravilo ne postoji. Postoji smjernica. Je li riječ o Vašem neznanju ili manipulaciji, ili trećem, ne znam. Najprije neznanje o posebnosti biciklijade, onda dvostruki kriteriji o broju kategorija kao minimalnom, pa argumentacija netočnim podatkom. Čuo sam za kritike o hrwiki, sada sam se osvjedočio da nisu bez temelja.Ivo Rilović (razgovor) 18:43, 27. siječnja 2018. (CET)

CEE Newsletter - January 2018[uredi]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 1, January 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 1 • January 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 09:58, 2. veljače 2018. (CET)

Napisah[uredi]

Posvećeno mojim prijateljima iz Bjelovara.[1][2] :) Kubura (razgovor) 09:22, 3. veljače 2018. (CET)

Izabrani članci za 9. tjedan 2018.[uredi]

Bok, Fraxinuse,

ostavio sam komentar ovdje. Zamislio sam i tehniku po kojoj bi se takve članke popisalo kao i u slučaju Wikipedija:Izabrani članci/blagdani, gdje bi obavijest o tome da je za neki tjedan unaprijed predviđen članak bila na stranici za razgovor kao i u slučaju 9. tjedna 2018., a stranica iz imenskog prostora Wikipedija bila bi preusmjeravala na stranicu za razgovor uz taj imenski prostor. Eto, mislim da Kopernik zaista zaslužuje takav posebni tretman, i da ćemo spremni dočekati 7. tjedan 2023. godine. 718smiley.svg Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,11; 7. veljače 2018. (SEV)

Amebe napadaju[uredi]

Ciao Frax,
de molim te skini ovu amebu sto misli da je inteligentna i pravi izmjene na clanku Hrvati. Mirno more--El hombre (razgovor) 22:12, 10. veljače 2018. (CET)

WP:ZOI 2018.[uredi]

Prije svega, čestitam na odličnoj ideji i realizaciji iste te napisanim člancima. Samo te molim da, kad već piše, napišeš pokoji o njem. športašu pa ga i uvrstiši u Wikipedija:Wikiprojekt države budući da je onda sada aktualna. Olimpijsko-zimski pozdrav, --Mudroslov (razgovor) 00:01, 16. veljače 2018. (CET)

CEE Newsletter - February 2018[uredi]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 2, February 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 2 • February 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 22:52, 4. ožujka 2018. (CET)

Novosti[uredi]

Bog, Fraxinuse. Možeš li samo arhivirati Novosti tako da se prikazuje samo 5-6 najnovijih? Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 21:42, 7. ožujka 2018. (CET)

Izgleda isto OK (ima možda dvije vijesti viška), al tu i jest problem jer bi Izabrani članak triba biti najviše dva odlomka (trenutne dužine), što znači da bi trenutnog trebalo skratiti za trećinu. Stvar je u tome da bespotribno produžujemo stranicu pogotovo sve većem broju čitatelja na mobitelima. BlackArrow (razgovor) 21:56, 7. ožujka 2018. (CET)

Predložak[uredi]

Neću ništa obećavati, učinit ću ako budem u mogućnosti...--MaGaporuči mi 10:46, 18. ožujka 2018. (CET)

Predložak je riješen...--MaGaporuči mi 17:49, 21. ožujka 2018. (CET)

Ti samo riješi novu traženu kategoriju.--MaGaporuči mi 18:21, 21. ožujka 2018. (CET)

Message to the CEE Spring 2018 local organizers[uredi]

Hello, Fraxinus! You are receiving this message as a Wikimedia CEE Spring 2018 coordinator for your community.

This is a friendly reminder that CEE Spring starts on March 21, the first day of spring. To make a smooth start, please ensure that you have taken care of thе following:

  1. Created information page of the contest in your Wikipedia.
  2. Created a list of topics about your community on Meta-wiki.
  3. Created CEE Spring 2018 talk page template and connected to d:Q48126269.
  4. Published summary (in English) of contest rules on Meta-wiki page.
  5. Promoted information about the contest (site notice, social media, personal messages).

Creating a talk page template is strongly encouraged as it would allow international organizers to track of contest progress of various topics. We will also try to provide automatically updated statistics from the very beginning based on this template.

CEE you at the start of contest!


Delivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 10:53, 19. ožujka 2018. (CET)

CEE Newsletter - March 2018[uredi]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 3, March 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 3 • March 2018
ContentsSingle page viewSubscribeDelivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 19:08, 6. travnja 2018. (CEST)

Greatest Royal Rumble[uredi]

To nije bio strojni prijevod, već moj prijevod nije bilo potrebno brisati već samo obavijestiti autora članka. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:19, 10. travnja 2018. (CEST)

Nema veze, trenutno ću nadopuniti članak Royal Rumble ovih dana pa ću onda 24. travnja 2018. napisati ponovno WWE Greatest Royal Rumble koji će se održati u Saudijskoj Arabiji i po prvi puta u povijesti sudjelovat će 50 hrvača u muškom royal rumbleu i 50 u ženskom royal rumbleu. Inače Vince McMahon je jako dobar sa Trumpom i Saudijskim princem pa su se fotkali sa WWE titulama 😆. Lijep pozdrav. -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:26, 10. travnja 2018. (CEST)

Many thanks from a very happy Galician![uredi]

Bronzewiki 2.png The Bronze Wiki
The Bronze Wiki. Galicia 15 - 15 Challenge For your fantastic contributions to the Galicia 15 - 15 Challenge. This is well deserved. --Breogan2008 (razgovor) 09:50, 13. travnja 2018. (CEST)

CEE proljeće 2018. – Stadion Rujevica[uredi]

Bok Hrvoje, upravo sam vidio da sam stvorio članak (Stadion Rujevica) koji nedostaje na ovoj listi pa sam te htio pitati jel' bi ga mogao dodati? Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 18:27, 2. svibnja 2018. (CEST)

CEE Newsletter - April 2018[uredi]

CEE Newsletter - cover photo - Vol 2, Issue 4, April 2018.png


CEE Newsletter
Volume 2 • Issue 4 • April 2018Delivered by: MediaWiki message delivery (razgovor) 16:19, 4. svibnja 2018. (CEST)

Podmoskovske večeri :)[uredi]

Vidim da si marljivo stavljao kategorije "Životopisi, Moskva". Velik je to posal. Znaš, Moskva je najveći europski grad brojem stanovnika :))))) Kubura (razgovor) 02:18, 11. svibnja 2018. (CEST)

WikiBotevgrad[uredi]

Hello, by June 15, 2018, there is an international challenge to write articles about Botevgrad - the first wikitown in Bulgaria. You wrote an article that you can record here and continue participating. Thank you! Best, Спасимир (razgovor) 08:35, 25. svibnja 2018. (CEST)