Razgovor:Croatia Open Umag

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Croatia Open Umag.
Rad na člancima

Istim imenom "Croatia Open" osim teniskog turnira nazivaju se i druga natjecanja. Znam za - zagrebačku međunarodnu regatu Croatia Open (web stranica http://www.croatiaopen.vsz.hr/) - kutinski kick boxing turnir (web stranica http://www.kickboxing-kutina.hr/co2007.htm) - plesno natjecanje (http://www.harmony-dance.hr/page.aspx?language=1&id=137)

zatim prilično natjecanja koje nalazi Google kao wakeboarding, jedriličarska regata, ...

Dakle, bilo bi dobro napraviti linkove s Croatia Open na pojedina natjecanja u raznim sportovima, barem s linkovima prema onima koji imaju web stranice. Trenutno to ne znam napraviti, ali ako netko zna i može ...

Možete dodati {{otheruses}} i napraviti razdvojbu. --Ante Perkovic (razgovor) 15:00, 1. svibanj 2008. (CEST).

Pisanje stanih imena[uredi]

Po meni, nastaje strka kada se strana imena mjenjaju u domaća. Tako Boghdan postaje Bogdan, a Nikolay postaje Nikolaj. Isto Dimitry postaje Dimitrij. Ne vidim smisla u tome. A npr. kada je riječ o Carlosu Moyi, ne nedostaje apostrof u prezimenu. --Lazar Latihi (razgovor) 20:09, 25. siječnja 2010. (CET)


Pravopis jasno nalaže da se imena pišu u originalu, dakle Bohdan itd. Ali ne postoji nikakav "Nikolay" već jedino "Николай". Pošto to nije latinično pismo, svaka nacija, svaki narod traskribira to ime na vlastiti jezik. Englezi će stoga pisati "Nikolay", Nijemci pišu "Nikolai", a Hrvati će pisati "Nikolaj". 161.53.77.111 21:01, 21. svibnja 2013. (CEST)

Postoje pravila i za ćirilično pismo, npr. Transkripcija i transliteracija. Svaki suradnik (pa i neprijavljeni) može popraviti grješku. Ukoliko postoje nedoumice, pitanje se može postaviti u Kafiću. Lp, -- Bonč (razgovor) • Tagline: Budite odvažni! •  00:56, 22. svibnja 2013. (CEST)

Nazivi turnira[uredi]

Na redovnoj bazi turnir mjenja naziv. Bilo bi dobro staviti nazive koje je pojedino izdanje imalo, recimo u povijest. 213.149.62.180 09:53, 16. siječnja 2019. (CET)