Razgovor:Dijalekt

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Dijalekt.
Rad na člancima


ovaj ko je ovo pisa nema pojma o dijalektologiji. kajkavsko narječje se ne dijeli u ovoliko skupina već u 6 skupina: zagorsko-međimurski, donjosutlanski, turopoljsko-posavski, križevačko-podravski, prigorski i goranski dijalekt. ima još dosta grešaka.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.157.245 (razgovordoprinosi)

Wikipedija je enciklopedija koja se uvijek može poboljšati, a svatko s dovoljno znanja i volje može sudjelovati, a neke je tvrdnje najbolje potkrijepiti vjerodostojnom literaturom ili izvorima. --Roberta F. 22:08, 28. lipanj 2008. (CEST)
Pozdrav Roberta, suradnik Kubura je odlučio ukloniti moje zadnje promjene na ovom članku. Pogrešno se iznosi da se dijalekti dijele prema ostvaraju upitne zamjenice (uopćeno, narječja se dijele prema ostvaraju upitne zamjenice, a dijelekti (hrvatskog jezika) se granaju po narječjima). U literaturi postoje nazivi "zapadnohercegovački" i "novoštokavski ikavski" kao i samo "zapadni" dijalekt kao nazivi za taj dijalekt. "Zapadnohercegovačko-bosansko-dalmatinski" je naziv kojeg je koristio samo prvi autor ovog članka, ne koristi ga nijedan hrvatski ni svjetski dijalektolog i kao takav je rezultat "vlastitog istraživanja" autora koji je započeo članak. (koora (razgovor) 08:34, 12. rujna 2013. (CEST))
Članak je korisnik Bonč vratio na staru verziju zbog "nedostatka izvora". Izvori su jednaki kao na stranici članka:
http://enciklopedija.lzmk.hr/clanak.aspx?id=7969
Opća i nacionalna enciklopedija, svezak 14, str. 192
Josip Lisac, "Hrvatska dijalektologija 1.", Golden marketing-Tehnička knjiga, Zagreb, 2003., ISBN 953-212-168-4, str. 143
Tvrdnje koje su ranije stajale u članku su pseudoznanstvene, odnosno izmišljene i ne nalaze se ni u jednom od navedenih izvora. Prepravljena verzija ima potvrdu u navedenim izvorima.— Prethodni nepotpisani komentar napisao/napisala je Andrejezik (razgovordoprinosi)