Razgovor:Dražen Petrović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Dražen Petrović.
Rad na člancima


Nisam obožavatelj košarke niti baš pratim sport, ali pitam se kako to da je na engleskoj wikipediji isti članak 5 puta veći!? Zar on nije hrvatski košarkaš? Budući da ja ne znam ništa o Draženu Petroviću, molim suradnike koji doprinose hrvatskoj wikipediji da napišu što znaju ili prepišu sa engleske wikipedije. SvekY 10:49, 7. lipnja 2006. (CEST)


Čast velikom Draženu, ali malo je pretenciozno njega okvalificirati kao najvećeg hrvatskog sportaša svih vremena. Pa Matija Ljubek ima dvije zlatne olimpijske medalje! Apsolutno gledano, najveća od najvećih je Janica Kostelić. A najveći hrvatski košarkaš svih vremena, gledano strogo po rezultatima, je Toni Kukoč. Pa tu je i Krešo Ćosić? Tu uopće ne dvojim da je Dražen bio kudikamo bolji košarkaš od Tonija, ali ovaj je postigao veće rezultate, što moramo pri vrednovanju uzeti u obzir (naravno, jasno je da bi i moja baba osvojila tri naslova NBA prvaka u kompi s Jordanom, Pippenom, Longleyem, ali...). Da je poživio, tko zna? Ali i ovako je zadužio hrvatsku košarku, hrvatski sport i Hrvatsku. Slava mu.

DRAŽEN JE NAJBOLJI[uredi]

DRAŽEN JE NAJBOLJI I NAJVEĆI HRVATSKI SPORTAŠ SVIH VREMENA.

Dražen je bio i još uvijek je uzor ne samo sportašima. Njegova predanost, rad, energija , volja ... pokretačka je snaga svima kojima je teško. Dražen je bio Č O V J E K, nije bio umišljena zvijezda. Dražen je bio vođa koji je imao i još ima karizmu. Dražen je preuzimao odgovornost. Svaka čast Toniju, ali njih dvojica ne mogu ići u istu kategoriju. Dražen je bio kategorija za sebe.

Dražene hvala ti za svaki pogodak , hvala ti za energiju koju si davao, hvala ti za svaku piruetu nakon pogotka. Krešo.

Tko je najveći?[uredi]

S obzirom da je potrebno zadržati enciklopedijsku objektivnost, predlažem da se za sve veličanstvene sportaše iz naše povijesti, kakav je bio i Dražen, u biografijama koristi izraz spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

Naime, smatram da je proglasiti jednog najvećeg ipak vrlo teško. Tko je taj tko može izmjeriti olimpijske medalje jedne Janice, Matije Ljubeka ili Mate Parlova i rangirati ih? Tko može presuditi da li su recimo tri klupska europska naslova Dina Rađe ili tri NBA prstena Tonija Kukoča važniji i vrijedniji od recimo bravura Kreše Ćosića koji je s reprezentacijom bio i europski, i svjetski i olimpijski pobjednik? Tko je taj koji će presuditi da je karizma i osobnost jednog Dražena bila važnija od osobnosti jednog Gorana Ivaniševića, Janice ili velikog Kreše Ćosića? --ivelimir 11:56, 23. listopada 2006. (CEST)

Dobrim dijelom se tu s tobom slažem, ali smatram da postoje određeni parametri kojima se ipak možda može rangirati. Pri tome, mislim da se tu moramo svi složiti, Janica Kostelić je daleko van svake konkurencije, njezine olimpijske i svjetske pobjede su gigantski pothvat i u globalnim razmjerima, njezine 4 zlatne olimpijske madalje ekvivalent su kao 6 ili 7 zlatnih plivačkih ili atletskih medalja (jer veličine njenog ranga u tim sportovima mogu računati i na štafete). Takvu sportsku individuu, bojim se, mala Hrvatska više nikada neće imati. Svi drugi naši sportski velikani mogu se boriti samo za drugo mjesto.--195.29.73.191 18:29, 25. listopada 2006. (CEST)

Fotografija[uredi]

Molim suradnike koji imaju dobru Draženovu fotografiju da je uploadaju na Wiki, a kao što je SvekY rekao na početku ove stranice, Dražen zaslužuje daleko bolju stranicu od postojeće! Suradnik:Mario Žamić 16:58, 30. kolovoza 2007. (CEST)

Pa nemojte da se brukate. Drazen Petrovic je jedan od vaših najvećih sportista i toliko ga cenite a članak u srpskoj wikipediji je pet put duži i kompletniji od ovog. Stvarno, više poštovanja njemu smo mi posvetili od vas.