Razgovor:Klapa Cambi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Klapa Cambi.
Rad na člancima


Evo, ja pokrenuo ovaj članak ali ne znam puno o Cambiju a silno me zanima, pa bi bilo lijepo kad bi se znalci uključili što prije. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zm1974 (razgovordoprinosi)

Izbrisani sadržaj je prepisan sa cambi.hr.--MAN_USK recider 19:56, 28. veljače 2011. (CET)

Suradnik Klapa.cambi mi je putem e-maila poslao dozvolu te se ispričao za svoje dosadašnje nekorektno uređivanje. Suradnik je ujedno zamoljen da postavi zahtjev za promjenu imena. --D tomAero-stub img.svg 11:37, 1. ožujka 2011. (CET)


Dozvola[uredi]

From: Hrvoje Lozančić [1] Sent: Tuesday, March 01, 2011 11:15 AM To: 'Hrvoje Lozančić' Subject: RE: Pravo korištenja sadržaja stranice www.cambi.hr

Poštovani!

Slažem se s vašim korištenjem sadržaja stranice www.cambi.hr, pri uređivanju stranica Wikipedije.

Sadržaj naše stranice javan je i dostupan za korištenje: slika, tekstova i svih drugih dostupnih sadržaja na stranici.


Hrvoje Lozančić, administrator stranice www.cambi.hr

From: Hrvoje Lozančić [2] Sent: Tuesday, March 01, 2011 11:15 AM To: 'Hrvoje Lozančić' Subject: RE: Pravo korištenja sadržaja stranice www.cambi.hr


Poštovani!


Slažem se s vašim korištenjem sadržaja stranice www.cambi.hr, pri uređivanju stranica Wikipedije.

Sadržaj naše stranice javan je i dostupan za korištenje: slika, tekstova i svih drugih dostupnih sadržaja na stranici.


Hrvoje Lozančić, administrator stranice www.cambi.hr


From: Hrvoje Lozančić [3] Sent: Tuesday, March 01, 2011 11:13 AM To: hrvoje@cambi.hr Subject: Pravo korištenja sadržaja stranice www.cambi.hr


Poštovani!

Kao urednici Wikipedije na hrvatskom jeziku (http://hr.wikipedia.org), angažirali smo se u izradi ove slobodne internetske enciklopedije na nekomercijalnoj osnovi, a svi njezini suradnici su volonteri, uključujući i administratore.

U ovu enciklopediju dostupnu svima želimo uvrstiti i materijal s Vaših stranica.

Vaš materijal bio bi korišten pod uvjetima Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hr) i GNU-FDL licencije (http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Tekst_GNU_Free_Documentation_License).

Ukratko o licenciji:

Osnovno značenje licencije je sljedeće: da se sav sadržaj sa stranica može koristiti u bilo kakve svrhe dokle god se navodi ime autora i dok je ta uporaba u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Svaka treća strana koja dalje dijeli/koristi taj sadržaj mora zadržati iste uvjete korištenja, tj. taj sadržaj i onaj izveden iz njega mora se nadalje dijeliti pod istom licencijom. Naravno, licencija vama ne uskraćuje pravo da sa sadržajem koji ste poslali radite što vas je volja, nezavisno od uvjeta licencije.

Također Vas pozivamo da slobodno rabite tekstove iz našeg stalno rastućeg fonda članaka.

Ako dopustite korištenje Vašeg teksta, na našim će stranicama biti kao izvor navedene vaše mrežne stranice. To će istima svakako povećati rejting, jer je Wikipedija jedan od 100 najposjećenijih internetskih siteova (jedan od onih s najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci uvijek među prvim pogotcima na pretraživačima.

Srdačan pozdrav

<Hrvoje Lozančić, klapa.cambi>


Članak Klapa Cambi[uredi]

Poštovanje

Novi sam ovdje i to samo zbog jednog razloga, a taj je članak o "Klapi Cambi". Istina, možda sam neumjesno intervenirao na njemu pa me je Roberta F. Roberta_F. upozorila, ali još nisam dobio odgovor koji bi me uvjerio da sam uistinu bio neumjesan.

Članak "Klapa Cambi" je pristran i neobjektivan zato što je jedini izvor internetska stranica klape koja djeluje unutar KUD-a Cambi, a od 2007. godine postoje dvije klape koje nose naziv "Cambi" - jedna sa sjedištem u Kaštelima, a druga sa sjedištem u Splitu. Obje se strane bore za ime klape. Sudski proces oko prava na ime traje već više od tri godine, a još nema konačne i pravomoćne presude. Sukladno aktualnoj odluci Trgovačkog suda u Splitu, sada se obje klape imaju pravo zvati "Klapa Cambi".

Splitski Cambi za sebe tvrdi da je sljednik klape osnovane 1986. u Kaštelima, ali je 2007. samo promijenila svoje sjedište tj. preselila se iz Kaštel Kambelovca u Split. Kaštelanski Cambi u međuvremenu je zbog privremenih sudskih mjera zabrane bio mijenjao svoj naziv u "Pivači KUD-a Cambi" i "Cambi".

Uslijed svega navedenoga, cijeli članak ne može nikako predstavljati objektivnu i realnu sliku o "Klapi Cambi" jer u njemu se uopće ne spominje "raskol" koji se dogodio 2007., a iznimno je bitan, ako ni zbog čega drugoga, onda barem kao činjenica, koja ne smije biti preskočena kada se govori o povijesti "Klape Cambi". — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kessah (razgovordoprinosi) 00:44, 15. srpnja 2011.

U pravilu kada se uoči ovoliko brisanje sadržaja članka bez prethodnog obrazloženja na stranici za razgovor, takvo se uređivanje uklanja. Ova je stranica za razgovor pripadajućeg članka i molim suradnika neka obrazloženje svojih uređivanja potkrijepljeno vjerodostojnim izvorima napiše na ovoj stranici i slijedeći Wikipedija:Konsenzus i Wikipedija:Navođenje izvora unese promjene u članak u skladu s objektivnim i izvorima potkrijepljenim činjenicama. --Roberta F. 22:30, 15. srpnja 2011. (CEST)

Koliko sam razumio, "vjerodostojni izvori" temelje se uglavnom na internetskim stranicama, ali što ako se na nekoj stranici uporno plasiraju neistine!? Stoga vam skrećem pozornost da domenu ".hr" može dobiti pravna osoba, koja je uredno registrirana u nadležnim institucijama RH pod nazivom koji može staviti u naslov stranice. Usporedite stranice www.cambi.hr [4] i www.klapacambi.hr [5] pa bi trebalo biti jasno da se radi o stranicama iza kojih stoje KUD Cambi i Klapa Cambi, koje su dvije različite udruge, što je vidljivo u Registru udruga RH [6].

--Kessah (razgovor) 17:58, 15. kolovoza 2011. (CEST)

Preporučujem pročitati Wikipedija:Provjerljivost. Autorske internetske stranice u načelu ne predstavljaju vjerodostojan izvor. Bilo bi dobro ako se te činjenice može provjeriti u javno dostupnim izvorima objavljenim od treće strane, dakle djela izdavača čija reputacija nije upitna. --Roberta F. 19:18, 15. kolovoza 2011. (CEST)

Hvala na preporuci! Pročitao sam i ono što mi se u cijelom Poglavlju čini najprimjerenijim za ovaj slučaj jest da bi bilo bolje kad članak ne bi ni postojao, ako nema vjerodostojnih izvora...

S obzirom da uskoro izlazi novi album splitske klape kao službeno izdanje "Croatije Records" i na njemu će naziv izvođača biti "Klapa Cambi", je li to dovoljno "vjerodostojni izvor", ako već nisu uredne resgistracije kod državnih institucija kao što su: Registar udruga RH i Državni zavod za zaštitu intelektualnog vlasništva, a koje sam naveo u svojim ispravkama članka!?

--Kessah (razgovor) 17:47, 3. rujna 2011. (CEST) Opet nestadoše kilobajti ... [7] [8]. Kubura (razgovor) 00:58, 14. veljače 2012. (CET)

Dovoljno je bilo pristranosti i nekorektne interpretacije informacija. Klapa Cambi - osnovana je 1986, kao sekcija KUD-a Cambi (što je bio jedini okvir za osnivanje udruga u bišoj YU). Od 1986 pa do danas bez prestanka djeluje u društvu. Kao takva i dalje postoji i objavljuje albume. Stoga konstatacija o tome kakoje Klapa Cambi izdala album pod imenom Klapa Cambi u okviru Croatia Records-a nije dovoljna. Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca izdala je 2 albuma pod imenom Klapa Cambi. Obzirom da je u tijeku sudski spor na više razina: Intelektualno pravo te tužba za krivo pradstavljanje (kojom se tuži Udruga Klapa Cambi - Split, osnovana 2007, koje sebi pripisuje pravo na povijesne uspijehe i albume...molim administatore da upravljaju sadržajem ovog članka na osnovu više informacija. Klapa.cambi (razgovor) 22:56, 20. veljače 2012. (CET)

U nedostatku pravomoćnog riješenja, navodim izvatke sa stranica releventnih institucija koje baštine klapsku pjesmu. One doživljavaju kao sljedbenika klape Cambi, isključivo Klapu Cambi iz Kaštel Kambelovca: http://www.fdk.hr/klape/muska_cambi.html - članak Festivala Dalmatinskih klapa Omiš - ažuriran s nagradama koje je osvojila klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca od raskola, o kojem raspravljamo. http://www.klape.hr/cambi.html - Hrvatska udruga klapa http://www.vdp.hr/index.php?option=content&task=view&id=387&Itemid=2 - klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca, apsolutni pobjednik Festival Klapa.cambi (razgovor) 23:06, 20. veljače 2012. (CET)