Razgovor:Nemanjići

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Nemanjići.
Rad na člancima
Pismohrane:

Potrebno je dodati neki izvor. Osim toga, potrebno je pojasniti imena većeg broja vladara izvan Srbije koji se u članku spominju, a nije jasno o kojim je točno vladarima riječ.--Donatus 07:27, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Potrebno je objasniti tezu da je Nemanja bio, po ženskoj linji, povezan s Vojislavljevićima, kojima je, na kraju, kuću iskopao, te tako prosvijetliti istorijsku nauku. Sve i da jeste, a nije, kakve to veze ima s člankom o Nemanjićima? Kakve konsekvence iz te laži izvući ako o tome nema nikakvog traga u istoriji?

Kako vidim, ta je glupost od "a" do "š" ili "ž" prepisana sa sr.wikipedije.

--Markus cg1 (razgovor) 20:30, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Rodoslovlje dinastije Nemanjić[uredi kôd]

Wikicitati »Car Dušan Silni bio je oženjen s Jelenom, ... , i s njom imao sina Uroša II. Nemanjića i Simeona Sinišu...«
  1. Nije Uroš II. već Uroš V. "Nejaki"
  2. Simeon Siniša nije bio sin već polubrat Dušana tj. otac im je Stefan III. Dečanski. Jednom je majka bugarska, a drugom bizantska princeza. --77.46.225.182 09:42, 9. travnja 2010. (CEST)[odgovori]

Kotromanići su također nastavak Nemanjića po bočnoj liniji[uredi kôd]

Stjepan Tvrtko I Kotromanić se okrunio za kralja, a Bosnu uzdigao kao kraljevstvo, jer je bio nasljednik Nemanjića po bočnoj, majčinoj tj. bakinoj liniji. Krvno srodstvo sa Nemanjićima dalo mu je pravo da se postavi za jednog od nasljednika te dinastije, te se okruni srpskom krunom, i od bana postane kralj, "Po milosti gospoda Boga, kralj Srba, Bosne i Primorja".— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 194.166.32.184 (razgovordoprinosi) 18:54, 17. prosinca 2012.

Opet izjava bez izvora. Kubura (razgovor) 22:58, 17. prosinca 2012. (CET)[odgovori]