Razgovor:Oftalmoskop

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Oftalmoskop.
Rad na člancima
Pismohrane:

Neka mi nitko ne hrvatuje oko oftalmoskopa; oni su direktni i indirektni, a ne izravni i neizravni, točka. Idite se igrati u svom dvorištu. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 23:00, 22. travanj 2009. (CEST)

Sredi cijeli pravopis u članku, budući da ga znaš(?) dobro(?).

P.S. Wikipedija je zajednički projekt, a ne tvoj, tako da bi trebala pisati u skladu s pravopisom. --Binx ® 11:30, 25. travanj 2009. (CEST)

Nevrijedan si moje pažnje.[uredi kôd]

Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:39, 25. travanj 2009. (CEST)

Pravopisna pravila vrijede za sve. Ako postoje uvriježeni nazivi za neke medicinske instrumente, nećemo izmišljati toplu vodu, no što se tiče opće gramatike i pravopisa, tu za savjet treba ipak pitati one kojima je to struka. --Ante Perkovic (razgovor) 15:47, 25. travanj 2009. (CEST)
A suradniku Binxu je to struka? Molim suradnike da se suzdrže od "dijeljenja komplimenata". Ljubiteljima pravopisa preporučujem sređivanje kategorije "Potrebna lektura", u kojoj ima sasvim dovoljan broj članaka kojima je potrebna jezična i pravopisna dorada, a nitko ne mari za njih. Ti su članci davno napisani i na većini trenutačno nitko ne radi i nećete ometati rad suradnika na novome članku. --Roberta F. 16:14, 25. travanj 2009. (CEST)
Da, struka mi je, gle čuda. Osim ako se ne računa studiranje hrvatskoga jezika i lingvistike. --Binx ® 17:37, 25. travanj 2009. (CEST)

Ja sam pak stručnjakinja za nejasna pitanja.[uredi kôd]

Nemoguće stvari rješavam odmah, a nezamislive s kratkom zadrškom. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 18:05, 25. travanj 2009. (CEST)

Ne znam zašto je nastala tolika pobuna zbog toga što sam te samo jednom opomenuo. Daleko od toga da ja tvoje znanje negiram, ali bi ipak trebala pisati više hrvatske riječi (ili, kako neki kažu, hrvatskije). --Binx ® 18:12, 25. travanj 2009. (CEST)

Tvrdim da raspravi o pravopisu na ovoj str. za razgovor nema mjesta. Ova stranica za razgovor treba služiti za komentare i pitanja vezane za ovaj članak (ako već ovo nisu komentari o oftalmoskopu). A osim toga svaki se članak smije mijenjati, jer ga mi ne potpisujemo (potpisivanjem kao da izjavljujemo da se on ne smije mijenjati).--Vatrena ptica (razgovor) 18:18, 25. travanj 2009. (CEST)

Ko nas, bre, zavadi? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 18:26, 25. travanj 2009. (CEST)

Nemoj biti tako hladna (možda se meni to čini), tvoje riječi mogu se krivo shvatiti (ja rečenicu iznad uopće nisam shvatila), stoga ih molim pažljivije biraj, jer meni se pomalo čini da se ovdje ne vodi rasprava.--Vatrena ptica (razgovor) 18:40, 25. travanj 2009. (CEST)