Razgovor Wikipedija:Izabrane godišnjice

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Smjernice[uredi]

S obzirom da očito ne postoji suglasje oko toga što treba ići u IG, a Conq. se stalno poziva na smjernice, ajmo se dogovoriti oko pravila, pa po potrebi i promijeniti sjernice. --Ante Perkovic 21:15, 23. travnja 2006. (CEST)

Zaključano?[uredi]

Zašto je uređivanje izabranih godišnjica zaključano, a tekst na ovoj stranici potiče da se mijenja? Zivac (razgovor) 03:50, 10. veljače 2010. (CET)

Zato što se tekst nalazi na glavnoj stranici i podložan vandalizmima. Također svatko je izabirao svoje godišnjice po vlastitom nahođenju, bez ikakvog reda. Sve sugestije mogu se iznijeti na stranici za razgovor, ovoj ili od dotične izabrane godišnjice.--Ex13 (razgovor) 08:44, 10. veljače 2010. (CET)
Sorry, ali to ne stoji. I novosti su na glavnoj stranici i svatko ih može uređivati, a nisam primijetio vandalizme. Ako i postoje, očito se efikasno otklanjaju, pa mogu i ovi. Da postoji neki rat oko toga što treba staviti u godišnjice, shvatio bih, ali stranica za razgovor svih (ili gotovo svih, nisam sve pregledao) datuma u godini je prazna. Ovo su administratori jednom stavili i više nitko o tome ne vodi računa. To nije smisao Wikipedije.
Uopće ne kužim na koji način bi se godišnjice mogle uređivati. Ako je stranica zaključana, to po pravilima ne smiju raditi ni administratori osim u posebnim slučajevima (Wikipedija:Pravila o zaštiti stranica). Recimo ovako, da ja na stranici za razgovor nekog datuma predložim promjenu, bi li ti kao administrator i u kojem roku, vidjevši da nije vandalizam, prebacio moj prijedlog na glavnu stranicu? Ništa osobno, samo mi se čini da ovakva situacija nije u duhu wikipedije. Pozz. Zivac (razgovor) 23:48, 10. veljače 2010. (CET)

Greška (!)[uredi]

Corpus Iuris Civilis nije prvi pokušaj kodifikacije rimskog prava! To je zakonik XII ploča, a CIC je drugi i posljednja kodifikacija rimskoga prava. I nije "pokušaj" već je uspjeh, to pravo je kodificirano. Zato neka se popravi ovo. --Wüstenfuchs 15:47, 7. travnja 2013. (CEST)