Razgovor Wikipedija:Wikiprojekt LGBT

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Wikiprojekt LGBT.
Rad na člancima
Pismohrane:

KATEGORIZACIJE[uredi kôd]

Otvorio sam novu Kategorija:Queer kultura u Hrvatskoj jer ima dovoljno organizacija i pojedinaca koji prvenstveno djeluju u kulturi a manje ili samo simbolicki i u LGBTI+ pravima. Zblace (razgovor) 23:32, 29. siječnja 2021. (CET)

Otvorio sam razgovor o kategorija:Queer kultura u SADu, a za samu kategoriju bi trebao bar 5 prijedloga članaka...ako neko ima vremena dodati bilo bi super, jer sam kratak s vremenom. --Zblace (razgovor) 12:08, 6. travnja 2021. (CEST)

Sad sam i preimenovao kategoriju LGBT u LGBTIQ+ da uključi sve, a i onu o pravima proširio sa LGBT na LGBTI (jer u HR imamo i prve intersex aktivističke projekte)...nisam dodao Q jer osobe koje koriste Queer najčešće ne traže prava kroz taj diskurs legalizma već kroz subverzije ili kreativno djelovanje u kulturi. ;-) Zblace (razgovor) 19:12, 6. veljače 2021. (CET)

INFO: Universal Code of Conduct (WMF)[uredi kôd]

Neznam jel tko pratio razvoj UCoC rada, ali WMF ga je odobrio kao formulirani tekst i sada rade na #2 fazi implementacije koja bi trebala osigurati bolje uvijete za rad manjinama u svim Mediawiki projektima (uključujući i manje poput instance poput HR Wikipedije). Tu je popularno napisani tekst. Inače sudjelovao sam u sastanku s uposlenicima WMFa koji će se baviti razvojem #2 faze i posljedica je njihova izjava koju sam nabrzinu preveo. Nadam se da će 2021. biti bolja i na HR Wikipediji za LGBTIQ+ populaciju i druge diskriminirane grupe. Zblace (razgovor) 11:59, 5. veljače 2021. (CET)

LGBT+ (povijest) na HR Wikipediji[uredi kôd]

U trenutno aktualnoj raspravi o ukidanju ovlasti naišao sam na dosta zanimljiv primjer supresije sadržaja od administratora iz 2019. oko WikiProjekta - kampanje WikiLovesPride koju su započeli u globalnoj WM LGBT+ korisničkoj grupi...ako naiđete na što slično ili drukčije lai relevantno za popis povijesti LGBT+ tema na HR Wikipediji please dodajte ovdje. Hvala! Zblace (razgovor) 09:40, 24. veljače 2021. (CET)

Zagreb_Pride razdvajanje pojmova i entiteta[uredi kôd]

Slijedom razdvajanje pojmova i entiteta Zagreb Pride članak je preimenovan na Zagrebačka_povorka_ponosa a novi članak Zagreb_Pride_(udruga) uže bilježi djelovanje i pominjanje udruge s tim imenom. --Zblace (razgovor) 08:10, 3. svibnja 2021. (CEST)

@Aca možaš li pogledati gdje sve treba unjeti ispravke, preusmjeravanja i slično? Nisam to prije radio pa ni neznam, a čini mi se da je to delikatan i opsežan posao koji nije dokumentiran na HR Wikipediji. --Zblace (razgovor) 08:14, 3. svibnja 2021. (CEST)
Preusmjeravanje nije delikatan i opsežan posao, a uz to je prilično dobro dokumentiran: Wikipedija:Premještanje članaka i Wikipedija:Preusmjeravanje. Oba članka su u Kategorija:Pomoć. Premjestiš članak i to je to. ako se slučajno stvori dvostruko preusmjerenje, to bot sam riješi za dan-dva. --Argo Navis (razgovor) 12:10, 3. svibnja 2021. (CEST)
@Argo Navis hvala za linkove! Za preusmjeravanje manje-više znam i koristio sam (slažem se to je relativno jednostavno), ali ovo 'forkanje' mi nije poznato baš, a i ovdje (Wikipedija:Premještanje članaka#Premještanje članka radi razdvojbe) mi ipak fali kako točno navesti u izvoričnom članku da se nešto izdvojilo u zasebni, te obratno u novom...Što sa WikiData? Sa Commons medija fileovima? Sa kategorijama na Commonsima i Wikipediji? Sa svim linkovima na Wikipediji? https://hr.wikipedia.org/w/index.php?search=Zagreb+Pride&title=Posebno%3ATra%C5%BEi&profile=advanced&fulltext=1&ns0=1&ns9=1&ns11=1
Čini mi se da je komplicirano, valjda jer sam svjestan koliko bi moglo biti... ali možda imaju neke skripte ili alati? --Zblace (razgovor) 21:17, 3. svibnja 2021. (CEST)