Razgovor sa suradnicom:Mirnakaticic

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošli na hrvatsku wikipediju!

Vidim da dobro poznajete osnove rada na wikipediji (wikipoveznice) i slike, no uputio bih vas da pročitate Wikipedija:Uvodni tečaj, jer je tamo objašnjeno (ukratko) što su to međuwikipoveznice i kategorije, što je također potrebno člancima na wikipediji.

U tečaju je objašnjeno da se pomoć može dobiti putem kafića ili irca, ili na stranicama za razgovor, služite se onim načinom koji vam se najviše sviđa :-)

Ugodan boravak na wikipediji! SpeedyGonsales 11:45, 22. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Autorsko pravo nad slikama[uredi kôd]

Dobrodošli na Wikipediju i hvala na doprinosima! Jedna mala napomena: na slici Slika:Alberto-fujimori.jpg odabrali ste oznaku autorskih prava "Javno dobro". Međutim, na samoj slici vidljivo je da autorsko pravo pripada novinskoj agenciji Associated Press. Takve slike ne bi trebalo koristiti na Wikipediji jer težimo tome da cjelokupan sadržaj bude slobodan od opterećenja pribavljanja dozvola za autorska prava pri mogućem kopiranju/umnožavanju. Ako ipak mislite da je slika nužna, onda na nju stavite oznaku "Pravedna uporaba" koja je namijenjena radovima nad kojima još postoji zaštita autorskim pravom, a njihovo je korištenje u člancima ipak opravdano jer nema drugih slika koje bi ih mogle nadomjestiti. --Elephantus (razgovor) 16:52, 22. siječnja 2006. (CET)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Mirnakaticic,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:29, 15. studenog 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvu godišnjicu rada na Wikipediji. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 00:56, 6. veljača 2007. (CET)

A di si nan ti bila nestala devet godina?[uredi kôd]

Veselo, Mirna. Di si nan ti bila nestala?
Jesi li proučila Wikipedija:Uvodni tečaj? Neke su se stvari promijenile u međuvremenu. Kubura (razgovor) 02:26, 4. kolovoza 2015. (CEST)[odgovori]

A evo :) studirala, radila. mislila sam da mi acc nije ni živ više, a kad ono - uspjela se ulogirat :D Hvala za link na 'Uvodni tečaj' - svakako ću ga proučit. Već mi je pomogo da odgovorim na ovaj 'razgovor' - moram priznat da me malo zbunilo dok se nisam snašla s uputama... tj. nadam se da jesam uspješno odgovorila :?
Mirnakaticic (razgovor) 17:49, 4. kolovoza 2015. (CEST)[odgovori]

Jesi :) Kubura (razgovor) 06:54, 31. kolovoza 2015. (CEST)[odgovori]