Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 15

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

dozvola Hrvatskog nogometnog saveza[uredi kôd]

Bog Roberta,

jesi li dobila mailove sa dozvolom za korištenje materijala HNS-a ?! --Jure Grm 02:25, 5. rujan 2007. (CEST)

IRC cloak request[uredi kôd]

I am robertab on freenode and I would like the cloak wikipedia/Roberta F. Thanks. --Roberta F. 12:45, 5. rujan 2007. (CEST)

Well, i would like too --Suradnik13 12:57, 5. rujan 2007. (CEST)

Daltonizam[uredi kôd]

Draga Roberta imam problema sa wikipoveznicama u članku o daltonizmu,naime nedostaje mi wikipoveznica, a šta god da metnem kao poveznicu ne valja jer nema tih pojmova u wikipediji.Kako da riješim taj problem? Unaprijed hvala!!! --dancingwoman27 17:08, 6. rujan 2007. (CEST)

Prijava[uredi kôd]

Ja sam se već dva puta prijavljivao kao suradnik na Wikipediju. Ipak, kad god uređujem novu stranicu, javlja se upozorenje da nisam prijavljen pod suradničkim imenom.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.54.122 (razgovordoprinosi)


Tablice[uredi kôd]

Kak se rade tablice koje stoje inače desno-gore. Vidio sam na engleskoj wikipediji da praktički svi pojmovi imaju tu tablicu sa svim bitnijim informacijama ukratko o pojedinom pojmu. Kada bih pokušao nešto napraviti, ispiše se kao Predložak... Što to znači?

nisam znao za irc, hvala Dalibor Bosits 19:09, 8. rujan 2007. (CEST)

Re: Pomoć[uredi kôd]

Napravio bih ga ja ali sam pretruo. Neka ostane ovako. :-) F.G. 22:49, 9. rujan 2007. (CEST)

Fala na pozdrafu! :~) F.G. 22:55, 26. rujan 2007. (CEST)

Uređivanje stranica[uredi kôd]

Sorry, zaboravio sam da sam otišao na dodaj poruku, a ne na uređivanje razgovora. Radi toga je ono onako smješno izgledalo:) Ispravio sam sada. Čeha 00:11, 12. rujan 2007. (CEST)

Lapituljci[uredi kôd]

imate pravo, nije enciklopedijski i nije dovrsen nego sam uspio prijevremeno slucajno objaviti. u svakom slucaju, malo sam pokusao zloupotrijebiti wiki kako bi razveselio jednu djevojku. :) izvinjavam se, nece se ponoviti... upravo sam se sjetio drugog nacina da nesto slicno napravim, a ukljucuje print skrin wiki stranice i obradu u photoshopu. :)) pozdrav, vedran— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Astronaut (razgovordoprinosi)

Pitanje o članku Brian Urlacher[uredi kôd]

Htio bi napisati članak na hr wiki o Brianu Urlacheru. Urlacher je trenutno jedan od najboljih defensive linebackera u NFL-u (National Football League), tj. američkom nogometu. Problem se javlja kod izraza u tom članku. Naime, pozicije koje su u američkom nogometu su linebacker, quarterback, halfback, fullback, tight end, wide receiver i slične, te izrazi za situacije tijekom igre kao sack, tackle, 1st down, te druge za koje mislim da nema prijevoda u našem jeziku.

Primjerice, fumble je situacija kada protivničkom igraču ispadne lopta. To bi možda mogao prevesti kao ispadanje lopte. Ali sack je situacija kada quarterback biva srušen iza tzv. line of scrimmage (to je obrambena linija tijekom napada koja stoji na poziciji gdje je zadnji put bila lopta tijekom igre i cilj im je zaštititi svog quarterbacka od protivničke obrane). Kao što se može vidjeti, ne znam kako bi sack preveo u jednoj ili dvije, čak i tri riječi.

Da li mogu ostaviti te riječi na izvornome jeziku, ako prijevod nije moguć? -- Ventilation Shaft 12:46, 15. rujan 2007. (CEST)

Urota[uredi kôd]

Pogledao sam Zrinsko-frankopanska urota, izbacio pogrdne atribute i nedokazane tvrdnje te dodao poveznice. Sad je zadovoljavajuće. I molim te da upozoriš Abyssus da ne provocira [1] (dolje). Ničim je nisam izazvao. Sljedeći put tražit ću sankcije. Pozdrav:-) --Flopy 08:54, 17. rujan 2007. (CEST)

Nema na čemu:-) Ako još što treba samo reci i koliko budem imao vremena učinit ću najbolje što budem mogao i što prije budem mogao. Pozdrav. --Flopy 08:28, 20. rujan 2007. (CEST)

Srbi u NDH[uredi kôd]

Što te nagnalo da izbrišeš članak Srbi u NDH?--Fausto 14:48, 18. rujan 2007. (CEST)

E, hvala! Vandalizmi, ha? hebi ga, nisam pratio… :( Taman sam rekao, da članak treba dopuniti - bio sam to zacrtao davno, ali onda sam odustao. (Rasprava o članku Holokaust, gdje ja kažem da "srbosjek" naprosto ne spada pod taj pojam.) Bio sam zauzet drugim stvarima, sada mislim slijedećih mjeseci unijeti malo reda u sav taj čušpajz u člancima o bižoj povijesti! Razgovarao sam sa nekim kolegama historičarima koji se tim stvarima profesionalno bave da preuzmu na sebe tu obavezu, ali se oni ideje "wikipedije" gnušaju. :((--Fausto 15:15, 18. rujan 2007. (CEST)

Hrvatske gramatike i Hrvatski jezikoslovci[uredi kôd]

Ispod naslova članka Hrvatske gramatike piše ovako:Prva hrvatska slovnica napisana Brozovim fonološkim pravopisom. Metodološki loša i u svoje vrijeme kritizirana - ne razlikuje dijakorniju od sinkronije, pa suvremeni jezik opisuje kriterijima staroslavenskoga. To ne spada na to mjesto, trebalo bi premjestiti uz Rudolf Strohal, a kako ja to ne znam, molim da Vi to napravite. U članku Hrvtaski jezikoslovci netko je posljednja slova složio redom azbuke (a ne abecede), pobrisao nkoliko hrvatskih jezikoslovaca (svi afirmirani i svi s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i svi s mnoštvom radova) i dodao imena koja uopće nisu jezikoslovna.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.207.205 (razgovordoprinosi)

Pomoć[uredi kôd]

Može li mala pomoć?;)— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ri.livio (razgovordoprinosi)

Super![uredi kôd]

Baš super, hvala ti, konačno je i to sređeno :)

Lijep Pozdrav! :)

Pitanje u vezi sa licencama[uredi kôd]

Imam jedan problem. Zapravo nije problem nego sam ja malo zbunjen.

Naime, napisao sam članak o Brianu Urlacheru. Na stranici flickr.com našao sam jednu odličnu fotografiju koju bi rado stavio u infookvir članka. Kako je slika pod autorskim pravom pitao sam putem e-maila autora fotografije da li smijem upotrijebiti tu sliku u svome članku. Dobio sam dopuštenje da je koristim, uz uvjet da ga navedem kao autora.

Sada, moje pitanje je: koju da licencu postavim kod postavljanja datoteke? -- Ventilation Shaft 20:52, 20. rujan 2007. (CEST)

Zahvala![uredi kôd]

Molim da mi više ne čačkaš po stranicama bez dopuštenja, jasno! Sljedeći put češ dobit čokoladni karton (prvom prilikom), a za sada ću ti progledat kroz prste. Hvala još jednom! Vedran12 18:52, 21. rujan 2007. (CEST)

Čokoodgovor![uredi kôd]

Ima negdje nagrada za profinjeno nepce!? Vedran12 11:12, 22. rujan 2007. (CEST)

Eneagram[uredi kôd]

Vidim da si napisala članak Eneagram. Vidiš, o toj temi izlazi serija članaka u časopisu "Svjetlo riječi" i kad sam pročitao prvi članak, odmah sam se zainteresirao i počeo skupljati građu da kad serija završi možda na temelju toga napišem i članak. Ti si me pretekla, i neka, jedino možda da se nešto kaže o tih devet tipova osobnosti. I jedno pitanje: ja sam unio dosta novih događaja u kalendar pa još nijedan nije osvanuo u izabranim obljetnicama (kad ih već ja ne mogu uređivati). Zašto? Primjerice, 18. rujna dan pobjede Neretljana nad Mlečanima zbog čega se taj dan slavi kao Dan Hrvatske ratne mornarice. Sve te događaje stavio sam jer nam nedostaje hrvatskih obljetnica, a ne zato da ono što ja stavim bude na Glavnoj stranici. Pozdrav:-) --Flopy 09:30, 24. rujan 2007. (CEST)

Hvala najljepša na čestitki:-) Glede wikipedije nastojat ću doprinositi koliko imadnem vremena. Ovih dana su zaredale radne obveze, a još u proljeće ove godine bio sam student bez puno obveza. Pozdrav:-) --Flopy 08:46, 28. rujan 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Ovako, zanima me nešto-Naime jel se kod slika glumaca uvijek postavljaju slike s commonsa i ne mjenja ih se nekim licenciranim. Ili preciznije jesu li uvijek slike s commonsa bolje (pa makar i bile manje kvalitete) ispred onih licenciranih->zanima me jer je moja fotka s commonsa zamjenjena licenciranom u clanku Fred Astaire. LIjep pozdrav!!--Aqua byte 11:34, 25. rujan 2007. (CEST)

Thank you[uredi kôd]

For your welcome :) Fvasconcellos 02:27, 26. rujan 2007. (CEST)

Izvori slika?[uredi kôd]

Hola Roberta :)
Nisam se služio baš sa Zajedničkim poslužiteljem, pa s obzirom na nedostatak iskustva u tom području, sam ih stavio direktno :)
Čim ulovim vremena, budem to složio.
Tenks za tip. Pozdrav:)
Čeha 09:13, 27. rujan 2007. (CEST)

Centrifugalne sisaljke[uredi kôd]

vidio san da si bila na stranici. hvala na pomoći, moram je još srediti.--Armchoir 11:29, 27. rujan 2007. (CEST)

Brodski rashladnici[uredi kôd]

ja završio upis na stranicu. mislim da je treba još dotjerati i ubaciti par slika i poveznica, npr s Rashladnicima ukoliko postoje. Moje slijedeće stavke su sisaljka i centrifugalna sisaljka koje su u radu. bit će gotove za par dana AGW. TKS --Armchoir 11:51, 27. rujan 2007. (CEST)

Traka[uredi kôd]

Skinuo sam je Sombreru, a sada sam je zamijenio tvojom, vidi je li u redu. I ako možeš ubaci mi na glavnu stranicu ikonu da sam fluent u engleskom, tražim je ali ne znam gdje je. --Armchoir 12:08, 27. rujan 2007. (CEST)

Fotografije - Nati[uredi kôd]

Hvala na uputi. Pretpostavljam da se radi o fotografiji Stabla.JPG koju sam stavila samo ovdje jer mi se činilo da nema nikakvog posebnog konteksta i da joj nije mjesto u multimedijalnom skladištu. Ostale sam ostavila tamo pod određene teme. Može mala pomoć za ubuduće? Ako stavljam ovakvu fotografiju bez nekog određenog konteksta, pod šta da ju stavim? Hvala! Nati— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nati (razgovordoprinosi)

okvirići[uredi kôd]

aha, a pogledaj moju stranicu i moj čakavski, cili san ponosan šta san iskemija.--Armchoir 13:09, 27. rujan 2007. (CEST)

sorry[uredi kôd]

imam loše pamćenje i tek se poslije sjetim nešto napisati i reči— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hrcko (razgovordoprinosi)

Kako bi ti reka, ja san malo spor u kopčanju, a nikako ne prihvaćam nove stvari. A ti IRC mi je totalno novi, zasad mi je dobro i vako. --Armchoir 18:35, 27. rujan 2007. (CEST)

IRC 2.[uredi kôd]

Ovaj poziv mi predstavlja veliku čast i primam ga sa velikom zahvalnošću, ali ... (uvijek taj ali!) ... ulažem velike napore, boreći se sam sa sobom, da se potpuno ne navučem na Wikipediju, a kako pomalo gubim tu bitku, mislim da bi IRC bio smrtni udarac za moje (trenutno vrlo malo) slobodno vrijeme, unutarobiteljske odnose i roditeljske obveze, te početak totalne ovisnosti ... zato sa žaljenjem trenutno odbijam taj poziv, ali ... (opet ali!) ... uz obećanje da ću se priključiti vašem čavrljanju čim se za to steknu uvjeti (nadam se da će se to dogoditi prije odlaska u mirovinu!) ;-D --Jure Grm 22:16, 27. rujan 2007. (CEST)

Bobice, ružičaste :)[uredi kôd]

Vidio sam sliku i znam što je to :) Na latinskom se zove Evonymus europaeus, a na hrvatskom je kurika. Raste u kontinentalnom dijelu, često u šikarama. Na internetu piše, da je biljka cijela otrovna. To se vjerojatno, odnosi na to, da se ne smije pojesti :) Smije se dirati, imao sam je u herbariju, dirao lišće i plodove i ništa mi nije bilo. Fraxinus 00.12, 28. rujna 2007. (CEST)

Kuterevo[uredi kôd]

i ja sam malo dodao. laku noć --Zeljko 02:50, 28. rujan 2007. (CEST)

da vidim da si nabavila aparat, ja imam dva, i gomilu slika ,ali kamo sa njima. hajde reci tu. --Zeljko 03:10, 28. rujan 2007. (CEST)

Možda se sretnemo di... slikao sam i kuću Francetića Jure kod Otočca u Vivozama. --Zeljko 03:13, 28. rujan 2007. (CEST)

dobro, da probam. --Zeljko 03:45, 28. rujan 2007. (CEST)

ne šljaka, samo baca erore ,valjda radi na etnoselektivnom odabiru. --Zeljko 03:54, 28. rujan 2007. (CEST)

Novosti[uredi kôd]

Završio sam stranicu sisaljke, vidi je li OK, i da li treba još što dodati. Sad sam na centrifugalnim sisaljkama. --Armchoir 17:42, 28. rujan 2007. (CEST)

Centrifugalna sisaljka[uredi kôd]

Završio sam i ovu stranicu Centrifugalna sisaljka. Vidi je li OK i dodaj šta fali.--Armchoir 18:43, 28. rujan 2007. (CEST)

Kompresor[uredi kôd]

Otvorio sam stranicu Kompresor - bez sadržaja i pojavilo se upozorenje. Ne znam o čemu se radi. Možeš li to viditi šta se događa 10Q. --Armchoir 18:57, 28. rujan 2007. (CEST)

Sređivanje teksta[uredi kôd]

--Carica Marica 20:11, 28. rujan 2007. (CEST)Mara

Izbrisala sam neke nepotrebne dijelove u tekstu Durica(strip).I?Što sad?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Carica Marica (razgovordoprinosi)

Mala nejasnoća oko članka Vlad III. Tepeš[uredi kôd]

Oprosti na ovakvom javljanju, ali ne znam kome bih se drugom trebao obratiti po ovom pitanju, pa ću da gnjavim malo tebe. Nadam se da se nećeš naljutiti. Pitanje je čisto gramatičke prirode, onoliko koliko ja znam o Rumunjskom jeziku, jednu stvar znam sigurno, a to je da ne postoji Vlad III. Tepeš. Naime u Rumunjskom postoji Vlad III Ţepeş, ako bi to pročitali kako treba, onda je to Vlad III Cepeš, a nikako Vlad III. Tepeš. U članku se negdje pominje kao Vlad III. Tepeš, negdje kao Vlad Ţepeş, pa mislim da bi to trebalo malo urediti. Isto tako kao najbolji primjer mogu navesti ime grada Konstance, koji ako hoćemo pravilno da napišemo treba da pišemo Constanţa, a ne Konstanta, kako bi ispalo po sadašnjem pisanju. Možeš to provjeriti i na http://en.wikipedia.org/ , gdje ćeš pored napisanog Ţepeş, naći i točan izgovor, a to je (Vlad Ţepeş IPA: ['tsepeʃ]). Znam da imaš puuuuuuuuno posla oko wikipedije na Hrvatskom i da nemaš baš puno vremena, pa oprosti na ovolikoj gnjavaži oko ovoga. Nadam se da se ne ljutiš.....

Puno pozdrava od mene i puuuuuuuno ti hvala što si ispravila i prevela moj članak o jezgrima ( davno je to bilo sigurno se ne sjećaš ).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 77.221.0.93 (razgovordoprinosi)

Komentare koji se tiču konkretnog članka najbolje je napisati na stranici za razgovor tog članka, pa suradnici koji rade na tom članku mogu o tome raspravljati. Svakako bih preporučila otvaranje suradničkog računa kako bi suradnici znali s kime raspravljaju i eventualno mogli ostavljati poruke jedni drugima. --Roberta F. 23:51, 28. rujan 2007. (CEST)

Lipo joj objasni... moramo pazit dicu. Pozdrav Roberta. --Zeljko 00:02, 29. rujan 2007. (CEST)

--Carica Marica 08:42, 29. rujan 2007. (CEST)MaraAli kako se sređuje neodgovarajući članak?

Hvala...[uredi kôd]

...na prijevodu oko članka o grčkoj književnosti :-) --Edgar Allan Poe 10:16, 29. rujan 2007. (CEST)


Nisam znao. Ako mala ima pravo na sliku djevojčice onda joj to reci, ona se tek vježba, pa ako nema pravo reci joj da izbriše i daj joj neku prikladnu da vježba left, right, thumb, Budi mi dobro i ne ljuti se. --Zeljko 15:08, 29. rujan 2007. (CEST)


upisao sam zeljko i wikipedija... a onda Login error: Incorrect password or captcha entered. Please try again. I tako u beskraj. Znači ne vole me Englezi --Zeljko 15:46, 29. rujan 2007. (CEST)

Commons[uredi kôd]

Roberta, imam pitanjca, vidim da ste u dopisivanju oko Commonsa, pa pitanja glase,

  1. one slike koje ja stavljam za reprezentativce, prema dozvoli HNS-a, mogu li one s tom dozvolom i na Commons, tj. treba li njima prvo proslijediti dozvolu?!
  2. Isto pitanje se odnosi i na Oliverove albume, koje sam stavio samo za ilustraciju njegovog članka bez posebne dozvole, i tako sam opisao u pravdnoj upotrebi

pozdrav --Jure Grm 17:15, 29. rujan 2007. (CEST)

Što je takstovir i kako dobiti nagrade crnog rebca[uredi kôd]

Što je takstovir,a kako se dobivaju nagrade crnog rebca?Jure Grm mi je rekao da se jakooo moram truditi.--Carica Marica 21:07, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Hello! I upload Suradnik:Zeljko's Slika:Waika man.jpg and Slika:ShabanoYanomami.jpg to wikipedia.commons as commons:Image:Waika man.jpg and commons:Image:ShabanoYanomami.jpg. Recently I received messages from commons:User:Dantadd that both don't have efficient tags, and I found both of original files were deleted by you. I wonder what happened on Slika:Waika man.jpg and Slika:ShabanoYanomami.jpg. Please answer to my question in commons:User talk:Dantadd or commons:User talk:Penpen. Thank you.Penpen 04:06, 30. rujan 2007. (CEST)

Roberta, slike na indijanskim stranicama treba brisati a postavljao sam ih prije nove politike o slikama. --Zeljko 09:12, 30. rujan 2007. (CEST)

Somehow it seems my misunderstanding that hr:Slika:Waika man.jpg and hr:Slika:ShabanoYanomami.jpg are the works of hr:Suradnik:Zeljko. I agree to delete commons:image:Waika man.jpg and commons:image:ShabanoYanomami.jpg.Penpen 14:48, 30. rujan 2007. (CEST)

Članak Bijela roda[uredi kôd]

Popravila sam članak Bijela roda,molim te,pogledaj ga,i,ako nešto nije u redu,napiši mi što.Hvala!--Carica Marica 14:16, 30. rujan 2007. (CEST)Mara

Durica(strip)[uredi kôd]

Molim te,pogledaj malo članak Durica(strip),i naravno,ako nešto nije u redu,napiši mi što.Hvala!--Carica Marica 16:48, 30. rujan 2007. (CEST)Mara

Odgovor na pitanje o podacima o stanovništvu[uredi kôd]

Podatke prepisujem sa CD-a , a imam i knjigu izdanje Državnog zavoda za statistiku RH, nARODNOSNI SASTAV STANOVNIŠTVA hRVATSKE PO NASELJIMA OD 1880 DO 1991. GODINE. Sorry za velika slova! Pozzz... Nešto sporno ili?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Onjegin (razgovordoprinosi)

Peroj[uredi kôd]

Sken iz knjige sam nasao na internetu. Brojevi se u potpunosti poklapaju sa onim sto je suradnik napisao. Moguce je da je u pitanju zavjera, ali nisam sklon toj ideji.

Sve u svemu, ovi su brojevi bolje pokriveni od 99.9% podatak o broju stanovnika na raznim stranicama ovdje.

Dakle, ako zelis osporiti bas ovu stranicu, razmisli o tome da pokrenemo malu siru akciju stavljanja na razgovor svih stranica gdje nema izvora. Mislim da bi za nekih mjesec dana mogli zavrsit posal, samo ne znam je li to prioritet (?).

Usput, ja na http://www.dzs.hr ne nalazim podatke o popisu 1991. Ako je covjek dao tocan naziv knjige, zaista ne znam u cemu je problem. Mozdas ti imas neki link na popis iz 1991. ili cak iz 1971., pa da stavimo poveznicu?

--Pancho W. Villa (razgovor) 14:39, 1. listopad 2007. (CEST)

Wikicitati »Kupi si ili posudi "Naselja i stanovništvo Republike Hrvatske 1857.-2001." pa prouči. «

Ne kuzim sto zelis reci. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:54, 1. listopad 2007. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Zahvaljujem se na nadopuni stranice Zvonko Car, i zamolio bih i Vas da mi pomognete oko vraćanja iste početnoj kategoriji (Hrvatski kipari) pošto je bila izbačena s iste radi subjektivnosti (napravio sam naknadne izmjene) pa se nadam da je sad sve u redu! Hvala na pomoći, i hvala za dodane slike, jesu li iz privatne arhive?