Razgovor sa suradnikom:Nati

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus 21:26, 8. siječanj 2007. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 16:15, 11. siječanj 2007. (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Svakako, slobodno traži pomoć, netko će ti u svakom slučaju pomoći :). Inače ćeš odgovor najbrže dobiti ako se spojiš na irc, pogledaj upute pa ako si u mogućnosti, svakako nam dođi :) Pozdrav --MayaSimFan 23:01, 12. siječanj 2007. (CET)

Trsat[uredi kôd]

Bok! Malo sam za tobom popravio Trsat (i dopunio tekst). Bilo je nešto krivih poveznica, a i naslove se ne podebljava, nego ih ostavljamo onakvim kakvi jesu.--Donatus 08:04, 13. siječanj 2007. (CET)

Nema problema! Inače, premještanje članka nije komplicirano. Kad si prijavljena na Wikipediji u gornjem dijelu stranice uvijek opcije „članak“, „razgovor“, „uredi“ itd. Među njima je i opcija „premjesti“. Uz pomoć njem možeš prebaciti članak na novi naslov.--Donatus 14:38, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Brisanje razgovora[uredi kôd]

Pretpostavljam da si prethodne razgovore na svojoj stranici slučajno uklonila, pa sam ih vratila, jer razgovore na svojim stranicama ne brišemo osim u slučaju vandalizma ili neprimjerenih informacija. Kada stranica za razgovor postane preduga, onda ju arhiviramo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:06, 11. kolovoz 2007. (CEST)

Fotografije[uredi kôd]

Nati, molim te fotografije koje sama snimiš postavi na zajednički poslužitelj, nakon što tamo otvoriš suradnički račun, jer Wikipedija nije skladište slika i samo slike koje se ne mogu postaviti na zajednički poslužitelj postavljamo na Wikipediju. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 02:30, 27. rujan 2007. (CEST)

Upravo za slike svih mogućih tema rabimo commons, jer tamo ima toliko raznih kategorija da će svaka slika pronaći neko svoje mjesto, dok na Wikipediji obvezno brišemo slike koje ne vode na neke stranice na Wikipediji. Slika postavljena na Wikipediji mora imati dobro obrazloženje zašto je upravo tu postavljena i zašto članak u kojem se rabi mora imati baš tu fotografiju (da bi npr. ilustrirao upravo taj događaj koji se opisuje u članku, a nigdje nema potrebne slobodne fotografije). Ako trebaš još neke odgovore, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:37, 27. rujan 2007. (CEST)