Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales/Arhiv 9

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozdrav[uredi kôd]

Samo da budem prvi na ovaj stranici razgovor i da te pitam kako si? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Suradnik13 (razgovordoprinosi)


Wikinews[uredi kôd]

Molim te pomagaj s predloškom, ja se ne kužim u to. Molim te. Sve sam predloške skinuo s mete, imaš ih na mojoj stranici, ali ih ne znam posložiti u smislenu cjelin Pomagaj! Hvala, --Hrcko 12:07, 28. listopad 2007. (CET)

Wikinews[uredi kôd]

Ej! Molim te Speedy, pogledaj ono Wikipedija:wikivijesti i probaj smjestiti Predložak:Wikivijesti header na vrh. Meni sve poremeti. Molim te pomogni. Za sve ostalo sam shvatio kako se koristi. Lijep pozdrav. Molim te pomagaj. --Hrcko 20:24, 30. listopad 2007. (CET)

Kalendar[uredi kôd]

Koliko se sjecam dogovor je bio da dva stupca mogu ostati a stoljeća se brišu. Ili se varam ?

Divna Jakšić 16:26, 31. listopad 2007. (CET)

Poštovani s obzirom da smatrate da moje iskustvo i doprinos hrvatskom film u nisu važni, molim vas da smjesta obrišete stranicu pod mojim imenom.Ne smatram da mi je potrebno razmatranje pred nacijom i to sa uskličnikom upozorenja! Moje iskustvo i rad su mi dovoljni. Hvala Ivana Dujmović

si dobil kanarinca u poštu --Zeljko 00:22, 14. studeni 2007. (CET)

Hvala![uredi kôd]

I bolje je da si Brunu blokirao da me ni bi dalje vrijeđao. Kad istekne blok, napomeni ga da pogleda pravila ponašanja. Još jednom, hvala!

imam jedan problem i neznam dali cu naici na razumijevanje jer nezelim nesporazume a radi se o sljedecem stranica Bistrinci , osjecam se zabaceno jer nisam dobila odgovore na moja pitanja od Sombrera koji mi je naljepio oznaku kopirano na stranicu sto ja i nebjezim od toga svi podaci i jesu sa te sporne stranice i ja imam dozvolu za uzimanje podataka (privatno sam pricala sa autorom) Sto ja trebam napraviti da bi se rijesio takozvani"konflikt" tj da bi autorska prava bila uredu.--Made in creative 19:02, 23. studeni 2007. (CET)

si srce brzi karatko i jasno, tako te volim steta sto nisu svi za malo bolje razumijevanje mislim da nebi bilo veci problema u suradnji ali vidim da ima destruktivnih radnji medu adminima i to nije uredu--Made in creative 19:15, 23. studeni 2007. (CET)

Toolserveraccount[uredi kôd]

Hello SpeedyGonsales,
please send your real-name, your wikiname, your prefered login-name and the public part of your ssh-key to . We plan to create your account soon then. --DaB. 22:14, 23. studeni 2007. (CET)

Speedy, znam da izgleda da je suradnik D.Č čarapko suradnika Rino M., no to nije istina. U četvrtak na informatici Rina nije bilo pa je D.Č sjeo na njegov kompjuter. Ja sam mu pokazao sve o Wikipediji. On je izbrisao Rinovo ime i upisao svoje suradničko ime. Samo da ti ukažem da sve D.Č-ove doprinose-nije ih pisao Rino, nego baš D.Č. Nemojte misliti o Rinu da je stvorio čarapka za psovanje jer to nije istina. D.Č se voli zezati pa je ono napisao Carici Marici i Roberti F. Ovu sam ti poruku napisao samo da znaš istinu i da ti i ostali suradnici ne mislite loše o mom prijatelju Rinu.-Bruno B. (pošlji mi poruku što misliš o tome i vjeruješ li mi).

SLIKOVNI FORMATI - Bela[uredi kôd]

OK!

Stančić i Brckovljani[uredi kôd]

Drage volje bi napisao, ali, za sada samo Vrbovec i okolica, polako, ima vremena. Pozdrav.

Da, o tome se i radi, jer, imam pisani izvor samo za područje Vrbovca, pa Stančića nema, ali, nije teško i to pronaći. Samo treba malo pronaći neke knjige o tom Dugoselskom zavičaju, što mislim da ima u mojoj kućnoj knjižnici. Euroman 02:39, 28. studeni 2007. (CET)

Cjepidlačenje[uredi kôd]

Speedy,

Čitao sam članak Dalmacija jer su me neke stvari zanimale. Na kraju sam našao tvrdnju koja mi se učinila netočnom, pa sam je ispravio. To je Kubura vidio i odmah vratio moju prepravku, uz poruku meni:

Danijele, ako nike stvari ne znaš, ne petljaj se u njih.
Kako uopće možeš maknit (na članku Dalmacija), oznaku da su Hrvati jedino autohtono stanovništvo??
Pa di si ti završia škole? Kubura 13:40, 25. studeni 2007. (CET)

Ja se nisam htio svađati, nego sam mu lijepo odgovorio, i prenio raspravu na stranicu za razgovore. Velike rasprave su vođene npr. o tome da li je bolji termin lične ili osobne zamjenice, što je čisto terminološka stvar, dakle ne ulazi u činjenice. Ova tvrdnja koju sam ispravio, ulazi u činjenice.

Molim te, objasni mi što sam krivo učinio. Nisam se niti inatio, niti ulazio u svađe, nisam bjesomučno editirao članak dok jedan ne popusti, nego sam to u skladu s pravilima prebacio na stranicu na razgovore. Na stranici za razgovore sam, štoviše, argumentirao razloge za ispravku. U skladu s pravilima Kafića, pozvao sam zainteresirane na stranicu za razgovore, jer ne mislim da sam najpametniji i uvijek u pravu -- želim čuti i tuđe mišljenje.

Kako sve ovo, bavljenje Wikipedijom na najpristojniji način, raspravljanje argumentima i na mjestu predviđenom za to, može spuštati kvalitetu Wikipedije? Još te jednom molim, objasni mi što bi ti učinio na mom mjestu, pa ću ja tako raditi od sada nadalje.

Hvala,

--dnik 09:12, 28. studeni 2007. (CET)

hvala na objasnjenju[uredi kôd]

Definitivno jesi! :)) Zato HVALA!. Euroman 14:02, 29. studeni 2007. (CET)

zuti karton[uredi kôd]

Izvini ako te uznemiravam ali ja se osjecam povrijedeno od strane 2 administratora Roberta i Ante. Imam osjecaj da se mene moba ili maltretira. Ja samo radim i pisem clanke koje vremenom i zavrsavam ako pitam zasto se neka promjena napravila onda dobijem kao sad zuti karton. u svijetu interneta rijec hakirati nije niti malo cudna niti nepoznanica i da se radi toga dobije opomena niti to mi nije jasno.zar ja kao suradnik nesmijem primjecivati desavanja na hrvatskoj wiki jer mi se ucinilo sa pravom da se administrator Roberta hakira i to sam joj htjela i objasniti mejlom zato sam joj tu poruku i napisala nista zlonamjerno nisam mislila. Mislim da je izgubljeno vrijeme diskutirati ali isto tako je veliki minus za hrvatsku wiki da gube suradnike na ovaj nacin. A sto se Ante tice i njegovoga bontona recimo sto je meni napisao "stani na balun" kako da ja to shvatim, pa zar je to saradnja? Imam osjecaj da ova dva administratora donose prebrze zakljucke i komentarisu bez da su dobro razmislili. Dala bih primjetiti da je vise suradnika iziritirano radom i postupcima Roberte. Ako je svrha administratora onemogucavanje rada onda ja ovdije nemam sto traziti. Ja sebe smatram za ozbiljnog suradnika, nesmatram se nepogresivom niti najpametnijom zato i pitam kada nesto neznam i nije mi jasno kao i ovaj put.--Made in creative 09:51, 30. studeni 2007. (CET)

dopuna[uredi kôd]

"Nije mi jasno sto si mislila postici sa ovim? Molim te da ne uznemiravas suradnike komentarima kojima je zaista tesko naci svrhu i smisao. Vec si 2 puta bila blokirana, a vidim li jos jednom da nekom adminu zabranjujes da te kontaktira ili nesto slicno, blokirat cu i tebe i stalni IP kojeg korisits. Takodjer, molim te da malo vise obratis paznju na pravopis jer je u tvojem tekstu tesko naci 2 rijeci zaredom bez greske, pa vise vremena mi gubimo na popravke nego ti na pisanje. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 08:43, 30. studeni 2007. (CET)" Ovo ja smatram prijetnjom (sa kojim pravom on meni prijeti) i neuznemiravam nikakve suradnike sto se moze i vidjeti iz mojih razgovora kojih nema bas puno. A moji tekstovi koje ja pisem obicno ih i sama ispravljam i trudim se napraviti sto bolje mogu, a stvar je ukusa i procjena pojedinca koliko je sto lose ili dobro i to se moze isto vidjeti tko to ispravlja moje clanke, vecinom sam ja to sama napravila vremenom. Tebi se obracam sa razlogom jer si imao mirnodobski ton razgovora i zadnji put samnom i samo na taj nacin se i postizu povoljni rezultati. A ovi dvoje admina se obracaju uvijek prijetecim tonom, naredivacki i podcjenjivacki a Antina recenica hvala na razumijevanju zvuci dvosmisleno i niti malo prijateljski u gornjem kontekstu.--Made in creative 10:10, 30. studeni 2007. (CET)

Ogovaranje drugih suradnika[uredi kôd]

Ogovaranje drugih suradnika i administratora nije poželjan način komunikacije na wikipediji :P --Suradnik13 11:42, 30. studeni 2007. (CET)

Dobro je dok ne traži izvinjenje :))) --Suradnik13 11:50, 30. studeni 2007. (CET)

odgovor[uredi kôd]

Drago mi je sto si mi se javio isto tako mi je drago sto mi se Roberta javila i bilo bi mi drago da mi se i Ante javi jer nisam osoba koja se voli svadati, pretjerivati i dokazivati svoja prava. Neiritiram se na ispravke koji se rade, svatko tu ima svoje misljenje i dobro je da je tako. Jedino se ljutim na donosenje prebrzih zakljucaka i odluka admina i u tome prijeteci stav ponasanja i naredivacki. I sam taj stav ponasanja da je admin uvijek u pravu. Pa i suradnik ima nekakva prava. Svi smo mi samo ljudi i grijesimo. Sto me nije Roberta pitala sto si mislila sa tim i tim ja bi joj ljepo odgovorila sta joj nije jasno, nego ovako dolazi Ante i zuti karton onako samo, sto me i on nije pitao i njemu bi kazala. Nego ovako nastala cijla frka i tebe sam tu upetljala niti krivog niti duznog. Malo samo vise saradnje i povjerenja i polako sa donosenjem zakljucaka i prijetnjama blokiranja. Nadam se da nece biti upetljavanja i ostalih admina u ovu diskusiju i prosirivanjem nezdrave neprijateljske atmosfere. Hvala za posrednistvo u konfliktu. ps, pisamce je bez kvacica iz samo jednog razloga, prespora sam u tipkanju i trazenju nasih slova sa kvacicama, ali i to je samo trening i doci ce sa vremenom i brzina pa cu moci i tu stranu wiki zadovoljiti. (clanke pisem sa kvacicama da se razumijemo)--Made in creative 13:29, 30. studeni 2007. (CET)

Nikako nije htio proraditi, radi samo preko Weba. Hvala! --dnik 01:01, 1. prosinac 2007. (CET)

imagemap[uredi kôd]

Baš je lijep onaj imagemap na Zagrebačke gradske četvrti :) Pretpostavljam da time gubimo mogućnost teksta ispod slike. Btw, koju si tehnologiju koristio (znam to napraviti u HTML-u, ali mislim da je na Wiki malčice zeznuto)?

Pozdrav,

--dnik 17:46, 2. prosinac 2007. (CET)

Bujoldica[uredi kôd]

Hvala dala sasm sebi malo truda. Inaće sam Bujoldicu počela čitati nakon Dine i ne mogu ti opisat kakvo sam olakšanje doživjela nakon Frank Herbertovih dubioznih epskih problema (mislim svaka čast čovjeku on je ipak klasika zvjezdane fantastike zajedno sa Isaacom Asimovim, ali radnja je kod njega malo "usporenija").

Mislila sam nastaviti uređivati autoričina djela, pretražila sam Wiki commons ali sam samo našla autoričinu sliku koju sam stavila uz njezin članak. Poznata mi je cijela priča oko autorskih prava (ipak pomozi mi oko ovih detalja) smijem li unjeti slike korica, mislim one koje su na Algoritmovim izdanjima, za ilustraciju članaka o Bujoldicinim knjigama? Naravno uz urednu vezu prema internetskom izvoru. --DiMares03 09:04, 3. prosinac 2007. (CET)

Speedy,

Ok, mislio sam da je (dd) neko nepisano pravilo. Usput, ima dosta novih suradnika kojima u Posebno:Log (pa samo "evidencije suradnika") je ono doprinosi plavo (dakle, ima doprinosa) ali kada kliknem na to ne dobijem ništa.

Pozdrav,

--dnik 15:02, 3. prosinac 2007. (CET)

Pogledaj npr. suradnika Draga [1]

--dnik 15:44, 3. prosinac 2007. (CET)

Da, a ja vidim samo:

  • 22:40, 29. studeni 2007. Draga (Razgovor | doprinosi) Novi suradnik
:)--dnik 16:19, 3. prosinac 2007. (CET)

slike[uredi kôd]

Ciao Speedy,

Pogledala sam kako su rješili pitanje postavljanja slike za neka Bujoldicina fantasy djela na engleskoj wikipediji i bacila sam oko na onaj članak o slikama i njihovoj pravednoj upotrebi. Sad me mući par pitanja.

Na engleskoj wikipediji suradnik koji je postavio te slike doslovno je naveo da je to skenirana slika koju je preuzeo sa određenog sajta sa Interneta. Kako sam pročitala i kako si mi ti sam rekao takvu sliku (u niskoj rezoluciji) ne smijem uzeti sa Interneta već je sama napraviti, znači li to da vrjede različita pravila za različite wikipedijie ili je u pitanju samo preveliki zbir podataka koje je nemoguće kontrolirati?

I prelistavajući stranice naletila sam na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja, je li moguće putem te stranice se obratiti Algoritmu sa molbom da iskoristim dio njihovog sadržaja, odnosno naslovnice korica za islustraciju članka. Sorry ako te previše gnjavim sa ovim pitanjima, kad se uhvatim neke teme pravi sam buldog, ne puštam dok nije gotovo. --DiMares03 10:09, 4. prosinac 2007. (CET)

Možeš ti to[uredi kôd]

Najlakše će ti biti ako me zauvijek blokiraš, jer ću ja onoj Vatrenoj ptici uvijek slati neprimjerene poruke.--78.3.111.94 11:39, 5. prosinac 2007. (CET)Bruno B.

eh, marljivog[uredi kôd]

možda se ti iznenadiš, hehe --Dodobas 16:02, 5. prosinac 2007. (CET)

Speedy,[uredi kôd]

hvala:-) Baš ste me svi obradovali:-) Branka France 19:22, 5. prosinac 2007. (CET)

Podsjetnik[uredi kôd]

Speedy, poslao sam ti e-mail. Provjeri Junk folder :)

--dnik 20:00, 6. prosinac 2007. (CET)

Razlog promjene je zbog toga što niti slovenska wikipedija nema točke iza godine u nazivu.

Znam ja za pravopis ali bez obzira ovo sa preusmjeravanjem je sad glupo, bolje bi bilo da ostane kako sam ja postavio i da se oni sa točkom na kraju izbrišu. Točka koja piše u nazivu teme na kraju iza godine ne ide u estetski izgled naslova teme kada se traži neka tema.

Čarobnice[uredi kôd]

Pozdrav! Istina, serija je dobra imaš dobar ukus ;).Hvala na savjetu! Evane$cence

Crnogorski jezik[uredi kôd]

Crnogorski[uredi kôd]

KAD ĆE SE VIŠE OVAJ ZASTARJELI I NEVALJALI ČLANAK O SLUŽBENOM JEZIKU NEKE ZEMLJE SREDIT! ILI BAR OTKLJUČAT DA JA SREDIM! PITAM TEBE JER TI SADA UREĐUJEŠ, DRUGI NE BI NIKAD ODGOVORILI. USTO, ADMINISTRATOR SI I MOŽEŠ TO BAR OTKLJUČAT DA JA SREDIM. ILI BAR ONAU BLJZGARIJU ZAMIJENIT OVIM.

--Jolo Buki Original 16:55, 10. prosinac 2007. (CET)

e-pošta[uredi kôd]

Speedy, provjeri svoj junk folder :)) --dnik 14:19, 12. prosinac 2007. (CET)

Prebacivanje[uredi kôd]

Tvoji trenutni doprinosi nisu u skladu s ekspanzionističkim težnjama zajednice hrvatske wikipedije. Speedy, smanjuješ nam Wikipediju! Za kaznu moraš napisati 30 novih članaka. --Suradnik13 14:42, 13. prosinac 2007. (CET)

I Tito je rekao "Tuđe nećemo, svoje nedamo". Nije lijepo zavirivati u tuđa dvorišta. Ajd lijepo ti napiši trideset novih članaka, pa "idemo dalje" ("Ljudi su snaga"). "Hvala" :)))) --Suradnik13 15:21, 13. prosinac 2007. (CET)
Vu to ime, nutri žnjime. Živjeli! --Suradnik13 16:27, 13. prosinac 2007. (CET)
P.S. Nadam se da nigdo ni drisku dobil --Suradnik13 16:28, 13. prosinac 2007. (CET)

Glasanje[uredi kôd]

Vjerujem i nadam se da ću opravdati glasove za, i posebno se zahvaljujem predlagatelju na iskazanom povjerenju. Obećajem da ću govoriti *effe, samo *effe, i ništa osim *effe. --Dalibor Bosits © 16:33, 13. prosinac 2007. (CET)

Ja sam[uredi kôd]

fascionirana kako si to ljepo objasnio sad mi je jasno o cemu se radi i na cemu bi trebala poraditi u clanku, ljutnje nema ali mi je zao da Roberta nema taj rijecnik i neobjasni o cemu se radi kad naljepi tu etiketu zato ja uvijek i pitam zasto i sto nije uredu. Napisati nekome pravopis je tako sirok pojam, zato sam i fascionirana kako si odmah shvatio o cemu se radi. Svaka cast na razumijevanju. Mada sam malo skepticna oko tih etiketa ima to svoje dobre i lose strane. Nije bas stimulativno napisati clanak i nakon 2 minute dobiti etiketu pravopis i to jos bez objasnjenja koji dio pravopisa nije uredu. Pocela sam pisati o hrani i to je jako skakljivo podrucje oko naziva i podrucja koji naziv vazi, razumijem hrvatski knjizevni jezik na hrvatskoj wiki, ali ima razlika u knjigama od prije 20 godina i sad i pogotovo primjecujem iritaciju oko slavonskih naziva koji se povezuju direktno sa srpskim i onaj navedeni izvor u Pokladnicama mislim da nema mjesta usmjeravati naziv krofna na srpsku wiki to je provokativno, jer Slavonija govori krofna i to je faktum. Neznam sto ti mislis o tome ali bi mi bilo drago cuti tvoje misljenje. ps izvini za kvacice jos uvijek brze kucam bez.--Made in creative 14:47, 14. prosinac 2007. (CET)

ljubitelj[uredi kôd]

Štulića, oooo ima nas više--Made in creative 16:58, 15. prosinac 2007. (CET)

na predložak za etničku grupu ste trebali staviti i jezičnu pripadnost (to je najosnovnije), pa kad se kaže Maltežani, da se odmah vidi da pripadaju semitskoj grupi, Talijani, romanskoj, a Eskimi, eskimsko-aleutskoj. --Zeljko 21:44, 16. prosinac 2007. (CET)

dobro Spidi, nema zime. --Zeljko 22:17, 16. prosinac 2007. (CET)

Robert Oldric[uredi kôd]

Bog! Sto se tice Oldrica, izvukao sam ga s teletekst stranice Bosansko-hercegovacke televizije. Znam sto je u pitanju! Prezime? E, oni ti pisu kako citaju pa sam tu malo pogriesio pri priepisu. Kak se stvarno pise, ne znam.  Soljanac  23:17, 16. prosinac 2007. (CET)

nisam ga trebo ni metat kad nisam ni cuo za njega, al sad kad je tu nek stoji. necu vise prepisivat s bhta pa se nece valjda ponavljat grieske tog tipa. pozz.  Soljanac  23:49, 16. prosinac 2007. (CET)

Galicija[uredi kôd]

Zapetljao si Galiciju. Mislim da je bilo bolje sa (istočnom Europom). Vidi Galicija (razdvojba) --Suradnik13 09:48, 17. prosinac 2007. (CET)

Ranije rješenje glasilo je:

  • članak Galicija - vodio je na razdvojbenu stranicu
  • na razdvojbenoj stranici postojala je poveznica na članak Galicija, Španjolska i Galicija (istočna Europa).

Tako je otprilike glasi rješenje na en:wiki.

To što je većina nije čula za Galiciju u Španjolskom nije neko stručno objašnjenje, jer onaj tko nije čuo za Galiciju u Španjolskoj vjerojatno nije čuo niti za Galiciju kao povjesnu pokrajinu u istočnoj Europi :)

Galicija u Španjolskoj je pokrajina, odnosno autonomna zajednica, u kojoj postoji kao službeni jezik galicijski (jedan od 4 službena u Španjolskoj, ima govornika skoro kao i hrvatski), u njoj žive Galjezi (to će ti Žac bolje reći). Galicija, koju si ti stavio kao glavni pojam, je povijesna regija. Nadalje, postoji još i naziv za austrijske krunske zemlje, pa Gallaecia .... Sve ovo sam izvukao iz Opće enciklopedije.

Nadalje HER, te Hrvatski jezični portal za pojam Galicija daju pod 1. Galiciju u Španjolskoj.

Sve u svemu, rješenje po kojem je povjesna regija u istočnoj Europi glavni pojam, nije zadvoljavajuće, tim više što nije postojala naznaka (redirect) na druga značenje te riječi. Ono što ja mogu predložiti je povrat u prijašnje stanje :) --Suradnik13 18:42, 17. prosinac 2007. (CET)

MediaWiki:Changeauthor ok. Prioriteti dalje? --dnik 08:40, 18. prosinac 2007. (CET)


Daj mi reci što je bitno, a što se uopće ne koristi, da znam, recimo, ono s formulama baš i nije bitno... --dnik 17:41, 18. prosinac 2007. (CET)


IRC ne radi preko firewalla :))))))))))) --dnik 16:08, 19. prosinac 2007. (CET)

Bok Spidi, hajde budi dobar pa ubaci ovamo zvjezdice ispred rednog broja filma. --Zeljko 13:47, 18. prosinac 2007. (CET)

hvala prijatelju. Kad što zatrebaš, pitaj. --Zeljko 14:42, 18. prosinac 2007. (CET)

razumijem da bas nije uredu imati previse crvenih poveznica ali i onih masa godina koje su samo nabrajanje recimo te i te god. broj stanovnika pa to nije bitno kao godina zbivanja ili vaznog dogadaja zato to nisam niti poplavila ili sve godine treba poplaviti jer je to pravilo--Made in creative 19:44, 18. prosinac 2007. (CET)

re: stranica suradnika[uredi kôd]

hehe --Dodobas 09:51, 20. prosinac 2007. (CET)

[uredi][uredi kôd]

Bog! Viđem da se sad bakćeš s Metikošem, al dal si voljan izdvojit minut svog vremena za jedan problemčić na mojoj korisničkoj strani? Naime, ja sam si metio tamo one okvire, ne znam od kog sam ih prepiso, al ono [uredi] tamo na svakom od njija ne šljaka, a htio bi to da popravim. Neznam kako. Jel možeš ti da vidiš? Fala. Soljanac.  Soljanac  20:59, 21. prosinac 2007. (CET)

Popravio ja.  Soljanac  22:48, 21. prosinac 2007. (CET)

Na žalost slab sam s vremenom, ali nastojat ću uskoro obraditi i Gračec i Stančić, a postupno i sva ostala naselja bivše općine Dugo Selo. Lijep pozdrav! --Romario711 22:51, 21. prosinac 2007. (CET)

Ok, Spidi. Drugi put će biti bolje. I druga ptičica se vratila --Zeljko 01:16, 23. prosinac 2007. (CET)

Tehnička kultura[uredi kôd]

Hvala na pomoći oko premještaja tehničke kulture Speedy, i , sve najbolje u 2008. Bela 11:26, 25. prosinac 2007. (CET)

Hvala Spidi. I tebi sve najbolje za blagdane. --Zeljko 17:44, 25. prosinac 2007. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Hvala lijepa na skidanju bloka :-) --Edgar Allan Poe 17:20, 26. prosinac 2007. (CET)

I bi li mogo otključat moju suradničku. --Edgar Allan Poe 17:23, 26. prosinac 2007. (CET)

Neću --Edgar Allan Poe 17:27, 26. prosinac 2007. (CET)

Hi SpeedyGonsales! You are a « bureaucrat» at « Wikipedija:hr: » . Can you please rename my account clicking here. See GglobalWPSearch:user:Gangleri. Thanks in advance! Best regards Gangleri
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 20:48, 26. prosinac 2007. (CET)

"a groysn dank" Thanks a lot! Best regards
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 14:12, 27. prosinac 2007. (CET)

slika[uredi kôd]

Evo slika za tebe i Robertinu

Kod Mile Bosanca. Rijeka, 12 mjesec 2007
reka san da ću motrit do 5 ;) West Brom 4ever 04:39, 27. prosinac 2007. (CET)

tica u gajbi --Zeljko 12:19, 28. prosinac 2007. (CET)

Nemoj stavljat krnje i površne podatke. Vidi tablicu na Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji --Suradnik13 14:08, 28. prosinac 2007. (CET)

al to ti baš nije tak. Aquis je jedno, pregovori su drugo --Suradnik13 16:06, 28. prosinac 2007. (CET)

bog stari,nisu me udavili..svaka im cast na pomoci...al virtualno letenje je jedno, a off line letenje nesto sasvim drugo,tako da cu ja ustrajat na svom clanku..ma bit ce odlican..ovo mi je prvi susret s WIKI..hvala na savjetu za sliku,a ionako sam je maknuo..druga koncepcija ide...

Lijep pozdrav

Čarape?[uredi kôd]

[2] i [[3]] a doprinosi kao prijavljeni [4] i neprijavljeni [5]. :-)--D tom 21:45, 30. prosinac 2007. (CET)

Hrvatska socijalno-liberalna stranka[uredi kôd]

Bok,

Što ćemo sa Hrvatska socijalno-liberalna stranka? Ti si započeo članak. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:47, 1. siječanj 2008. (CET)

wikipedija:suradničko ime, reminder. West Brom 4ever 02:13, 4. siječanj 2008. (CET)

Prijevod[uredi kôd]

Ok, ostalo je 99. Zanima me kako bi preveo review, reviewer i draft. reviewed by se obično u tehn. svijetu prevodi s pregledao, review bi moglo biti pregled; ali reviewer? Happy programming,--dnik 09:36, 9. siječanj 2008. (CET)

Ok, proučit ću kako si preveo draft i reviewer. Samo želim da su termini konzistentni, bez obzira tko prevodi: rezultat treba biti isti. --dnik 21:57, 9. siječanj 2008. (CET)

Hvala...[uredi kôd]

na promjeni imena! --Mostarac 22:55, 11. siječanj 2008. (CET)

Općina Mostar - karta[uredi kôd]

Dosadašnju mapu općine Mostar zamjenio sam novom kartom iz razloga što je na staroj karti kao općina Mostar bio označen sam bošnjački dio općine. --Mostarac 23:14, 11. siječanj 2008. (CET)

Zamolio bih te te nešto. Možeš li izbrisati ovaj Grb Zrinjskog koji sam postavio. Prevelik je i kad ga pokušam staviti u predložak Nogometni klub nikako da ispadne kako treba. Također pogledaj onu sliku Mostar1 koju sam nedavno postavio. U opis sam stavio izvor i autora slike, pa mislim da možeš ukloniti onaj predložak! --Mostarac 00:08, 12. siječanj 2008. (CET)

Svaka čast[uredi kôd]

...i slava. Usput, gdje će se to ocjenjivanje koristiti?

Lijep pozdrav, --dnik 15:42, 14. siječanj 2008. (CET)

Blokada[uredi kôd]

Hajde blokiraj moj stari account (Daniel Nikolić), na zauvijek. Kreirao sam ga da ga možeš blokirati:) --dnik 15:45, 14. siječanj 2008. (CET)

?????[uredi kôd]

16:19, 14. siječanj 2008. SpeedyGonsales (Razgovor | doprinosi | blokiraj) blokirao suradnika "Daniel Nikolić (Razgovor | doprinosi)" na rok od zauvijek ‎ (zahtjev suradnika) (deblokiraj)

Koji zahtjev suradnika? Hoće li sada suradnik dnik otvoriti još koji nick i tražiti njegovu trajnu blokadu. Iz kojih razloga??? Zato jer je to njegovo nešto - što???

Suradnik:Dnik

Izvor: Wikipedija

(Preusmjereno s Suradnik:Daniel Nikolić)

Čemu ovo služi? Zar si zaboravio ti i suradnik dnik da postoji zahtjev za promjenom imena suradnika???

Ovo je omalovažavanje ostalih suradnika i eventualnog drugog Danijela Nikolića koji bi se prijavio pod svojim punim imenom i prezimenom zar ne?

Malo si se izletio s ovime.

Andrej Šalov 18:59, 14. siječanj 2008. (CET)


Daniel Nikolić [uredi]

Iz različitih razloga, od kojih je jedan "nezgodan" znak na kraju, htio bih skratiti ime u dnik, što mi je ime na IRC-u.

Hvala, --Daniel Nikolić ► 20:10, 10. prosinac 2007. (CET)

   Riješeno--Roberta F. 20:59, 10. prosinac 2007. (CET) 

Tko ovdje koga zeza???

Andrej Šalov 19:03, 14. siječanj 2008. (CET)

Samo slijedim w:en:Wikipedia:Changing username:

Once you have been renamed, your old account will no longer exist and may potentially be recreated by a third party. This is true even if your old account pages have been redirected towards your new account. To guard against impersonation, you may wish to recreate the old account yourself.
:) --dnik 19:24, 14. siječanj 2008. (CET)

Tab za premještanje[uredi kôd]

Hvala! Na kraju sam pronašao tu informaciju u Pomoći na engleskoj Wikipediji (tamo piše četiri dana) - u hrvatskoj Pomoći o premještanju je nema. Talon Fighter 00:06, 15. siječanj 2008. (CET)

Div col[uredi kôd]

Moram ti reći da {{div col}} ne funkcionira u IE. Jel se može nekak natjerati MS da osposobi svoj preglednik da podržava {{div col}}?? --Suradnik13 10:20, 15. siječanj 2008. (CET)

Šteta, baš mi je bio dobar ovaj. Ono mi se ne da kopirat, jer prije riješim stvar sa tablicama, nego se zezat s kopiranjem hrpe predložaka. --Suradnik13 11:55, 15. siječanj 2008. (CET)

Za svaki slučaj[uredi kôd]

Zagrebački_konjski_tramvaj na Zajedničkom poslužitelju. SpeedyGonsales 15:30, 15. siječanj 2008. (CET)

Di je moj bot!!![uredi kôd]

Koliko je mjeseci prošlo, a ništa od bota koji sam tražio da bi provjeravao da li postoji povratana međuwiki poveznica? Koliko vidim imamo hrpu članaka u kojima su kopirane poveznice sa engleske wikipedije bez da se stavila povratna na englesku i članak tako stoji godinama jer ga roboti zaobilaze. :-( --Ivan Bajlo 19:00, 15. siječanj 2008. (CET)

Povijest Zrinjskog od osnutka do Drugog svjetskog rata[uredi kôd]

Bok! Već sam u članku Krvavi Uskrs, vidio predložak "Hrvatski vojnik" kojim taj magazin daje dopuštenje za korištenje toga teksta. U članku NK Zrinjski Mostar čitava povijest Zrinjskog od osnutka do Drugogo svjetskog rata je kopirana sa http://www.zrinjski.info, pa sam ja zamolio čovjeka što je admin tamo da mi pošalje dopuštenje, a možeš li ti u međuvremenu napraviti predložak poput predloška "Hrvatski vojnik". Postavit ću ja sliku kasnije negdje oko 8, pa ti to uradi! Lijep pozdrav! --Mostarac 12:30, 16. siječanj 2008. (CET)

hvala..[uredi kôd]

...samo sam htjela zahvaliti vama i kolegama na pomoći,pokušat ću uploadati fotku... srdačan pozdrav dora lipovčan

bla bla[uredi kôd]

Onda brisite sliku jer nemam namjeru opisivat nacin pravljenja tih dviju slika. Ne morate cekat datum koji ste si zadali. Mozete to odmah. Ali to nije...... u posebnoj top shop ponudi ...=)=()/&/Z// Metropolis 04:04, 20. siječanj 2008. (CET)

bork bork bork[uredi kôd]

Stvar je principa. Lakse je napisat n-linija teksta u porukama nekoga korisnika, staviti hrpetinu (retardiranih) upozorenja nego staviti kao sami velite cetiri linije teksta u opis slike. Izbrisite ih onda. Wikipedija gubi ne ja. Usput receno b-stablo kao struktura podataka se razlikuje od binarnoga stabla po svojim svojstvima. borkic =)

:-) Metropolis 18:28, 20. siječanj 2008. (CET)

Nije to ispod nicije casti, samo je ruzan natpis. Ubuduce cu eto editirat slike. Najs tu tolk. Ne da mi se vise tipkat. Idem naci neku besmislenu zabavu na netu da izgubim jos jednu noc. Do iducih upozorenja na moje clanke.

quark quark =)

Matrix[uredi kôd]

Bog!

Ne kužim ti se ja baš u filmove, pa ovo što ću reći je više pitanje nego bilo šta drugo. Jel naziv Matrix preveden za hrvatsko tržište? Ima li smisla nasloviti članak Matrica? Znam da Matrix znači matrica, ali da li bi po toj logici filmovi Batman i Superman trebali biti naslovljeni kao Čovjek-šišmiš i Čovjek-pauk? Samo pitam. NHF. ugodna noć!  goggs1212  22:45, 21. siječanj 2008. (CET)

E vidiš, ja lijepo pitam.. Da znam. Hvala. I, nikad čuo za taj film. I kad smo već kod prijevoda... znaš li kako je u Srbiji preveden film Moje grčko vjenčanje? -->Moja velika mrsna pravoslavna svadba! I to za ozbiljno.  goggs1212  03:53, 22. siječanj 2008. (CET)

Umbriel[uredi kôd]

Ah koji šaljivdžija [6] c/p [7]...

Ne znam kako je mislio da će to proći parser i preživjeti do HTML-a :))) I da će raditi kod onih koji imaju Linux...

--dnik 13:42, 24. siječanj 2008. (CET)

Srijem[uredi kôd]

Ono što je uklonjeno su originalne izmišljotine, koje ili nemaju veze sa životom (ne postoji niti jedan jedini izvor), ili su napisane esejski. Takav tekst uopšte ne odgovara Wikipediji i protiv njezinih pravila je. Ja pretvaram onaj esej baziran na originalnom izmišljanju u historijski enciklopedijski članak.

Ako nešto nije na hrvatskom, molim lijepo ukazati ŠTO to točno. LalaS 14:05, 25. siječanj 2008. (CET)

Prijevod[uredi kôd]

Haugh. Preradio sam {{WProjekti}} jer se nije podnosilo sa slikama u istom redu (thumb right). Prvu sam rečenicu "nalazi se još materijala na temu" preformulirao u "se nalazi članak na temu" jer kada klikneš na to, baci te na commons gdje u "tabu" piše stvarno članak. E, sada to nije zapravo članak, na eng. je to "gallery", a i obično nema nekog teksta (kao pravi članak na Wikipediji) pa bi mi je palo na pamet da bi možda mogli to (preko Bete) drugačije nazvati, riječ zbirka mi se sada mota po glavi, jer je stvarno riječ o zbirci materijala, mogu biti i zvukovi i sl. (no uglavnom su to slike, jasno). Molit ću cijenjeno mišljenje...

Lijep pozdrav,

--dnik 14:42, 25. siječanj 2008. (CET)

PS za ilustraciju da sada radi, vidi burek.


Speedy, nisi me možda shvatio: do sada je pisalo "nalazi se još materijala na temu" i za poveznicu na "gallery" i na "category" na Commons. Ja sam htio da se to razlikuje, pa sam napisao "članak" ako je poveznica na "gallery". Tako je to bilo od kad je predložak kreirala MayaSimFan: [8]. Moje pitanje je bilo vezano na prijevod na Beti, kada odeš na commons, piše ti da gledaš "članke", a to nisu zapravo članci, IMHO. Po meni "materijali" nije ni tako loše, u svakom slučaju mi ne pada na pamet ništa bolje (stručnu računalnu terminologiju baš i ne možemo koristiti). Lijep pozdrav,

--dnik 16:19, 25. siječanj 2008. (CET)

Bok Spidi... Brišu se vidim reference od strane NI-ja. --Zeljko 13:56, 26. siječanj 2008. (CET)


Paštrovići, izbrisao je referencu sa početka članka, vratio sam je, ali ne znam do kada će ostati tamo. --Zeljko 14:20, 26. siječanj 2008. (CET)


Paštrovići, izbrisao je referencu sa početka članka, vratio sam je, ali ne znam do kada će ostati tamo. --Zeljko 14:20, 26. siječanj 2008. (CET)

Srijem[uredi kôd]

Nema veze ovo sa pitanjem da li se meni nešto sviđa, već sa činjenicom da je protiv wikipedijinih pravila.

1. Očito, hrvatska je kultura u Srijemu, prije turske okupacije, sudeći i prema ovim oskudnim primjerima, bila vrlo raznolika i razgranata. Cvat su joj omogućavali moćni hrvatski velmože iz Srijema. (Novija povjesnica, doduše, tvrdi, da neki od njih nisu ni postojali, primjerice, Kres, Kupiša i Rak, pobjednici u ratu s Mongolima, te da je darovnica kralja Bele toj trojici srijemske braće - puka krivotvorina. Olako proglašavanje velikoga broja starih listina krivotvorinama nedvojbeno protuslovi činjenici da su se Hrvati uspjeli stoljećima održati na svome tlu i izgraditi na njemu vlastitu kulturu).

Kakve su ovo zagrade? Dalje, kako to "doduše"? Za wikipediju? Je li ovo prekopiran tekst iz nekog eseja, ili tekst za enciklopediju? Prije će bit da je ono prvo. Onda govori o tvrdnji koja uopće nije potkrijepljena u izvorima, jer nema uopšte moćnih hrvatskih velmoža u Srijemu u povijesti. I kako to hrvatska kultura, a ona je negdje pri kraju. Ovo nije Enciklopedija Hrvatstva u svijetu, već online enciklopedija na hrvatskom jeziku.

2. (Srijemska su vina, uzgred, bila nadaleko poznata i za turske vladavine, jer su muhamedanci trgovali s »nevjernicima« i vinom, pa poljski renesansni pjesnik Jan Kochanowski spominje u svojim stihovima, kao znak bogatstva, i podrum sa srijemskim vinima).

Iskreno mi reci, da li je ovo stvarno za wikipediju? "uzgred"?

3. Brojne posjede dobili su i Srbi ili Rašani, koji su pod vodstvom pećskoga patrijarha Arsenija Crnojevića 1690. izbjegli iz Raše i naselili se u Srijemu, Slavoniji, Bačkoj i Banatu. Svi ti stranci nisu imali nimalo osjećaja za tlo koje su naselili, te su rušili i ono što je pod Turcima ostalo sačuvano: primjer za to neka bude tvrđava Gorjanskih, Talovaca i inih hrvatskih velmoža u Vukovaru, koju je sredinom 18. stoljeća srušila Vojna krajina, odnosno Austrija.

Odnosi se na Srbe, da su stranci koji nisu imali nimalo osjećaja za tlo u koje su se naselili - tlo koje, pak, ima srpsku većinu, i prebogato srpskom kulturnom zaostavštinom. I što čini Gorjanske i Talovce Hrvatima? Da li su ovi Madžari smatrani Hrvatima samo i isključivo zbog njihove rimokatoličke vjere?

4. Štoviše za postojanja Vojne Krajine, čije je trajanje neopravdano potrajalo, austrijske vlasti su favorizirali srpske časnike, dajući im razne povlastice.

U kom je ovo kontekstu napisano? Što ovo treba značit?

5. Potrebno je naglasiti da je u Srijemu, točnije Petrovaradinu 16. listopada 1801. godine rođen Josip Jelačić koji je kasnije postao i hrvatski ban. Međutim, istodobno započinje barokizacija preostalih srednjovjekovnih crkava i gradnja baroknih i crkava, i samostana, i dvoraca, i palača. Unutar zidina baroknih franjevačkih samostana, u franjevačkim učilištima, počinju nicati književni i znanstveni spisi na hrvatskom i latinskom jeziku.

Zašto je ovo potrebno naglasiti, a nije potrebno istaći da je početkom 13. stoljeća Srijem dao vođu Srpske pravoslavne crkve? A generalno istaći, da opet ističem da ovo nije Enciklopedija o Hrvatstvu, već samo enciklopedija na hrvatskom jeziku.

6. Zbog svoga položaja na krajnjem istoku Hrvatske, kao i zbog turske okupacije koja je trajala više od podrug stoljeća, gotovo dva, uključio se Srijem razmjerno kasno u hrvatsku literaturu. Kada se u 18. stoljeću srijemski pisci pojavljuju na hrvatskoj literarnoj pozornici, zlatno doba hrvatske renesansne i barokne književnosti s velikanima poput Petra Hektorovića, Marina Držića, Ivana Gundulića, Ivana Bunića Vučića i dr., već je duboka prošlost. Dvadesetak pisaca, koji u 18. stoljeću djeluju u srijemskim franjevačkim samostanima i učilištima (Vukovar, Ilok i Petrovaradin), malokad se spominju u pregledima hrvatske književnosti, jer njihova je umjetnička razina nevisoka, neznatna, no oni svjedoče o nemalenim pregnućima, o nastojanju da se u pustoši, koja je ostala nakon osmanlijskoga »vojnog tabora«, kako bi rekao Stjepan Radić, uključe svojim književnim i teološkim djelima u europsku uljudbu, štoviše, da je upravo tim djelima promiču. Oni svjedoče također o neprekinutoj hrvatskoj nazočnosti na srijemskom tlu, jer polovica od njih su domaći sinovi iz Vukovara, Šarengrada, Iloka, Tovarnika, a drugu polovicu tvore pak došljaci, profesori na srijemskim franjevačkim učilištima, uglavnom Hrvati iz Slavonije, te stranci koji su pisali na latinskom jeziku.

Svatko tko iole išta zna o wikipediji, vidi da ovo esejski iznad jednostavno nije za enciklopediju, pogotovo ovaj sumanuti dio ispod:

7. Zamjećuju se u stvaralaštvu srijemskih pisaca stanovite crte, samo njima svojstvene, kojih nema u drugih hrvatskih književnika; naravno, to su prvenstveno srijemska motivika, tematika i problematika, zatim jezične posebnosti glede lokalizma, no u srijemskih pisaca, motreći ih u cjelini, ima i nekih drugih osobitosti: jedna je od njih humoristična i satirična crta, koju uočavamo kod Korajca, Adalberta Kuzmanovića, Inhofa, Ante Benešića, Ise Velikanovića, Matoša, Ferde Stražimira Kulundžića, Bertića i još ponekih, tako da su satira i humor izrazita obilježja ponajboljih srijemskih pisaca 19. i 20. stoljeća, poglavito onih koji su pripadali širem krugu Hrvatske moderne. Jednako kao i pisci 18. i 19. stoljeća, i književnici našega vremena, uglavnom potpuno uključeni u suvremena literarna htijenja, no različitih svjetonazornih i izražajnih tendencija, obogaćuju hrvatsku književnost u cijelosti i svjedoče hrvatsku nazočnost u Srijemu, njegovo neosporivo hrvatstvo, njegov hrvatski duh.

8. Srijem je za svo vrijeme postojanja Jugoslavijâ, odnosno u dijelu Srijema koji je ostao u Srbiji, bio sustavno rashrvaćivan. Za Kraljevine Jugoslavije, Zemun se pripojilo Beogradu, istočni dio Srijema je organiziran kao dio Dunavske banovine (kojoj je sjedište bilo u Novom Sadu), a zapadni je dodijeljen - Drinskoj banovini, kojoj je sjedište bilo u Sarajevu. Takva upravna organizacija Srijema je bila sustavno upravno komadanje radi kidanja svih veza sa Hrvatskom, iako je povijesno, sve do preorganizacije Kraljevine SHS u banovine, Srijem bio vezan sa ostatkom Hrvatske.

Ovaj dio je isuviše jednostrano napisan, Srijem uopšte nije bio vezan sa Hrvatskom toliko, a opet kakve ima veze sad Drinska banovina?


Čini mi se da ste me pobrkali sa zlonamjernim vandalima, i da ste zato pogrešno djelovali. Isto mi se čini da vi u stvari niste pročitali članak, i što sam ja to u stvari izbacio, kao i ono što sam ja napisao (gdje svi vi kontantno odbijate da kažete što to nije na hrvatskom), pa ste reagirali ovako (sa svim tim kartonima).

Molim Vas lijepo da sada sve pročitate. :) LalaS 18:01, 26. siječanj 2008. (CET)

I? Što mislite? --LalaS 17:42, 29. siječanj 2008. (CET)
Pa neznam. Trenutno sam u momentu očajanja, nakon što sam video što sve piše na wikipediji, i kada su me svi iznapadali! Što Vi mislite?

Sigurnosna stijena[uredi kôd]

U čemu je problem sa komentarom na "sigurnosnu stijenu" da ga treba izbrisati i razgovore zaključavati? Koji je smisao razgovora ako se konstruktivni prijedlozi cenzuriraju? Punjenje wikipedije ovakvim izrazima smatram vandalizmom, jer ako netko na wikipediji firewall naziva "sigurnosnom stijenom" (jer ga tako zovu na ZG fakultetima) onda se i benzin može nazivati benzina (jer ga tako zovu Dalmatinci). Izvan spomenutih fakulteta i u IT struci taj uređaj tako nitko ne naziva vecc je uobičajen naziv vatrozid ili firewall. --78.3.1.120 01:01, 30. siječanj 2008. (CET)

Gdje da ja sad odgovorim? (IP adrese ADSL ulaza se mijenjaju svaka 24 sata - to je odgovor na "zaključavanje" razgovora, koji je zaključan samo za neprijavljene suradnike, a prijavljeni mogu razgovarati do mile volje)
Odgovaram ovdje i dalje: komentar je obrisan jer je posprdan, a autor komentara nije na ti s hrvatskim jezikom (bar onim standardnim, književnim), a želi učiti druge.
Wikipedija je slobodna enciklopedija, ali ne za one koji dociraju s visoka, nego za one koji s drugima rade na tome da ona bude što bolja! Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 10:41, 30. siječanj 2008. (CET)

Prijevod[uredi kôd]

Kako bi preveo hook (u Posebno:Version, kontekst funkcije koja se zakači na nešto u sustavu, i čeka da se nešto dogodi...) Znam točno o čemu se radi, ali kako to prevodimo (ja sam prevodio — ne na Wiki! — kao "funkcija koja se zakači":)

Lijep pozdrav,

--dnik 17:42, 1. veljača 2008. (CET)

Stil u biografskim člancima[uredi kôd]

A nije prvi puta da idem krpati iza tvojih započetih biografskih članaka (najfriškije: Marija i Arthur). Pogledaj: Stil iliti smjernice kako uređivati i započinjati biografske članke.

Ajd još ove točke, zareze i ostale sitnice bi se dalo zanemariti, ali nakon toliko prigovora preko mailova zbog mog editiranja, dodavanja defaultsorta i crvenih uskličnika vidljivim adminima, ti to isto kod započinjanja članka ne dodaš ispred kategorija ?!?!!?

Osim toga, kod nekih članaka u izradi postoje podkategorije. Bilo bi dobro proučiti ih!

Pozdrav Divna Jakšić 18:15, 1. veljača 2008. (CET)


Na njima treba raditi, ali ih bar započni kako treba ;-) bzzzzzzzzzzzzzz, zarezi su u pitanju ;-)

Divna Jakšić 18:40, 1. veljača 2008. (CET)

Speedy,ne budi dosadan. Ako me želiš blokirati - samo izvoli Štos je u tome, da mene baš briga - imajte si svoju igračku! --Fausto 20:10, 2. veljača 2008. (CET)

Godišnjica[uredi kôd]

Stvarno misliš da nije važan događaj ukidanje tako slavne države!
  • p.k.k. - po kršćanskom kalendaru

--Jolo Buki Original 18:14, 6. veljača 2008. (CET)

Greška[uredi kôd]

S obzirom na suradničko ime, pogriješih ovdje pa molim da se ukloni;) --Flopy 11:44, 7. veljača 2008. (CET)

Danke schön:-) Ruka mi je bila brža od oka. Moram paziti. --Flopy 12:01, 7. veljača 2008. (CET)

stupnjevanje kateogrije jezika[uredi kôd]

Bog

Zanimalo bi me zašto hr.wiki nema babel predloške sa kategoriziranima stupnjevima znanja jezika. Tako u istu kategoriju spadaju i oni znaju samo osnove nekog jezika kao i oni koji ga tečno govore itd. Na en.wiki je to puno bolje napravljeno. :(

--Anto 19:16, 12. veljača 2008. (CET)

Username change & SP Block request[uredi kôd]

Hi there,
first of all, sorry for writing to you in English...
I'm M7, a Steward for the Wikimedia Foundation wikies and I've got a problem with an Italian user who has somehow tried to impersonate me on some projects. I'm therefore asking for you to kindly settle this problem for me.

  • Suradnik:M7 is *not* my account, it is misleading and can confuse this wiki's users, I'm asking for it to be renamed and blocked
  • Suradnik:M7it is my temp account, I own the password for this account and I'd also like that it is renamed to Suradnik:M7
  • A confirmation edit for you is signed on my own user talk page on meta.

Thank you in advance, --M7it 15:56, 18. veljača 2008. (CET)

diff --Dalibor Bosits © 16:00, 18. veljača 2008. (CET)

Neopravdano blokiranje[uredi kôd]

Dragi kolega!

Blokirali ste me 6. kolovoza 2007. na 31 dan te smanjili na tadašnju (?) maksimalnu pojedinačnu kaznu od 7 dana. Ja sam umjesto toga odležao preko 31 dan bez žalbe. Sada se trenutno ne žalim na uređivačku politiku već na neprimjereno i neopravdano blokiranje koje sam dobio od kolega Donatusa i Ante Perkovića.

Naime oni su čitali rečenicu

Wikicitati »Nepoštivanje ovog postupka (s obzirom na prethodno ne previše uzorno ponašanje) povlačit će progresivno veće kazne.«
(SpeedyGonsales)

. Izvadili su je iz konteksta te počeli progresivno kažnjavati moju malenkost iako to progresivno kažnjavanje nije uspostavljeno (od vaše strane) za sve moguće i možebitne prekršaje, već samo za jedan jedini mogući slučaj i to

Wikicitati »Ako po isteku bloka neko pitanje ostane neriješeno, slobodni ste upozoriti na to (po isteku bloka - ne ranije), kao i uložiti prigovor na rješenja (po isteku bloka - ne ranije), no ukoliko prigovor ne bude prihvaćen, nema daljnje diskusije.«
(SpeedyGonsales)

.

Tu pogrješku prvo je načinio Donatus 12. prosinca 2007. i onda prema njegovom uzoru Ante Perković 17. siječnja 2008.

Meni je situacija kristalno jasna. Arbitraža gdje će opet neki drugi admini odlučivati o meni (pojedincu kojeg ne poznaju) i kolegama Donatusu i Anti Perkoviću koje poznaju i koji su gotovo institucija na hr.Wiki. Iluzorno je očekivati ikakvu pravdu, čak i da uzmem tvoju odluku od 6. kolovoza 2007. kao dokazni materijal.

Nije mi poznato što se odlučilo po pitanju maksimalne pojedinačne kazne, je li broj dana povećan i slično, ali lako se da izračunati koliko sam dana izgubio u suradništvu na ovoj Wiki te očekujem da se to nekako nadoknadi.

Kako?

Tako što će se ovaj put ozbiljno uzeti u razmatranje članak Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske te Odlikovanja SFRJ, Banija i Zastava Hrvatske kojim će se konačno razmotriti moji prigovori da kolega Suradnik13 nije ispravno predočio stanje te zanemario faleristička pravila. Jasno je kao dan kad se pogleda po inozemnim Wiki kako se u popisu odlikovanja nalaze i ona koja su se prestala dodijeljivati. Čak i u slučaju da nismo svi pravnici dovoljno je pročitati jedan članak Ustava RH gdje piše da zakoni moraju biti u skladu s Ustavom te akti ispod razine zakona u skladu sa zakonom i Ustavom. Iz te činjenice jasno je kako pravilnici ne mogu biti uzeti kao izvor ukoliko se ne slažu sa zakonom. Što znači i da terminologija uspostavljena pravilnikom nema snagu terminologije uspostavljene zakonom. I moglo bi se tu još mnogo toga reći.

Prvo očekujem samo da se utvrdi jesu li admini prekoračili ovlasti i ako jesu da se prosudi kako onda trebaju toliko dana posvetiti proučavanju pitanja za čije sam uređivanje tijekom tih dana ja bio uskraćen.

Ili ako postoji neki drugi model umjesto ovog kojeg sam prjedložio. U redu. Dovoljno bi mi bilo da se Suradnika13 skine s mog vrata. Da se shvati kako iako je on pravnik po struci, pitanje je - je li po uvjerenju.

Goran 00:55, 19. veljača 2008. (CET)

Opet se ponovilo, zbog sitnice, i neznanja s moje strane Ante Perković me opet progresivno kažnjava, nema tu više žutog kartona, nema tu više opomene. Molim zaštitu i rješenje ovog problema. -- Goran 23:34, 20. veljača 2008. (CET)

UI Wiki[uredi kôd]

moj UI

Speedy,

imaš li kakvu ideju zašto ponekad (npr. danas), kada se prijavim, moj UI Wikipedije prikazuje (u traci lijevo) "Portal zajednice" i "Pomoć" koja vodi na Pomoć:Pomoć? Za ilustraciju, vidi sliku...

To sam već imao jednom, pitao sam Maju, rekla je da možda "programeri nešto prčkaju" Što ti misliš?

Lijep pozdrav,

--dnik 08:26, 20. veljača 2008. (CET)

Komentar[uredi kôd]

Wikicitati »Ali pošto neki kolege imaju kognitivnih problema..«

Ovakav komentar nije u duhu wikipedije i sigurno ne pridonosi raspravi, a može se shvatiti i negativno --Suradnik13 11:50, 22. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

I JEL MI SPREMLJENO??I KADA CU MOC VIDJET NA WIKIPEDIJI TO??AJD PLEASE MI TO NEKAKO SREDI JER MI JE TO BAS BITNO

???????[uredi kôd]

I JEL MI SPREMLJENO??I KADA CU MOC VIDJET NA WIKIPEDIJI TO??AJD PLEASE MI TO NEKAKO SREDI JER MI JE TO BAS BITNO

AJDE SPEEDy ODG U VEYI NK NOVALJE JE VALJA I JELI USNIMLJENO

"Načertanije"[uredi kôd]

Ako možeš staviti kakav šablon na kojem bi pisalo "potrebno prevesti na hrvatski jezik" ili sl. na "Načertanije" na Wikizvoru. Prevesti ga mogu i ja, ali valjda će se još netko uključiti zbog lektoriranja prijevoda. --Hibz 10:33, 8. ožujak 2008. (CET)

Speeda ne brzaj. Taj jezik je dobrim dijelom nerazumljiv i samim Srbima, a uskoro ne ćemo znati ni pročitati tekst na njihovoj latinici jer izgleda da će Srbi reformirati latinicu: Srpska latinica kao ćirilica. Zato mislim da je najbolje da prevedemo tekst tzv. Načertanija i ostavimo ga bez komentara jer koga zanima objašnjenje neka pogleda članak o tome na Wikipediji. --Hibz 15:01, 8. ožujak 2008. (CET)

Članci[uredi kôd]

Stemd svo ti članaka o kojima smo pričali.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sergejevič_Turgenjev (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Aleksandrovič_Blok
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sully_Prudhomme (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Antoine_de_Saint-Exupéry
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ernst_Theodor_Amadeus_Hoffmann (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Edgar_Wallace
http://hr.wikipedia.org/wiki/John_le_Carré
http://hr.wikipedia.org/wiki/Roger_Martin_du_Gard (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Clément_Marot (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Théodore-Agrippa_d'Aubigné (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Joachim_du_Bellay (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dalí (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Auguste_Rodin (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vincenzo_Bellini (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Johann_Strauss_mlađi (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Britten *
http://hr.wikipedia.org/wiki/Roman_o_Ruži
http://hr.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein *
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gospođa_Bovary
http://hr.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Rokosovski (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Omar_Bradley (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hirohito (sređeno)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pierre_Laval (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ion_Antonescu (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Miklós_Horthy (sređen)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Saveznička_invazija_Sicilije *
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hideki_Tojo (malo sređeno, provjeri jesma li dovoljno izbacio i pokušaj sredit)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Francuska_književnost
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ruska_književnost
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nacizam
http://hr.wikipedia.org/wiki/Život_razvratnika

Dva su članka već sređena (kraj njih ti piše) a ove ostale ili sredi ili briši. Javi mi ili na IRC-u ili na razgovoru koji su brisani, a koji ne i kad ćeš to obaviti. Ako ja koji sređim ja ću napisati do njega sređen.

--Edgar Allan Poe 13:51, 9. ožujak 2008. (CET)