Razgovor sa suradnikom:Šenoa

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 15:42, 16. svibanj 2009. (CEST)

Navodnici[uredi kôd]

Šenoa, molim te ne "ispravljaj" navodnike (" "/„ ”/» «). "U tiskanom tekstu upotrebljavamo sve tri vrste navodnika, a u rukopisu se upotrebljavaju ovakvi „ ” navodnici." (Babić, Ham, Moguš, Hrvatski školski pravopis, Školska knjiga, Zagreb, 2008., str. 62.). --Roberta F. 15:42, 16. svibanj 2009. (CEST)

Šenoa, molim te, ako već nisi, pročitaj uvodni tečaj, osnovna pravila Wikipedije, pogotovo temeljno načelo o pretpostavljanju dobre namjere. Prosječni suradnik Wikipedije piše s dobrom namjerom, ako uočiš pogrešku, ispravi ju, navedi referencije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:33, 16. svibanj 2009. (CEST)

Šenoa, na Wikipediji neće ništa pobjeći, članci će i za 4 dana biti ovdje, kada ćeš moći uređivati one koji su zaštićeni za neprijavljene suradnike i novoprijavljene. Wikipedija je suradnicima hobi i nitko nije zaposlen "nešto ispravljati", sve činimo sami ili uz dobrodošlu pomoć drugih. Ako imaš kakva pitanja o Wikipediji slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:48, 16. svibanj 2009. (CEST)

Uputa[uredi kôd]

Vaše promjene u članku Zemljopis Hrvatske dobro su došle (članku je trebalo kako osvježavanje, tako i stilska dorada). Zahvaljujem vam što ste poslušali kolegicu i držite se važećeg pravopisa (malo me iznenađuje što ga se ne držite na stranicama za razgovor, no to ionako nije nužno). Uputa je slijedeća: na hr Wikipediji ne stavljamo predložak {{fact}} bez pripadajućeg obrazloženja na stranici za razgovor (bolje je stavljati {{nedostaje izvor}} jer na hrvatskoj Wikipediji sve predloške prevodimo na hrvatski jezik), te vas molim da njegovo stavljanje obrazložite ili predložak uklonite, ili sami navedete izvore za navedeno ili suprotno, u skladu s postojećim stanjem. Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 14:16, 17. svibanj 2009. (CEST)