Razgovor sa suradnikom:Abyssus/Arhiv8

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Oprostite ...[uredi kôd]

... ali može jedno pitanje? Zašto vi uvijek brišete svaku promjenu koju ja napravim u grčkoj mitologiji osim ako sam tu stranicu sam napravio? Zar Wikipedija nije slobodna enciklopedija? I porter može biti i kip i slika. Na stranici o Heziodu piše da je to Heziod, posve sigurno. Također, možda je ono Geja, a možda i nije. Temida je bila desno. I ja imam jednu sliku za Urana, koja je vama promakla. Jedine stranice koje se tiču grč. mitologije a vi niste uređivali su Olimpski bogovi, Grčki primordijalni bogovi i Erihtonije Atenski. Inače, samo da znate, premjestiti ću stranicu.--Lord Valensus (razgovor) 20:13, 4. kolovoz 2008. (CEST) Ali ovu sam sliku lijepo postavio, mislim, morao sam lijevo, kad više nema mjesta, ali imate prave, pisat ću više. Evo vam članak u vašem stilu: Agleja.

Bok Aby, vidim da te gnjave sad s tim, al ispod naslova Harita je predložak {{glavni|Harite}} koji vodi na isti članak kao i poveznica u podnaslovu... a bolje izgleda kad se ne plavi toliko... Ne? Ili je nepotreban predložak... Pozdrav--Tonian١ 22:03, 5. kolovoz 2008. (CEST)

Draga suradnice Abbysus, počnite se ponašati kao razumno ljudsko biće, jer ovo pišem s namjerom da se uspijemo sporazumiti. Prije nego što sam saznao za vas, divio sam se osobi koja piše članke o grčkoj mitologiji i mislio da je ta osoba zacijelo vrlo pametna. A onda se ispostavilo da je to neka tamo korisnica koja ljubomorno čuva svoje. I ne krivim vas, jer sam i ja takav, te brišem sve promjene u egipatskoj mitologiji ako ih napravi netko drugi osim mene. Ali sve što želim je suraivati, i vjerujte mi, čak i postavljanje slika lijevo, bilo je s dobrom namjerom. Napravio sam stranicu Olimpski bogovi, vi ste ju valjda pročitali i zbunili se. I evo to ću ja naravno popraviti. Ali stvar je u tome što ja imam mnogo pitanja za vas o grčkoj mit i možda vam to dosađuje, jer istina je da ste poput čuvara, ali shvatite ovo: nikad nisam imao namjeru vandalizrati stranice koje vi pišete, zasigurno nikad, a sve što sam napravio bilo je ili greška, ili neshvaćeno. Vi se možete ljutiti nakon ovoga, možete svašta, ali ja želim reći da shvaćam vaš rad (tek sada napokon, nakon mjesec dana hlađenja koja mi je priskrbila draga Roberta), te da sad znam da je teško kada ti netko mijenja, i to neke sitnice. I eto odsada, na vašim stranicama ću (ako ću) pisati u vašem stilu, s literaturom (koju imam, al’ nikad ju ne pišem). Moja je literatura o grčkoj mitologiji – Emma J. Stafford, Stara Grčka, 2004. Ovu poruku možete shvatiti kao ispriku, kao komunikaciju ili nešto drugo. Nadam se da ćemo biti dobri prijatelji. S poštovanjem,--Lord Valensus

Ma ne unosim ja gluposti, već činjenice sa engleske wiki.--83.131.8.213 18:48, 5. rujan 2008. (CEST) Lord Valensus

A zašto brišete promjene sa Zeusa? Iako sam IP, mogu uređivati, zar ne? Izvolite: --83.131.86.57 19:16, 9. rujan 2008. (CEST)

Aby, samo ti nastavi brisati, može i bez provjere. L.V. je blokiran jer nije za wikipediju. Nek si nađe drugi hobi. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:26, 9. rujan 2008. (CEST)

Cunce[uredi kôd]

Sretan ti povratak :* :* :* --Roberta F. 00:19, 20. kolovoz 2008. (CEST)


Prava si, točno[uredi kôd]

Abby, prava si. Odgovor je točan. Na žalost riječ je zaboravljena. --Zeljko (razgovor) 14:30, 26. kolovoz 2008. (CEST)


Bok, možeš doći na irc kad stigneš? --Dalibor Bosits © 14:45, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Adios, L.V.[uredi kôd]

L.V je blokiran zauvijek jer je nezreo za rad ovdje.

Molim te, ispatroliraj njegove preostale promjene, a ako se opet vrati, slobodno sve revertaj, jer je blokiran i nema smisla da netko gubi vrijeme provjeravajuci njegove promjene. Pozdrav i hvala unaprijed :). --Pancho W. Villa (razgovor) 08:59, 4. rujan 2008. (CEST)

Možeš li mi pomoći glede ovoga pitanja? Stvarno bih želio dobiti tvoju stručnu pomoć. Unaprijed zahvaljujem. LP. -- Goran (razgovor) 23:26, 7. rujan 2008. (CEST)

Dobro, ako ne treba u studenome, ali nisu li nazivi mjeseca imenice. Imaju li i one navezak? Ne želim se praviti pametan, ali ne razumijem što je to okamenjeni oblik i ne razumijem što znači da je došlo do konverzije pa se više i ne osjeća kao pridjev. Pomozi ako imaš vremena. Hvala. LP -- Goran (razgovor) 23:53, 7. rujan 2008. (CEST)

Pa ne tražim ja od tebe čitavu povijest hrvatskoga jezika već malu pomoć oko toga imaju li imenice navezak ili ne. Ukoliko imaju nastavak onda je potpuno jasno da je to više manje fiksno. Koliko sam vidio imenica studeni ima u genitivu obvezan nastavak -oga. U dativu obvezan nastavak -omu. Drugo je studen kao pridjev koji može biti u sva tri roda i koji ima "opcionalni" navezak. Pridjev studen može imati genitiv -a, -og i -oga ali imenica studeni može imati samo genitiv -oga i dativ -omu. Razgovarao sam s lektoricom u Vladi RH i Hrvatskome saboru te su mi potvrdile potrebnost nastavka -oga u genitivu jednine za imenicu studeni. Još ću nazvati i Jezični telefon Matice hrvatske u Osijeku. -- Goran (razgovor) 01:18, 8. rujan 2008. (CEST)

Ne očekujem da ti obaviš sav posao, a ja ništo. Posjedujem Gramatiku hrvatskoga ili srpskog jezika (Brabec, Hraste, Živković) iz 1952. godine, također i Težak-Babić iz 1994. godine. U ovoj prvoj ima dodatak Pregled staroslavenskog i povijesti hrv. ili srp. jezika s rječnikom. Je si li na takvo nešto mislila kad si govorila o povijesti nastavaka?

Padež Imenica m Pridjev m neodr. Pridjev m odr.
N studeni studen studeni
G studenoga studena studenog / studenoga
D studenomu studenu studenom / studenome / studenomu
A studeni studena / studen studenog / studeni
V studeni studeni
L studenomu studenu studenom / studenome / studenomu
I studenim studenim studenim

Privijam i ovu skrižaljku kako bi što sažetije predočio o čemu govorim. Zbirne imenice za živo te imenice za neživo i apstraktno imaju akuzativ jednine jednak nominativu jednine. Množina imenica kojima se imenuju mjeseci ne postoji.

Suprotno od gore navedenoga pridjevi u određenomu obliku imaju posebnu pridjevnu deklinaciju. Po toj pridjevnoj promjeni mijenjaju se i pridjevi u neodređenome obliku osim 1, 2, 3, 4. i 6. padeža jednine muškoga roda i 2, 3. i 6. padeža jednine srednjega roda, koji imaju nastavke imeničke deklinacije. Uz to pridjevi u neodređenome obliku nemaju vokativa, ako se ipak gdjekad uporabljuju onda je vokativ jednak nominativu. Redni se brojevi mijenjaju kao određeni pridjevi, ali nazivi za mjesece nisu brojevi - već imenice.

Ako ikako možeš pomozi. Unaprijed zahvaljujem na pomoći i trudu. Lijep pozdrav. -- Goran (razgovor) 19:44, 8. rujan 2008. (CEST)

Molim Vas da mi objasnite zašto je naziv grada Biograd na Moru ispravan. Bijah uvjeren da je ispravan naziv Biograd na moru. Da je na Savi ili na Jadranskom moru, OK ali može li samo more postati More. Puno hvala

Aleksandar makedonski[uredi kôd]

Bog!

Postavio sam ovaj prijedlog za preimenovanje prije dosta vrimena. No, nema odgovora. Možeš li se izjasniti?--Anto (razgovor) 11:07, 17. rujan 2008. (CEST)

Patroliranje - podjela posla[uredi kôd]

Pozdrav,

Da bi sto ucinkovitije patrolirali NP, korisno je podijeliti posao na nacin da suradnici sa najboljim znanjem iz odredjenog podrucja "rezerviraju" neke teme za sebe, tako da drugi patroleri mogu ignorirati takve promjene. Ako ima neko podrucje u kojem si dovoljno dobar, molim te da mi javis. Podjela posla se za sada organizira ovdje.

Pozdrav.

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:35, 17. rujan 2008. (CEST)

? West Brom 4ever 21:43, 17. rujan 2008. (CEST)

nova godina[uredi kôd]

Sretna nova 2009. godina (za razliku od STARE 2009.) ??? Nikad ne bih poželjela sretnu novu 2009. - ili sretnu novu godinu, ili sretnu 2009. godinu. Ili? Tanja

Dobar Vam dan-noć, što već bude ili jest.

Nadam se da mi možete pomoći: pedesetpet ili pedesetipet?

Hvala, brzi odgovor bi izuzetno pomogao, za to vrijeme obavim registraciju.

ruski[uredi kôd]

Привет! Вижу, у тебя на английской вики написано что ты уже умеешь неплохо по-русски! Я очень доволен. Мне надоела эта односторонняя политика, когда я знаю хорватский, а русский никто кроме елефантуса (а он Бог знает где.) :) --VKokielov (razgovor) 22:03, 27. siječanj 2009. (CET)

Psovka[uredi kôd]

Vidim da si u razmimoilaženju kod ovog članka. Oni je revertao tvoje izmjene. Pozdrav --Lasta 08:23, 17. veljača 2009. (CET)

Ako nađeš vremena, plizzz hiti pogled ovdi :)--Ex13 (razgovor) 18:26, 15. ožujak 2009. (CET)

Thnx :) --Ex13 (razgovor) 08:56, 16. ožujak 2009. (CET)