Razgovor sa suradnikom:Andrej Šalov/Arhiv 2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiv


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ovo je stranica suradnika Wikipedije na hrvatskom jeziku.
Par uputa za razgovor.
 • Molim postavite jasno pitanje i dobit ćete jasan odgovor.
 • Molim vas potpišite se sa ~~~~
 • Odgovor na vašu poruku dobit ćete na ovoj stranici
 • Suzdržite se od troliranja
 • Ostavite poruku


HA

A meni ne radi ni dalje snimka.... :-( Damirux 18:06, 18. veljače 2006. (CET)

Pozdrav iz Petrinje, slučajno sam nabasala na ovaj projekt, tražeći poslanicu Filipljanima na netu. :) Moram još malo proučiti što se tu dešava, ali.. ako trebate pomoć, možda bih mogla pomoći? srdačno, Ivana

?

Bok!

Sory, ali baš nisam pažljiwo pročitao upute ba nisam shwatio kako se dopisuje... Can you giwe me a tip? :I

koliko si ti (ili wi) dugo član wikija i kako to da si nabasao na moju stranicu? :-P

Hvala ti na savjetima, i da, shvatio sam dio sa "starim izmjenama". Sad se polako učim pa ću vjerojatno što prije savladati sve ostalo... Mislim da je wikipedija stvarno super i da bi ju što više ljudi trebalo uređivati. Inače, ja sam na webu uglavnom preko vikenda tako da ako mi slučajno budeš ostavljao poruku preko tjedna nemoj se ljutiti ako ti ne odgovorim odmah. Ova fora s dopisivanjem je stvarno praktična, puno bolja i brža od mail-anja. Hvala ti još jednom za savjete pa se čujemo (kad naučim kako :-)...

pozdrav, Luka Krstulović

Hvala najljepša!

IP range

Bok, Andrej

Ja ubrzo moram ići, a baš sam se zainteresirao za blokiranje cijelog IP range-a. Ima nešto ovdje, ako te bude zanimalo: http://meta.wikimedia.org/wiki/Range_blocks --Ante Perkovic 21:07, 11. travnja 2006. (CEST)

Odgovor

Puno hvala na pomoći! :)

Conquistador 18:53, 12. travnja 2006. (CEST)

Gradac

hajde ostavi se gradca..nisi otamo.ne znaš. sve si zbrljao..ono ništa nije točno sad.:)

H-Sutic 15:44, 17. travnja 2006. (CEST)

Nemojte biti tako cinični. one podatke koje sam unio vi ne možete znati.

ako netko drugi dođe i unese podatke ok..ali nećete vi administarori modificirati moje unose i onda ih "prodavati" kao vaše.

Gdje ste vi čuli za admirala peku, akademika olivarija? za Ivana šakića?

ne budite licemjerni.

sad neću ništa mjenjati jer imatemoc s tim zutim kartonom, ali vas upozoravam da sve fino vratite na početnu verziju, onu prije mojih unosa. na tome inzistiram. ime načelnika možete ostaviti..fra andriju kačića isto..ali ostalo ne. jer za to niste mogli znati.


još uvijek čekam. H-Sutic

hvala.

BURA

Evo prijatelju kad imaš volje za BURU!

Suh i hladan vjetar koji puše iz smjera sjeveroistoka. Puše na mahove /refule), a uz strme i visoke oblake obrušava se koso na površinu mora od 40-60 stupnjeva tako da formira nepravilne i rastrgne valove i raznosi pjenu koja se pretvara u morsku prašinu. Dalmatinski reljef obalnoga kopna utječe ne samo na nenu snagu nego i na smjer puhanja, pa zato može dolaziti iz više smjerova od sjevernog do istočnoga.

Najpoznatija je senjaka bura radi svoje snage (2003 godine u podvelebitskom kanalu izmjerena je brzina bure od 320 km/h - 88 m/s)

Karakterističan predznak bure jest "kapa" nad planinskim vrhovima Velebita. Kapa se pojavljuje za i kada je vedro i kada je oblačno vrijeme. u pravilu, bura prestaje nekoliko sati nakon nestanka oblačnog sloja nad velebitom koji se najbolje vidi sa područja ravnih kotara.

Slično: Škura Bura - za razliku od vedre bure nastaje kod oblačnog i hladnog vremena, a često je praćena hladnom kišom ili neugodnom susnježicom čime je vidljivost ograničena. Puše mnogo ujednačajnije od bure ali može biti jednako jaka. Često prethodi vedroj buri, a najčešće puše na samo ograničenom području.

P.S. Stanovništvo Zadra - Pa sve san točno napisa! Pogledaj Zagreb - 1200000 ha, ha. Izbrojeno 750000 Dodali su samo u duplo:))


gradac

Što se mene tiče, ja sam drage volje unosio podatke o gradcu i nastavio bih to ali bez tog nametljivog upletanja sa strane administratora.

1. napisao sam nekoliko stvari i između ostalog opisao poglavarstvo. 2. opisao sam jednu osobu, donačelnika, kao raritet, najmleđeg u hrvatskoj, nešto što je značajno za gradac. nikakva promidžba nije bila u pitanju. ali makli ste mi to. 3. prekrajali su mi tekst, pisali neke svoje rečenice, kao da sam nepismen. nisam. zanima me samo da li je taj koji je to radio lektor po struci. to je ponižavanje. 4. vidim, OPET se koriste moji podaci na stranici o Gradcu. podaci koji se ne mogu naci na internetu, bar ne tako lako. (sastav poglavasrtva i broj članova). wikipedija je prazna, sumnjam i čisto je nemoguće da će netko tko nije iz tog mjesta, znati, ili tražiti takve podatke i upisivati ih. nemoguće. opet se netko poslužio mojim podacima..ne želim da se moji unosi koriste parcijalno. imao sam najbolju namjeru opisati "ustroj općine" ali ne želim da se tako mrcvare moji tekstovi. ili sve, ili ništa. pogotovo što ni u čemu nisam pretjerao.

5. a kad već brišete i moderirate, pogledajte ovo...ovo ne zaslužuje biti izrbisano? dio o vojskama. imotski


6. naravno da ovo više nema veze s vama, sad svatko tko upisuje neke podatke..bio netko tko to zaista radi iz hobija ili vi..će pregledavati starije verzije i izvlačiti moje unose..i ponovo ih unositi. jer do prije 10ak dana, ničega nije bilo na toj stranici, a otkad je wikipedije. a nakon mojih unosa, sad se svako par dana netko "sjeti" unositi podatke.

7. najbolje bi bilo da vratimo sve što sam unio, jer bilo je dosta toga, ali i onaj dio o najmlađem donačelniku.

H-Sutic

gradac III

DA..najmlađi je donačelnik u HR. Ne mogu tvrditi sa 100% sigurnošću, ali raspitivali smo se i nismo čuli za mlađeg.

Znači, zaslužuje informativni unos, bez propagande naravno. Ako i nije najmlađi, zar takvi podaci ne spadaju u aktualnosti, u značajne stari za mjesto, tko je načelnik, donačelik, pa i par crtica o njima?


A onaj mateoB...gledajte..znate o čemu govorim. Ja da se potrudim moagao bih sad naći na netu sastav poglavarstva u Sv. Petru u Šumi u Istri, ali ne da mi se. Dakle..taj koji "nalazi" na netu sastav poglavarstva Gradca onda to radi ciljano, jer želi napisati to za sve općine, ili želi napisati samo za jednu, svoju, ali onda to ne mora ni tražiti jer već zna.

Ako je mateo tražio, i traži za sve općine to, svaka čast. Ali i sami znate da..vjerovatno nije. to je vidio iz starog unosa, onog mog. nema veze. naravno..to izvadi, i onda napiše neku glupost o "kasno baroknoj crkvi" koja je, uzgred rečeno izgrađena 1860ih...ako je to barok onda stvarno..i još kuli iz 17. stoljeća koja je srušena i koje nema, a kakvu svako iole starije mjesto posjeduje..a prešuti augustinčićev spomenik.

Ja bih da vratimo moj unos, naravno ubacit ćemo i njegove "podatke" da je gradac 42 km od makarske i 13km od ploča..a spomenut ćemo i srušenu kulu...lol ali uz to, u dijelu uprava, opis članova poglavarstva, da li se može vratiti tekst o donačelniku?

hvala

H-Sutic 17:21, 25. travnja 2006. (CEST)

Pomoć! Hitno!

Molim te pomozi! Napravio sam si cijeli kaos na stranici. Pokušao sam premjestiti stranicu ali nisam uspio jer već postoji ta stranica pa je ne želi premjestiti.

Da li bi mi mogao staviti na Arhivu 1 sve komentare od početka (dakle Računalstvo) do Izabranih godišnjica (zaključno s njima), a ostalo mi pustio na glavnoj stranici.

Hvala unaprijed! :)

Conquistador (talk) 21:10, 25. travnja 2006. (CEST)

Skidam kapu, majstore! Hvala još jednom!

Conquistador (talk) 21:28, 25. travnja 2006. (CEST)

Dobra korisnička stranica

Kompas

Bok,

Ja sam prije nekog vremena napravio Predložak:Strane svijeta, ali ne izgleda dobro kao Predložak:Vjetrovi na Jadranu. Mozes li srediti da i moj kompas bude onako lijep, sa stranama svijeta oko njega :)? --Tycho Brahe 07:47, 12. svibnja 2006. (CEST)

stub

 • Ako sam dobro shvatio, stub je nekompletna stranica koja zahtijeva nekekve dorade. Kako se počnu uređivati te stranice tako da zadovoljavaju razinu wikipedije? West Brom 4ever 20:50, 13. svibnja 2006. (CEST)

Samuilo Makedonski car

Pročitaj si ovo. Pa nećemo stalno maltiti praznu slamu.

Makedonac je bio Samuilo

Bugari bijahu osvajači koji su tamio prodrli u 7 stroljeću i imaju neprestano pretenzije na njihovo ime, teritorij, jezik, kulturu i sve ono što čini povijest i kulturu nekog naroda. Slično su se postavili i Grci, i u novije vrijeme Srbi... koji iz nekog razloga danas proglašavaju Samuila Bugarinom. --Zeljko 20:40, 22. svibnja 2006. (CEST)

vidi ovo

popis mojih plemena sa EnWiki završio na nekakvoj njemačkoj stranici

upadi na suradničke stranice

Mislim da anonimni nije slučajno izabrao stranice gdje će upadati :-). U svakom slučaju hvala na revertiranju :-)

Ufff, zaboravih potpis Duh Svemira 17:23, 24. svibnja 2006. (CEST)

sisata plavusa

Dosadan si nick: sisata plavusa

     clanak: ateizam

ocemo ratovati?

ocemo samo reci ???

Odgovori Frajeru??????????[[Kategorija:]]OCEMO RATOVATI?????

I CEKAM ODGOVOR????????????????

A sta je to grijeh spajati se preko tih zemalja ???? zaboravio si jos zemalja

A nisi mi odgovorio skreces temu ocemo ratovati?????

SimWiki

Tko kaže da se trebaš maknuti s karte Hrvatske? Ja sam htjela da i mene ubaciš ;-)). Nikako da mi se netko iz Hrvatske pridruži na ovoj karti, imaš li ti volje ili ću i dalje biti tamo usamljena ;-)). Lijepi pozdravi --Roberta F. 18:29, 26. svibnja 2006. (CEST)

Možeš me i ti smjestiti, na de:wiki sam se namučila ;-)) --Roberta F. 19:08, 26. svibnja 2006. (CEST)

Hvala, hvala --Roberta F. 19:36, 26. svibnja 2006. (CEST)

Davor B. Rijeka

Cijenjeni Andrej!

Zašto brišeš moje pitanje (o trajanju Svjetskog prvenstva u nogometu) koje sam argumentirano postavio. Gdje ću ja na Googleu naći odgovor na tako specifično pitanje. Osim toga uzaglavlju Kafića stoji:

"Ovdje možete postavljati pitanja, diskutirati o Wikipediji, davati prijedloge, i sve drugo čega se sjetite. Samo naprijed!

Ako imate neko tehničko pitanje o radu na Wikipediji (npr. uređivanju ili otvaranju stranica), postavite ga na stranici Wikipedija:Pitanja. Za sve ostalo pitajte ovdje."

I zašto si izbrisao pitanje iz Razgovor:Svjetska prvenstva u nogometu? To se pitanje i odnosi baš na temu pripadajućeg članka, pa ću ga tamo i ponoviti.

Pa gdje smo to došli. Kad se na neko pitanje ne zna odgovoriti, jednostavno ga se izbriše. Ja sam postavio vrlo jednostavno i konkretno pitanje i ne treba zbog toga što je vijest loša ubijati glasnika, ili zato što ti tema ne odgovara - spaljivati knjige na lomači!

Davor B. Rijeka