Razgovor sa suradnikom:Andrej Šalov/Arhiv 5

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiv


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ovo je stranica suradnika Wikipedije na hrvatskom jeziku.
Par uputa za razgovor.
  • Molim postavite jasno pitanje i dobit ćete jasan odgovor.
  • Molim vas potpišite se sa ~~~~
  • Odgovor na vašu poruku dobit ćete na ovoj stranici
  • Suzdržite se od troliranja
  • Ostavite poruku


Prijedlog !

Imam prijedlog za nobu nagradu.

Nagrada zasuradnika kojim ima inovativne sugestije, prijedloge, ideje i sve ostalo što je predložio novo a dobro je.

SLika bi mogla biti

Barnstar-lightbulb3.png

Image:Barnstar-lightbulb3.png

Znaš ti zašto !

Zahvaljujem !

--Edgar Allan Poe 12:47, 22. kolovoza 2006. (CEST)

Dani u tjednu

Rebce, zidovskih zemalja nema vise. :) --VKokielov 16:40, 22. kolovoza 2006. (CEST)

Zamolba po drugi put

Opsežan odgovor ovdje: [[1]] - a nekoga upućivati na Wikipedija:Nepristrano gledište kad se sam poziva na isto - nije li malo apsurdno? U opsežnom komentaru detaljno sam elaborirao zašto taj članak mora ići na opsežnu reviziju kako bi postigli NPOV. - u biti, mene zanima da li postoji mogućnost da se NPOV politika formalnije opiše, odnosno postupak arbitraže u tom pitanju te algoritam na kako se takav tekst mijenja. Usput, dogovori sa suradnikom kroz IRC i Chat, odnosno e-mail ne mogu biti predstavljene u arbitraži ako nisu navedene negdje na stranicama za razgovor. --Davor Moravek 23:46, 22. kolovoza 2006. (CEST)

OK

Predlošci su OK, dapače, bolji nego moji, a mogu li ja dodavati nove klubove i grbove ?

Ako mogu onda bi trebali preimenovati u Nogometni klubovi ?

I hvala još jednom što su promijenio one na stranici. Jer ima gdje raspored svih 6 kola. Tko s kim igra ?

--Edgar Allan Poe 22:38, 24. kolovoza 2006. (CEST)

Re:OK 2

Može li predložak NK, kao nogometni klub ?

--Edgar Allan Poe 22:50, 24. kolovoza 2006. (CEST)

Hvala !

--Edgar Allan Poe

Sveci

Hvala na mišljenju. Znači, zaključak bi bio da se piše sveti ispred imena. Što učiniti sa onima koji su blaženi? Ima nekoliko članaka o njima i ispred nekih piše Blaženi,a kod drugih ne. Fraxinus


Molio bih za pomoć oko članka Paul Skalic

Ovako, molio bih nekoga od admina ako je moguce, da uzme i pogleda eng verziju teksta o nasem poznatom humanistu koji je izumio izraz enciklopedija...

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Skalic

Naime tamo se konstantno nastoji, ako ne poreći, a onda barem učiniti kontroverznim porijeklo tog našeg velikana.

Tako je Skalić postao Nijemac, Mađar, Englez... čisto iz tog razloga što se tako nešto može pročitati u "Britannici", "Encarti" i još nekima. Moji apeli u smislu da se radi o greškama i ignoranciji u tim knjigama ostali su bez ikakvog odaziva- štoviše stranicu su zaključali da ju se nebi moglo mijenjati i ispraviti neke očite gluposti!

MOLIO bih nekoga sa ovlastima ili administratora ili samo sa utjecajem na eng. wiki. da učini nešto kako bi se ta glupost i nepravda ispravili- odnosno da se makne zabrana uređivanja stranice i da im se objasni jednom za sva vremena da Skalić nije Nijemac, Mađar... nego Hrvat, jer sve se ostalo kosi sa elementarnom logikom !

MediaWiki

'Skini' ono viška 'i' (riješavanja) u Sitenotice-u i Recentchangestext-u. Rado bih ja, al' nemam ovlasti. LOL. ----Andrej Šalov 18:23, 29. kolovoza 2006. (CEST)

Zeljko

Bok Andrej ja sam Zeljko. Trebalo bi malo popričati o nedavnim događajima na našoj civilizioranoj enciklopediji. Radi se o poplavi optužaba sa cijelog niza stranica koje je napravio novoprijavljeni član koji protura neke nove ideje, za moj pojam nemoralne, a tako će ih shvatiti većina građana . Ne da su nemoralne nego i uvredljive, neprijateljski nastrojene protiv wikipedije, ogovaraju crkvu, hrvatsku policiju, i čitavu hrvatsku kulturu koja se naziva zaostalom i primitivnom . Nitko nema pravo da mi servira uvrede protiv crkve, policije, civilizacije ni takozvanih 'njegovih heteroseksualaca' koje smatra neprijateljima ljudskog roda'. Taj ljudsski rod su mu 'pederi', a svi ostali ugrožavaju njihovu egzistenciju. Radi se o provokatoru, osobi veroma nemaštovitoj ali podmukloj, agresivnoj, i stranice su mu više nego ispod nivoa propagande. Treba ih sve osloboditi, a pošto imamo dr. psihijatra Moraveka, predlažem da ih stručno okarakterizira i napravi što se mora napraviti sa medicinske strane. A što se tiće sub-kulturnih i provokativnih tekstova imamo i za to lijeka, i one koji poznaju povijest kulture i 'nekulture'. Na tebi je da sazoveš naše 'čifove' i da se oslobode stranice koje je Damirux zablokirao. Tu ima moj prigovor. Blokirao je stranice bez ičije suglasnoszi, ovo nije komunizam , ali ipak nije ni autokracija. Znači. oslobodi stranice koje je Moravek zablokirao da se može izvršiti korekcije na njioam. U protivnom zahtijevat ću vaše samootkaze, tko god se protivi otvaranju stranica.. S poštovanjem Zeljko. Hoću odmah odgovor. --Zeljko 22:18, 28. kolovoza 2006. (CEST)

Ne. Neam ništa protiv tebe, i ni jednog admina ni člana. -Štoviše, poštujem te. --Zeljko 18:34, 29. kolovoza 2006. (CEST)

Žao mi je, znam da si ti i ostali pod pritiskom, a ja vam otezavam. I ja sam bio pod pritiskom. _Ti si nam puno vredniji od bilo kakvih stranica, a slučajno si tada bio tamo. Zeljko.

Predlosci sa zastavama

Nok,

Molim te, mozes li ti ili Speedy pokrenit robota da zamijeni ove predloske sa zastavama, meni je vec pun kufer ovih sta se prave blesavi i rade po svome. Obrati paznju da se neki predlosci zovu malo drugacije nego u {{DS}}. Ako ti treba pomoc, javi. --Tycho Brahe 11:53, 31. kolovoza 2006. (CEST)

Predložak sa zastavama

Nije u redu, Andrej, govoriti okolo da je netko zeznuo na niz uputa za predložak sa zastavama. Ja sam se poveo za primjerom kako su napravili na en.wikipediji, imali su valjda razlog zašto drže taj predložak. Meni je bilo dodijalo upisivati cijelu poveznicu na zastavu (a i inima). Nisam nailazio na en.wiki na predložak sa "prekidačem"; da jesam, drukčije bih napravio.
Eto, ja sam pravio i predložke koji daju zastavu i ime države/terit.jedinice sa poveznicom i predložke koji daju samo zastavu.
Mogu se mogu dati u ispravljanje i prepravljanje, ako hoćeš, ne moram čekati bota, ali nije u redu okolo govoriti da je netko ignorirao upute. Znaš dobro tko je ignorirao izravni administratorski zahtjev za zaustavljanjem.
Neću ništa činiti, dok mi se ne reče što činiti. Kakobilo, trebamo imati i drugi predložak ZD, onaj koji daje i ime države, ne samo zastavu. Kubura 17:47, 31. kolovoza 2006. (CEST)

Dogovori se sa Tychom. BTW. ovo uopće nisam pročitao. --Andrej Šalov 17:48, 31. kolovoza 2006. (CEST)

1) Andrej, ondje sam izložio i svoje protuargumente Saši, ako si bolje pazio.
2) Nemam ništa protiv tvog predloška.
3) Ne napadam te kao admina, samo ti prigovaram. Bar sam izravan.
4) Nisam vidio da je napravljen i predlozak DS. Nemam vremena prekopavati cijelu Wikipediju.
5) Pogledajte te kodove od država i teritorija, pa ne moraju baš biti nuždno troslovni, može biti i više slova. Tri slova i moraš gatati koja je država. To će postajati sve veći problem kod karipskih država i teritorija. Ondje bi bolje bilo tvoriti sa SV XYZ, nego SXY. A što kad budemo imali slučaj SSSR-a? I inih bivših država, i to ti govorim za one koje su postojale u 20. stoljeću, a što tek sa onima koje su postojale i prije...
6) Trebat ce i zastave onih teritorija koji nisu samostalni, ne smatraju se državom, ali samostalno sudjeluju na raznim športskim natjecanjima. 7) Izabir kodova nije svugdje dobar u onom predlošku. Primjera ima dosta. Kostarika KOR - kao da je Koreja, Tadžikistan TAD - pa postoji i DŽ u hrvatskom, Libanon, Liberija i Libija su totalna zbunjoza, ondje se tvori kratica od najupadljivijih suglasnika, ista stvar je kod Malezije, Maldivija, Malija, Malte, Mongolije, Nigera i Nigerije (negdje može se posegnuti za međ.rješenjem). Kod oznaka zapadno, istočno, gornje, dolnje, lijevo i desno: oni uzmu u troslovnoj oznaci najviše jedno mjesto, a za Južnu Koreju JUK? Pa ne piše sa Južna K., nego J. Koreja, shvaćaš li logiku?.
Ukratko, ne podrivam ti rad na predlošku sa prekidačem, ali treba sad poraditi i na inim stvarima, kao na ovim kraticama. Kubura 23:09, 31. kolovoza 2006. (CEST)


Enciklopedija

Umjesto što se bavite "bitnim" pitanjima dali se enciklopedija piše/čita sa "j" ili bez, mogli bi malo poraditi vi ili netko drugi sljedeće:


Molio bih nekoga , ukoliko još u Hr. ima sposobnih/voljnih, da se malo pozabavi korekcijama na engleskom članku o Pavlu Skaliću- Hrvatu koji je prvi u svijetu "skovao" izraz enciklopedija, jer neki, očito neupučeni i vrlo slabo informirani ljudi na umjetan način prave kontroverzu oko njegove nacionalnosti (zapravo etničkog porijekla). Tako je za njih Skalić Nijemac, Mađar ili nešto drugo ( "neutvrđenog porijekla")... Čak su dodali i novo poglavlje "Nationality" gdje se potpuno jalovo bave njegovim porijeklom, mada sam im više puta argumentirao zbog čega se radi o Hrvatu a ne o Nijemcu, Mađaru... Njihova argumentacija se temelji isključivo na činjenici da se u 4-5 enciklopedija u SAD-u, VB i Šp. nalazi podatak da je Nijemac odnosno Mađar, što je očito netočan podatak, ali to našim dragim prijatejima nije jasno. Pokušao sam i s objašnjenjima da se ćesto u enciklopedijama na zapadu, nalate često razne pogreške, sve bez uspjeha. Zato vas molim za pomoć. Molio bih vas da netko makne suvišno poglavlje "Nationality", utemeljeno na krivim informacijama, kao i dodavanje na drugoj stranici podatka da je rijeć o Hrvatu - jer je to i te kako bitno za navesti (pripadnik jednog malog naroda zaslužan za tako nešto!).

Molim za pomoć pri popravljanju greški i netočnosti oko Skalića na ovim stranicama:

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Skali%C4%87

http://en.wikipedia.org/wiki/Encyclopedia


Kako vidite ima i malo bitnijih činjenica kad je u pitanju e., kao npr. "sitnica" da je sam izraz skovao jedan Hrvat, ŠTO SE NA ENG. WIKI. KONSTANTNO IGNORIRA...

Bitno je malo poraditi na ispravljanju nekih starih zabluda koje u svijetu postoje o nekim, izvorno našim znanstvenicima, velikanima, ... Ako ne ćemo mi iz Hr. onda tko će drugi?

Niti znam tko mi piše ni što mi piše ni kako mi piše ali znam da nađem li ponovo ovakvu poruku smatrat ću je osobnim napadom a to znači blokiranje dotičnog pisca. --Andrej Šalov 17:33, 1. rujna 2006. (CEST)

Pitanje

U cemu je problem? Njegos 19:38, 1. rujna 2006. (CEST)

Fi tablica

Bok,

Treba li ti ovo: [[Predložak:F1 tablica]]

Ante

Bot

Suradnik:CrniBot je postao bot. SpeedyGonsales 23:14, 2. rujna 2006. (CEST)

nagrade ...

pa hvala na pustim nagradama, osjećam se kao da sam dobio Oscara ;)--Maestralni 21:58, 4. rujna 2006. (CEST)

Hvala na svemu

Hvala puno Andrej, na ideji i realizaciji. Jasno da ću vjerojatno imati puno pitanja u vezi korištenja admin-mogućnosti pa, ako ti ne smeta, tu i tamo ću te zamoliti da mi nešto objasniš. Evo, odmah se bacam na sređivanje svega i svačega, a možda skupim i par suradnika (abyssus bi mogla biti zainteresirana za pisanje riječnika :-))) pozdrav --Luka Krstulović 09:18, 9. rujna 2006. (CEST)

Nagrada

Hvala na nagradi (moja prva!!!), ali se pitam zbog čega? Je li to stoga što sam napisao puno članaka ili stoga što sam bio jućer na sastanku?--Seiya 13:30, 10. rujna 2006. (CEST)

Evropski prvaci u vaterpolu

Ako smatraš da vest nije dobro gramatički napisana mogao si da je ispraviš, a ne da je obrišeš. :)

OK. :)

Zdravo Andrej,

trebam pomoć! Jutros sam bio na Wječniku i sve je funkcioniralo, sad kad sam se vratio vidio sam da nedostaje nekoliko važnih članaka koje sam napisao a započinju s Wječnik:, s njima i portal zajednice. U nedavnim promjenama jasno se vidi da ih nitko nije izbrisao, a nitko nije ni mogao osim mene i onog Dubadube (kojeg nema već godinu dana). Ne znam je li problem u meni ili ti su članci doista nestali?! Molim te pogledaj(glavna stranica je donedavno bila plava...) hvala --Luka Krstulović | razgovor 20:03, 13. rujna 2006. (CEST)

Sori što te gnjavim

ali Ecolija baš i nema a ja ne mogu na IRCa (tehnički problemi :-)) Pa mi bar potvrdi da je sve OK i da nije nekakvo sranje u pitanju ?! ;-))) --Luka Krstulović | razgovor 20:14, 13. rujna 2006. (CEST)

hvala

ugnjavit ću ga kad ga nađem ;-))) --Luka Krstulović | razgovor 20:35, 13. rujna 2006. (CEST)

Sorry !

Ispričavam se zbog formata. Ako hoćeš promijenit ću ga i svg, ili koji je već. NIsam išao zatim, nego za tim da imaju granice, pa da se kad je bijela podgolag ne misli da poljska ima samo crvenu boju na zastavu, a jesoto da ima trokutsatu zastavu. Ti reci, ako hoćeš da isporavim odgovori pozitivno.

--Edgar Allan Poe 23:05, 13. rujna 2006. (CEST)

Slike !

Oh, mali sam ipak pretjerao. Dobro da si me upozorio kaznom. Počeo sam i napisao samobjašnjenje za one koje su nastale na očetku. Slike koje ne postoje neću ni pisati.

Samo mi reci, za one naslovnice romana. Napiao sam URL i pravilnu uporabzu. Što sa njima, i svi ostalima koje imaju copyright a stavio sam de je pravedna uporaba. Milim te odogovri !

--Edgar Allan Poe 22:27, 14. rujna 2006. (CEST)

Javno dobro i nobel

poćeo sam rješavati slike i drago mi je što si me upozorio. Sada ću sve prgledati, a vidiš i sam da sam na one za koje ne znam url stavio da brišete, a vidim da neke već i jeste. Na ostalima radim i planiram završiti preko vikenda. Nego što će biti sa onim slikama koje sam stavio licencu ?

I što će biti sa slikama koje sam stavio da su JD, a nisu, a priložio sam url ?

I što će biti sa onima koje sam stavio pravedna uporaba, a one je ili nije ?

I što će biti sa onima koje su ostavljejne pod Pravedom uporabon, a ne zna se/ili nisu pravedna uporaba ?


I poslao sam e-mail nobelprize.org da dobijemo pravo na korištenje njihovih slika na wikiju. Mislim da bi slike nobelovaca itekako bile potrebne.

Andrej molim te da na ovo odgovoriš.

--Edgar Allan Poe

predlošci za slike

Kako postavim CC 2.5 share alike licencu za sliku koju sam sam fotografirao (predložak nije vidljiv kad ga postavim u dio "dozvole" ? --Davor Moravek 21:58, 17. rujna 2006. (CEST)