Razgovor sa suradnikom:Andrej Šalov/Arhiv 9

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiv

Arhiv


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ovo je stranica suradnika Wikipedije na hrvatskom jeziku.
Par uputa za razgovor.
  • Molim postavite jasno pitanje i dobit ćete jasan odgovor.
  • Molim vas potpišite se sa ~~~~
  • Odgovor na vašu poruku dobit ćete na ovoj stranici
  • Suzdržite se od troliranja
  • Ostavite poruku



Potpišite se!
~~~~

Slke

Ne znam siječaš li se kada si mi rekao da ćeš mi pokušat odgovorit na moja pitanja. Pa evo sada te trebam. Ajde mi molim te reci, što mi je rkivo kod onih 5 slika. Imaju sve (opis, interwiki, izvor, autora, datum, objašnjenje i dozvolu). Ne znam što bi mi miglo bit krivo. Reci mi dam mogu ispraviti ako je moguće. Ajde lijepo te molim to mi je bitno, kao i te slike. --Edgar Allan Poe 23:33, 10. studenog 2006. (CET)

Kako postaviti slike sa zajedničkog poslužitelja?

Ej andrej daj molimte objasni mi kako skinuti slike sa zajedničkog posluzitelja, odnosno kako ih linkati? ipernar

Linkaš ih isto kao i sve ostale slike. Jer software traži sliku prvo po ovoj wiki ako je ne nađe pod tim imenom onda ide na poslužitelj, i kad je tamo nađe povuče je u članak u koji si je stavio. Vidi ovu izmjenu slika je sa poslužitelja, maknuo sam tvoju i zamijenio je ovom --Andrej Šalov 15:57, 11. studenog 2006. (CET)

Evo ovako !

Pa pitam te iz razloga što ne bih htio da se slike izbrišu jer su mu važne. Ne znam u čemu je greška, iamam sve što treba. Reci mi ako sam nešto krivo, napisao il naveo pa da pokušam ispraviti, a ako ne može onda briši. Ajde molim te lijepo !--Edgar Allan Poe 21:54, 11. studenog 2006. (CET)

Prvo kažeš a ne bi htio, pa da ne znaš, pa da imaš sve, pa da ti kažem, pa ćeš pokušati, pa da brišem, pa me moliš. A ja se trudim shvatiti poantu ovog pitanja ali ne uspijevam, a koliko vidim odgovorio si sam na svoje pitanje. --Andrej Šalov 23:53, 11. studenog 2006. (CET)
Ne Andrj, evo oako ja želim da mi kažeš rezloge zašto mi se slike brišu. I molim te nemoj mi davat link na pravila jer sam ih pročito. Samo mi dogovori gdje mi je greška na slikama zbog koje će se brisati ! --Edgar Allan Poe 00:44, 12. studenog 2006. (CET)
Vidim da si pročitao pravila. Ja ne odgovaram ako i kako su ta pravila shvaćena. --Andrej Šalov 08:03, 12. studenog 2006. (CET)
Dobro, ali bar mi onda reci koji su razlozi za brisanje, mislim što te navelo da ih obrišeš (licenca,...) ? --Edgar Allan Poe 13:39, 12. studenog 2006. (CET)
Molim gore potpisanog suradnika da prestane sa troliranjem. Odgovoreno je na njegove upite. --Andrej Šalov 13:43, 12. studenog 2006. (CET)
Nema troliranja niti nićega, samo jedno pitanje. koji su razlozi za brisanje, mislim što te navelo da ih obrišeš (licenca,...) ? --Edgar Allan Poe 15:57, 12. studenog 2006. (CET)

Koja brisanja o čemu pričaš? --Andrej Šalov 16:00, 12. studenog 2006. (CET)

Govorim o brisanju slika koje sam postavio i pravilno označio. Borat_happy_time, Donald_Cragen1, Casey_NOvak1, Dani_Beck1 i Borat_(film_isječak). Te su slike označene dobro i zanima me zašto si ihstavio za brisanje. --Edgar Allan Poe 16:17, 12. studenog 2006. (CET)
Wikicitati »Vidim da si pročitao pravila. Ja ne odgovaram ako i kako su ta pravila shvaćena. --Andrej Šalov 08:03, 12. studenog 2006. (CET)«
Ne volim ponavljati. --Andrej Šalov 16:24, 12. studenog 2006. (CET)
Shvaćam ja, ali ne shvaćam zašto mi ne možeš reći. Eto samo mi odgovori na vo i ništa više. Što sam krivo označio/ili napravio kod slik da su zaslužile brisanje. MOlim te odgovori mi. --Edgar Allan Poe 17:04, 12. studenog 2006. (CET)
Više neću ponavljati. --Andrej Šalov 17:06, 12. studenog 2006. (CET)
Onda mi reci hoćeš li ih brisati. Jer imaju sve što treba i to točno. --Edgar Allan Poe 17:11, 12. studenog 2006. (CET)

MasneKiseline.jpg

Ja sam suradnik DarkoV. Dobio sam tvoju obavijest (onaj prvi si isto bio ti?) da mi ne valja licenca za sliku. Moram priznati da ne znam što trebam staviti, pokušao sam shvatiti upute na koje si me uputio ali sam previše pospan da ih shvatim. Ja sam sliku uzeo s engleskog pandama iste stranice, i nalijepio. Koja ide onda licenca i kako se to sada radi kad to treba izmijeniti? Hvala unaprijed, Darko Vujnović, darko.vujnovic@maksimir.hr

Evo ovako. To je prevedena slika koju si ti obradio. Izvorna slika je na engleskoj wiki. Stavljaš oznaku kao i tamo jer je tvoja slika samo obrada one sa en:wiki. To znači stavljaš oznaku {{Predložak:GFDL}} u podnaslov dozvola, u podnaslov Opis stavljaš ovo
{{Infoslika
|Opis=Masne kiseline
|Izvor=http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Rasyslami.jpg
|Datum=kad si napravio sliku
|Autor=ko je autor ako si ti onda napišeš svoje suradničko ime ovdje
|Objašnjenje=ovdje objasniš da si obradio sliku sa en:wiki tj. da si je preveo na hrvatski jezik
}}

Ovo gore možeđ iskopirati i postaviti i nadopuniti kako treba umjesto mojih riječi.

A ono nisam bio ja koji te upozorio pod Ip adresom, ja se uvijek potpisujem. --Andrej Šalov 18:29, 13. studenog 2006. (CET)

Ej Šalove

Hvala za pozdravčić. Iskreno.  :) --VKokielov 03:43, 13. studenog 2006. (CET)

Prije naše ere ili prije Krista

Tvoj prijedlog da se suradnici izjasne da li na wikipediji treba pisati prije naše ere ili prije Krista posve je na mjestu. Kako ja ne znam gdje se postavlja taj zahtjev i kome pišem ovo tebi. I tebi kažem da tu temu nisam pokrenuo ztao da nekome namećem svoja vjerska uvjerenja već isključivo zato jer na wikipediji ne može biti oboje. To se treba riješiti. Poštovat ću ako se većina izjasni za prije naše ere no Fausto kaže da on neće poštovati ako se odlučimo za prije Krista. Što reći na to? Pozdrav. Flopy, 11:07, 14. studenoga 2006.


Slika torpeda

Hehe! Ma, što da stavljam sliku slabe kvalitete na Zajednički poslužitelj, koja je slikana mobitelskom VGA kamerom. Koma. Pogledaj je uvećanu, pa ćeš vidjeti kako izgleda loše. Damirux 20:46, 14. studenog 2006. (CET)

Tvoja volja. --Andrej Šalov 20:47, 14. studenog 2006. (CET)
Dodao sam neke podatke tamo kako si tražio. Vidi da li je sad u redu? Damirux 20:50, 14. studenog 2006. (CET)
U redu je. --Andrej Šalov 20:54, 14. studenog 2006. (CET)

Tenks. --Zeljko 23:12, 14. studenog 2006. (CET)

ipernar

molim te da se skines meni sa ledja, ako nisi zadovoljan mojim prilozima, skinut cu sve svoje priloge i prestati biti suradnik.

Sve što sam maknuo ili ispravio je u duhu Wikipedije. Brisanje postova sa suradničkih stranica za razgovor se ne tolerira isti se mogu samo arhivirati a nikako brisati. Uređivanje kategorija i mijenjanje podataka u njima u stilu prema katolički dok piše kršćanski se ne tolerira je kategorija govori o kršćanstvu.. Naučite razlikovati pojmove. Svako mijenjanje u stilu odvajanja iz nekih članaka posebnih stavove neke grupe, vjere skupine i opredjeljenja kao i pisanje eseja o tome se ne tolerira na Wikipediji. Ako niste pročitajte Wikipedija:Što Wikipedija nije. Hvala! --Andrej Šalov 11:10, 15. studenog 2006. (CET)
A što se tiče vaših priloga pročitajte što piše ispod ovog okvira uređivanja kod svih članaka. A ja ću vam to prepisati. --Andrej Šalov 11:12, 15. studenog 2006. (CET)
Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ste ovo sami napisali, ili da ste to prepisali iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencom.
Hvala! --Andrej Šalov 11:12, 15. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Andrej_%C5%A0alov,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:21, 15. studenog 2006. (CET)

Evo pročitao sam 700 puta za 700 suradnika, pa barem meni ne moraš slat, --Zeljko 17:18, 15. studenog 2006. (CET) -- Andrej Šalov 19:26, 15. studenog 2006. (CET)

Izmjene

Čestitam gospodine inspektore , imate preko 7000 izmjena! (od čega preko 3000 3400 brisanja ) Pozdrav, --Emx 22:32, 15. studenog 2006. (CET)

Izvrsni članci

Nisi primijetio da su ti kitovi dvaput odabrani kao izvrsni članci? Naveo si ih u ovom i krajem 12. mjeseca. Damirux 22:17, 16. studenog 2006. (CET)

Pretumbavao sam kao gdje bi bilo bolje da stoji i zaboravio. Riješio sam. -- Andrej Šalov 22:19, 16. studenog 2006. (CET)

Odgovor na kritike

Ja apsolutno nemam nikakvih primjedbi na tvoj rad. Ti si jedan od najstarijih suradnika ovdje i vrlo vrijedan. Mene osobno, nema to veze s wikipedijom, je malo zasmetalo što mi nisi odgovorio izravno na mojoj stranici za razgovor nego onako općenito u kafiću. Ja osobno smatram elementarnom pristojnošću da mi se na poruku odgovori, meni izravno. Tražim li previše? Zaista nisam znao kako i gdje glasovati jer to još nikada nisam radio pa sam pitao (Tko pita ne skita!). Tebe apsolutno nikada ništa više neću pitati nego ima drugih dragih suradnika i mnogo, mnogo ljubaznijih koji će mi uvijek rado odgovoriti (Roberta, Branka, Luka Krstulović i još neki). Ja sam tebi s druge strane uvijek na raspolaganju i usluzi ako bi me ikada išta trebao. To nije sarkazam nego to govorim najiskrenije. Ja za drugoga čovjeka uvijek imam vremena, on je važniji od wikipedije, od članaka, od svega!! Ja odustajem od bilokakvog glasovanja na ovu spornu temu jer neću da me proglase ksenofobom jer to nisam što god ti mislio. Nisam nikoga vrijeđao nego samo ukazao na neke stvari. Moje su namjere stvarno bile dobre, ali što mogu kad to nekome smeta. Ovdje su popularni oni suradnici koji osim što pišu dobre članke (svaka im čast!) nikada ništa ne kritiziraju i kad bi trebali. Ja upravo to hrabro radim pa ako sam zato nepopularan neka! Nije mi cilj biti popularan. Wikipedija je u svakom slučaju jedan odličan projekt inače ne bih bio tu. Dakle, da rezimiram: Svatko neka piše kako hoće, prije naše ere ili prije Krista. Ja isto tako nikada više svojim sitnim problemima i pitanjima neću gnjaviti one kojima je teško pomoći dok ću ja s druge strane svakome pomoći najbolje što mogu. Flopy, 09:05, 17. studenoga 2006.

Hvala na iscrpnom odgovoru. -- Andrej Šalov 17:16, 17. studenog 2006. (CET)
Nema na čemu! I drugi put ako do njega dođe. Ja nemam ništa protiv tebe osobno, ali neke stvari su me zasmetale. Sada je to nadam se riješeno. Flopy, 09:31, 20. studenoga 2006.

Slike

Moram priznati da sam bio iznenađen tvojom porukom o slikama za mene. Da prije postavljanja upozorenja za slike promotriš što sam napisao kao izvor tada ne bi stavljao upozorenja. Kao što sam pri postavljanju naveo jedna je s engleske wikipedije (sada sam postavio interwiki da ti olakšam trud), a druga je s japanske (ili možda kineske ?).rjecina, 16:05, 17. studenoga 2006.

Iznad poruke (one u velikom okviru) nalazi se poruka (u malom okviru) koja glasi:
Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
-- Andrej Šalov 17:19, 17. studenog 2006. (CET)

kome da javim

iperrnar

Ne trebaš javiti nego stavi ovaj predložak bris koji sam ti dao u članak/stranicu u ovom obliku {{bris}}. Samo iskopiraj i stavi u vrh članka. Klikneš naravno uredi i u vrh članka u prvi red staviš predložak, klikneš sačuvaj stranicu i netko od admina će ga izbrisati.

Slike

Znam Andrej, govorim o određenoj slici, pa me ogorčilo, ja ipak podržavam ono za što sam glasovao. --Zeljko 23:39, 18. studenog 2006. (CET)

Pazi, zna se koliko traju autorska prava, i to znaju oni koji te slike drže na svojim internet stranicama. Ako je autorsko pravo isteklo po bilo kojoj osnovi (život autora + x godina) i nema daljnjih nositelja autorskih prava (u 99% slučajeva nema) slika se može koristiti i čak postavit na Poslužitelj. Pogotovo one kojima autorsko pravo traje život autora + 100 godina. A koja je to slika? -- Andrej Šalov 23:45, 18. studenog 2006. (CET)

Brežnjev

Jedanput sam zezao Antu da je on kao robot stalno na wikipediji. Danas bi ovo mogao reći za tebe. Pošto si administrator trebao bi malo napraviti red sada s ovim tekstovima (dio problema sam i ja napravio u ljutnji). Trebaš pobrisati tekst Leonid Brežnjev kojega sam sada vratio i na njegovo mjesto postaviti onaj stari koji se nalazi na Razgovor sa suradnikom:Rjecina/Leonid Brežnjev. Druga mogućnost je da tekst Leonid Brežnjev ostaviš, a pobrišeš onaj na mom razgovoru. Ove obje mogućnosti su za mene jednake (radi što hoćeš). Prva ima prednost da se na njemu spominje spajanje tekstova (radi tablice), a druga da stari tekst zadržava svoju povjest. Stvarno nema veze što napraviš sve je u redu. Inače smatram da bi se sada mogao pobrisati začetak teksta Leonid Iljič Brežnjev, ali ja nisam neutralan o toj tematici tako da što ja mislim o tome nije važno. O drugim tekstovima ćemo više pričati u ponedjeljak. rjecina, 13:40, 19. studenoga 2006.

Ovako znam da kasnim sa odgovorom ali nikad nije kasno. Treba spojiti tekstove i jedan članak preusmjeriti u drugi. Mislim da dobro radite. -- Andrej Šalov 17:15, 22. studeni 2006. (CET)

Zeljkova slika

Kad se odlučim jer imam više takvih, Što kažeš za ovo sviđaju mi se. Pozdrav i izvini što si čekao. Spavaće navike su mi loše. --Zeljko 14:08, 19. studenog 2006. (CET)

Vidi, slika jest stara bar koliko ja vidim. E sad je stvar u autorskim pravima. Imamo predloške za slike koje su javno dobro i to u ovom obliku ovisno o smrti autora tj. koliko je vremena proteklo od smrti autora {{Predložak:JD-stara-50}} i {{Predložak:JD-stara-70}}. Pretpostavi kod takvih slika kad su napravljene i odprilike iskalkuliraj koliko je vremena prošlo od smrti autora. -- Andrej Šalov 17:15, 22. studeni 2006. (CET)
Tenks, Andrej. --Zeljko 17:23, 22. studeni 2006. (CET)

OK

A zašto ?--89.172.103.32 18:17, 20. studenog 2006. (CET)

Pa pročitajte do kraja poruku koju sam vam poslao. -- Andrej Šalov 18:18, 20. studenog 2006. (CET)

Što je to POGROM?

Vidi --> http://hr.wikipedia.org/wiki/Istanbulski_pogrom

Mislim da je Saša mislio na riječ PROGON možda?

Damirux 18:58, 20. studenog 2006. (CET)

???? Ja nisam čitač tuđih misli. A piše i u članku o čemu se radi. -- Andrej Šalov 19:00, 20. studenog 2006. (CET)

Pitanje

Evo ja bih postavio jedno pitanje i ako mi dopustite malo bih prokomentirao Wikipediu. Dakle prvo,malo mi je neugodno jer ovdje razgovaram sa odraslim,obrazovanim ljudima a ne sa škvadrom iz kvarta. Sigurno postoji još netko ovdje tko ima iste probleme. Dakle moje pitanje glasi:Je li ovdje na Wikipediji postoji netko tko je administrator,znači netko tko upravlja sa wikipedijom ili je to skupina ljudi,kojima bih se mogao obratiti za pomoć. Još nešto, imam problema sa stranicom. Otvorio sam svoje suradničko ime prije više od godinu dana ali još uvijek ne znam urediti stranicu. Zar mora biti tako komplicirano. Znam možda se obraćam krivoj osobi ali sam zaključio iz Vašeg razgovora da ste jako cijenjeni na Wikipediji i da preko više toga znate, stoga sam se odlučio obratiti Vama. Zar ne može biti samo jedan izbornik, kao u flashu za uređivanje web stranica,i da tamo sve piše što vam treba a ne da hodam po nekim okvirićima i čudnim naredbama. Još bih istaknuo jednu stvar. Je li ovdje problem ako imam malo problema sa gramatikom,dakle je li problem ako pišem na žargonu,a pod tim ne mislim samo na rječicu kaj već npr na germanizam mađarizam u našem riječniku npr. cimer ili šarafciger ili takve nekakve stare purgerske riječi. Hvala. p.s. Ispričavam se ako je bilo gramatičkih pogrešaka te ako se obraćam krivoj osobi,te ujedno molim ako je tako da me se onda usmjeri pravoj osobi.Malo mi je teško ovako pisati pa bih imao još jedno kratko pitanje za kraj.Ako nisam previše indiskretan,je li se moram svakom suradniku obraćati kao prijatelju ili kao profesoru sa fakulteta, mada meni nije ovako teško pisati ali bi mi,iskreno rečeno, puno ugodnije bilo da mogu pričati na purgerskom jeziku. Još jednom hvala što ste odvojili malo vremena za čitanje ovog mojeg dosadnog,malo podugog pisma te se ujedno zbog toga ispričavam. EknatonEknaton

Više je pitanja pa će biti i više odgovora. Ovako mi suradnici ove Wikipedije smo različitih stupnjeva obrazovanja, znanja iskustava, društvenog položaja. Imamo suradnike tako reći od 7-77 godina, od pučkoškolaca do doktora znanosti, od skladištara do profesora. Svi smo isti u ovdje ti odlučuješ kako ćeš koga titulirati, sa Vi, Suradniče, imenom suradnika, sa ti ili bilo kako ostavljeno je tebi na volju. -- Andrej Šalov 17:54, 22. studeni 2006. (CET)
Ovako što se tiče uređenja suradničkih stranica nemam neki pametni savjet osim da vidiš kako su drugi suradnici uredili svoje suradničke stranice. Nema neke skripte koja bi uredila suradničku stranicu. Pogledaj kako su drugi napravili svoje i posudi njihove ideje - nitko se neće ljutiti radi toga. -- Andrej Šalov 17:54, 22. studeni 2006. (CET)
Što se tiče dijalekta, članke pišemo književnim hrvatskim jezikom, na stranicama za razgovor govorimo tako da nas drugi shvate - što bi značilo da ako kažeš šarafciger nitko te neće napast zbog toga ali trudimo se pisati da nas razumiju svi suradnici. Ako pobjegne koja ne književna (ili više njih) riječ u razgovoru (stranicama za razgovor) nemaj straha govori kako govoriš ako te netko ne razumije zamolit će te da mu pojasniš. -- Andrej Šalov 17:54, 22. studeni 2006. (CET)
Ovako što se tiče obraćanja drugim suradnicima, jednostavno postaviš pitanje koje te zanima, nema hijerarhije u stilu on je tu duže od mene i ja ga trebam titulirati sa poštovani suradniče. Bitna je stvar da se prilikom obraćanja ne vrijeđa suradnik a kako ćeš ga titulirati to ti izaberi. Pazi s vremenom ćeš naučiti više stvari i bit će ti lakše. Za početak pročitaj onaj Uvodni tečaj koji ti je na tvojoj stranici za razgovor. Tamo su napisane osnovne stvari rada na Wikipediji, ako negdje zapneš javi meni ili nekome od aktivnih administratora pa ćemo ti objasniti. A možda i prije nas ti odgovori i uputi te neki od vrijednih suradnika. -- Andrej Šalov 17:54, 22. studeni 2006. (CET)

Zeljkov rođendan

Hvala Andrej ,puno hvala. --Zeljko 20:02, 24. studeni 2006. (CET)

???

Praviš se pametan?

WP:NOT, Wikipedija:Uvodni tečaj... Ne, ja se ne pravim pametan. -- Andrej Šalov 15:36, 25. studeni 2006. (CET)

Slike

Je li sad u redu? Dala sam sve od sebe.... Hvala! :) nemo-forevermore 01:52, 26. studeni 2006. (CET)

Slika:ApocalypticaZagreb2006.jpg ti nema oznaku autorskog prava a Slika:LordiBand.jpg ti ima krivu oznaku autorskog prava (ne može nikako biti javno dobro). Molim te pogledaj Wikipedija:Slike/Oznake za slike. -- Andrej Šalov 18:23, 27. studeni 2006. (CET)

Zašto me blokira

stavio bih 3 nove firme na temu Zadar - gospodarstvo. To su Turisthotel - www.zaton.hr Tankerkomerc - www.tankerkomec.hr Hoteli Borik - www.hoteliborik.hr

ali me blokira zasto?

Možda zato jer nisi prijavlje, možda zato jer krivo postavljaš vanjske poveznice, možda zato jer se aktivirao filter spama. -- Andrej Šalov 18:23, 27. studeni 2006. (CET)

Uklonjena promjena suradnika Jolo Buki Original

Zašto si na članku na koji vodi ova poveznica uklonio članak Jola Bukija Originala. Svojevoljno? Zaista bi tebi trebao zahtjev za razvlaštenje. --Jolo Buki Original 17:34, 27. studeni 2006. (CET)
Zato jer se neke stvari tako ne pišu jer imenski prostor Wikipedija nije Glavni imenski prostor, i da učinio sam to svojevoljno. I naravno da stoji zahtjev za ukidanjem statusa, kao što je i stajao prije tvoje intervencije u nešto što nisi ni započeo a kamoli dovršio, a da ne govorim proučio. -- Andrej Šalov 18:02, 27. studeni 2006. (CET)

Slika PULSE Pink Floyda

Da li je sad dobar ifno na toj slici? Ako ne reci konkretno što ne valja? Da li je dobra onakva poveznica na Amazon.com ili da stavim predugačak link? Damirux 23:59, 27. studeni 2006. (CET)

Dobro je. -- Andrej Šalov 19:57, 28. studeni 2006. (CET)

Što se tiče INCLUDE i NON INCLUDE to moram još proučiti jer mi to nije jasno, a tamo napisano mi je zbunjujuće objašnjenje. Damirux 23:59, 27. studeni 2006. (CET)

Nije zbunjujuće, napisano je najjednostavnije što može. Stvar je da ih ne kužiš dok ih sam ne upotrebiš. Ali evo na tvom primjeru predloška Predložak:Pink Floyd objašnjenje.
noinclude - U predlošku se nalaze interwikiji i kategorije. Kad to ne bi stavio u <noinclude> </noinclude> to bi se (ti interwikiji i kategorije) pojavljivali u svim člancima u koje je predložak postavljen. Kad su stavljeni interwikiji i kategorije u <noinclude> </noinclude> onda se te kategorije i interwikiji ne pojavljuju u člancima u kojima je predložak. Tj. sve što je unutar <noinclude> </noinclude> odnosi se samo na predložak. U tvom slučaju to su interwiki poveznice tog predloška i kategorija samog predloška.
includeonly - recimo da želiš da se svi članci koji imaju taj predložak stavljaju automatski u jednu kategoriju čisti primjer za ovo su ti Wikipedija:Stubovi svaki stub automatski ubacuje članak na kojem se nalazi predložak stub u neku od kategorije u izradi.
E sad i jedno i drugo ti se vidi najlakše u predlošcima stubovima npr ovaj. Ono što je u includeonly se vidi u članku na kojem je predložak (vidi npr Novi list tj. Kategorije: U izradi, Mediji ) a ono što je u noinclude se vidi samo u tom predlošku tj Kategorija: Predlošci za stranice u izradi
Ne mogu ti jasnije objasniti osim ovako probaj pa ćeš brzo shvatiti nije problem kad uđeš u štos.
-- Andrej Šalov 19:57, 28. studeni 2006. (CET)

Nin

Molio bih ako možeš postaviti malo ljepše slike na stranici gdje se nalazi Nin. Hvala

Članak

Pa to se i traži. Zar ne?--Goggs1212 18:35, 28. studeni 2006. (CET)

Naravno!!! :-))) -- Andrej Šalov 18:37, 28. studeni 2006. (CET)

DANIJEL ŠALOV

Članak o Ravi

Poštovani gospodine Šalov, javljam Vam se u vezi članka o otoku Ravi. Prije otprilike mjesce i pol dana postavio sam sasvim novi tekst kojega ste, vjerojatno, Vi uredili prema pravilima Wikipedije. Nisam se prijavio kao suradnik, a razloge sam naveo u rubrici razgovor. Prijašnji tekst bio je nestručan i s mnoštvom netočnih navoda. Međutim, naknadno je netko od prijavljenih suradnika dodao kako su izvori podataka i "sve informacia" (sic!)tobože s nekih web stranica o Ravi. To jednostavno nije istina jer sam tekst sastavio na temelju osobnih istraživanja inače vrlo oskudne literature i arhivskih izvora. Slobodan sam Vas upitati bi li bilo dobro navesti popis izvora i literature, bez obzira što nisu dostupni u elektronskom obliku na internetu i brisati sada postojeće "izvore"? Također, kako dati do znanja cijenjenim autorima web stranica o Ravi da se ne mogu pozivati na tekst kao autori, odnosno autori internetskih stranica s kojih je, po njima, preuzet tekst o tom otoku? Naime, kada se bolje prouče sadržaji tih web stranica vrlo je lako doći do zaključka kako na njima nema podataka (ili ih ima malo, a ti su preuzeti i ponešto parafrazirani iz jednog kratkog sažetka članka o Ravi objavljenog u časopisu Geoadria koji smo napisali prof. dr. sc. Damir Magaš i ja još 1999.)koji se nalaze u članku objevljenom u Wikipediji. Štoviše, neke od informacije objavljene na tim web stranicama sasvim drugačije od onih objavlkjenih na Wikipediji (npr. o imenu otoka koji se objašnjava pojednostvljeno i sl.). Kako je inače regulirano autorsko pravo na Wikipediji? Srdačan pozdrav, dr. sc. J. Faričić Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru

Ovako. Ja nisam uredio članak u skladu sa pravilima Wikipedije to je uradio jedan drugi suradnik. Oko izvora podataka slažem se s Vama (provjerio sam) da su izvori podataka koji se sad nalaze (nalazili su se jer ću ih maknuti) u članku netočni (odnosili su se na verziju prije Vaše). Nije bitno što literatura nije dostupna u elektroničkom obliku Vi slobodno navedite svu literaturu odakle ste vršili svoja istraživanja o Ravi.
Što se tiče autorskog prava na Wikipediji kopiram tekst koji se nalazi ispod svakog članka kad se klikne uređivanje istog:
Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ste ovo sami napisali, ili da ste to prepisali iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencom.
Pozdrav, -- Andrej Šalov 11:59, 30. studeni 2006. (CET)

Balote, buće i bulin

Napravit ću sličicu malo posli, to mi je današnja obveza.
Pa ćemo bacit jednu na buće, napravit ćemo i zjog. :) Kubura 15:56, 30. studeni 2006. (CET)

Može!!! Dogovoreno! -- Andrej Šalov 15:59, 30. studeni 2006. (CET)

Rugby na Novostima

Ja i dalje tvrdim da amaterskom sportu nije mjesto na Novostima, jer onda možemo pisati o natjecanju u badmintonu, golfu i sl. i svim inim sporotovima koji su malo poznati u RH. Oni baš zbog činjenice što su malo poznati, a pogotovo što je riječ o amaterskim klubovima nisu od interesa za širu javnost da bi bile na naslovnici. Damirux 15:12, 3. prosinac 2006. (CET)

Po čemu je intendantica, ili Glavaš možda bolja od tih igrača koji su došli do finala Kupa kupove???? Tko je znao za MIrka Filipovića??? Promašio si temu u ovom slučaju. -- Andrej Šalov 15:15, 3. prosinac 2006. (CET)
Nisu amateri u svom zanatu i poznati su široj javnosti kao pojedinci. Damirux 15:17, 3. prosinac 2006. (CET)
Tema je i dalje promašena molim ne trošiti slova više o njoj na ovom mjestu. Hvala! -- Andrej Šalov 15:19, 3. prosinac 2006. (CET)
ANdrej, ne vraćaj Novosti, jer se o toj temi upravo raspravlja na IRC-u! Ne radi na sovju ruku! Damirux 15:25, 3. prosinac 2006. (CET)
Ti meni prijetiš da radim nešto na svoju ruku? Nisi u pravu i zato nemoj molim te govoriti to. -- Andrej Šalov 15:38, 3. prosinac 2006. (CET)
Ja ne prijetim, nego iznosim to, vratio si Rugby klub nazad u Novosti bez da si čekao kraj rasprave na IRC-u. Damirux 16:04, 3. prosinac 2006. (CET)

Nemoj me prisiljavati da ti dokazujem. Jer nemam volje za to. A ako izričito želiš napravit ću to. -- Andrej Šalov 16:06, 3. prosinac 2006. (CET)


Novosti

Molim te ne petljaj po Novostima jer nisi u tijeku događanja! Nemaš pojma o čemu se radi! Prati IRC i ne radi reverte bezveze. Damirux 21:27, 3. prosinac 2006. (CET)

I ova rasprava je bezpredmetna, jer se uvode dvostruka mjerila za Novosti. A koliko pojma imam to znam ja sam. -- Andrej Šalov 21:49, 3. prosinac 2006. (CET)

"Oznaka za dozvole" za slike (datoteke)

Kako da označim "sliku" koja je isječak zaslona stranice Wikipedije? Budući da sam sliku sam "napravio" tako da sam od "printscreena" ostavio samo manji dio, a namjena je slike ilustrirati članak na Wikipediji koji se odnosi na metastrukturu Wikipedije, je li slika "moje autorsko djelo" ili je u vlasništvu Wikipedije? Ako je moje djelo, a, naravno, želim svoja autorska prava ustupiti bez ikakve naknade da postane opće dobro, kako tu sliku označiti? Primjerice, ako se radi o slici Mediji:Izgled07.gif, može li ostati dozvola {{GFDL}} ili trebam još nešto učiniti? Hvala! --Josip65 10:49, 5. prosinac 2006. (CET)

Uklonjena promjena suradnika Jolo Buki Original

Zar National Geographic Society nije stručni i zranstveni časopis? Počinjem osjećati da si počeo uklanjati sve moje doprinose osim novih članaka. --Jolo Buki Original 10:55, 6. prosinac 2006. (CET)

Popravka

Andreej, Molim Te kad nađeš vremena, popravi ono što sam zabrljao na svojoj biografiji. Htio sam dodati vanjsi link na prijevode ekumenske Biblije na srpskom i Bosanskom. Držim to izuzetno važnim jer vodi ekumenizmu. Hvala unaprijed. Tomo.--62.235.240.204 12:37, 8. prosinac 2006. (CET)

Građanski rat

Na tebi je da vjeruješ ili ne, ali nisam znao. Poveznica sa predloška, s koje sam i pisao govorila je da članka nema, ja sam jućer ili prekjučer ustanoviio da imaju dva istim ti procesom preko interwiki. Ispričavam se zbog ove neugodnosti --Edgar Allan Poe 09:45, 12. prosinac 2006. (CET)

uklonjena reklama ivana bajla

Mala napomena onim čitateljima koji su došli na ovaj odjeljak sa suradničke stranice suradnika Ivana Bajla. Suradniku je dana ponuda da preispita ovaj slučaj treća ili treće osobe (Niže je naveden citat koji to potvrđuje.) ali se suradnik oglušio na ovu ponudu.

Wikicitati »A da li sam pogriješio u ovom slučaju ja tvrdim da nisam vi da jesam ako je potrebno neka zajednica preispita moj čin.«

-- Andrej Šalov 18:51, 20. ožujak 2007. (CET)



sada vidim da si pobio brdo mojih linkova i to na stranicama na kojima sam ja dodavao sadržaj, a moja stranica je bila IZVOR, ako se linkovi ne vrate obrisat ću sadržaj koji sam ostavio na Wikipediji --Ivan Bajlo 19:12, 12. prosinac 2006. (CET)

Vanjske poveznice sa suradničkih stranica suradnika Ivana Bajla su uklonjene jer krše WP:NIJE. -- Andrej Šalov 20:25, 12. prosinac 2006. (CET)
Na suradnikovoj stranici jasno piše
Wikicitati »Na Wikipediju se uključio radi besramne samopromocije vlastitih stranica i većinu vremena provodi tražeći gdje može ubaciti link na vlastiti websiteve te lovi lopove koji mu kradu materijal s istih!«
(link)
Armija Republike Bosne i Hercegovine vanjska poveznica ne daje informacije niti je izvor teksta za podatke koji se nalaze u članku doprinos Ivana Bajla
Hrvatsko vijeće obrane vanjska poveznica ne daje informacije niti je izvor teksta za podatke koji se nalaze u članku doprinos Ivana Bajla i [1]
Nedićeva Srbija vanjska poveznica ne daje informacije niti je izvor teksta za podatke koji se nalaze u članku kod druge poveznice navedene u članku dijelovi teksta se mogu usporediti na dijelovima teksta na Internet stranicama Ivana Bajla. Ne kompletan tekst. doprinos Ivana Bajla
Crna legija vanjske poveznice koje su vodile na vojska.net daju puno manje informacija nego što ih je bilo u članku doprinos
Tomislav Dretar o ovome ne treba objašnjenje jer je suradnik Tomislav sam pisao članak o sebi
Ante Gotovina samom usporedbom teksta vidi se da je na stranicama izvora manje podataka nego u članku
Slavko Kvaternik isto kao kod Gotovine
Google Sitemaps sasvim su dovoljne vanjske poveznice koje su ostale
Jure Francetić dijelovi riječi mogu se uspoređivati ali ne u tolikj mjeri da se može opravdavati izvor podataka
Jugoslavenska narodna armija ni u kom slučaju suradnikova stranica nije bila izvor podataka za ovaj članak
Bitka na Sutjesci nikakvih relevantnih usporedbi
Nezavisna Država Hrvatska ni u kom slučaju nema usporedbe između vanjske poveznice i članka
Popis bitaka 1901-2000 popis popis može napraviti svatko tko lista novine i to ne može biti tumačeno kao izvor sa suradnikovih stranica a niti to jest
Operacija Oluja vanjska poveznica daje neke druge stvari a ne one za koje je navedena
Oružane snage Republike Hrvatske podaci navedeni na vanjskim poveznicama ne poklapaju se sa podacima u članku

I na kraju pročitajte što ste sami napisali o sebi na svojoj suradničkoj stranici.

A kako suradnik Ivan Bajlo ima nultu toleranciju [2] tako i Wikipedija ima nultu toleranciju prema ovom slučaju.

A iskopirat ću nešto što ste vidjeli sigurno dosta puta:

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ste ovo sami napisali, ili da ste to prepisali iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencom.

-- Andrej Šalov 20:25, 12. prosinac 2006. (CET)

Iz iskustva znam da admini imaju nula smisla za humor pa rečenicu u mom profilu nema smisla objašnjavati, a kad trebaju opravdati svoje postupke ne postoji ta sila ni na nebu ni na zemlji koja bi ih uvjerila da su u krivu. Ovo samo potvrđuje moje sumnje da je sa wikipedijom bolje ne imati posla. :-( --Ivan Bajlo 20:48, 12. prosinac 2006. (CET)
Uvjerite me da sam u krivu. Nisam nigdje rekao da ste vi postavili vanjske pveznice. A uklonjene su jer nisu kao prvo izvor podataka (većem dijelu članaka), kao drugo u skladu sa vašim tekstom na suradničkoj stranici, kao treće nakon vaše tolerancije prema članku koji je prepisan sa vaših stranica. Zbrajajući to sve i uračunavajući vanjske poveznice koje su se ubacile u članke od strane vas zaključak je bio samo jedan. Reklama internet stranica suradnika Ivana Bajla. Svoj potez sam u startu objasnio kad sam počeo uklanjati vanjske poveznice. Izvor podataka nije isto kao i vanjska poveznica. -- Andrej Šalov 21:26, 12. prosinac 2006. (CET)


Armija Republike Bosne i Hercegovine da sreća moja da nisam imao vremena ništa napisati jer bi se stvarno usrećio
Hrvatsko vijeće obrane isto
Nedićeva Srbija znači ja uopće nisam dodao te linkove već ih samo ispravio? otkud znaš odakle je autor crpio informacije, da nisi možda vidovit? da pitamo Vodomara zašto ih je dodao?
Crna legija LOL
Slavko Kvaternik genije, a ja počeo članak
Google Sitemaps jedini ja pisao članak i moj link jedini na hrvatskom, po tebi pa tko ne zna engleski nek se ...
Jure Francetić ne bi mi priznao da sam copy/pastao cijeli članak sa svoje stranice, zar ne?
Jugoslavenska narodna armija a Leksikon YU mitologije - JNA je bio pa si ostavio???
Bitka na Sutjesci LOL, samo sam ja započeo članak
Nezavisna Država Hrvatska a ostale poveznice za razliku od moje su znaci ok i trebaju ostati??
   * Glasilo desnice u Hrvata
   * Drugi svjetski rat i NDH
   * http://www.axishistory.com/index.php?id=307
   * http://www.axishistory.com/index.php?id=34
Operacija Oluja ha?
Oružane snage Republike Hrvatske ha?

Kao što rekoh smisao za humor nula, a da stvar bude smiješnija link na moje stranice ti je promako na još par mjesta gdje je uredno korišten kao izvor, a negdje totalno bezveze zato jer sam ja bio lijen kada sam ispravljao linkove nakon što sam prebacio stranicu CMS pa sam ih preskočio i ti ih nisi vidio u mojim doprinosima što samo potvrđuje da je tvoj jedini motiv bio da od mene napraviš primjer i da se praviš važan pošto je očito da uopće nisi gledao povijest članaka i sada se izvlačiš na sve moguće načine umjesto da priznaš grešku. --Ivan Bajlo 21:59, 12. prosinac 2006. (CET)

Ha ha ha. Ja i dalje nisam uvjeren. A što se tiče usporedbe vi ste govorili o izvoru i ja sam se u usporedbi ponašao kao prema izvoru. A moj motiv izgleda i dalje ne shvaćate pa ću ga ponoviti WP:NIJE a vezano uz vaš tekst na vašoj stranici za razgovor i dokaz vaše netolerantnosti. Sad ste stvarno postali primjer kako se pokušava izvući prebacujući krivnju na drugog. A prošao sam doprinose suradnika Ivana Bajla. Ne shvaćate što sam napravio pa ne možemo o tome ni raspravljati. A svaka čast što pratite i što ste ispratili nedavne promjene danas od 3. prosinca. :-)))) -- Andrej Šalov 23:24, 12. prosinac 2006. (CET)
Sada fino sve prebacujemo na humor kada smo skužili da smo malo fulali, mda naravno. Očito je moj najveći grijeh što na wikipediju dođem svake prijestupne jer vremena nema ni za održavati vlasitite stranice, a kamoli visiti cijele dane na wikipediji i ljubiti guze admina koji vjeruju u svoju božanstvenu nepogriješivost. Ja vrlo dobro shvaćam što je napravljeno - naletjeli smo na moju korisničku stranicu, pogledali moje edite i došli do briljatnog zaključka da ja samo spamam svoj link okolo, bez sekunde razmišljanja pobrisali i poslije uživali u misli kako je još jedan spamer sređen dok ja slučajno nisam naletio na napravljeno jer sam napokon našao malo slobodnog vremena da posvetim wikipediji, lijepu nagradu sam dobijo. I da ja sam jako netolerantan prema osobama koje me lažno optužuju, izvruću činjenice da opravdaju svoje postupke i prikriju vlastite greške. >:-( --Ivan Bajlo 23:44, 12. prosinac 2006. (CET)
Na smijeh odgovaram smijehom. Na kršenje pravila smjernicama. A moju guzu nitko ne ljubi na Wikipediji pa ne trebate ni vi. A da li sam pogriješio u ovom slučaju ja tvrdim da nisam vi da jesam ako je potrebno neka zajednica preispita moj čin. A ja nisam naletio na suradničku nego prolazim kroz Wikipediju u cijelosti. A to da nisam razmišljao o brisanju se grdno varate. A što se tiče moje netolerantnosti ja sam tolerantan do granice kršenja pravila. A ako je stvarno ona poruka na vašoj suradničkoj šala (možda je možda nije) - onda Wikipedija je slobodna enciklopedija koju može uređivati svatko. -- Andrej Šalov 23:55, 12. prosinac 2006. (CET)
Da smo razmišljali više od 5 sekundi, kao prvo to ne bi nazvali reklamom pošto ja nisam postavio većinu linkova, pod drugo ostavili bi poruku ili me kontaktirali putem form mail na stranici da li ću ja ikada išta napisati pod praznim člancima, pod treće ne bi brisali samo moj link već obrisali i druge gluposti. Da smo uopće gledali stare izmjene ne bi pisali nebuloze poput toga da ja nisam započeo članke, a iz gornjih komentara više je nego jasno da se izvlačimo jer admini su naravno nepogriješivi i uvijek u pravu - glupost koja mi je ostala u pamćenju još sa DMOZ-a. Ja sam obrisao još par linkova koje nismo vidjeli pošto su ih dodali drugi korisnici, ujedno sam za ubuduću izričito zabranio korištenje i jednog slova sa mojih stranica na hrvatskoj wikipediji! ZBOGOM! --Ivan Bajlo 00:39, 13. prosinac 2006. (CET)

ne mići članke

Slušaj ne miči nešto što sam se ja mučio , a pogotovo o onome što se mučio moj pokojni stari .Molim te jer ja ne mičem tvoje članke.Popizdio sam kad sam vidio kaj si napravio pusti nek vide drugi ljudi pa ako se i njima ne svidi ukloniti ću je — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Oluja nad Krajinom (razgovordoprinosi)

Sad su neke stvari jasnije

Andrej, Prilijepit ću dvije razmijenjene poruke radi informacije o potpisnicima. Sad su mi sve stvari jasne. Ovaj drugi, sugovornik Zmajev, je moj "prijatelj" iz Bihaća, suradnik SDB-a i sad razumijem otkud su dolazili napadi i zašto. A znam i zašto su prestali. Jer je nestalo gazda sa scene vlasti u BiH koje su izginule a on otišao u penziju a nije ispunio očekivanja kao hrvatski izdajnik. Pogledaj: Bok Krešo! Dobro je što šalješ stranice na brisanje, ali mislim da bi za stranice poput "Australije i Oceanije" (ili nedavnih "Informacijskih sistema") bilo bolje kad bi se preusmjeravale na stranice koje su ih nadomjestile (tj. "Australija i Oceanija" -> redirect na "Oceanija"). Zašto? Pa, na primjer, kad netko vidi da nema stranice "Australija i Oceanija", mogao bi je ponovo napraviti i tako učiniti dvostruki posao, a ovako će odmah znati da je "Oceanija" već tu. Što kažeš? --Zmaj 09:31, 13 May 2005 (CEST)

Bok! Ono sa "Informacijskim sistemom" se slažem, ali ovdje se radilo o predlošku (template), a ne o običnoj stranici, pa mislim da je stvar malo drukčija. Naime, ako stavimo preusmjeravanje kakvo predlažeš i netko u članak uvrsti template

, to i dalje neće automatski pozvati template

. S druge strane, slažem se da može pomoći tome da netko ne stvori predložak viška... no, ovdje nas ima svega 3-4 koji uopće koristimo predloške pa to i nije neki problem. Ali dobro, prihvaćam ideju. Stavit ću preusmjeravanje. Pozdrav! Krešimir Ižaković 10:04, 13 May 2005 (CEST).--Tomahawk Cheerocky 16:24, 23. prosinac 2006. (CET)

Edgar

De, skini mu tu zabranu slanja slika, mislim ne moras skroz da je primenjujes, ako posalje dobro sliku ti je ostavi, ako nesto ne valja onda brisi. Ne zelim da garantujem za njega, ali je stvarno bez veze da ne moze da radi na miru. Razumem ja zasto on ima tu zabranu, ali opet mislim da je preterana :). --Saša Stefanović ® 18:30, 26. prosinac 2006. (CET)

Gay ikone

Evo ti link na nemacku stranicu "Gay Station", gde imas navedeno 1400 imena poznatih Gay Ikona.

Nadam se da ce te to uveriti, da ste postupili bezkarakterno i balkanski.

Link Gay Station.

Slobodno listaj... od a-z... i ne brini... neces postati i ti gay citajuci.

--84.157.218.8 03:48, 28. prosinac 2006. (CET)

Dali bi bio ljubazan da mi objasnis, zasto ne odgovaras??? Zeleli ste dokaze, dao sam vam dokaze, koji jasno potvrdjuju podatke iz teksta... a onaj idiotski natpis jos uvek stoji nad clankom o gej ikonama.
Vase beskarakterno ponasanje mi samo potvrdjuje, da ste ono sta sam vas nazvao... i to svi do jednoga! Kao sto su bili i Hitler, Tudjman, Rugova, Milosevic, Izetbegovic... .
--84.157.250.181 20:35, 3. siječanj 2007. (CET)
Izvori podataka relevantni nedostaju. Izvor ne može biti samo skup popisa jer te osobe netko smatra ikonama. Mišljenjima pojedinaca nije mjesto na Wikipediji. I ja mrzim razgovarati s brojevima iz daleke zemlje. -- Andrej Šalov 20:41, 3. siječanj 2007. (CET)

Kao pravi fasisti ste blokirali stranicu za razgovor... i postavili laz, da nema dokaze.

Koliko si glup dokazuje i cinjenica da nisu ni bio u stanju da procitas podatke. Em je navedeno zasto su te osobe na spisku (primer Madonna "Ja sam gej muskarac u zenskom telu")... a sa druge strane je i logicno, da su te osobe stavljene tu, jer ih gejevi i lezbejke smatraju njihovim ikonama. Za to nije potrebna dozvola. Svako moze slobodno voleti koga zeli.

A to sto ti seres, da je to "misljenje pojedinaca" je idiotizam... clanak nisam ja napisao, ali to je misljenje nas gejeva. A to sto ste vi Balkanci fasisti i ne dozvoljavate nama da disemo je vasa stvar. Tolike ste zivotinje, da ste blokirali stranicu za razgovor... tako da ce te odgovore dobiti od drugih gejeva u limburgu mesecu... a to je i to sto ste zeleli. Sajt je reprezentativan... a vi ste balkanska gamad, koja bi iskorenila sve sto nije po vasoj zelji... to je sve - crknite!

A sta ti volis ili ne... boli me cose.

--84.157.250.181 23:37, 3. siječanj 2007. (CET)

Kako sam rekao točnost je osporena, nedostaju izvori podataka. A stranice su zaključane samo za IP brojeve. -- Andrej Šalov 18:31, 4. siječanj 2007. (CET)

Izvor sam ti dostavio. A otkud ti kao strejter znas sta mi gejevi volimo??? Jesi li prelistao stranice, odnosno, jesi li pogledao link???

Potrudi se malo... valjda je i u vasem interesu, da se sto pre ukloni onaj natpis.

A nadam se, da ces i skupiti dovoljno mozdanih celija i tolerancije, da shvatis, da za ljubav dozvola nije potrebna. Cak bi se i Hitler mogao naci na toj listi, ako bi imao dovoljno obozavalaca!

Ali bilo kako bilo... imas link za ZVANICNI/SLUZBENI sajt... tako, da te molim, da ne siris lazi i nebuloze, motrivisane mrznjom i netolerancijom, kako "nemate izvore".

--84.157.212.61 20:44, 4. siječanj 2007. (CET)

Članak i dalje nema izvore podataka i ova rasprava na ovoj stranici završava. Svaku slijedeću poruku u vezi ove teme od ovog suradnika smatrat ću vandalizmom i blokirat ću suradnika. -- Andrej Šalov 20:49, 4. siječanj 2007. (CET)

Uf... al' me zaboli sta ti smatras. Clanak ima izvoriste... a sto si ti nepismen i ne zelis da se uveris putem linka, to je tvoj problem. A tim sto mi pretis brisanjem mojih postova si dokazao koliki si fasista i netolerantna osoba. Postupas kao inkvizicija. Podatke ima, pise zasto je ko na listi i vise nije potrebno.

Sta bi ti??? Da ti dodje Madonna na vrata i kaze "Andi bejbi, ja se necu uvrediti... samo me stavi na listu!".

Crkni!!!! Sa tobom covek nemoze normalno da komunicira.

--84.157.224.239 01:12, 5. siječanj 2007. (CET)

Molim ime

Dragi Andrej,ja sam nova suradnica.Neznam zašto ali to ime, Andrej Šalov podsjeća me na nekog.Molim te da mi otkriješ svoje pravo ime i godine.--Luce 19:40, 30. prosinac 2006. (CET)Luce

welcome back

napunjenih baterija poput bota, eh? samo daj, drago mi je šta si nazad. --West Brom 4ever ® 17:44, 1. siječanj 2007. (CET)

svakako, idem odmah. --West Brom 4ever ® 19:39, 1. siječanj 2007. (CET)
ok sada? --West Brom 4ever ® 19:45, 1. siječanj 2007. (CET)

I meni drago!--Donatus 19:50, 1. siječanj 2007. (CET)

Bok !

Sretna Nova !

Bok Andrej, gledo sam malo što si napiso onom Atili. Gledo sam filmski poster i vidio sam da sve ima. Imam i ja par postera, pa me zanima gdje je on pogriješio u postavljanju da bih znao i ja ispraviti na svojim ako sam krivo. Molim te da ovo odgovoriš. --Edgar Allan Poe 19:58, 1. siječanj 2007. (CET)

Na tvoja glupiranja ne odgovaram. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

Sansego

Slika o Sansegotima ima dozvolu i naveo sam je --Zeljko 20:03, 1. siječanj 2007. (CET)

Ovo sam dobio kao dozvolu od autora stranice. Ako sam što zaboraio navesti ,mogao bi ti ,pa ću vidjeti što je to . Zeljko

Evala Zeljko Kinder-Roncevic!

Lijepo je da pises o Sansegotima alias Suscanima za WIKIPEDIA - pretpostavljam hrvatsku.

Tocno je da sam svoju web-stranicu o otoku Ususku pod URL:


http://www.cosy.sbg.ac.at/~zzspri/index.html


napisao koristeci se podacima iz knjige:

Don Antun Turcic, zupnik, Susak SUSAK - otok pijeska, trstike i vinograda - the Island of sand, reed and vineyards Susak, 1998. Izdavac: Zupni ured Susak, HR-51561 SUSAK 514 Naklada: 300 primjeraka ISBN 953-96752-1-9 980410018

Za djelomicno koristenje teksta tako i kopiranje izvjesnog broja slika iz g. n. knjige dobio sam osobnu dozvolu od autora Don Antun Turcica.

Koliko je meni poznate 1. izdanje knjige je rasprodano. Vjerojatno Don Antun Turcic nije vise zupnik u Susku pa tako necete moci od njega dobiti odobrenje za koristenje fotografija u objavljenih u njegovoj knjizi.

Ja nemam nista protiv Vase namjere da koristite slike iz moje web-stranice o Susku uz potrebnu naznaku o izvoru tih fotografija i/ili teksta. To sam ja tako ucinio - vidi dolje:

Source: (1) Don Antun Turcic: SUSAK - the Island of sand, reed and vineyards; Publisher: Zupni ured Susak 1998, HR-51561 SUSAK 514; ISBN 953-96752-1-9.

Ako zelite detaljnije podatke potrazite knjigu Don Turcica u Hrvatskoj Knjiznici, jer oni moraju imati odn. cuvaju kopiju te knjige.

Zelim Vam uspjesnu obradu podataka o otoku Susku (?) i njegovim stanovnicima te Sretnu Novu Godinu 2007.

Srdacne pozdrave s dobrim zeljama od e-pisca na duznosti

Zvonko s Hrastovog brezuljka

http://www.cosy.sbg.ac.at/~zzspri/index.html


"Our knowledge is a little island in a great ocean of non-knowledge." - Isaac Bashevis Singer

Zeljko rijesio sam. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

Sims

Andrej, molim te, može mala pomoć? Pogledao sam šta ne valja kod slike, i jedino što mi pada na pamet je krivo ime? Čini mi se da mi fali jedno F. Jesam u pravu ili? :)--Treecko 20:11, 1. siječanj 2007. (CET)

Bravo. To ti ja ne moram reći. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

OK,

primio na znanje! što se mene tiče smatram slike već obrisanima. pozdrav ognjen 20:14, 1. siječanj 2007. (CET)

..

Falla leppa na linku. gle, kaj se tiče tih slika, ... nemam pojma (pogotovo danas) kako stvar srediti. obzirom da sam u stanju kakvom jesam ne pokušavam o tome ni razmišljati. znam da bi se svaki urednik članka trebao pobrinuti i za grafiku (ukoliko je ima) i za sve ostalo, ali taj dio ja savladao nisam. pa, stoga i zato neka one budu obirane dok ne nađem vremena pronikunuti u regule (i zapamtiti ih) sličuraka. lijepi ti pozdrav. osim toga neka ti je debela, rumena (iliti zdrava), pernata (iliti bogata) ova već pristigla 2007. ognjen 20:40, 1. siječanj 2007. (CET)

OK. Malo pogledaj pravila pa ćeš brzo shvatiti. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

Slike

Ako sam prekršio pravila onda ih zbrišite. Pozdrav. --Wenders 20:41, 1. siječanj 2007. (CET)

Bit će izbrisane. Nije problem malo baciti oko na pravila postave i označavanja slika. Isti problem je kao i kod Seiye, objasnio sam niže pa pročitaj. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

Seiya

Moram priznati, ni meni nije jasno što sada opet ne valja sa ovim mojim slikama. Imaju autora, izvor, objašnjenje...Je li možda ovo (našao sam u jednom pojašnjenju za postavljanje slika); "Ako se slika prenosi sa Wikipedije na drugom jeziku, slika se postavlja pod istim imenom kao na Wikipediji sa koje je preuzeta uz obavezno navođenje interwiki poveznice prema slici na toj Wikipediji".?? --Seiya 11:19, 2. siječanj 2007. (CET)

Je Seiya o tome se radi. Slike koje si preuzeo sa neke druge wiki moraju biti postavljene na ovu wiki pod istim imenom kao na toj wiki sa koje si sliku uzeo. Pošto se slike ne mogu preimenovati molim te da ih ponovo postaviš pod imenom kao na wiki sa koje si ih uzeo a ja ću ove izbrisati. -- Andrej Šalov 18:12, 2. siječanj 2007. (CET)

Aha...tako znači. Da, šteta što se slike ne mogu preimenovati. Sada će mi trebati neko vrijeme dok ih ne sredim. Bok. --Seiya 18:59, 2. siječanj 2007. (CET)

Opet Simsi :)

Evo Andrej, sređeno, možeš je brisat. :) Zaboravih prošli put: sretna ti nova 2007. godina! :)--Treecko 19:27, 2. siječanj 2007. (CET)

Fotos spomenika Nikoli Subiću Zrinjskom i Sulejmanu I pored Sigeta

Pokušao sam označiti status fotografije spomenika Nikoli Šubiću Zrinjskom i Sulejmanu I, ali nisam uspio ? Molim za pomoć ... Pokušao sam postaviti:

Opis

Spomenik Nikoli Subicu Zrinskom i Sulejmanu I Velicanstvenom pored Sigeta

Izvor

Vlastiti izradak autora

Datum

2004

Autor

Amir Halep

Objašnjenje

Nositelj autorskih prava nad ovom datotekom dozvoljava svakome korištenje u bilo koje svrhe, uz uvjet da se nositelj autorskog prava propisno navede


Moja e-mail adrsa je amir_halep@yahoo.com

Postavi neku od Gnu licenci ili Creative commons. Njihov izgled ti je ovdje Wikipedija:Slike/Oznake_za_slike. -- Andrej Šalov 19:32, 3. siječanj 2007. (CET)

:)

Any time!--Treecko 20:44, 3. siječanj 2007. (CET)

Slika Pirates 3

Koja pravila o označavanju krši slika Slika:Pirates_3-POSTER.jpg? --Jack Sparrow 12:02, 4. siječanj 2007. (CET)Jack Sparrow

{{infoslika}} predložak treba ubaciti, inače je drugo u redu. -- Andrej Šalov 18:22, 4. siječanj 2007. (CET)

Da li je sada dobro?--Jack Sparrow 00:55, 5. siječanj 2007. (CET)Jack Sparrow

Da u redu je. -- Andrej Šalov 19:47, 5. siječanj 2007. (CET)

?

Anderj, s poštovanjem molim da mi kažeš zašto sam sada blokiran. Čim odgovoriš ja ću ti reći realan rok za koji trebam biti blokiran. ne mogu ti reći pravedan blok, ako ne znam zašto ću ga dobiti. Samo odgovori zašto sad, i ja ću reći svoje. --Edgar Allan Poe 21:07, 4. siječanj 2007. (CET)

Andrej, hoćeš mi molim te odgovoriti na pitanje zašto bi sada trebao biti bokiran ? --Edgar Allan Poe 20:15, 5. siječanj 2007. (CET)

Pa naravno da ću ti odgovoriti. Samo ti meni reci što misliš zašto ću te blokirati? -- Andrej Šalov 20:18, 5. siječanj 2007. (CET)
Pa Anderj, da znam, nebih te pitao. Ja stvarno ne zam zašto. Zato mi nije jasno zašto sad. Jer nisam niš napravio. Zato te molim da mi objasniš, ali argumentirano uz dokaze, zašto bi sad trebao biti blokiran. --Edgar Allan Poe 20:29, 5. siječanj 2007. (CET)
Još ne znaš? -- Andrej Šalov 20:39, 5. siječanj 2007. (CET)
Je, i kakve on ima veze sa mnom ? --Edgar Allan Poe 20:40, 5. siječanj 2007. (CET)

Kažeš da nema. Dobro, utrostručujem tvoj broj dana na koji želiš biti blokiran. Jer ima velike veze s tobom. Na tebi je red što prije ovo završi na kraći ćeš rok biti blokiran. -- Andrej Šalov 20:43, 5. siječanj 2007. (CET)

Gledaj, ja ne znam odakle ti da sam ja on ili on ja, ali nije istina. Možeš ti meni umilijuntostručit, ali ako mi ne daš dokaz, da sam ja taj suradnik ili on ja, onda ću ti i dalje tvrditi istinu da smo različiti suradnici. Pa eto, pogledaj njegov doprinos na NK Solin, stvarno misliš da bi ja to napravio, i postavio te slike unatoč tvojoj zabrani, i to na taj članak o kojima ne pišem, nisam tako hrvatske lubove, osim grba Inter Zaprešića. Pa nisam ni ja toliko pametan da sve to smislim. Ako mi ponudiš valjan dokaz, da su nam se IP-ovi slučajno poklopili u jednom trenutku, jer se meni IP kad sam bio blokiran i neprijavljen mijenjo svaki put, onda ću ti ja argumentirano objasniti da smo različiti. Opet je na tebi: Vjeruj mi ili ne ? Ali bilo bi ti bolje, po meni, da me prvo ispitaš, a ne da mi prijetiš povećanjem bloka. Ako hoćeš, dođi na IRC, tu me možeš ispitat, javno ili na pvt, svejedno mi je, a možeš me ispitat i na wikici. --Edgar Allan Poe 20:49, 5. siječanj 2007. (CET)
Upppssss. Raste na četvrtu. Ip se mijenja svaki put kad se skineš s neta. Prikopčaš se ponovo na net prijaviš na wiki pod drugim imenom i automatski ti je druga Ip adresa. Pa ti stvarno misliš da ja nemam rješenje i za tu foru. Pa ne bi bio checkuser da to ne znam. Zaboravio si nešto u vezi prijava. A za sad je dovoljna samo tvoja i Atilina promjena na Nedovoljno označenim slikama. -- Andrej Šalov 20:59, 5. siječanj 2007. (CET)
Ah, zato. Pa čuj, to sam promijenio jer je Maya promijenaila njegovo. Ja stvarno nisam on, prizono sam za sve koje sam bio, pa razmišljaj kao psiholog, pa zar ti stvarno misliš da bi sad ja pustio da mi ovoliko povećaješ, a da ne priznam. Pa reko sam da sam bio Dickensi CO, ali ovo neću jer nisam. --Edgar Allan Poe 21:16, 5. siječanj 2007. (CET)
Raste na petu.
Wikicitati »Napomena suradnicima čije su slike na ovom popisu: molimo ne stavljajte niže navedene oznake pored slika koje su ovdje nabrojane. To će napraviti suradnici koji su zaduženi za riješavanje statusa slika. Hvala!«
Maja je revertala a ti si napravio što???? -- Andrej Šalov 21:24, 5. siječanj 2007. (CET)
I ja sam revertiro jer mislim da nema pravo njegove promjene oko njegove slike mijenjat, a njegov je problem što ne zna čitat. Ali nismo isti. --Edgar Allan Poe 21:28, 5. siječanj 2007. (CET)

Šest, uh kako se penjemo. Sad je tvoj problem reći broj dana. U slijedećoj poruci očekujem broj dana jer Oscar čeka brisanje. -- Andrej Šalov 21:33, 5. siječanj 2007. (CET)

Excuse moi, ali koji Oskar ? --Edgar Allan Poe 21:49, 5. siječanj 2007. (CET)
U ovom trenu tvoj jedan dan vrijedi 7 dana blokiranja. Izbor je samo tvoj. A dobro znaš koji Oskar. -- Andrej Šalov 22:01, 5. siječanj 2007. (CET)


Ja bih ovako, ako ti meni osim onih, neosnovanih dokaza za sređivanje slike, koji ne drže vodu, daš jedan dokaz koji definitvno drži vodu, ja ću reći da me blokiraš na 10 dana, ali ako ne, onda ćemo se dogovriti. Igraš nepošteno, koristiš ovlasti i ne želiš iznijeto dokaze, kako se kaže: Nevin je dok se ne dokaže suprotno. Ono od gore ne drži vodu, zato molim lijepo da izneseš neki dokaz koji drži vodu, ili ga uopće nemaš, a onda si stravno pretjerao. Blokirati me bez dokaza i valjanog razloga, to se ne smije na wikipediji. Rekoh, iznesi dokaz i 10 se hladim, ako ne, ona ćemo se dogovirit. --Edgar Allan Poe 22:12, 5. siječanj 2007. (CET)

Priznanje koje si mi dao uzimam kao olakotno okolnost. Hvala ti što si priznao. O dokazima ćemo nakon isteka bloka. -- Andrej Šalov 22:22, 5. siječanj 2007. (CET)
Oh, pa krivo si shatio, tvoja tvrdoglavost mi ne bi dopustila da kažem da ako nemaš dokaza da nema bloka, kažem ti bez dokaza me ne bi, po pravilima smio blokirati, i sada ću reći pa kud puklo da puklo, dokaži ili me ne blokiraj, sada i ovdje. Ako ih nađeš, što nećeš, ja ću ti dati 10 dana mog hlađenja, ako ih ne nađep, što je sigurno, ne blokiraš me uopće. --Edgar Allan Poe 22:25, 5. siječanj 2007. (CET)

Dokaz

15:47, 5. studeni 2006. Atila Razbijač (Razgovor | doprinosi | blokiraj) Novi suradnik

Istog dana uporno pokušavanje postavljanja Goebbelsove slike - iste slike koju je Edgard postavio nekoliko dana prije a izbrisana je.

24. studenog postavlja se slika Slika:348px-HimmlerOberfhr.jpg koju je također istog imena postavio suradnik Edgard na Poslužitelju koja je tamo obrisana

Postavlja se još jedna slika imena 443px-Himmler45.jpg koja je ista kao i ona suradnika Edgarda na Poslužitelju Slika je na poslužitelju izbrisana

Također se postavlja i slika 200px-Chernenko.jpg koja je obojana verzija slike koju je postavio suradnik Edgard 18. pa ponovo 25 studenog na Poslužitelj, slika je tamo izbrisana

Zanimljivo je da su prve dvije slike postavljene na hr:wiki dva dana nakon brisanja sa Poslužitelja.

I kao zadnja tog dana postavlja se slika Jurij.jpg koja je ista kao i ona suradnika Edgarda na Poslužitelju samo što je drugog naziva ali istog navedenog izvora i objašnjenja. Slika na Poslužitelju je izbrisana

25. studeni 2006 postavlja se slika imena Images.jpeg koja je istog imena kao slika koju je suradnik Edgard postavio na ikipediju a izbrisana je.

26. prosinac 2006.Postavlja se slika Slika:403px-200px-HarryPotterAndThePhilosophersStoneMoviePoster.jpg ista slika samo drugačijeg imena koju je postavio suradnik Edgard još 2005 godine pod imenom Slika:Hp-the-philosopher-stone-movie.jpg. Edgard svoju sliku označava kao onu bez izvora informacija a Atila je zamijenjuje ovom koju je postavio. Edgardova slika je izbrisana jer je završila u nekorištenim slikama. Rasprava oko ove slike kao i stil objašnjavanja i opisa ukazuje nedvosmisleno na suradnika Edgarda.

2 siječnja 2007. Suradnik Atila ispravlja odn. stavlja oznaka da je gore navedena slika u redu u Wikipedija:Slike/Nedovoljno označene slike Suradnik MayaSimFan revertira to a suradnik Edgard radi ovo. Naravno pitanje je koja slika je svijetlija od koje, a radi se o gore navedenim slikama. Samo što je krivi suradnik revertao a slike su za nijansu različite u boji što je nebitno. Inače ovo nije prvi put da suradnik Edgard samovoljno označava status ispravnosti slika na dotičnoj stranici.

3. siječanj 2007. Postavlja se slika pod imenom Schindler1.jpg a same stare izmjene i ispravci opisa na toj slici ukazuju da je uređiva jedan te isti suradnik. Suradnik Atila postavi sliku u članak na kojem je nalazi predložak radovi koji je postavio suradnik Edgard. Nakon postave slike suradnik Edgard nastavi rad na članku kao da nitko nije dirao članak na kojem radi.

Suradnik Atila bez obzira što mu suradnici pisali na suradničku stranicu ne odgovara nikome dok se u isto vrijeme suradnik Edgard postavlja za njegovog advokata i raspituje se što to taj suradnik radi krivo sa slikama i odgovara umjesto njega. Svaki put kad postavim suradniku Atili oznaku za kršenje općih uvjeta postave slika suradnik Edgard ima takvu sliku i moli me da mu kažem što je krivo.

Suradnik Edgard koristi suradnika Atilu za postavu slika na Wikipediju, a tragove skriva ispravljajući njegove ajmo reći greške. Oba suradnika rade u istim člancima o nacistima, čak je bilo izleta u Izabrane godišnjice, a onaj nogometni klub mislim da je objašnjeno pod 25. studenim. Naravno ima vremenskog preklapanja (oba su u isto vrijeme napravili izmjenu) u radu oba suradnika ali to ne može značiti ništa jer se to lako može napraviti a po iskustvu suradnika se vidi da zna jako puno fora i ograničenja u radu na Wikipediji. I glasanje za Edgardov prijedlog za izabrani članak a zna da nema dovoljno izmjena da glasa po pravilima.

Zanimljiva je stvar da se suradnik Edgard stalno brani i govori ostalim suradnicima da on nije Atila a niti jednom nije kontaktirao suradnika i rekao mu da prestane raditi slične stvari kao on jer ostali suradnici sumljaju da je on Atila. Sve izmjene koje je Atila radio suradnik Edgard je prešućivao iako se svakom izmjenom sve više sumljalo u suradnika.

Postava slika koje su na Poslužitelju postavljene od suradnika Edgarda atila je pod istim imenima ili sličnim postavljao na Wikipediju, neke čak i više dana nakon brisanja tih slika na Poslužitelju. Slike istog naziva, djelomično izmjenjenog opisa, istog izvora. Previše slučajnosti.

-- Andrej Šalov 19:43, 6. siječanj 2007. (CET)

Slučajnosti, a što ću reći nijedan ne drži vodu. I sam si rekao da se poklapju vremena, a što ti misliš da ja imam 700 računala do mene pa da s njima samo radim i radim. Imam ovo jedno, i s njim ne mogu napraviti u 16:04, i onda se isključiti i uključiti i postaviti sliku ili neš drugo, i to sve u isto vrijeme. Ja ni sam Atila, niti koristim tu osobu za postavljanje mojih slika. Ne znam tko je, ali vidim da me prati i da je zabrljao dosta stvari. Zato, nađi mi jedan koji stvarno drži vodu, što znam da nećeš, i ja ti dam 10 dana, a ako ne nađeš, što je sigurno, nema ničega. A sad, slučajnosti se događaju, sad možda sumnjive jesu, ali nisu iste. A čut će taj lik mene, u koje me nevolje doveo. Zato ja ne priznajem ništa, jer nisam kirv. Citiram opet: Nevin je dok se ne dokaže suprotno. Podzrav --Edgar Allan Poe 21:47, 6. siječanj 2007. (CET)
Kasno si se sjetio. Dokazi su priloženi i blokiram te na tri mjeseca jer 70 dana neće prihvati. -- Andrej Šalov 18:35, 7. siječanj 2007. (CET)

Slike

andrej na mom razgovoru si napisao bio da sam krivo imenao/opisao neke slike, nadam se da sam ih sad u redu opisao, ako možeš molim te provjeri da li sada zadovoljavaju kriterije. hvala lijepa! ---OettingerCroat 21:57, 4. siječanj 2007. (CET)

Ove nove koje si postavio su u redu. Inače samo napomena za neki drugi put ne moraš postavljati sliku ponovo da bi joj dodao opis i dozvolu samo klikni na tu sliku i otvorit će ti se stranica sa opisom slike na toj stranici klikni UREDI i dopiši potrebno. -- Andrej Šalov 19:51, 5. siječanj 2007. (CET)

Slika

Andrej, možeš je obrisat, postavio sam krivu sliku. Postavit ću neku drugu, ova mi ispadne previše razvučena... Hvala!--Treecko 19:33, 5. siječanj 2007. (CET)

Riješeno. -- Andrej Šalov 19:52, 5. siječanj 2007. (CET)

Botunič

E moj Andrej, a što ću sa njima. --Zeljko 19:36, 7. siječanj 2007. (CET)

Sinoć si postavio jedan botunić 01:28, 7. siječanj 2007. Zeljko (Razgovor | doprinosi | blokiraj) postavljeno "Slika:Slika potpis autora.jpg" pa sam ti samo htio napomenuti da ako ti treba da ga imaš na Poslužitelju. -- Andrej Šalov 19:40, 7. siječanj 2007. (CET)

Skužio, tenks. --Zeljko 19:41, 7. siječanj 2007. (CET)

Slika

Ovako htio bi te nešto pitat. Rekao si da ćes obrisati sliku Slika:Predaja_Generala_Burgoyna.jpg zbog neoznačenih ili krivo označenih podataka OK, ali mi se čini da ju je neki suradnik prepravio (nisam siguran) i ako je oce li ta slika biti obrisana. Kingstone93 02:02, 8. siječanj 2007. (CET)

Slika Slika:Predaja_Generala_Burgoyna.jpg je već izbrisana, jer je zamijenjena sa Slika:Surrender of General Burgoyne.jpg. Što se tiče slike Slika:General_Horatio_Gates.jpg ona zadovoljava i neće bit brisana ako bude u članku, trenutno je neiskorištena pa ako se ne iskoristi brišem je. A suradnik je ispravio predložak koji treba biti na stranici sa opisom slike. -- Andrej Šalov 10:24, 8. siječanj 2007. (CET)

Pitanje

Zašto sam blokiran 3 mjeseca, kada je to:

1. više od 70 dana 2. brojka koju uopće nisam rekao daću biti blokiran

Mislim da sam za tako nešto neopravdano zaslužio 7 dana, i bilo bi uredu da mi smanjiš na 7 jer nisam imao čarapka. Ono sa Poirtom sam objasnio, ali nisam znao da se može mijenjati nick. Zato lijepo molim da mi skratiš blok. --89.172.101.111 11:49, 8. siječanj 2007. (CET)

Blokiran si na 3 mjeseca zato jer nema između 1 mjeseca i 3 mjeseca opcije za 70 dana. Čarapci su blokirani zauvijek. -- Andrej Šalov 11:56, 8. siječanj 2007. (CET)

Ali, ja nisam rekao koliko dana. Ti si rekao biraj koliko i puta 7. Ja sam reko da ćemo se dgovorit. Skrati mi na 15 dana. MIslim ne možeš me blokirat 3 mjeseca za nešto za št nisam kriv. --89.172.102.24 11:58, 8. siječanj 2007. (CET)

Edgard, postaješ dosadan blokiran si na tri mjeseca i prestani dosađivati. A zašto si blokiran piše gore. -- Andrej Šalov 12:00, 8. siječanj 2007. (CET)
Borim se za pravdu i istinu, ne želim da se ovdje osim nepotizma događa i nepravda. --89.172.124.17 12:04, 8. siječanj 2007. (CET)

nepotizma? razumijem riječ, no ne razumijem upotrebu riječi nepotizam u ovom kontekstu. inače, andrej, ako smijem zamoliti da arhiviraš stranicu za razgovor, narasla je na 85 kB. --West Brom 4ever ® 12:08, 8. siječanj 2007. (CET)

<wba> e alfred krleza to se svaki put uloguješ i odloguješ sa neta?
<wba> da ti se promijeni ip adresa?
<wba> hmm
<wba> misliš da to andrej neće skužit :-)

  • Krleza has quit (Read error: 110 (Connection timed out))
  • Krleza (i=Edgar@89-172-103-3.adsl.net.t-com.hr) has joined #wikipedia-hr

<wba> krleza dokaz
<Krleza> wba
<wba> pukla je veza jer si se odlogova

aj svrati. --West Brom 4ever ® 12:14, 8. siječanj 2007. (CET)

WBA pa ja to znam odavno. Nije Bog napravio svijet za jedan dan a niti je čarapko ulovljen u jedan dan. -- Andrej Šalov 12:16, 8. siječanj 2007. (CET)

Slika

Da ja sam pito za sliku predaje generala burgoyna aha to si vec obriso pa ju je druga zamjenila... i mozes obrisat Horatia Gatesa jer mi nece trebat nasao sam zamjensku. Bok Kingstone93 01:06, 9. siječanj 2007. (CET)

Hoću, nema problema. -- Andrej Šalov 20:26, 9. siječanj 2007. (CET)

Hvala

Hvala na odgovoru! Ovo s automatskim potpisom zapravo je sitnica, ali nadam se da će se prije ili poslije riješiti. Budući da si ti kontrolor jesu li slike ispravno postavljene, ja sam slijedeći Mayine upute postavio već jednu sliku. Nadam se da je sve u redu, ako nije, to je zato jer se tomu tek učim, nije namjerno. :) --Flopy 09:31, 9. siječanj 2007. (CET)

Ovako kratki brzi tečaj. Kad sliku kopiraš sa druge Wikipedije ovdje postavljaš pod istim imenom. Bez ikakvih dodataka u imenu. Slika:504px-HRR 10Jh.jpg ovu slika ti je primjer njeno ime je krivo, a uz to bila je na Zajedničkom poslužitelju pa sam je odmah izbrisao. Slike koje se nalaze na Zajedničkom Poslužitelju se ne trebaju ovdje postavljati jer mu samo ime govori da opslužuje sve projekte slikama i medijima. Takva slika ti ima na svim projektima predložak ili rečenicu teksta da se orginal slike nalazi na poslužitelju.
Kad postavljaš sliku u polje Sažetak iskopiraš ovo
{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}
i ispuniš polja. U tvom slučaju Konrada imaš na njemačkoj wikipediji podatke za ovu sliku. Isto tako postaviš i dozvolu koja je tamo navedena jer imamo skoro sve dozvole kao i ostale Wikipedije.
Pročitaj Wikipedija:Slike i Opće uvjete postave i označavanja slika i baci oko na dozvole vjerujem da ćeš brzo shvatiti.

-- Andrej Šalov 20:38, 9. siječanj 2007. (CET)


Problem s formatom

Koju god ekstenziju za sliku stavim (.gif, .jpg) dobijem upozorenje da to nije preporučljiv format za slike. Ne shvaćam u čemu je problem.Sanja Simat 21:41, 11. siječanj 2007. (CET)

Wikipedija prima sve formate slika. Čini mi se da je problem sa samom postavom slika jer jako se sporo slike učitavaju danas a neke se čak ni ne učitaju. Spori serveri, pričekaj do sutra bi trebalo biti riješeno. Da evo sa statusa
   * HTML Tidy Disabled
   * Most Read and Writes Fail
   * upload.wikimedia.org is Down
   * DNS Down
   * Some Edits May Fail
   * Most Edits Succeed Despite Error Page
   * All Edits Fail
   * Check Before Resubmitting
   * Site Down
   * Down but will be Back Soon
   * Database Locked
   * Intermittent Responses
   * Images Fail to Load
   * Search Down
-- Andrej Šalov 21:53, 11. siječanj 2007. (CET)

Andrej izbriši ti ono da se povlače gluposti po toj stranici --Zeljko 22:46, 11. siječanj 2007. (CET)

Sansegoti

Bok, one slike sa stranice o Sansegotima gdje sam dobio dozvolu, da postavljam dalje? Ako misliš da će biti u redu? --Zeljko 11:28, 14. siječanj 2007. (CET)

Slobodno. Vidi koju sam oznaku stavio u slici Slika:Sansego, muškarci i žene.jpg pa tako napravi za ostale. -- Andrej Šalov 11:33, 14. siječanj 2007. (CET)
sad reci je li dobro, ako je ne trebam te više. --Zeljko 14:29, 14. siječanj 2007. (CET)
Je u redu je. -- Andrej Šalov 14:37, 14. siječanj 2007. (CET)
gut i pozdrav. --Zeljko 15:25, 14. siječanj 2007. (CET)

Šteta što si jednostavno revertirao sve one novosti koje sam unio. Testirao sam predloške već na više stranica i moram reći da nije bilo većih problema. Mislim da bismo to začas mogli srediti (koordinate=nema problema, stranke=bolje rješenje ako je odvojeno, al mogu i vratiti, izled=bolji, karta=ljepša, grbovi=ok, jedino što bismo možda bolje mogli provjeriti). U čemu je točan problem (primjer grada)? Ovako ne mogu testirati... Ali eto, imam ja boljega posla. Pozdrav sa njemačke Wikipedije! :) --Neoneo13 12:23, 14. siječanj 2007. (CET)

Stvar je u tome da dok testiraš na predlošku mijenja se naravno izgled u članku. I onda se stvara dojam da nešto ne valja. Kako sam napisao na stranici za razgovor predloška Grad treba ispraviti i maknuti neke parametre, ako je previše mogućnosti vjeruj mi da će oni koji ne znaju zeznuti sve i onda hrpa posla za sve nas. Ne moram ti govoriti koliko se puta ime načelnika neke općine upisivao u predložak Općine.
Što se tiče testiranja u svom suradničkom imenskom prostoru možeš istestirati sve kao u živo.
Slika je koju si zamijenio iako je moderna i lijepa u malom obliku kako si je ti stavio u predložak Grad je zbunjujuća, pozadina iza imena grada prekrije dio karte koja je i onako mala. Velike promjene si napravio u predlošcima i volio bih da ih nakon testa daš suradnicima na komentar. Ako im daš gotovu stvar i nakon eventualnih novih ideja i poboljšanja vjerujem da ćemo imati još bolji predložak. Svi koji nešto novo uvode imaju moju podršku samo prije svega treba dati suradnicima izbor da izaberu što je praktičnije i ostaviti mjesta za komentare. Kad je nešto gotovo lakše je eventualne dopune dodavati, nego kad se radi a komentari stižu sa svih strana. Ja inače volim jednostavnost, i volim da je sve na svom mjestu, pa bi tako i volio da svi parametri koji su u predlošcima budu i u člancima (a nisu kao što i sam znaš) jer to olakšava kasniji rad nekim drugim suradnicima.
Ovo sa zaključavanjem predložaka nije moja ideja to sam vidio na en:wiki koja je zaključala niz predložaka kao ove koje sam ja maloprije zaključao, a zaključat ću i još neke. Ovo naravno nije usmereno protiv tebe i tvog truda oko ovih parametara predložaka. Mislim da zaključavanje predložaka nije negativna stvar jer sve promjene koje će se raditi na predlošku bit će komentirane a samim time i kvalitetnije, a na taj način se dobija bolji predložak.
Ako sam te uvrijedio primi moje isprike, nemoj odustati od ideje. Imaš moju podršku za njih.

-- Andrej Šalov 14:37, 14. siječanj 2007. (CET)

Dobra je stvar što si zaključa pridloške, baš sam to bia namirava pridložit tebi i ostalim adminima. Na en.wiki su to napravili (zastave - usput, Andrej, ako ga nisi zaključa, zaključaj ga).
Ovako smo vrlo ranjivi, ostavidu li se nezaštićenim. Kubura 08:32, 15. siječanj 2007. (CET)

Andrej, moga bis zaključat pridložak ZD, državne zastave. Priveć drugih stvari je vezano na njega. Bude li šta tribalo minjat, lako će se zamolit admine neka otključadu nakratko. Kubura 10:54, 15. siječanj 2007. (CET)

Henrik II.

[Evo], postavio sam sliku ponovo pod drugim imenom. Sad je valjda u redu. Onu staru pobriši. Pozdrav. --Flopy 08:22, 15. siječanj 2007. (CET)

Pobrisao. -- Andrej Šalov 10:09, 15. siječanj 2007. (CET)

Konrad

Vidim da je na popisu nedovoljno i netočno označenih slika još uvijek i ova slika. U čemu je problem? --Flopy 10:19, 15. siječanj 2007. (CET)

Ja te slike koje stavim na popis pogledam dan dva prije roka koji je za brisanje. I onda dobiju one kvačice sa strane usklađena, izbisana itd. Zadnji dan roka sve opet pregledam i tada dobijaju konačne oznake. Inače tvoja slika je u redu. -- Andrej Šalov 10:29, 15. siječanj 2007. (CET)
Znači da sam konačno naučio postavljati slike kako treba. :) --Flopy 10:37, 15. siječanj 2007. (CET)
Slažem se! -- Andrej Šalov 10:40, 15. siječanj 2007. (CET)

Hvala

...na crnom rebcu :) --Suradnik13 14:40, 16. siječanj 2007. (CET)

nagrada

hvala Th dalibor 21:51, 17. siječanj 2007. (CET)

"Oznaka za dozvole" za slike (datoteke)

Lijepo je što si onako brzo reagirao jučer, međutim na ovo pitanje nikad nisam dobio odgovor, možeš li mi odgovoriti ipak sada? --Josip65 13:14, 18. siječanj 2007. (CET)

"Kako da označim "sliku" koja je isječak zaslona stranice Wikipedije? Budući da sam sliku sam "napravio" tako da sam od "printscreena" ostavio samo manji dio, a namjena je slike ilustrirati članak na Wikipediji koji se odnosi na metastrukturu Wikipedije, je li slika "moje autorsko djelo" ili je u vlasništvu Wikipedije? Ako je moje djelo, a, naravno, želim svoja autorska prava ustupiti bez ikakve naknade da postane opće dobro, kako tu sliku označiti? Primjerice, ako se radi o slici Mediji:Izgled07.gif, može li ostati dozvola {{GFDL}} ili trebam još nešto učiniti? Hvala! --Josip65 10:49, 5. prosinac 2006. (CET)"

Oprosti nije namjerno neodgovoreno na tvoju poruku nego sam najvjerojatnije zaboravio odgovoriti, jer ponekad zaboravim, imam namjeru ali me nešto drugo omete i zaboravim. Inače ta tvoja slika je snimka ekrana Wikipedije i takve slike označavamo da {{Snimak ekrana-Wikipedija}}. Inače sve oznake za slike su prijevod istih sa Wikipedije na engleskom jeziku. -- Andrej Šalov 17:27, 18. siječanj 2007. (CET)

Godine bez točke

Primijetio sam da su godine na wikipediji bez točke. To je krivo jer su godine u hrvatskome jeziku redni brojevi tako da je točka obvezna. Je li to zato jer bi stavljanje točke, slično kao stavljanje genitiva u automatskom potpisu, izazvalo nekakvu zbrku ili? To je još nelogičnije jer su godine prije Krista (odnosno kako piše meni mrsko p.n.e.) s točkom. --Flopy 07:35, 22. siječanj 2007. (CET)

Znam Vidio sam to za godine. Koliko ja znam nema nikakvog softverskog ograničenja niti bi izazvale neku smetnju da su sve godine sa točkom. Ne bi htio ništa uzimati svojevoljno u ruke pa je moj prijedlog da se o tome raspravi u Kafiću. Ipak se radi o 2000 članaka i treba pametno napraviti. -- Andrej Šalov 18:51, 24. siječanj 2007. (CET)
Nije to ništa svojevoljno. Godine s točkom gramatički je jedino ispravno i nema se tu što raspravljati, nego to treba nekim programom ispraviti. Demokracija je dobra stvar, ali u nekim stvarima posve nepotrebna. --Flopy 08:52, 29. siječanj 2007. (CET)

Postena upotreba

Napravio sam templejte Predložak:Poštena uporaba - Srbija i Predložak:Poštena uporaba - Crna Gora (garant sam negde promasio u imenu :) ). To nam je napisala pravna savetnica Nena na moje interesovanje za ta pitanja. Verovatno je da i vi imate slicna pravila tim povodom (sve bi trebalo da budu EU derivati). Svaka postena upotreba podrazumeva navodjenje izvora slike. Tacnije, ovo se zove u pravosudjima Crne Gore i Srbije "ogranicenja autorskog prava". --millosh (razgovor (sr:)) 04:56, 24. siječanj 2007. (CET)

Potrebno je da prilagodis sledeci tekst: "Ovaj medijski fajl se koristi u skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima Državne zajednice Srbija i Crna Gora (Službeni list SCG br. 61/04 od 24. 12. 2004.). Zakon se odnosi na sva dela objavljena i u Srbiji i u Crnoj Gori.

Zakonska ograničenja autorskog prava u korist prava korisnika autorskih dela (Ograničenja autorskog prava, čl. 40-55 Zakona) omogućavaju korisnicima da koriste autorsko delo onakvo kakvo je sve dok se zadovoljavaju sledeći uslovi:" --millosh (razgovor (sr:)) 04:56, 24. siječanj 2007. (CET)

Smatram da citat iz Zakona nije neophodno prevoditi, ali kakogod ti/vam volja... --millosh (razgovor (sr:)) 04:56, 24. siječanj 2007. (CET)

Inace, toliko retko idem ma gde po Vikipedijama osim na srpsku i englesku, da sam i ono malo sto sam bio na hrvatskoj verovatno bio neprijavljen. Tek sam sada video "novu poruku". Zahvaljujuci tebi sam shvatio da su mamlazi na engleskoj Vikipediji obrisali templejt iako mi ni rec nisu rekli. A ovo nije stvar tek nekog templejta, vec pravne ekspertize. --millosh (razgovor (sr:)) 04:56, 24. siječanj 2007. (CET)

E, da. Uz ovaj templejt mora ici izvor, tj. autor. U tom smislu, Slika:BrankoKockica.PNG mislim da ne moze da ostane. Ne znam izvor. --millosh (razgovor (sr:)) 04:57, 24. siječanj 2007. (CET)

Brisanje autora iz povijesti teksta

Andrej problem je baš u tome. Autor teksta se može prebrisati iz povijesti članaka i neki to možda namjerno, a neki slučajno koriste. Ako želiš primjer pogledaj povijest teksta o Amiga 500 i Hrvatski prijestolonasljednici u 21. stoljeću. Ovog prvoga ja sam bio napisao 11. rujna 2005. Između 13 i 15 rujna 2005 Vodomar se "igrao" i pobrisao sve ostale (mene i Trickstara) autore iz povijesti teksta tako da je svatko tko bi gledao povijest teksta 16 rujna pomislio kako je njegov jedini autor Vodomar. 10 siječnja 2006 kada sam o tome pričao s Antom on je vratio povijest te stranice (povijest ostalih Amiga stranica nije vraćao pošto nije imao vremena).Rjecina 20:58, 26. siječanj 2007. (CET)

Članak Amiga 500 nisi tim imenom nazvao ti nego Vodomar. Članak koji si ti napisao imao je ime A500. To se vidi u povijesti izmjena predloška koja je napravljena prije Vodomarove izmjene u članku A500. U članku nakon toga radi ovu i ovu izmjenu odnosno prebacuje članak na ime Amiga 500. Vodomarova je greška što je članak preusmjerio na novo ime, a ne premjestio na novo ime. A dam se kladiti da i dan danas većina starijih suradnika nema pojma o razlici te dvije riječi. -- Andrej Šalov 21:24, 26. siječanj 2007. (CET)

Drugi primjer: Hrvatski prijestolonasljednici u 21. stoljeću. Priča je slična tako da ti ne dosađujem samo što je sada nakon moje primjedbe povijest teksta vratio Donatus u siječnju ove godine (također sam bio izbrisan). Ako nije problem zamolio bi te da popričaš s Donatusom tako da će ti on bolje objasniti problem i njegovo rješenje. Rjecina 20:58, 26. siječanj 2007. (CET)

Ovo sam već objasnio u Kafiću. -- Andrej Šalov 21:24, 26. siječanj 2007. (CET)
Ako misliš da ja ne znam vratiti i provjeriti povijest članka onda se grdno varaš. Jer iz gornjeg primjera dokazuješ meni i pričaš o članku Amiga 500 a ti si ga nazvao kad si ga pisao A500. Zato i tražim točna imena članaka, ne radim to bez razloga ili kako ti misliš da ne znam naći. Ako daješ kriva imena članaka oni se ne mogu naći nigdje i onda tvoji zahtjevi ispadaju da ti ovdje učestalo kradu članke i tvoje autorstvo.
Wikicitati »Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.«

-- Andrej Šalov 21:24, 26. siječanj 2007. (CET)

Nitko tvoje članke nije ukrao niti pokupio zasluge za njih. U povijesti svih članaka postoje izmjene koje su obrisane i iz njih administratori mogu dodatno isčitati što se dogodilo sa poviješću članaka. Kako sam rekao točni nazivi članaka mogu dati rezultate netočni ih ne daju. -- Andrej Šalov 21:24, 26. siječanj 2007. (CET)
Ja ga nisam nazvao A500 nego se Vodomar igrao i tako ga kasnije nazvao !! Moje ime teksta je bilo Amiga 500 ! Ti jednostavno ne želiš da čuješ kada ti netko govori nešto neočekivano. Wikipedija je GNU to je sve u redu, ali čak i u tome postoji prevara. U Amigi 500 normalno da vidiš povijest teksta kada ga je Ante vratio 10. siječnja 2006 godine. Svi tekstovi o Amigi (primjer Amiga 1200) su pisani 11. rujna 2005 godine. Onda je 13. rujna 2005 godine došao Vodomar izvršio višestruko premještanje teksta i tako pobrisao povijest teksta od prije. Možeš li ti meni objasniti kako je moguće da dva teksta napisana istog dana imaju različite datume u svojoj povijesti stranice ? Čekam inteligentan odgovor na ovo pitanje ! Rjecina 21:38, 26. siječanj 2007. (CET)

Općenito ti veoma dobro kao i ja znaš da se u slučaju premještavanja teksta na novo ime, premješta stranica za razgovor i stranica s popisom starih izmjena. Znači ta stranica koja mene tako muči bi također trebala biti prebačena ! Rjecina 1:39, 27. siječanj 2007. (CET)

Preuzeto s moje stranice za razgovor iz siječnja 2006 o ovoj tematici

Bok,

Jest, cini se da si nekome veliki uzor ;)).

Evo, gledam "history" od stranica A500 i Amiga 500 i, iskreno, nije mi jasno zasto te nema u Amiga_500 history-ju.

Naime, nije ni jasno kako se uspjelo dogoditi da, nakon sto je Vodomar napravio "Amiga 500 premješteno na A500", nije prebacena i cijela history. Ja sam mislio da se to ni ne moze izbjeci :(.

Zna li netko drugi kako je ovo uopce moguce?

P.S. (5 minuta kasnije)

Sve je sredjeno :). Vidi A500 i Amiga 500. :)

Pomiješale su mi se Amige ali sad to nije bitno. Što se tiče
Wikicitati »Možeš li ti meni objasniti kako je moguće da dva teksta napisana istog dana imaju različite datume u svojoj povijesti stranice ? Čekam inteligentan odgovor na ovo pitanje !«
Ako su napisani istog dana i nikakve izmjenene preusmjeravanja i slično nisu rađena na njima onda moraju imati isti datum. A ako su rađena preusmjeravanja onda naravno dolazi i do razlike u datumima. -- Andrej Šalov 19:21, 27. siječanj 2007. (CET)
Wikicitati »Općenito ti veoma dobro kao i ja znaš da se u slučaju premještavanja teksta na novo ime, premješta stranica za razgovor i stranica s popisom starih izmjena. Znači ta stranica koja mene tako muči bi također trebala biti prebačena !«
Da ako se stranica premješta na novo ime članka. Ako se napravi preusmjeravanje onda toga nema. -- Andrej Šalov 19:21, 27. siječanj 2007. (CET)

Slike EKV.jpg i Kadbibio.jpg

Poštujem zakone ma čiji bili (u ovom slučaju američke) ali nije mi jasan kriterij. Ove dvije slike su obje slike sa omota albuma. Moja krši pravila (EKV.jpg - slika omota albuma Ekatarine Velike), a ova druga ne (Kadbibio.jpg - slika omota albuma Bijelog Dugmeta). Nije mi jasan kriterij. Naći ću ih još jako puno. Onda ih treba sve zbrisati a ne samo ovu koju sam ja stavio. Zakon je za sve isti. Zar ne? Pozdrav.--Wenders 06:27, 30. siječanj 2007. (CET)

DOPUNA: Malo sam pregledao i druge omote glazbenih albuma na wikipediji (iako ne sve jer za to treba više vremena) i evo do kakvih sam rezultata došao pa predlažem striktnu primjenu načela i zakonskih odredbi jer mislim da zakon treba poštovati:

  • Slika:SlayerChrist Illusion.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac a slika je označena kao javno dobro)
  • Slika:1969.gif (nije označen autor)
  • Slika:Manowar - Kings of Metal.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac a slika je označena pod pravednom uporabom)
  • Slika:Azra azra.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Pipsiprednja.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:BS-ABMBOLcover.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:200px-Sex Pistols original UK album cover.jpg (potpuno kriva oznaka, nema autora, nema obrasca)
  • Slika:180px-GSTQ cover.jpg (potpuno kriva oznaka, nema autora, nema obrasca)
  • Slika:Ramitdown.JPG (nema oznake, nema autora, nema obrasca)
  • Slika:Ironmaidenself.jpg (potpuno kriva oznaka, nema autora, nema obrasca)
  • Slika:Rokeri s Moravu.jpg (nema označenog autora niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Cesma.jpg (nema označenog autora niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Hari Mata Hari (naslovnica albuma).jpg (autoricom je označena osoba koja je sliku postavila što nije sigurno istina)
  • Slika:Dok čekas sabah sa šejtanom .jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Das ist walter.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Al thedoors.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)
  • Slika:Hot Fuss.jpg (nije označen autor niti je postavljen obrazac)

Ima zasigurno još. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav.--Wenders 09:24, 30. siječanj 2007. (CET)

Wikipedija:Slike/Opći uvjeti kao i dopunski članci govore o ovome. Pročitaj članke pa ćeš vidjeti da usporedba tvoje slike i ovih slika nisu na mjestu. -- Andrej Šalov 10:06, 30. siječanj 2007. (CET)

Jel sada valja? --Wenders 13:05, 30. siječanj 2007. (CET)

Thanks--Wenders 13:53, 30. siječanj 2007. (CET)

Kužim, ja sam tražio redirect na krivoj strani. Još jednom hvala. --Wenders 14:34, 30. siječanj 2007. (CET)

Pilotska kabina

Postavio sam svoju sliku pod drugim imenom jer nisam siguran u legalnost za onu skinutu s interneta. Kod nje ionako stoji da će biti skinuta što je u redu. Početničke greške! --dtom 16:19, 31. siječanj 2007. (CET)

Hvala na strpljivosti. --dtom 16:59, 31. siječanj 2007. (CET)

Žoltoks

Andrej, čemu ono brisanje?
Ako si vidia da san "zaboravia" uređivat, podsiti me. Sad opet moran ić pisat od početka sva ona kategoriziranja, međuwikije, uvode....
Samo si me triba podsitit. Ja san sebi zaboravia stavit taj članak na suradničku stranicu, tako da me stalno podsića da, kad san ga već stavia na hr.wiki, i doveden do kraja. Kubura 15:58, 1. veljača 2007. (CET)

Deleted revision of Sergejs Žoltoks from 10:35, 18. siječanj 2007.:

Ovo je sadržaj članka koji je stajao od 18. siječnja

{{radovi24}}

[[Kategorija:Latvijski hokejaši na ledu|Žoltoks, Sergejs]]

[[de:Sergejs Žoltoks]]
[[en:Sergei Zholtok]]
[[fr:Sergei Zholtok]]
[[lv:Sergejs Žoltoks]]
[[lt:Sergejus Žoltokas]]
[[pl:Siergiej Żołtok]]

A onaj drugi članak je bio preusmjeravanje.

Deleted revision of Sergej Žoltok from 10:34, 18. siječanj 2007.:

#REDIRECT [[Sergejs Žoltoks]]

Tu je naveden sadržaj koji je bio u oba članka. -- Andrej Šalov 16:03, 1. veljača 2007. (CET)

slika

Vidim da si u "fazi" brisanja. Ako imaš vremena obriši sliku "brzinomjer.jpg" jer sam na stranicu stavio bolje a ovu staru sliku ne vjerujem da će ikada iko i pogledati. Unaprijed hvala!--dtom 18:12, 9. veljača 2007. (CET)

Slike jela Župske kuhinje

Poslao si mi je upozorenje da će slike biti izbrisane . Slike koje sam uplodao i tekst koji je napisan vezano za kuhinju Župe dubrovačke je moj osobno. Ja sam autor i jednog i drugog. Slike sam ja osobno slikao 2003. za potrebe jednog projekta te za isti napisao tekst. Što mi je radit? Kiso

Slika:Osnivači_Hajduka.jpg

samo ti briši ovo gore, nešta sam pokušavao nije bitno. neću koristit sliku Th dalibor 21:37, 11. veljača 2007. (CET)

šta je ok ova slika, može se koristit? Th dalibor 23:26, 15. veljača 2007. (CET)

Dozvole i Slike

Mozes li mi objasniti kako se stavljaju dozvole za objavljivanje necijih tekstova? Tj. u kojem formatu i kako treba izgledati ta dozvola? I sto onda s tim, gdje staviti? --V 19:01, 12. veljača 2007. (CET)

OK, slike cu srediti, samo ce mi trebati malo vremena, koji dan. Evo, mozemo se svi lijepo dogovoriti. --V 19:45, 12. veljača 2007. (CET)

napravio sam opise slika na stranici o Rusinima. vidi da li je u redu, i da li sve to moze radi licenci/dozvola ostati ili ne. ako ne, molim te pobrisi, a ja c cu vidjeti da li imam jos nesto sto bi se slobodno moglo koristiti. --V 20:33, 17. veljača 2007. (CET)

Rudolf Perešin

Molim malo pomoći. U jednoj monografiji našao sam sliku R. Perešina pored MiG-a. Jel' u redu to skenirati i staviti na stranicu (i pod kojom licencom)?--dtom 20:34, 14. veljača 2007. (CET)

Fotografije

Je li sad dobro? Marijan 20:37, 16. veljača 2007. (CET)

Pozdrav Andrej! Trebam tvoju pomoć oko Linkin Park rubrike, imam nekoliko nejasnoća... Prvo zašto mjeseci nisu pisani na Hrvatskom (Siječanj, veljača, ožujak...) već su pisani (januar, februar..), jel se to može kako popraviti? Hvala! LinkinParkSoldier


ok, žurim :-) LukaKrstulović 15:22, 18. veljača 2007. (CET)

Slika jezik.gif

Lijep pozdrav Andrej! Slobodno je obriši. Imao sam nekakvih problema kod postavljanja slika pa a sam na njoj nešta isprobavao na stranici za vježbanje. --frka 19:31, 18. veljača 2007. (CET)

:))))))))))

LOL xD --Treecko 21:48, 19. veljača 2007. (CET)

Predložak

Otprilike ovako Suradnik:Suradnik13/Sve i svašta. Slobodno promjeniš, ovo je bilo sklepano na brzinu --Suradnik13 16:57, 21. veljača 2007. (CET)

slike

Eto na stranici pčelarstvo stavio sam 2 slike. Nisam napisao autora (ja sam autor slika) pa ste ostavili poruku da dopunim / dopišem naknadno no nemam pojima kako :) Eto ako možete onda ubacite ovo, ako ne pomozite mi da ih sada pronađem hehe

Opis

Stacionirani pčelinjak

Izvor

www.pcelarstvo.hr/karlovic

Datum

ako je datum slikanja onda negdje 2004.godine (oba dvije)

Autor

Antun Karlović

Objašnjenje

free GPL licenca :)


Riješeno ti si riješio. :-))) Inače svoje doprinose vidiš u vrhu ekrana
Toni Moj razgovor Moje postavke Praćene stranice  Moji doprinosi Odjavi se

Kad klikneš na Moj doprinosi dolaziš na stranicu na kojoj su navedeni svi tvoji doprinosi. U vrhu stranice imaš

Za Toni (Razgovor | blokiraj | Evidencija blokiranja | Evidencije)

Kad klikneš na Evidencije i iz padajućeg izbornika sa lijeve strane izabereš 'Evidencija postavljanja tu vidiš sve slike koje si postavio. Poveznice na slike su ti zaplavljene i kad klikneš na nju ideš na stranicu sa opisom slike (inače kolokvijalno se to zove slika ali je to ustvari stranica sa opisom slike, sliku vidiš ali je ne možeš urediti, neka te ti pojmovi ne zamaraju). Kad si na toj stranici imaš na vrhu karticu uredi klikom na nju uređuješ i dopisuješ ono što je potrebno uz sliku.

-- Andrej Šalov 18:43, 22. veljača 2007. (CET)

Slika zastave SRH

Zašto vraćaš onu s wikimedijinog spremnika kad ta ne valja. Zašto nisi otišao na stranicu FOTW i lijepo provjerio. Tamo su veliki stručnjaci, puno veći od mene, ali i od onog suradnika koji je postavio krivi prikaz. Goran 01:10, 22. veljača 2007. (CET)

Na Poslužitelju ima hrpa slika državnih zastava a ova sa FOTW-a se razlikuje od one na Poslužitelju u širini žutog obruba oko zvijezde. Ako toliko smeta taj žuti obrub onda postavi na Poslužitelj izmjenjenu verziju te slike. Nepotrebno je na Wikipediju postavljati slike kojima postoji dostojna zamjena na Poslužitelju-- Andrej Šalov 18:43, 22. veljača 2007. (CET)
Korisnički račun mi je tamo nov, pa ne mogu. Molio bih te da ne ukloniš moj doprinos dok ne budem u mogućnosti postaviti sliku na zajednički poslužitelj. Goran 02:28, 24. veljača 2007. (CET)
Sliku sam ipak izbrisao jer postoji na Poslužitelji ista slika samo sa manjim žutim obrubom. Slika je stala pa neće biti problema ni da stoji još dan dva takva kakva jest. -- Andrej Šalov 19:22, 24. veljača 2007. (CET)
A ja mislio da bi točnost trebala biti presudna, a ne neka tu tradicija. No dobro, kako da nisi i grb SRH izbrisao. Zašto si njega očito na commons poslao, a zastavu ne... Mogao bi ti i zastavu, ali neces. Nego tudje brises Goran 00:16, 25. veljača 2007. (CET)

može li se izbrisati account?

želio bih ga izbrisati. hvala.

Fibilo 02:28, 22. veljača 2007. (CET)

Nažalost ne može. -- Andrej Šalov 18:43, 22. veljača 2007. (CET)


kako ne može?


Fibilo 02:27, 23. veljača 2007. (CET)

NE MOŽE se izbrisati suradničko ime. Kako - lako. -- Andrej Šalov 18:35, 23. veljača 2007. (CET)


sve se može, onaj koji se bavi tehničkim aspektom wikiedije, to može uraditi. kome da se obratim?

želim ga izbrisati jer nemam volje ovdje uopće pokušati doprinosti kad vladaju mediokriteti i neznalice. jedan od takvih th dalibor, koji vidim dobija nagrade od administratora za nekakv trud i rad, a briše moje unose na temi Hajduk_Split u kojem sam korigirao na desetke netočnih podataka. Mislim na podatke o kojima nema sukoba mišljenja, jednostavno su bili netočni, faktično, ja sam ih korigirao, a on sve to poništi i zaključa.

I sad ja da tu nešto pišem, ili da moj nick bude tu. Ne, hvala.


Molim odgovor. Fibilo 04:54, 24. veljača 2007. (CET)

Wikicitati »sve se može, onaj koji se bavi tehničkim aspektom wikiedije, to može uraditi. kome da se obratim?«

Podebljat ću jer izgleda nisi uočio prva dva puta. NE MOŽE se izbrisati suradnički račun. A oni koji to mogu su programeri koji mogu izbrisati i cijelu Wikipediju ali to NE SMIJU NAPRAVITI i NEĆE NAPRAVITI u tvom slučaju.

Što se tiče Hajduka i članka o njemu zar o tim promjenama nisi trebao popričati da Th Daliborom. Valjda i on ima razlog zašto radi te promjene. Pitaj ga.

Što se tiče zaključavanja stranice Th Dalibor NE MOŽE zaključavati stranice njih mogu zaključavati samo administratori. A stranica/članak o Hajduku je zaštićena od uređivanja SAMO ZA NEREGISTRIRANE SURADNIKE. -- Andrej Šalov 19:08, 24. veljača 2007. (CET)

Zabranjena ljubav pitanje

Ciao. Već dugo čekam da se napravi kategorija za ZABRANJENA LJUBAV - LIKOVE. Hoće li se napraviti ? Te još uvijek stoji oznaka da članci nisu wikipedizirani, ali u člancima je sve wikipiedizirano što se wikipedizirati dalo. Molim odgovor.

Suradnik:Franko

Kategorija se radi ovako (odn. članak se kategorizira), u članak ispod teksta napišeš [[Kategorija:Ime kategorije koju želiš]] i sačuvaš članak. To možeš i ti napraviti.
U člancima se nalazi ovaj predložak {{wikipovSection}} i ako smatraš da je dovoljno wikipoveznica onda ga makni i sačuvaj članak. Također u tim člancima se nalazi prijedlog da se svi ti likovi iz Zabranjene ljubavi nađu na jednoj stranici/članku i to imena Likovi iz serije Zabranjena ljubav, to je predloženo da autor tih članaka razmisli o tome. Hoće ili neće njegova stvar, to može ali i ne mora napraviti netko drugi.

-- Andrej Šalov 19:18, 24. veljača 2007. (CET)

Snižnica

Snižnica je autentična i nije komična. To je bila nužda života u tom vremenu. Predlažem verifikaciju i vraćanje članka kojeg sam doradio.

cvitan 10:38, 21. ožujak 2007. (CET)

Obavijesti o krivo postavljenoj slici

Bok,

Imaš li pri ruci neku obavijest o 14-dnevnom roku za popravak slike koja bi išla na suradničku stranicu za svaku sliku koji označimo za brisanje? --Tycho Brahe 18:23, 30. ožujak 2007. (CEST)

alo

jel ovo znači da si stalno ovde sada? --West Brom 4ever ® 15:36, 14. travanj 2007. (CEST)

Za koji dan. :-)) -- Andrej Šalov 15:37, 14. travanj 2007. (CEST)

aj arhiviraj str. za razgovor. jaaako je duga. --West Brom 4ever ® 15:37, 14. travanj 2007. (CEST)

zašto nema glasanja? --West Brom 4ever ® 20:35, 15. travanj 2007. (CEST)

O čemu se glasa? O brisanju portala. Zašto? Jer nije održavan. I to je jedini razlog? -- Andrej Šalov 20:37, 15. travanj 2007. (CEST)

smiješne stvarčice

patak darko? lol. čuješ sve i svašta u životu. dobra stvar

pozdrav.

--H0zz3R 22:26, 17. travanj 2007. (CEST)

Pardon

Ispičavam se, nisam znao. --Edgar Allan Poe 12:13, 22. travanj 2007. (CEST)

Minimalni stepen kulture u komunikaciji

Citiram vaše riječi:

Trenutna inačica (09:53, 25. travanj 2007.) (uredi) (ukloni ovu izmjenu)
'''Tycho Brahe''' (Razgovor | doprinosi | blokiraj)    [ukloni]
(Odjebi, Carla. Uklanjanje izmjene 654503 što ju je unio/unijela 91.143.221.229 (Razgovor sa suradnikom:91.143.221.229))

Podebljao sam vam suradničko ime a to suradničko ime ne postoji u popisu administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku.

[[Wikipedija:Administratori/Prijedlozi za administratore#Zahtjevi za skidanje statusa administratora |Za one kojima smeta rad admina/admini ne rade kako treba/admini su bahati/admini ..../i slično ovo je stranica koju tražite]].

-- [[Suradnik:Andrej Šalov|<span style="color: blue;">'''Andrej'''</span>]] [[Razgovor sa suradnikom:Andrej Šalov|'''<span style="color: silver;">Šalov</span>''']] 21:33, 25. travanj 2007. (CEST)

Iz ovoga i ovoga (da vam ne tražim više dokaza) se jasno da zaključiti da se pri suradnicima Tycho Brahe i Ante Perkovic (koji jeste administrator) radi o istoj osobi. Pošto ste dovoljno dugo na vikipediji smatram da vam takve stvari ne mogu proći slučajno i da ste ih uradili namjerno. Da li zavaravate sebe ili druge? Ili ste možda i vi jedan od nedodirljivih?

Ovom kratkom posjetom vikipediji na hrvatskom jeziku sam stekao stvarno ružnu sliku o vašoj zajednici (čast izuzecima) i time sam više nego razočaran. Zbogom, --Kaster 02:08, 26. travanj 2007. (CEST)


Izgleda Kastere da se nismo sporazumili. Ja sam samo naveo da je dotičnu izmjenu napravio suradnik pod suradničkim imenom Tycho Brahe a ne suradnik pod suradničkim imenom Ante Perkovic. Iako znam da su ta dva suradnička imena imena jedne osobe. Što znači dva suradnička imena a jedan suradnik.

A to sam napisao da se razumije razlika jer je izmjenu napravilo suradničko ime Tycho Brahe. A cijelo se vrijeme govori o suradničkom imenu Perkovic. Mozda je sve nakon tvoje prve poruke krivo pročitano, ali bitna je stvar pod kojim imenom je izmjena napravljena i to ime odgovara za to i onda se ide dalje tko je vlasnik tog imena i onda se raspravi, kazni i slično.

Možda se varam ali mi se čini da Wikipedija ne brani korištenje više nadimaka jedne osobe. Naravno postoje i granice za to a postoje i načini za sprečavanje.

I naravno moja poruka se nije odnosila u kafiću na tebe, već su ju pročitali oni kojima je namjenjena.

Rasprava se na kraju svela na ništa jer ništa se iz nje nije riješilo i sam. Zato je na kraju i moja poruka bila upućena da se skrene sa jeli kriv ili nije na jeli kriv ili nije i riješimo problem. Mislim da si i sam primjetio da je otišla rasprava tamo gdje nisi želio.

I naravno nisam nedodirljiv, zato sam i dao poveznicu na stranicu sa zahtjevima da svi koji smatraju da admini ne rade kako treba zatraže skidanje njihovog admin statusa.

Žao mi je što je ovaj prvi kontakt ispao na lijevu nogu nadam se da ćemo ubuduće surađivati puno lakše. -- Andrej Šalov 18:38, 26. travanj 2007. (CEST)

stvarno?

ako te smeta makni, ali naveo sam sve što je. izvor može biti definiran, a ti možeš maknuti to.

makni samo, još uvijek je ista stvar, ali za čorave sa stavio još dodatno interwiki.

imam dva čvrsta izvora (oblika dolaska do izvora, jedan potpuno validni (link :en:, što sam vidio na mnogim mjestima i čisto se slaže sa wikipedijom)

onaj dio "vidi interwiki" slobodno makni, kao i sam interwiki na englesku wikipediju, ali u izvoru je link (to je posve dozvoljeno, na englesku wikipediju).

lijep pozdrav

--H0zz3R 20:40, 26. travanj 2007. (CEST)

Andrej,

sad sam na svoje zaprepaštenje vidjela, da ti nisam dala niti jenu nagradu:-( Ali, zaključao si se, pa ne mogu ni sad...

za sve što niti nabrojati više ne znam:-)
Nagrada za
pomoćnike
Dodijelio:
Branka France


evo je ovdje, pa ako ju prihvaćaš, preseli ju:-)) Pozdrav Branka France 22:38, 28. travanj 2007. (CEST)

Hvala Branka preselit ću je čim reorganiziram suradničku i napravim novu. -- Andrej Šalov 08:32, 29. travanj 2007. (CEST)


Lijepo je čarapara NI ili Crveni Hrvat napisao hrv. wikipediji. Neka nas sram bude što nismo naveli da su crnogorci crvenohrvatskog porijekla. Sve mu se oprašta. --Zeljko 21:20, 30. travanj 2007. (CEST) I ona tablica je o Crnogorcima , a ne i srbima. --Zeljko 21:20, 30. travanj 2007. (CEST)

Pa jel ti čitaš što on piše Crnogorci kao Crnogorci

i Crnogorci kao Srbi

Gdje još pišu takve gluposti --Zeljko 21:42, 30. travanj 2007. (CEST)

Na ostalim Wikipedijama. --NI 21:52, 30. travanj 2007. (CEST)


Andrej,

Etnički sastav Crne Gore po popisu iz 2003. (ukupno 620.145 stanovnika): Problem je što NI ove Srbe vodi Crnogorci kao Srbi i Crnogorce, Crnogorci kao Crnogorci. Ovo su Službeni podaci za Crnu Goru za 2003. I dokazs srpske prljave politike koju NI podvaljuje i devastira stranicu na vikipediji

  • Crnogorci: 267,669 (43,16%)
  • Srbi: 198.414 (31,99%)
  • Bošnjaci: 48.184 (7,77%)
  • Albanci: 31.163 (5,03%)
  • Muslimani: 24.625 (3,97%)
  • Hrvati: 6.811 (1,1%)
  • Egipćani (Romi): 2.601 (0,42%)
  • Jugoslaveni: 1.860 (0,3%)
  • Makedonci: 819 (0.13%)
  • Slovenci: 415 (0.07%)
  • Mađari: 362(0.06%)
  • Rusi: 240 (0.04%)
  • Egipćani: 225 (0.04%)
  • Talijani: 127 (0.02%)
  • Nijemci: 118 (0.02%)
  • ostali: 2.180 (0,35%)
  • neizjašnjeni/neopredjeljeni 26.906 (4,34%)
  • regionalno opredjeljeni: 1,258 (0.2%)
  • nepoznato: 6.168 (0.99%) --Zeljko 21:55, 30. travanj 2007. (CEST)

Upload

Pogledaj kako je stranica Wikipedia:Upload napravljena na enwiki. Odabereš određenu vrstu slike za postavu i prikaže se određeni tekst vezan za takvu vrstu slika... Bilo bi dobro da takvo nešto, pored Commonsa i enwiki, imaju i druge wiki (probati ću to napraviti na bs). Pozdrav, Emx 08:19, 2. svibanj 2007. (CEST)

Nemoj

Nemoj tražiti da ti skinu status! --Sanja Simat 22:15, 4. svibanj 2007. (CEST)

Sta da kazem???

Andrej ja nisam dugo na hr.wiki ali neke stvari kuzim... Nisam bas upucen u ovu nedavnu svađu i mogu samo predpostaviti da je administratorski posao i tezi nego sto mislim. No smatram da si u svom dosadasnjem radu napravio toliko toga koliko nije gotovo ni jedan suradnik na hr.wiki te da bi previse nedostajao na hr.wiki i da bi bilo previse glupo ili nazovi kako god to hoces da se sad povuces. To je ukratko bilo moje misljenje i pretpostavljam da to nije ni malo utjecalo na tvoju odluku o povlačenju odnosno nepovlačenju ovisno o tvom odabiru, ali prije svega bar jos razmisli jednom. Mislim da bi mnogim suradnicima nedostajao unatoc vasim međusobnim kontaktima jer posao redara na wikipediji nije ni malo jednostavan a ti si ga dosada dobro odradivao... Hvala Kingstone 93 23:10, 4. svibanj 2007. (CEST)

Andrej, ne padaj u malodušnost. Nemoj to netkome dopustiti. Kubura 01:12, 5. svibanj 2007. (CEST)