Razgovor sa suradnikom:Bihac2008

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Vatrena ptica (razgovor) 14:50, 15. lipanj 2008. (CEST) Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego što počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--D tom 17:38, 15. lipanj 2008. (CEST)

Bihac2008, molim te, obrati pažnju da na Wikipediji pišemo samo o pjevačima i albumima, nikako pjesme, osim ako je to slučaj s himnom, gdje treba dodati još nekog teksta. Nastavi sa suradnjom, odlično ti ide! :-)--Vatrena ptica (razgovor) 17:45, 18. lipanj 2008. (CEST)

Stavljaj na popise pjesmi u nekom albumu znak # ili *, naziv pjesme i trajanje. OK.? Prilično zvuči jednostavno, samo treba provjeriti kako tekst izgleda...--Vatrena ptica (razgovor) 17:49, 18. lipanj 2008. (CEST)

Ne trebaš stavljati samo popis, stavi i tekst o albumu o kojem znaš.--Vatrena ptica (razgovor) 17:49, 18. lipanj 2008. (CEST)

Dodaj i uvod, inače, nije u enciklopedijskom stilu ako nema uvoda:

Marika Gombitova (stavi mjesto rođenja, datum rođenja), slovačka pjevačica.

--Vatrena ptica (razgovor) 18:10, 18. lipanj 2008. (CEST) UREDU-ali bojim se da ako stavim sliku da ce biti obrisana jer je zaštićena autorskim pravom... cao

Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 07. srpnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 15:55, 23. lipanj 2008. (CEST)


Prikazi[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:08, 24. lipanj 2008. (CEST)

Brisanje[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju. Možda niste namjerno, ali vaša nedavna izmjena je uklonila sadržaj na Wikipediji. Kako takvi postupci mogu izgledati kao vandalizam, molimo vas da ih izbjegavate bez obrazloženja. Možete pogledati i uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:35, 24. lipanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Vidim da je Avril dobila sliku albuma, što se tiče drugih slika, nije problem potražiti na zajedničkom poslužitelju (commons) ima li slobodnih slika. Wikipedija se pridržava zakona o autorskom pravu, stoga ne možemo koristiti slike kojima se dotični zakoni krše. Kako je zajednički poslužitalj pun raznih slika, mislim da u većini situacija nije problem naći ono što se traži. SpeedyGonsales 21:27, 24. lipanj 2008. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 10. srpnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 21:10, 26. lipanj 2008. (CEST)


Vidi Wikipedija:Korištenje slika#Postavljanje slika --MayaSimFan 21:10, 26. lipanj 2008. (CEST)

Upozorenje za slike[uredi kôd]

Žuti karton


Bihac2008, vidim već previše upozorenja koja su nažalost ignorirana i fotografiju omota albuma u članku Cher već koji ima dvije fotografije sa zajedničkog poslužitelja, te je fotografija omota albuma u tom članku nepotrebna i biti će uklonjena. Molim te ne ignoriraj ova upozorenja, jer će slijedeće upozorenje biti u obliku blokiranja rada na neko vrijeme. Prouči još jednom uvjete postavljanja slika na Wikipediji. Lijepi pozdrav :-) --Roberta F. 01:34, 27. lipanj 2008. (CEST)

Predložak:Album[uredi kôd]

Predložak je u redu, Maya mi je objasnila. Pogledaj kako sam ispravio "Believe". --Mario Žamić (razgovor) 16:22, 28. lipanj 2008. (CEST)

Pozdrav, samo upozorenje da slika http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Avriiiiiiil.jpg krši pravila o postavljanju slika na wikipediju. Sumnjam da ste vi autor slike, pa zato nemojte stavljati da je to vaše djelo, i to čak bez ikakve dozvole. Za ubuduće, kada postavljate slike, svako polje o podacima slike treba biti ispunjeno (uz važeću dozvolu) inače će slika biti obrisana. Lijep pozdrav --Saxum (razgovor) 16:00, 29. lipanj 2008. (CEST)

Ignoriranje zamolbi[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: kršenje autorskih prava postavljanjem slika s neodgovarajućim opisom i licencijom


--Roberta F. 16:17, 29. lipanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Nemoj se ljutiti zbog bloka, to je bila samo privremena blokada. Slike uvijek trebaju biti pravilno naznačene, ne stavljaj da si ti autor slike u slici albuma. Wikipedija ne treba biti oblino skladište slobodnih slika, ali i slika s naznačenim autorskim pravom.--Vatrena ptica (razgovor) 17:22, 30. lipanj 2008. (CEST)

Slike2[uredi kôd]

Ovo je posljednje upozorenje! Ako ne prestanete postavljati slike protivno uputama koje se mogu pročitati pri postavljanju slika, biti ćete blokirani. Hvala na razumijevanju. --MayaSimFan 17:26, 30. lipanj 2008. (CEST)

Šta sad ne valja ???[uredi kôd]

Stavila sam sliku glazbenog omota od Avril...

Dobila si odgovor u Kafiću, molim te, ne brini, udovoljit ću tvojim željama, strpljiva sam, čak i previše...--Vatrena ptica (razgovor) 18:49, 30. lipanj 2008. (CEST)

Uredit ću ti sliku, ne brini...--Vatrena ptica (razgovor) 18:50, 30. lipanj 2008. (CEST)

hvala

Evo, uređena je.--Vatrena ptica (razgovor) 18:59, 30. lipanj 2008. (CEST)

Šta ovo znači[uredi kôd]

Netko je u međuvremenu promijenio stranicu. Gornje polje sadrži sadašnji tekst stranice. U donjem polju prikazane su vaše promjene. Morat ćete unijeti vaše promjene u sadašnji tekst. Samo će tekst u u gornjem polju biti sačuvan kad pritisnete "Snimi stranicu". Dva puta sam uređivala stranicu i neko je sve obrisao...

Nemoj se ljutiti, ono sam ti ja popravila podnaslov, za drugo ne znam, ne postoji mogućnost da si snimila stranicu, samo ju je još netko uredio, nemoj se brinuti, samo počni.--Vatrena ptica (razgovor) 19:04, 30. lipanj 2008. (CEST)

Crveni[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: kršenje autorskih prava postavljanjem slika s neodgovarajućim opisom i licencijom



Molim te da tijekom ovog bloka pročitaš Wikipedija:Korištenje slika. Ako ne znaš autora, klikneš na Ne znam tko je autor ili ne znam koju dozvolu treba primijeniti pa će ti netko objasniti na Wikipedija:Kafić/Pitanja o slikama. Naravno, ako bude potrebno nakon što pročitaš korištenje. Pozdrav --MayaSimFan 22:32, 30. lipanj 2008. (CEST)

Na što milsliš? Je li kako postaviti sliku s okvirićem ili?--Vatrena ptica (razgovor) 16:52, 3. srpanj 2008. (CEST)

Samo u željeni članak staviš kategoriju koju želiš i automatski je upisan članak.--Vatrena ptica (razgovor) 16:55, 3. srpanj 2008. (CEST)

Hm, mislim da se sjećam razloga:Kršenje autorskih prava ili sl. Ne brini se, nije sve stvar u slikama.--Vatrena ptica (razgovor) 14:23, 5. srpanj 2008. (CEST)

Micanje predlozaka[uredi kôd]

Molim te, ne brisi predloske kako ti padne na pamet. Da je predlozak tu bio s razlogom, pokazuju i moje naknadne promjene. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:21, 10. srpanj 2008. (CEST)