Razgovor sa suradnikom:Dioniz

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

--MayaSimFan 11:06, 8. studenog 2006. (CET)

Vaša slika krši opća pravila označavanja novih slika. Slika će biti obrisana 16. studenog ako se ne označi u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Andrej Šalov 19:58, 10. studenog 2006. (CET)

Kao što je već istaknuto...[uredi kôd]

Bok,

Tekstovi su ti super, ali ovo "Kao što je već istaknuto" na Dvosmjerna funkcija refleksijske razdiobe je malko neobično, s obzirom da se ne radi o jednodimenzionalnom tekstu (naprijed-nazad) kakav je tiskana knjiga već o hipertekstu (web stranice) :). Pozdrav! --Tycho Brahe 07:43, 13. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Dioniz,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:43, 15. studenog 2006. (CET)

Diplomski radovi[uredi kôd]

Razlog je vrlo jednostavan. Kad bismo dozvolili navođenje diplomskih radova, imali bismo ih na tisuće, jer bi svatko htio napraviti malo samopromicije. Osim toga, u pravilu diplomski radovi ne donose nešto novo u znanosti, pa je umjesto diplomskog rada potrebno navesti literaturu kojom se student služio prilikom njegove izrade. Od te vrste radova, jedino bi doktorske disertacije dolazile u obzir kao relevantna literatura. Osim toga, diplomski se radovi u pravilu ne objavljuju, pa su kao literatura neprovjerljivi.--Donatus 12:49, 29. studeni 2006. (CET)

Međuwikipoveznice[uredi kôd]

Vidim da ti već dobro ide, ali nekako ne stavljaš međuwikipoveznice. Molim te pokušaj ih uvijek postaviti u članak o kojemu pišeš, jer tebi je lakše spojiti članak na hrvatskoj Wiki s člankom na engleskoj Wikipediji s obzirom da znaš pojmove. Ukoliko trebaš neku pomoć slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 10:54, 30. studeni 2006. (CET)

Podmornica[uredi kôd]

Tekst koji si dodao u članak Podmornica zakomentirao sam (tj. učinio ga nevidljivim) budući da je očito odnekud prepisan. Na taj me zaključak upućuje rečenica: »U nizu članaka na ovu temu upoznati ćete se sa tehnologijom koja stoji iza ovih najusavršenijih strojeva za ubijanje, njihovim taktičkim i strateškim primjenama i svim onim što ih tako ističe u odnosu na ostale mornaričke jedinice.« Molim te da ne prepisuješ članke u Wikipediju ukoliko za to nema izričite dozvole autora, a ako ona i postoji, članke treba preraditi tako da odgovaraju enciklopediji. Hvala!--Donatus 15:49, 30. studeni 2006. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Zdravo nan bia, Dionize!
Ne zaboravi si potpisat komentare sa četiri tilde, ovako ~~~~.
Inače, na stranicama za razgovor se potpisiva doprinose, na člancima ne. Kubura 10:39, 1. prosinac 2006. (CET)

Što Wikipedija nije[uredi kôd]

Zanimljivo kako se na hrvatskoj Wikipediji svako toliko pojavi obožavatelj Bogoslava Šuleka. I sad, on je zaista bio hrvatski jezikoslovac i imao je utjecaja u hrvatskom jeziku, ali ovo je Wikipedija i imamo jasna pravila o novim riječima. Dalje, glasila MORH-a nisu autoritet za standarde hrvatskog jezika, za hrvatski jezik je ipak još uvijek najvjerodostojniji Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ( Službene stranice Instituta). Tako da se u samom članku o Tenku kao što je već i navedeno, zapravo vrlo poželjno, dodaje da su u uporabi i druge riječi, ali sam pojam za sada stoji kako je u većini rječnika, a s nekih drugih naziva mogu se napraviti preusmjerenja. Još jednom ponavljam, neka pravila su nam prilično jasna i zato pozivam sve suradnike da pročitaju ta pravila, jer administratori ne rade protiv suradnika, već prema pravilima. Za svaku pomoć stojimo na raspolaganju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:23, 1. prosinac 2006. (CET)

P-500 Bazalt[uredi kôd]

Pozdrav! U članku P-500 Bazalt trebalo bi napraviti neko zaglavlje prije prvog podnaslova. Članak bi trebao počinjati tekstom »P-500 Bazalt je...« Možeš to popraviti?--Donatus 12:39, 8. prosinac 2006. (CET)

Isto treba napraviti i u člancima o podmornicama i korveti, na kojima si danas radio.--Donatus 12:43, 8. prosinac 2006. (CET)

U redu, Dioniz (ja sam samo išla po onome što sam ja učila) --AmyMirka (Come into my world) 17:27, 14. travnja 2010. (CEST)[odgovori]