Razgovor sa suradnikom:Dnik/Arhiv3

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Stare poruke: 123456789ABCDEF


Arhiva starih poruka (3)[uredi kôd]

Hetiti[uredi kôd]

Ja to ne znam tako stručno napisati kao Željko, no svejedno mi je drago da si se uhvatio hetitskog jezika. Postoje tako neke teme koje sigurno nisu najvažnije, ali su isto tako sigurno jako važne. Teško je spominjati Hetite, a bitno su suoblikovali povijest, ako o njima znaš skoro pa ništa (osim ako nisi, naravno, Željko, što ja sigurno nisam :-( ). Bravo! Pozdrav Branka France 13:44, 10. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]


Ma, ne sekiraj se, molim te!! Moj prvi kreš na hr wiki je bio baš sa Željkom, a sad smo stvarno jako dobri prijatelji. On je jedno veliko srce, a još veći poznavatelj sasvim specifičnih tema, i savjetujem ti, da ga informiraš ili konzultiraš kad pišeš nešto iz njegovog djelokruga (najrazličitiji narodi, i najmanji, i sa po 10 živućih pripadnika i njihovi jezici. Mislim da u nekim dijelovima koje je on radio imamo najbolju wiki od svih uopće) možda da se malo s njim konzultiraš? Zna definitivno više od većine suradnika wikipedije širom svijeta. A, silno je susretljiv, ne daj se "isprepadati", iza toga je zlatno srce, vjeruj. Pozdrav Branka France 14:34, 10. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]


Jedan autor (Čeh ili Poljak) napisao je rad posvećen Hetitima, prevedeno je mislim na srpski (latinicom) ,kada mu se sjetim ime javit ću ti. Djelo je veličanstveno. -Slabo vidim pa pišem svukuda. --Zeljko 16:26, 10. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]


Tako je, upravo taj. Vidim da ti je poznat. Čitaj ako nisi. --Zeljko 16:40, 10. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Pozdrav! Dobar je onaj tekst o hetitskom jeziku. Imao sam negdje sliku hetitskih natpisa (klinastih i slikovnih monumentalnih) i cijelo popodne je tražim, ali ne uspijevam naći. Šteta! Htio sam je dodati u članak.--Donat 18:32, 11. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Hvala! Nije još gotova, moram dosta toga dopisati, a i ja sam tražio sliku koja bi se mogla ubaciti (da ispod nje baš ne piše (C) ....) ali nisam NIŠTA našao. Ima stranica s tim, ali morao bih tražiti dozvolu. --dnik 15:49, 12. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Usput, mislim da je sve napisano malo predrveno i da dio o pismu vjerojatno nitko neće shvatiti. Usput: zna li netko gdje se može naći nekakav popis hurijskih (huritskih) riječi? --dnik 16:34, 12. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Nahski narodi[uredi kôd]

Ono Nakh se izogovara i piše Nah, odnso nahski narodi ili nahski jezici (nahsko-dagestanski, etc.) postoji i u hrv. jeziku, a poznajemo ih kao Čečene, Inguše i druge manje. --Zeljko 14:52, 5. studeni 2007. (CET)

Slažem se, bolje je nahski (makar nije baš u skladu s morfologijom hrvatskog...); nisam 100% siguran da je ono kh baš isto kao hrvatsko /h/, ali bolje zamjene nema. -- dnik 15:12, 5. studeni 2007. (CET)

'çamac[uredi kôd]

Dakle prvo sam išao provjeriti u dvije enciklopedije (JLZ i Opća u 20 svezaka) i u obje piše da je to turcizam. Zatim sam provjerio u Anićevom riječniku stranih riječi gdje stoji tur. "çamac" <-- "çam" : bor. To sve mi je još potvrdio Željko. --Suradnik13 10:56, 6. studeni 2007. (CET)

Vjerojatno si u pravu, tražio sam na turskoj wiki, ali nisam našao. Nemam pojma turski, znam samo reći "šećeru" :) Slobodno ispravi da nebude krivo. Pozdrav --Suradnik13 11:11, 6. studeni 2007. (CET)

Azbuka[uredi kôd]

Čini me se uglavnom dobro. Možda ne bih stavljao onaj podnaslov „Porijeklo“, jer će kod svakoga slova vjerojatno stajati isto. Ako nije na zadovoljavajući način opisano porijeklo, bolje je o tome ništa i ne pisati. Također, trebat će pomalo stavljati sva ta slova u novu kategoriju. Mislim da bi se kategorija mogla zvati Kategorija:Slova azbuke (ne možemo staviti „Glagoljska slova“, jer je riječ i o imenima ćiriličkih slova). Možda bi još bolje bilo i samo Kategorija:Azbuka. To bi trebalo razmisliti. Tu kategoriju trebalo bi smjestiti kao potkategoriju u kategoriju „Hrvatski jezik“ i u kategoriju „Pismo.“--Donatus 17:59, 9. studeni 2007. (CET)

Osobne i lične zamjenice[uredi kôd]

Daniele, koliko vidjeh na stranicama za razgovor nije dogovoreno da se "ukinu" Osobne zamjenice, pa ih vratih. Oko toga su se jedno vrijeme vodile prilično žestoke rasprave i svađe suradnika, pa ne želim ponovnu situaciju. Kada vidim da se oko toga postigao dogovor, onda ću se složiti s tobom. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:30, 10. studeni 2007. (CET)

Pravilan pozdrav[uredi kôd]

Umjesto s "bok!" pozdravljaj s "bog!". Može?--Vatrena ptica 16:31, 11. studeni 2007. (CET)Mara

Kako postaviti sliku[uredi kôd]

Bok Danijel,

vidim da si ti ovdje jako vrijedan.

Uređujem stranicu Mladež Hrvatske demokratske zajednice, pa imam nekoliko pitanja: - neznam kako postaviti logo MHDZ, koji bi stavio u desni kut na vrhu stranice. Logo bi mogao kopirati s raznih stranica preko Google-slike ili izravno sa stranačkih stranica Mladeži HDZ-a. Mislim da je znak javan(?) - imam linkove na neke strane organizacije poput Youth of the European People's Party (YEPP)ili Junge Union (JU), koje imaju svoje stranice na Wikipedia na engleskom i njemačkom jeziku. Kako mogu postaviti link na njih? - kako postavljam u tražilicu mogućnost da se dođe na ovu stranica iako se naziv piše sve malim slovima, npr. mladež hrvatske demokratske ... ili Mladež hrvatske ....

Unaprijed zahvaljujem,

Zrinski

OK, pozdravljaj kak' hoćeš! Ti živiš u selu!? Kojemu? Ja živim u gradu Mostaru.:-o--Vatrena ptica 17:11, 13. studeni 2007. (CET)Mara

Međuwikipoveznice[uredi kôd]

Za sada treba povezati Wikipediju na hrvatskom jeziku s Wikipedijom na engleskom međuwikipoveznicama (en: i hr:) i onda botovi rade svoj posao. Da članci istih tema "vise" nepovezani među Wikipedijama, možeš pogledati na primjeru članka Grafiti, koji je od rujna nepovezan s ostalim Wikipedijama (w:en:Graffiti). Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:56, 13. studeni 2007. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Ja mislim da bok može biti samo dio tijela, a ti imaš pravo misliti drugačije. Ja te pozdravljam s "rebro!". Rebro!--Vatrena ptica 16:50, 14. studeni 2007. (CET) Mara

Termonukl.[uredi kôd]

Puno ti hvala. Ako se alat ne koristi onda se pokvari. Nadam se da ču poboljšsati jezik barem na takav nivo da se može donekle razgovarati. Nešto drugo: bio je jedan "mrtav" link prema "termonuklearna reakcija" a ja sam napisao totalno novi, kratki članak a tek sad sam primjetio da postoji jedan imenom nuklearna reakcija. Jeli čemo ga izbrisati ili je njegovo objašnjenje fuzije korisno tako da ga ostavimo? Kvaliteta nije najbolja ja mislim. Maradona01 11:30, 20. studeni 2007. (CET)

ok u redu!Maradona01 14:04, 20. studeni 2007. (CET)

Kavkaz[uredi kôd]

Pa, moram priznat da su neka područja oko kategorizacije još uvijek nedefinirana do kraja. To je glavni razlog zašto dolazi do ovakvih reverta.

Što se tiče Kavkaza, on može značiti i regiju i planinu. Za regiju bi još bilo i opravdano staviti narode i jezike, ali s obzirom da je zamišljena kao kategorija o planini, onda ja radije ne bi stavljao pojmove koji nisu zemljopisni, vezani uz planinu.

Ali, ako ti je baš bitno, možeš i vratiti. --Ante Perkovic 22:35, 22. studeni 2007. (CET)

Autohtoni[uredi kôd]

Danijele, ako nike stvari ne znaš, ne petljaj se u njih.
Kako uopće možeš maknit (na članku Dalmacija), oznaku da su Hrvati jedino autohtono stanovništvo??
Pa di si ti završia škole? Kubura 13:40, 25. studeni 2007. (CET)

Ako ćeš tirat mak na konac, onda nisu ni Iliri autohtoni, jer su Iliri došli iz područja današnje sjeveroistočne Nimačke (otprilike odondi).
Onda ostaješ na pračovika iz Grapčeve špilje i Mujine pećine. Ali, po trenutnin znanstvenim spoznajami, i taj pračovik je doša u Europu iz Afrike. Pa ispada da Europa nima autohtoneg stanovništva (ka i ostatak svita šta nije Rift Valley u ...Keniji).
Kakobilo, Ilira više nima. Oni romanizirani šta su ostali ovdi su se asimilirali u nas Hrvate. I onda opet dolaziš na nas, autohtone Hrvate. Kubura 13:54, 26. studeni 2007. (CET)

Zamolih te na stranici za razgovor o Dalmaciji da ne cjepidlačiš. Ima na Wikipediji puno članaka, neki su nepotpuni, neki puni grešaka, ali kad ideš ispravljati nešto što je prilično korektno napisano, onda se moram zapitati "a zašto"? Wikipedija nije mjesto za svađanje, niti za besplodne rasprave (Wikipedija nije forum). Ako se želiš raspravljati, idi na bilo koji Internet forum, postoje i na hrvatskom i na njemačkom i na engleskom jeziku (nabrajam samo najčešće strane jezike u uporabi u Hr). Dužnost je administratora pomagati suradnicima, pa ja sad pomažem tebi i upozoravam te da cjepidlačenje nije u duhu suradnje na Wikipediji. Time ne želim reći da Wikipedija treba biti nejasna, nego da se od njenih čitatelja očekuje da mogu pročitati ako ne cijeli članak, a ono bar dvije tri rečenice i shvatiti ih. Ako neki suradnik to ne može, onda ili su svi njegovi doprinosi upitne kvalitete (ako ne može shvatiti kontekst), ili on namjerno spušta kvalitetu Wikipedije (ako ne želi shvatiti kontekst). Ni jedna ni druga mogućnost nisu dobre, jer i prva i druga traže neprekidnu pažnju administratora prema tom suradniku. Nadam se da je jasno u kakvu poziciju cjepidlačenje nekog suradnika stavlja sve admine. Stoga lijepo molim da ovo bude prvo i zadnje ponašanje te vrste. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 14:14, 27. studeni 2007. (CET)

Kavkaz[uredi kôd]

Evo dragi wili-kolega malo da čitaš, vidim da te to zanima. --Zeljko 04:03, 26. studeni 2007. (CET)

Nema zime. --Zeljko 12:09, 26. studeni 2007. (CET)

Evo me opet ako ti ne ide ćirilica evo na engleštini --Zeljko 11:53, 27. studeni 2007. (CET)

Zagreb[uredi kôd]

Grad Zagreb je jedno, naselje Zagreb je drugo. Grad Zagreb je jedinica regionalne samouprave s posebnim statusom, odnosno istovremeno je i jedninica lokalne samouprave. Naselje Zagreb je antropogeografska jedinica. Taj koje je ono stavio nije prepisao za www.zagreb.hr, već iz zakona. Pozdrav --Suradnik13 13:45, 26. studeni 2007. (CET)

Obično kažemo da je to kvar. Ja bih ovdje stavio da je to dio Grada Zagreba (kvart je više žargonski po meni), ne bih koristio naziv gradska četvrt da se ljudi ne bi zbunili. Mjesne zajednice ne postoje već jako dugo. Međutim, umjesto mjesnih zajednica postoje mjesni odbori (nisam siguran da li postoje u Zagrebu, morao bih potražiti). Ali ja tu ne bih uopće spominjao mjesne zajednice, budući da one nekad nisu obuhvaćale cijeli kvart, ili su pak obuhvaćale više kvartova, a često su nosile nazive nekih zaslužnih građana (npr. Mjesna zajednica Dinko Šimunović). --Suradnik13 12:26, 30. studeni 2007. (CET)

Zajednica općina[uredi kôd]

Vidio sam tvoj komentar na Razgovor:Županija. Ne znam da li si vidio da imamo članak Zajednica općina i Okrug. To bi mogla biti tema za članak o administrativnom ustrojstvu SRH (možda za početak kao poglavlje u članku o SRH i SFRJ). Jedno vrijeme sam se bavio naseljima, općinama i županijama ovdje, ali nakon nekog vremena dosadi. Drago mi je da si započeo članke o gradskim četvrtima. Pozdrav --Suradnik13 11:58, 28. studeni 2007. (CET)

A: Moby Pickle[uredi kôd]

Radi ;-) SpeedyGonsales 00:56, 1. prosinac 2007. (CET)

POMOĆ![uredi kôd]

Da li mi možeš pomoći oko slika tj. objasniti mi svojim riječima?---Bruno B. 23:35, 1. prosinac 2007. (CET)Bruno B. Trebaju mi slike za likove iz "Velike pustolovine Winnieja Pooha" da ih uljepšam. I, još nešto. Dat ću ti tri nagrade: prva za dugogodišnji rad- dugo si ovdje, a nemaš niti jedne nagrade, Druga je opća nagrada-nemaš nijednu nagradu, a zaslužio si je, i treća nagrada za pomoćnike-zbilja si mi unaprijed pomogao.--Bruno B. 23:46, 1. prosinac 2007. (CET)Bruno B.


Daj malo objasni:

  • trebaju ti slike
  • imaš slike, trebaš ih uljepšati samo
  • nešto drugo?

ps hvala na nagradama :)

--dnik 23:51, 1. prosinac 2007. (CET)

Zanima me o Winnie Poohu kako da postavim slike na odgovorajuće likove.--Bruno B. 23:59, 1. prosinac 2007. (CET)Bruno B.


Koja stranica? Winnie Pooh? --dnik 00:04, 2. prosinac 2007. (CET)


Trebam stvoriti sliku.--Bruno B. 00:17, 2. prosinac 2007. (CET)Bruno B.


Pošalji mi poruku kako da stavim sliku na likove iz Winnieja Pooha.--Bruno B. 00:22, 2. prosinac 2007. (CET)Bruno B.


ubaci na vrh stranice [[Slika:imeslike|thumb|Winnie Pooh]]

Imaš li kakvu sliku? Onu na engleskoj wiki ne možeš staviti na hrvatskoj wiki, slika mora biti na hr wiki ili na COMMONS.

Pazi, ako si našao neku sliku na Internetu, i namjeravaš je staviti, odmah će ti je netko obrisati jer ne smiješ stavljati ništa za što nemaš odobrenje (od onog tko ju je nacrtao).

--dnik 00:35, 2. prosinac 2007. (CET)

Porijeklo Hrvata[uredi kôd]

Pozdrav, ne ustručavaj se koristiti pregledom stranice prije nego li sačuvaš izmjene. Na taj način manje zatrpavaš nedavne, a i povijest stranice je preglednija. Na kraju krajeva, ne moraš ni toliko kliktati ;-) Pozdrav, LukaKrstulović 02:07, 2. prosinac 2007. (CET)

IRC cloak request[uredi kôd]

I am dnik on freenode and I would like the cloak wikimedia/Daniel-Nikolić. Thanks. --dnik 19:48, 2. prosinac 2007. (CET)

Maja blagdan[uredi kôd]

Ovo su joj albumi sa popisom pjesama --Zeljko 23:51, 2. prosinac 2007. (CET)


Stare poruke: 123456789ABCDEF