Razgovor sa suradnikom:Fëanor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Slike[uredi]

Pogledala sam tvoje doprinose i baš mi je drago da još netko piše o heavy metalu, jedino bih te zamolila ukoliko možeš ponovno prijeći sve slike koje si postavio i u Opis dodati link s kojeg si ih preuzeo. Uskoro će se brisati sve slike koje nemaju potpune podatke, poput izvora i licence, a ukoliko još nešto želiš saznati o slikama pogledaj u Wikipedija:Tečaj (Slike). Lijepi pozdrav :-)) --Roberta F. 01:03, 5. kolovoza 2006. (CEST)

Bok[uredi]

Imat ćeš pomoć oko članka o Blind Guardianu (kad i koliko stignem), no upozorio bi te na jednu sitnicu (navedenu u tečaju: Wikipedija:Tečaj (Zaključak)):

Ako vaš članak izgleda dobro na papiru, da bi izgledao dobro i na wikipediji, treba mu dodati tri stvari:

  • wikipoveznice
  • kategoriju (kategorije)
  • međuwikipoveznice

Tvoji članci imaju wikipoveznice, međuwiki poveznice nije problem dodati, jedino ponekad nije lako znati koji članak treba ići u koju kategoriju, no probaj, ako baš i ne pogodiš najsretniju već će to netko ispraviti (i ja znam profulati ;-) Pitanja znaš gdje valja postavljati: Wikipedija:Kafić ili Wikipedija:IRC, samo naprijed! SpeedyGonsales 09:42, 11. kolovoza 2006. (CEST)

Par naputaka[uredi]

Pozdav, Feanore.
Prvo, nastoj ubaciti međuwiki poveznice na dnu članka kojeg si uredio (vidim, Sepulturu nisi povezao ni na jednu inu wiki - ja ću to sad ubaciti).
Drugo, budi oprezan kod stavljanja slika; moraš paziti da nisu zaštićene copyrightom. Kubura 09:55, 11. kolovoza 2006. (CEST)

I kategoriziraj stranice na dnu. Sada ću staviti kategoriju za Sepulturu. Kubura 09:57, 11. kolovoza 2006. (CEST)


Međuwikipoveznice[uredi]

Opet sam pogledala tvoje doprinose i radiš vrlo zanimljive članke, a zamolila bih te ovaj put da pročitaš Wikipedija:Međuwikipoveznice i postaviš ih na one tvoje članke koji su meni promakli, a isto tako ih treba postaviti na npr. en:wiki za hr:wiki. Kod pisanja naslova pripazi također na velika slova u nazivu poput The ili the, On ili on, jer onda međuwikipoveznica ne vodi direktno na isti članak na drugoj wikipediji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:13, 11. kolovoza 2006. (CEST)

Blind Guardian[uredi]

Bok,

Vidim da si napisao dosta članaka o albumima Blind Guardiana. Ako imaš volje, možeš se poigrati s predloškom za ovaj band, kao što imamo na Guns N' Roses (vidi Predložak:Guns N' Roses).

Samo trebaš (ako hoćeš) uzeti kod sa Predložak:Guns N' Roses, prebaciti na novi predložak {{Blind Guardian}} i popraviti podatke, eventualno promijeniti boje i tako to. ako zatreba pomoć, javi. --Ante Perkovic 10:39, 13. kolovoza 2006. (CEST)

Učinjeno. Dovoljno je dodati predložak pomoću umetka: {{Blind Guardian}} na dno članaka vezanih uz grupu. E.coli 13:28, 5. rujna 2006. (CEST)


Subota[uredi]

Ukoliko si u subotu u Zagrebu, pozvan si na susret Wikipedista. Radovalo bi nas da dođeš, lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:10, 6. rujna 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče F%C3%ABanor,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:55, 15. studenog 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.