Razgovor sa suradnikom:G-force

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Dalibor Bosits © 23:12, 27. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak VIRTUALNO LETENJE bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:12, 27. prosinac 2007. (CET)

Letenje[uredi kôd]

Članci se ne potpisuju, a e-mail nikako nije prikladan, to valja ukloniti. Također, vaša slika nema licencu, netko od administratora će ju nažalost obrisati ukoliko ne bude sređena. Savjetujem čitanje kratkog uvodnog tečaja, također pogledajte u tečaju kako se formatiraju slike u članku, ovako kako je sada nije baš najsretnije rješenje. Ako još niste vidjeli, od velike pomoći vam je gumb prikaži kako će izgledati, koji se nalazi odmah pored gumba sačuvaj stranicu, tako ćete moći vidjeti promjene na članku prije nego snimite, pa još stignete popravljati koliko treba. Zatrebate li kakvu pomoć slobodno se javite nekome od administratora ili iskusnijih suradnika, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 00:48, 28. prosinac 2007. (CET)

Molim te da slici dodaš odgovarajuću dozvolu. Ako je to tvoje djelo oznaka treba biti {{GFDL-ja}} ili {{JD-ja}}. Pozdrav --MayaSimFan 12:02, 28. prosinac 2007. (CET)

Zapravo, slici još treba dozvola i nekoliko podataka. Kako se radi o snimci ekrana i to Microsoftovog flight simulatora potrebno je staviti i odgovarajuću dozvolu - {{Snimak ekrana-softver}}. Također, u okviru s opisom slike treba istaknuti ime programa. Za ove izmjene nije potrebno ponovno postavljati sliku zato što stranicu s opisom slike možeš uređivati kao i članke. Dakle, samo klik na karticu "uredi" na ovoj stranici. Pozdrav --MayaSimFan 14:24, 28. prosinac 2007. (CET)

Letenje drugi put[uredi kôd]

Bok, ja bih vam savjetovao da prvo sredite članak VIRTUALNO LETENJE, a onda napravite članak Air Croatia virtual. Napisao sam gore gdje trebate obratiti pozornost, dakle, format slike, wikipoveznice, interwiki i kategorija. Jedan od admina vam je članak premjestio na stranicu za razgovor, čime ste dobili rok od 14 dana za sređivanje članka, ali vi to možete i za sat vremena napraviti, nije to puno, međutim ako članak ne bude sređen, najvjerojatnije će biti obrisan. U dobrodošlici gore imate korisne linkove, uzmite malo vremena pa pogledajte, također i kratki uvodni tečaj (ako još niste), i korisna stranica je kako uređivati stranicu. Dakle, ako vam zatreba kakva pomoć slobodno pitajte, samo dajte to prvo sredite da ne stoji, lijep pozdrav želim! --Dalibor Bosits © 14:16, 28. prosinac 2007. (CET)

Jesu te udavili? ;-)

Ovako, imaš članak Simulator leta, i ono što si pisao pod VIRTUALNO LETENJE zapravo treba ići tamo. Što se slike tiče, to je screen capture na tvom računalu, ali program u kojem si napravio capture nije pod slobodnom licencom (ako je onaj o kome pišeš ;-), pa trebaš ispraviti licencu u pravedna uporaba. Drugo niš', drago mi je da ima letača na Wiki ;-) SpeedyGonsales 19:47, 28. prosinac 2007. (CET)


Vidim da vam je članak označen da izgleda kao priča, to nažalost nije daleko od istine, a to za Wikipediju nije. Samo treba preformulirati sadržaj. Savjetujem ovo za pročitati: Nepristrano gledište, a nešto ćete moći pronaći i ovdje, i malo ovdje, hehe sad toga puno ima, ali bacite pogled svakako. Uglavnom, ne smije biti osobnog mišljenja ili doživljaja, traži se objektivnost odnosno nepristranost. Lijep pozdrav vam želim. --Dalibor Bosits © 23:33, 29. prosinac 2007. (CET)

Stil pisanja[uredi kôd]

Bok,

Molim te, pogledaj malo ostale članke i pokušaj maqlo proučiti stil pisanja. Stil bi trebao biti enciklopedijski - neutralan, ne u obliku priče... vidi neki od ostalih članaka za primjer. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:16, 30. prosinac 2007. (CET)


Ako članak izgleda kao priča, pa da, loše je, rekao sam to gore, nije za Wikipediju. Wikipedija je enciklopedija, ne forum ili knjiga i slično, znamo što je enciklopedija. Bez obzira što to ljudima pomaže, ali nećemo sada ulaziti u teorije mnemotehnike, to međutim zaista jest jedna poduža priča, seže još iz doba drevnih Rimljana :).

Potpuno sam siguran da svaki čovjek ima svoje mišljenje, odnosno viđenje stvari, ali opet, ono nije za Wikipediju, imam i ja svoje mišljenje, ali ga ne iznosim u člancima. Članak na Wikipediji traži objektivnost, provjerljivost i znanstvenost; a izričito odbija osobna mišljenja, vlastita istraživanja i njegove zaključke i sl. Također, ne govorimo o vrijeđanju ili omalovažavanju, jednostavno o standardu članka. To čak ne znači da je on loš, naravno da nije, samo u tom obliku nije za Wikipediju. Nema potrebe Andrića spominjati, to su isto duboke vode, držimo se nama bitnih stvari u ovoj problematici.

Imajte na umu da vam samo želimo pomoći, da nije tako, ne bih trošio toliko vremena pisajući vam toliko. Ako nećete moći sami ispraviti članak kako to Wikipedija zahtijeva, siguran sam da će netko već uskočiti i pomoći vam. Lijep pozdrav želim. --Dalibor Bosits © 23:28, 30. prosinac 2007. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 01:37, 8. siječanj 2008. (CET)

Tražilica[uredi kôd]

G-force, nažalost za Wikipedijinu tražilicu treba pojam upisati točno kako se piše (iznimka su imena koja sadrže posebne znakove pa napravimo preusmjerenja na ime i bez posebnih znakova ili kod raširenih izraza, sinonima), inače ga baš ne pronalazi, a kratice uobičajeno stavljamo kod poznatih pojmova. Moželi se Air Croatia virtual‎ uklopiti u Wikipedijine kriterije i što Wikipedija nije, još treba odlučiti. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:55, 8. siječanj 2008. (CET)

Virtualno letenje[uredi kôd]

Malo sam prepravio članak, sada je premješten na naziv: Virtualno letenje. Mislim da je sada u redu pa možete postaviti zahtjev za vraćanje članka ovdje. Također, kada ostavljate komentare ili pišete nekome na stranicu za razgovor onda valja ostaviti potpis, to se radi upisivanjem 4 tilde (~~~~) ili pritiskom na gumbić prikazan na slici desno. I još jedna mala ali važna sitnica, standard je da iza svake točke ili zareza slijedi razmak. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 01:26, 10. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.