Razgovor sa suradnikom:Gi-gi

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju![uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! LukaKrstulović 16:28, 17. lipanj 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.

--MayaSimFan 10:00, 24. kolovoz 2007. (CEST)

Izgled članka, točnost, slike[uredi kôd]

Pozdrav! Drago mi je da se još netko želi baviti teologijom, liturgijom i kršćanstvom općenito. Ipak, molio bih te da malo bolje proučiš uvodni tečaj. Tvoj članak Ciborij malo sam preradio, a koje je promjene bilo nužno unijeti, možeš vidjeti ovdje. Isto tako, kada za neki pojam postoje dva imena (npr. ciborij i čestičnjak), ne otvara se novi članak s natpisom „vidi: Ciborij“, nego se radi preusmjeravanje, tako da netko tko traži čestičnjak bude automatski prebačen na ciborij. To sam sada isto i ja napravio na članku Čestičnjak.

Članak Gospa Czestochowijska nalazi se pod krivim naslovom. Ona eventualno može biti Gospa Czestochowska ili Gospa Čestohovska. Ponavljam što ti je već Maya rekla, kod postavljanja slika vrlo strogo pazimo na autorska prava. Slika Gospa Czestochowijska nije postavljena u skladu s pravilima wikipedije.

Zbog svega toga te molim da prije bilo kakvog novog uređivanja na wikipediji proučiš uvodni tečaj i sve što ti je ponuđeno u gornjoj dobrodošlici. Ako ne znaš sa slikama, bolje je ne postavljati ih, jer će ionako biti obrisane.--Donatus 16:47, 28. kolovoz 2007. (CEST)

Članak o crnoj Majci Božjoj nalazi se sada pod naslovom Gospa Częstochowska. Promijenio sam i sliku, jer na zajedničkom poslužitelju postoji već slika koja je sigurno slobodna od autorskih prava.--Donatus 17:08, 28. kolovoz 2007. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

Pozdrav! Još nekoliko uputa. Kad stavljaš poveznice na druge članke, razmisli malo da se možda članak koji ne nalaziš pod naslovom koji ti staviš, ne bi možda mogao nalaziti pod drugim naslovom. Npr. ne postoji članak Knjiga Otkrivenja, ali postoji članak Otkrivenje. Isto tako, ne postoji članak Sveto Pismo, jer se po pravopisu piše Sveto pismo i s tog naziva postoji preusmjeravanje na članak Biblija. Sad sam napravio za to preusmjeravanje, ali to pomalo trebaš i ti učiti. Zbog toga je važno pogledati koji članci postoje u području koje te zanima. Pogledaj si malo kategoriju kategorija:katoličanstvo i njezine potkategorije. Isto tako, pogledaj i predloške Predložak:Stari zavjet i Predložak:Novi zavjet. Prijeđeš li mišem preko naziva pojedinih knjiga, vidjet ćeš koje točno poveznice trebaš napisati. Drži se toga i kod poveznica na članke o onim knjigama koji još nisu napisani. Kad stavljaš kategorije, razmisli pripada li nešto općenito u kršćanstvo ili samo u katoličanstvo, ili pak pripada u još općenitiju kategoriju ili u više kategorija. Na primjer Aleluja pripada u kategoriju „kršćanstvo“, ali i u kategoriju kategorija:Judaizam.--Donatus 13:30, 29. kolovoz 2007. (CEST)

Pogledaj ponovno promjene koje sam unio ovdje i pokušaj uočiti gdje griješiš kod poveznica. Počni učiti kako se rade međuwikipoveznice i kategorije. Sve ti je objašnjeno u dobrodošlici. Molim te da se također posvetiš jednom članku i njega središ do kraja, prije nego što počneš postavljati drugi.--Donatus 13:35, 29. kolovoz 2007. (CEST)

Kad upisuješ kategoriju, molim te da ne stavljaš više onu okomitu crtu kao u [[kategorija:Kršćanstvo| ]]. Kategorija mora glasiti: [[Kategorija:Kršćanstvo]].--Donatus 13:40, 29. kolovoz 2007. (CEST)

Bok. Kod slike treba stajati cijela adresa s koje je slika preuzeta (u ovom slučaju stranica s opisom slike na en wikipediji). Problem je što na toj stranici s opisom slike čovjek tvrdi da je on vlasnik autorskih prava, a ne daje nikakav drugi izvor ili objašnjenje (već je imao problem s kršenjem autorskog prava). Zato će slika na hr wiki biti obrisana do 3. studenog ako ne dobije pravi izvor, dozvolu i objašnjenje. Pozdrav --MayaSimFan 11:38, 20. listopad 2007. (CEST)


Kopiranje s interneta[uredi kôd]

Molim te da ne prepisuješ tekstove sa interneta bez dozvole autora. Ako imaš dozvolu za Sveta Margareta Marija Alacoque napiši to na stranici za razgovor kako tekst ne bi bio izbrisan. Nadam se da ostali tvoji članci nisu prepisani.--D tom 19:56, 27. listopad 2007. (CEST)

Stavu na dno stranice podnaslov Izvor i napiši stranicu s koje je tekst preuzet a za dopuštenje kojue kažeš da sigurno imaš napiši nešto na stranici za razgovor.--D tom 20:14, 27. listopad 2007. (CEST)

Prije spavanja[uredi kôd]

Vidim da još radiš pa još jedan mali savjet :-)))... trebalo bi u tekstovima izbjegavati prvo lice kao npr.:

Mi ćemo se u ovom prikazu ograničiti na...
Želimo li tu objavu primijeniti na...
pa gdje god se može bilo bi dobro promijeniti. Pozdrav--D tom 21:36, 27. listopad 2007. (CEST)

Kapucini[uredi kôd]

Gi-gi, imaš li dozvolu za kopiranje sadržaja ove web stranice? Ako imaš molim te da to i napišeš na wikipedija:dozvole za korištenje sadržaja (materijal će biti korišten pod uvjetima GNU-FDL licence). Ako pak nemaš dozvolu za korištenje tog sadržaja tekst je potrebno obrisati iz članka. Pozdrav --MayaSimFan 21:13, 4. studeni 2007. (CET)

Gi-gi, koliko vidim već je bio postavljen upit za dozvolu teksta o kapucinima. Ono što je napisano na stranici za razgovor jednostavno nije dovoljno, jer je neprovjerljivo. Dakle, ako zaista imaš dopuštenje odgovorne osobe s tih stranica, onda se mora napisati i ime te odgovorne osobe, jer često vjerodostojnost dopuštenja provjeravam kontaktiranjem osobe koja je navedena. Kolega je nakon 15 dana pobrisao dio koji nije bio potkrijepljen vjerodostojnim dopuštenjem. Ako se to potvrdi, jednostavno ćemo vratiti cijeli tekst. Ako imaš još neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:45, 26. studeni 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Pozdrav[uredi kôd]

Ako neznaš sredit svoju stranicu ja ću ti pomoći, naravno ako to želiš --Darko 0015 15:16, 18. ožujak 2008. (CET)