Razgovor sa suradnikom:Green~hrwiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Janica Kostelić copyright[uredi]

Vidim da je na stranici Janica Kostelić bio copyright koji si ti stavio. Jesi li imao dozvolu za kopiranje? --Ante Perkovic

Ma nisam, ali sam članak i dopunio i ažurirao, pa nije čisti copy-paste. Što fali? Janica je zaslužila da se o njo piše što više, i što kvalitetnije.

Green 15:31, 21 kolovoz 2005 (CEST)

Dobrodošlica[uredi]

Nisi novak, ali pročitaj (radi potpisivanja):

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
 • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


SpeedyGonsales 15:24, 21 kolovoz 2005 (CEST)

Pitanja[uredi]

Odgovorio sam na pitanja o adminima na stranici za raspravu, ukoliko ima bilo kakvih dodatnih pitanja, samo naprijed, no molim pogledati i Wikipedija:IRC. SpeedyGonsales 21:06, 22 kolovoz 2005 (CEST)

Olimpijske igre[uredi]

Moj odgovor na OI na mojoj suradničkoj stranici za razgovor

Pozdrav,

Hvala na pohvalama i raduje me da će netko još puniti te člane o OI i ZOI, a napravila sam ih prije svega zato što za 38 dana počinje Olimpijada u Torinu, a kako naši novi suradnici koji se uključuju u rad wikipedije vole unositi "aktualne događaje" (kao što je bilo s Davis Cupom), neka ih bar dočeka neka špranca. Hrvatska na OI je dobila prednost zato što toga nema puno za unošenje. Svega na sedam olimpijada, a vjeruj mi da nisam zaboravila niti Mark Spitza u Muenchenu 1972, niti Paavu Nurmija, niti sve ostale junake. No kako ih sve unijeti i spomenuti u ovako kratkom roku (3 dana) odkako sam se uhvatila olimpijada. Zato slobodno navali :-) necu se buniti.

Divna Jakšić 09:19, 2. siječnja 2006. (CET)

Dolina kraljeva[uredi]

Bok,

Malo kasnim, ali nema veze...

Imaš li dozvolu za prepisivanje sa http://www.roberto-vuin.iz.hr/dolinakraljevatekst.htm?

Sombrero

Potpisivanje[uredi]

Vidim da si ti za razliku od nekih dobio "Dobrodošlicu" s osnovnim uputama i već jednom zamoljen da se potpisuješ s 4 tilde ~, ali ih još izgleda nisi pronašao, pa pokušaj potražiti među "karticama" kada otvoriš uredi u gornjem lijevom kutu, ti je s desna na lijevo kvadratić s nekim potpisom i kada odeš s mišem na nju piše ti "Vaš potpis s datumom", e, i to klikneš nakon što na nekoj stranici za razgovor ili kafiću napišeš svoja razmišljanja :-)) Pozdrav --Roberta F. 11:51, 14. lipnja 2006. (CEST)

Dragi suradniče, ukoliko još nije jasano gdje se nalazi kartica s potpisom, možda će ovako biti jasnije:

Potpis.gif Za nastavak članka sam te lijepo zamolila da nastaviš biografiju, jer stranica za razgovor sada ima više teksta nego sam članak, što nije dobro. Dakle suradniče Greeen, lijepo se prijavi kada surađuješ na Wikipediji i potpiši, da i ostali suradnici znaju o kome je riječ. Lijepi pozdrav --Roberta F. 10:08, 3. srpnja 2006. (CEST)

Savjet oko laptopa s neispravnim ekranom[uredi]

pozdrav, vezano za tvoje pitanje oko laptopa s neispravnim ekranom: ne znam zasto se bojis dobrog savjeta kojeg si dobio u servisu o vadjenju diska, stavljanja u eksterni adapter i povezivanja na drugo racunalo, s kojeg ces onda lako skinuti podatke. Nakon tog postupka lako je vratiti disk u Vaia, ukoliko nadjes Sony servis i popravis ekran.

Inace, za prebacivanje podataka ima puno nacina, ali nazalost svi osim prvog ukljucuju da vidis na ekranu sto radis:

 • Ako imas standardni VGA izlaz, trivijalno je laptop spojiti na projektor ili vanjski monitor. To je najcesce moguce jednostavnom aktivacijom funkcijske tipke CRT/LCD (tipicno kombinacija tipke FN i neke od F1-F8 tipki). Cudi me da kazes da tvoj Vaio nema standardni VGA izlaz!?
 • Kazes da postoji drugi video izlaz, vjerojatno tzv. kompozitni ili mozda s-video izlaz. Njegova je aktivacija takodjer trivijalna, ali se obavlja u propertiesima displaya, za sto opet trebas vidjeti sto je na ekranu...
 • Postoji vise nacina umrezavanja dva racunala (mrezna kartica, IRDA, povezivanje tzv. null-modem kabelom) itd. Za svaki od tih nacina ti treba ispravan ekran :-( te dakle ocito nisu opcija

Na tvom mjestu prihvatio bih savjet servisera, ili cak bolje nasao servis koji bi to napravio umjesto mene. Sjecam se da sam jednom na INFO-u naletio stand neke tvrtke koja se upravo bavila spasavanjem podataka s diskova, oni sigurno mogu napraviti tu uslugu bez da sam kopas po laptopu, kupujes disk adapter i sl. Nazalost, ne sjecam se imena, probaj izguglati. --ivelimir 14:57, 24. rujna 2006. (CEST)

Točke iza godina[uredi]

Zašto brišeš točke iza godina??? --Tycho Brahe 22:35, 21. listopada 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Green~hrwiki,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

 • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
 • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:58, 15. studenog 2006. (CET)

Olimpijske medalje i rezultati[uredi]

pozdrav, apsolutno se slažem da tek s upisanim rezultatima tablice olimpijskih medaljaša dobiju pravu kvalitetu. Ja ću pokušati završiti osnovne kosture svih tablica, i onda krenuti i na to. Kao što si i primijetio, to je stvarno rudarski posao, pa je svaka pomoć itekako dobrodošla, ja ću svakako dati svoj doprinos, koliko stignem :-) --ivelimir 10:07, 22. siječanj 2007. (CET)

Poštovani suradniče Green, evo kontaktirao me Ivelimir i spomenuo ovo oko rezultata. Kako sam ja na večinu muških rezultata stavila radove24 i ajmo reci uhvatila se dodatnih uređivanja tih tablica, uzeti ću u obzir i to da ti rezultati ostanu. Samo molim par dana za strpljenje, jer ipak ima toga :-) Pozdrav, Duh Svemira 17:00, 22. siječanj 2007. (CET)
Evo mene opet - Prijedlog za izgled tablice. Da li bi ovako bilo ok? Zastavice, a i rezultati su tu :-) Istina je da će trebati neko vrijeme da sve tablice ovako izgledaju, ali boljeg rješenja nemam. Ako odgovara spremna sam se prihvatiti radova barem na muškim tablicama za sada, pa makar trajali i duže u od 24 sata, a hoće zasigurno! :-( Duh Svemira 17:56, 22. siječanj 2007. (CET)

Green Green Grass Of Home[uredi]

Zaista je pjesma prekrasna i naravno da ju i ja pjevušim već od sinoć, a i pogledala sam ju ovdje. Stavila sam u članak Green Green Grass of Home kao vanjsku poveznicu tekst pjesme u izvedbi Toma Jonesa, jer na Wikipediju ne možemo postavljati tekstove pjesama, već opisujemo pjesme. Ali naravno možeš slobodno nadopuniti članak. A u countryju (o kojem nažalost nisam nastavila pisati, a započela sam ga prije točno godinu dana) ima i prelijepih balada, poput ove. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:39, 28. veljača 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

 • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
 • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Your account will be renamed[uredi]

03:01, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi]

10:12, 19. travnja 2015. (CEST)