Razgovor sa suradnikom:August Dominus/Pismohrana 2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Pismohrana


1 2 3 4 5 6

Ostavite mi novu poruku OVDJE

glavni članak[uredi kôd]

Bok,

Možda će te ovo zanimat?.

Usput, želiš li da ti arhiviram stranicu? --Tycho Brahe 10:35, 15. ožujak 2007. (CET)

U prvom ne shvaćam pogrješku, a arhiviranje stranice za razgovor je odavno poželjno. --Jolo Buki Original 10:47, 15. ožujak 2007. (CET)
Nije greška nego prijedlog za poboljšanje. A arhiviranje slijedi... --Tycho Brahe 11:51, 15. ožujak 2007. (CET)
Evo, sad imaš supermoderno arhiviranje :) --Tycho Brahe 11:56, 15. ožujak 2007. (CET)

česma????[uredi kôd]

Zašto si članak fontana preusmjerio na članak česma kad jedno s drugim nemaju ama baš nikakve sličnosti ni veze. I još si k tome napisao u svom komentaru da je česma "hrvatskiji" izraz. Otkad su turcizmi hrvatskiji od međunarodnih izraza poput fontane. Ti si čovječe, prema onome što sam dosad vidio da radiš po wikipediji, najveća pošast wikipedije. Prvo: polupismen si i ne znaš sastavit jednu suvislu rečenicu, a drugo: dosad sam barem desetak tvojih članaka ispravljao zbog tvog neznanja i pisanja napamet. Zbog takvih kao što si ti ja ću prestati pisati članke na wikipediji, a ovi urednici koji te još uvijek puštaju da radiš što te volja unatoč milijun upozorenja koje su ti odaslali bi se trebali malo zamislit, jer takvi kao ti od wikipedije prave cirkus. -- Braco, 09:39, 22. ožujka 2007. (CET)[odgovori]

česma????[uredi kôd]

Zašto si članak fontana preusmjerio na članak česma kad jedno s drugim nemaju ama baš nikakve sličnosti ni veze. I još si k tome napisao u svom komentaru da je česma "hrvatskiji" izraz. Otkad su turcizmi hrvatskiji od međunarodnih izraza poput fontane. Ti si čovječe, prema onome što sam dosad vidio da radiš po wikipediji, najveća pošast wikipedije. Prvo: polupismen si i ne znaš sastavit jednu suvislu rečenicu, a drugo: dosad sam barem desetak tvojih članaka ispravljao zbog tvog neznanja i pisanja napamet. Zbog takvih kao što si ti ja ću prestati pisati članke na wikipediji, a ovi urednici koji te još uvijek puštaju da radiš što te volja unatoč milijun upozorenja koje su ti odaslali bi se trebali malo zamislit, jer takvi kao ti od wikipedije prave cirkus. -- Braco, 09:39, 22. ožujka 2007. (CET)[odgovori]

Vidi čemu služi: [1]. --Tycho Brahe 15:12, 22. ožujak 2007. (CET)

Ilustracije[uredi kôd]

Ne mora svaki članak biti ilustriran, a fotografija je neprimjerena. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:16, 18. travanj 2007. (CEST)

gledaj, i ovo je jedan oblik vandalizma iako je u sažetku izmjene: (ako mogu drugi, može i ovaj CD1 ALBUNHJVHDJGHBVHNJBHGHDRGDFGDRRRRRRRZZDRZRZRZRZRZRUJZU7UTRFFTRGHHZRRTRTRREVFFGGFFFRDFFRRRRRR!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!). molim da ne bude sličnih ispada. pozdrav. --West Brom 4ever ® 22:28, 9. svibanj 2007. (CEST)

pogledaj razgovor članka i idući put ne diraj dok ne istekne 24h. --Edgar Allan Poe 13:23, 11. svibanj 2007. (CEST)

Članak u naslovu je svojevremeno bio moja priprema ili osobni trening prije nego li su i svibnju 2005. nastale kategorije Biografije po državama. Mislim da nema smisla dalje ga doradjivati i povezivati jer nikuda ne vodi, osim na felixbota. Predložiti ću ga u brisanje :-) Pozdrav :-) Duh Svemira 20:19, 15. svibanj 2007. (CEST)

Plagijat[uredi kôd]

Točno je da se govori, ali osobno sam čuo, podudara se samo dio gde marija pjeva molitva, na početku referna. Ostalo je sve različito, osim ritma možda, ali koliko ima takvih pjesama. Svirano je na skorz drugim instrumentima, tekst (ali mora biti) nije isti, tonalitet, sve je različito osim jedne riječi. To što smo mi izuzetno ljubomorni na pobjedu srbije, to je naš problem. A ono što si ti napisao je optužba. Javio se da je plagijat, pa daj. Na en.piše da se sumnja, a ti si napisao kao da se zna i da je dokazano. Sredi na razgovoru pa ću ja i još nas par vidjet novu verziju. --Edgar Allan Poe 22:52, 16. svibanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Jolo, molim te da koristiš tipku Prikaži kako će izgledati
Do sada si, u 44 minute, napravio 39 promjena na članku Dječja pjesma Eurovizije. S prikaži kako će izgledati dobivaš isti efekt kao i spremanjem stranice, vidiš kako će izgledati, a ne zakrčuješ nedavne promjene i povijest izmjena članka. Hvala --MayaSimFan 15:47, 17. svibanj 2007. (CEST)


Jolo, već si dovoljno dugo suradnik da ti se ne treba objašnjavati neke stvari. Maya te već prethodno upozorila da prestaneš raditi sitne izmjene doslovno svaku minutu. I neka ti ne pada na pamet i dalje ignorirati poruke, jer će tada uslijediti druga metoda. LukaKrstulović 16:00, 17. svibanj 2007. (CEST)

Zastava Kraljevine Jugoslavije[uredi kôd]

Nemoj mijenjati nešto što očito ne razumiješ. Kad Flags of the World koristi kao zastavu K. SHS i K. YU samo plavo-bijelo-crvena onda se to poštuje, a ne neke izmišljotine. Inače ta je stranica punopravni član veksilološkog međunarodnog društva. Drugo su državne zastave koje trebaju koristiti vlade. Pogledaj si malo i u sadašnji Ustav Republike Srbije. Narodna zastava RS je prije Državne zastave RS, a zajedno čine zastavu RS. Malo je zamršeno, ali poanta je u činjenici da je zastava Kraljevine SHS kasnije YU bila plavo-bijelo-crvena bez grba. Drugo je zastava državnih tijela (organa). Pogledaj primjere svih civiliziranih zemalja koje imaju tu dvojnost (narodna/državna). Narod je prije države, a državna se zastava koristi samo za državne organe, tako je u skandinavskim zemljama, Njemačkoj, Austriji, Engleskoj itd. -- Goran 00:44, 27. svibanj 2007. (CEST)

Ovo se da napraviti u puno manje izmjena. Na ovaj način bez razloga zakrčiš nedavne tako što doslovno svaku minutu radiš izmjene. Da si početnik još ajde, ali dobro znaš za botunić Prikaži kako će izgledati, te ga počni koristiti. Molim da ne budemo više trebali upozoravati. LukaKrstulović 18:30, 29. svibanj 2007. (CEST)



Žuti karton



Ovo i još mnogo takvih! Upozoren si više puta, i dalje radiš po svojemu. Zakrčuješ nedavne i stare izmjene (što izgleda ružno) bez nekog bitnog razloga, unatoč tome što znaš za dugme. To što ćeš ti raditi takve izmjene u razmaku od nekoliko tjedana ne znači da neće biti primjećene. Lijepo sam te zamolio gore, i prije toga, da te se ne bude više moralo upozoravati. Ovo je zadnje upozorenje! LukaKrstulović 20:42, 4. lipanj 2007. (CEST)

Zastave[uredi kôd]

Par stvari za popravit u vezi zastava: vidi moj primjer. --Ante Perkovic 19:43, 7. lipanj 2007. (CEST)

Shvaćam. --Jolo Buki Original 19:44, 7. lipanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati - opet[uredi kôd]

Jolo, molim te prije snimanja, provjeravaj članak s , jer ponovno zatrpavaš nedavne promjene i povijest stranice. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:27, 20. lipanj 2007. (CEST)

Rođendani Wikipedista[uredi kôd]

Jolo, ako želiš možeš nam se pridružiti i na stranicama s rođendanima ili karti Wikipedista. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:13, 24. lipanj 2007. (CEST)

Upisao se na oba dvjema. Treći sam najmlađi hrvatski Wikipedijanac, treći rođen u kolovozu i drugi iz Dubrovnika (uz Braca).

--Jolo Buki Original 10:23, 26. lipanj 2007. (CEST)

Dubrovnik[uredi kôd]

Valter brani Sarajevo, a Kubura Dubrovnik. :) Kubura 11:07, 26. lipanj 2007. (CEST)

Republika Srpska[uredi kôd]

Jolo, zašto si cijeli tekst iz članka o Republici Srpskoj stavio u preložak? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:42, 26. lipanj 2007. (CEST)

Samo sam htio dodati amblem, a onda se cijeli tekst pojavio u predlošku. Neznam zašto.

--Jolo Buki Original 11:45, 26. lipanj 2007. (CEST)

Tommy du[uredi kôd]

Reci prijatelju da pokusa biti malo originalniji :). --Ante Perkovic 13:06, 26. lipanj 2007. (CEST)

svakako, oprosti na sumnjama. West Brom 4ever 13:45, 26. lipanj 2007. (CEST)

Ispravak[uredi kôd]

Pozdrav, rodjen sam 14.12.1997. pa onda slobodno ispravi na svojoj suradničkoj stranici da nisi treći nego četvrti najmlađi hrvatski Wikipedijanac. Puno sreće u radu od suradnika: Tomislav Bobek 17:03, 16. srpanj 2007. (CEST)

Jolo nije ligar nego liger, mješanac lava i tigrice. To moraš prebaciti na liger. Evo ti malena stranica Dalje nemoj prebaciti nazive bogova sa početkom bog. Zamisli da sve gradove prebacimo pod nazive koji počinju pod grad. --Zeljko 10:05, 28. srpanj 2007. (CEST)

Bogovi[uredi kôd]

Jolo, molim te da ovakva masovna premještanja (kao što je primještanje svih članaka tipa „Venera (mitologija)“ na „Božica Venera“) više ne radiš bez prethodnoga dogovora. Sada mi je vraćanje tvojih promjena oduzelo previše vremena.--Donatus 10:25, 28. srpanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati, opet[uredi kôd]

Jolo, molim te, već smo te upozoravali, provjeravaj članke prije snimanja s , jer prečestim snimanjem zatrpavaš nedavne promjene. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:35, 28. srpanj 2007. (CEST)

Hong Kong[uredi kôd]

Ostavio si clanak u neredu. --Ante Perkovic 16:17, 30. srpanj 2007. (CEST)

Ja sam sve uradio kako treba, no počinjem misliti da ja nikako ne mogu riješiti okvir i taksovir, radim sve po pravilima, neznam zašto.

--Jolo Buki Original 20:25, 30. srpanj 2007. (CEST)

Papinska država/Država[uredi kôd]

Budući da to nije bilo službeno ime te države, koja se zapravo sastojala od više manjih teritorija, išlo bi država malim slovom, no kako se ovo skupno ime uobičajilo, može se pisati i Država velikim slovom. U tekstu ima nešto krivih poveznica s krivim imenima. Imamo recimo članak Benevento i to tako izgovaramo, a ne Benvento. Treba provjeriti imena vladara i papa i vidjeti imamo li članke o njima. Ima također i nešto pravopisnih grešaka koje valja ispraviti.--Donatus 13:00, 31. srpanj 2007. (CEST)

Polovicni posao[uredi kôd]

Ili radi kako treba ili nemoj. A ne da ja krpam iza tebe, a ti jos uklonio i predlozak.

Evo, vidi i srami se.

--Ante Perkovic 10:20, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Bok Jolo![uredi kôd]

Nema smisla da samo Ante priča s tobom, hoću i ja ;-) Pogledaj Akihito međuwiki. Dobro si napisao članak (Ante je dodao jednu kategoriju, to radi i meni ;-), ali si zaboravio međuwiki poveznice. Ako ne znaš što to je, čitaj. Puno si napredovao od kada si došao na wikicu, samo nastavi tako! Zaboravih: treba staviti npr. sve međuwikije s en wikipedije, ali ne zaboravi staviti na en wikipediju međuwiki na hr. Ako ti nije jasno kako to funkcionira, slobodno pitaj! SpeedyGonsales 13:41, 1. kolovoz 2007. (CEST)

Ja jednostavno ne znam automatski zgrnuti sve međuwikipoveznice sa en. Wikipedije, pa stavim samo englesku, eventualno srpsku sa koje prepisujem.

--Jolo Buki Original 21:04, 1. kolovoz 2007. (CEST)

sfrj na esc[uredi kôd]

Bog!

neznam otkud crpiš podatke za jugo nastupe na escu, ali čini mi se da je za TV Skopje pobjedu odneo Vlado Kalember (u duetu s neznamsadkojom pjevačicom), pa je stoga i FYROM imala svog predstavnika na escu. Ja nisam 100% siguran, ali mislim da me sjećanje ne vara.  Soljanac 

Crpim ih sa istog članka na srpskoj Wikipediji:

sr:Jugoslavija na Pesmi Evrovizije.

--Jolo Buki Original 14:33, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Bog!

ne znam je li pametno članak "hrvatska na pjesmi evrovizije" preusmierit na članak "dora" kao što si ti učinio. Dora je glazbeni festival i hrvatsko izlučno natjecanje za PE, i sasvim je nešto drugo od nastupa hrvatskih predstavnika na PE. Bar ja tako mislim. Možda bi trebalo razmislit o tomu. A što se tiče onog juče, ti si imao pravo. FYROM nije imala predsavnika. Vlado je bio predstavnik TV Titograd, a ne Skopje kako sam ja mislio. Pozdrav.

Bog!

ne znam je li pametno članak "hrvatska na pjesmi evrovizije" preusmierit na članak "dora" kao što si ti učinio. Dora je glazbeni festival i hrvatsko izlučno natjecanje za PE, i sasvim je nešto drugo od nastupa hrvatskih predstavnika na PE. Bar ja tako mislim. Možda bi trebalo razmislit o tomu. A što se tiče onog juče, ti si imao pravo. FYROM nije imala predsavnika. Vlado je bio predstavnik TV Titograd, a ne Skopje kako sam ja mislio. Pozdrav.

Da, ali na članku Dora pišu predstavnici Hrvatske sad i za vrijeme druge Jugoslavije. Znači, REDIRECT je valjan. A en. interwiki na članku Dora'p vodi na Croatia in the Eurovision Song Contest. Isto kao što postoji REDIRECT Srbija i Crna Gora na Pjesmi Eurovizije na Evropesma-Europjesma.

--Jolo Buki Original 14:09, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Slika ljudi s Pioneera 11[uredi kôd]

Jolo, nažalost članak o Pioneeru 11 nije preveden kao ni ovaj članak, ali pretpostavljam da već dovoljno razumiješ engleski za osnovno razumijevanje o čemu se radi, ako ne evo ti osnovno: "Prvi signal o svom postojanju ljudski rod je poslao u vrijeme Berlinske olimpijade 1936., kada su prvi put emitirani televizijski programi na frekvenciji koja je bila dovoljno "snažna" da napusti Zemljinu atmosferu. Proći će tisuće godina dok ti signali stignu do najbliže zvijezde. No, ako vam se čini da su radiovalovi spori, pomislimo kako li su tek spore svemirske letjelice i kada će stići do drugih svjetova. Bez obzira na to, konstruirali smo i u svemirsko bespuće poslali nekoliko "letjelica-brodova u boci". Prijelomni trenutak u povijest čovječanstva zbio se 13. lipnja 1983. kada je Pioneer 10 prešao stazu Neptuna i službeno napustio planetarni dio Sunčevog sustava. S njim je godine 1972. lansiran i njegov blizanac Pioneer 11. Te su sonde snimile prve fotografije Jupitera iz blizine, a potom različitim stazama krenule prema drugim plinovitim divovima i rubu prostora koje grije naše Sunce. Kao "pozdrav" inteligentnim bićima u svemiru, Pioneer 10 i 11 ponijeli su jednake pločice, koje su dizajnirali Carl Sagan i Frank Drake. Na pločicama se nalazi obris sonde, prikaz Sunca i Sunčevog sustava te svemirska karta iz naše perspektive. Tu su i stilizirani crteži golog muškarca i žene, koji su uzrokovali prilično burne reakcije dijela američke publike zabrinute da NASA svemirom širi pornografiju. Poslije Pioneera Sunčev sustav napustile su i letjelice Voyager 1 i 2. Sve ostale letjelice izrađene na Zemlji i dalje se nalaze unutar našeg sustava, a putovanja brzinom Enterpricea još uvijek su moguća samo u znanstveno-fantastičnoj literaturi.(Izvor s dozvolom : Hrvatskog vojnika). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:44, 3. kolovoz 2007. (CEST)

E, što širenje crteža ima veze sa čovjekom. Želim sliku pravog, živućeg čovjeka! Ne nacrtanog, nego onoga kakav sa ja, Ivanka Boljkovac ili Josip Broz Tito. Pravog čovjeka, po boljoj mogućnosti golog, nagog, prirodnog (bez odjeće i obuće, kakav je iz maternice izišao, kakvog ga je Bog stvorio). Što prirodnije to točnije! Golo najbolje! I jeste li konačno shvatili, ne trebaju nam crteži!!!!

--Jolo Buki Original 18:51, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Još mi niste odgovorili, ili barem otključali stranicu kako bih stavio sliku kakva priliči enciklopediji.

--Jolo Buki Original 19:43, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Članak Čovjek bio je vrlo neuredan i zatrpan nepotrebnim fotografijama. Wikipedija je upravo enciklopedija, a slike služe za ilustraciju teksta. Crtež muškarca i žene koji danas putuje svemirom imaju itekako smisla, jer su predstavnici ljudskoga roda, a članak o Pioneeru 11 još nije napisan i vrlo je dobrodošao kao članak. Ako budeš neopravdano mijenjao fotografije po članku Čovjek zaštitit ćemo ga na duže vrijeme, a svoje prigovore napiši na stranici za razgovor pripadajućeg članka. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:44, 4. kolovoz 2007. (CEST)

Jolo, to što ti nešto želiš, to ne znači da tako i mora biti! Slike na wikipediji trebaju ilustrirati članak, a to i crtež s Pioneera i Dürerova slika dobro rade. Golih ljudi (bilo dijelova tijela golih ljudi, ili manje ili više obučenih) imaš dosta ako pregledaš kategorije Kategorija:Anatomija i Kategorija:Seksualnost (slike koje uporno stavljaš u članak Čovjek već postoje u člancima Muškarac i Žena, čemu dupliranje?). Hr wiki nije prečedna, no nije ni Playboy ;-) Malo razmisli da li se tvoja želja baš mora ispuniti, ili ne. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 09:56, 8. kolovoz 2007. (CEST)

Otoci Jadranskog mora[uredi kôd]

Daj ne brzaj.

Odakle ti ideja da Krajinski arhipelag svrstas pod Kategorija: Otoci Jadranskog mora??? A tek Karapandža? --Ante Perkovic 13:54, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Elekrtična stolica[uredi kôd]

Jolo, pozdrav! Uklonio sam tvoje pitanje sa jezičnih pitanja, jer ta stranica više nije u funkciji. Što se tvoga pitanja tiče, kad se govori o dijelu namještaja, onda je pravilno stolac, no u nekim je izrazima ostalo „stolica“. Tako postoji na primjer Sveta Stolica. Isto tako, ispravan je izraz električna stolica, pa tako treba nazvati i članak.--Donatus 11:07, 13. kolovoz 2007. (CEST)

Slika gole zene na stranici za razgovor sa suradnicom Ygraine[uredi kôd]

Žuti karton



Ja sam sliku sklonio sa stranice za razgovor sa suradnicom Ygraine, molim da to drugi put ne napravis. Ako je povezano sa clankom, fino, ali nije mjesto na stranici za razgovor. Vodomar 00:53, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Jest povezano s člankom, to je trebala biti slika u članku. Ali su oni radije stavili sliku sa Pioneera i Durerovu crtićariju. I što je ta slika loša ili kažnjiva?

--Jolo Buki Original 09:35, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Ne na stranici za razgovor, mozda u razgovoru na stranicama suradnice. U stranici za razgovor doticnog clanka bilo bi uredu. Vodomar 23:47, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Cotonou[uredi kôd]

Jolo, upravo sam pogledala članak Cotonou, pa bih te zamolila da kod kopiranja međuwikipoveznica iskopiraš sve koje se nalaze na en:wiki (uključujući i upisivanje en), ali isto tako obvezno treba na en:wiki dodati međuwikipoveznicu npr. [[hr:Cotonou]], jer bez povezivanja engleskog članka s hrvatskim i obrnuto, članci jednostavno nisu povezani i botovi neće pronaći članak kod nas. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 11:27, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Ja ne znam kopirati međuwikipoveznice.

--Jolo Buki Original 11:28, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Zapravo je vrlo jednostavno, pritisneš lijevu tipku na mišu uz rečenicu koju želiš kopirati, pojavi ti se "zatamnjenje" teksta i povučeš to "zatamnjenje" preko tog dijela koji želiš kopirati. Onda pustiš lijevu tipku miša i strelicom na označenom (zatamnjenom) dijelu teksta s desnom tipkom na mišu otvoriš meni i odeš na copy (kopiraj) i klikneš, zatim na mjesto na kojem želiš prenijeti taj tekst, klikneš strelicom s desnom tipkom i opet ti se otvori meni i odabereš paste (zalijepi). I to je to, tekst bi ti se tako pomoću miša trebao kopirati. Pokušaj na stranici za vježbanje. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 11:45, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Imena arapskih gradova[uredi kôd]

Ako ne rabimo arapska slova, onda rabimo latinicu, i to hrvatsku. مدينة الكويت transliteriramo kao Kuvajt, i državu i grad (dakle ne Kuwait, nego Kuvajt). Jasno? SpeedyGonsales 22:32, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Jasno.

--Jolo Buki Original 22:37, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Međuwiki poveznice[uredi kôd]

Jolo, molim te, pokušaj naučiti kopirati dijelove teksta, a do tada svakako na engleskoj wikipediji obvezno dodaj međuwikipoveznicu prema članku na hrvatskoj Wikipediji, jer ovako članak na hrvatskoj Wikipediji ostaje nepovezan. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 14:31, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Jolo evo ti ova stranica sa najvećim gradovima po državama, --Zeljko 11:18, 19. kolovoz 2007. (CEST)

nevalja kako radiš. piši članke, ne popise gradova. --Zeljko 20:18, 19. kolovoz 2007. (CEST)

Kakve popise gradova? Pišem članke!

--Jolo Buki Original 21:30, 19. kolovoz 2007. (CEST)

Sretan rođendan[uredi kôd]

Jolo :-)) --Roberta F. 09:53, 24. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala.

--Jolo Buki Original 09:56, 24. kolovoz 2007. (CEST)

pridruzujem se cestitkama. hepi brzdej--Aqua byte 12:00, 24. kolovoz 2007. (CEST)

Jolo,[uredi kôd]

oprosti. Nisam ranije vidjela da si stavljao taksokvir. Nadam se, da znaš sačuvati podatke iz istovremenog? Pozdrav Branka France 14:56, 2. rujan 2007. (CEST)

Usput, zašto moj taksovir ne funkcionira, ako je isti kao i svaki drugi.

--Jolo Buki Original 15:03, 2. rujan 2007. (CEST)

Pozdrav, Jolo[uredi kôd]

tvoje pitanje u vezi taksokvira sam prekasno vidjela, ti si već u međuvremenu uspio i bez pomoći:-) Malo sam ti popravila taksokvir kod morskih pasa, pa pogledaj. Pozdrav Branka France 09:21, 3. rujan 2007. (CEST)

Je li taksokvir mora biti roz?

--Jolo Buki Original 13:40, 3. rujan 2007. (CEST)


Jolo, pogledaj http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Korištenje_taksokvira#Boja . To je riješeno na svim wiki jednako, koliko ja znam. Branka France 13:52, 3. rujan 2007. (CEST)

Čitaj Mississippi (rijeka), i gledaj što pišeš. --Zeljko 20:54, 28. rujan 2007. (CEST)

I što sad?

--Jolo Buki Original 21:29, 28. rujan 2007. (CEST)

Željac je vjerojatno mislio na ovo --MayaSimFan 22:39, 28. rujan 2007. (CEST)

Treba popravit[uredi kôd]

Bok, Jolo

mozes li popravit ovo i za ostale clanke u Kategorija:Predsjednici po državama? --Pancho W. Villa (razgovor) 17:48, 3. listopad 2007. (CEST)

Mogu.

--Jolo Buki Original 14:00, 4. listopad 2007. (CEST)

Predsjednik RH[uredi kôd]

Predsjednik RH je naziv za šefa države prema Ustavu Republike Hrvatske i to od 1990. godine. O tome i članak govori. Ne o predsjednicima Predsjedništva SRH niti o čemu drugome. Ako želiš, članak o SR Hrvatskoj je oskudan, pa ih tamo dodaj. Pozdrav --Suradnik13 22:05, 9. listopad 2007. (CEST)

ne diraj ?[uredi kôd]

Jolo, jel' ti to pokrećeš neki novi trend? Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Čim ti postaviš članak svatko ga ima pravo uređivati, taj članak nije tvoje vlasništvo, a i sažetak ne diraj, složit ćeš se, nije baš najljepša poruka koja se veže uz nastanak nekog članka.

Ako ne želiš da ti drugi suradnici diraju članak dok nešto na njemu radiš koristi predložak {{radovi}} ili {{radovi24}}. Hvala --MayaSimFan 21:56, 12. listopad 2007. (CEST)

Kopiranje[uredi kôd]

Dakle, stisneš i držiš lijevu tipku na mišu (lijevi "klik") i vučeš po tekstu koji želiš kopirati. Vidjet ćeš da se tekst po kojemu vučeš miš dok držiš pristisnut lijevu tipku na mišu zaplavi (ili zacrni). To otrpilike izgleda ovako:

Prije označavanja teksta (tzv. selektiranje) Poslije označavanja teksta (tzv. selektiranje)


Zatim pustiš lijevu tipku miša, ali paziš da tekst ostane plavi. Zatim stisneš desnu tipku na mišu (desni "klik") i otvori ti se jedan "meni". Zatim izabereš opciju "Copy". Tim činom označeni plavi tekst ostao je zapamćen u memoriji tvog računala. Zatim odeš na stranicu gdje želiš ubaciti željeni kopirani tekst, pritisneš desni "klik" na mišu, ponovno se otvori "menu" i onda jednostavno izabereš "Paste". Vidjet ćeš da se tekst priljepio.

Ako ti treba još detaljnije objasnit, slobodno me možeš kontaktirati --Suradnik13 14:36, 17. listopad 2007. (CEST)