Razgovor sa suradnikom:Krunomir

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju![uredi]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! LukaKrstulović 13:21, 16. studeni 2007. (CET)

Slike[uredi]

Information.svgPozdrav, skrećemo vam pažnju da razmislite o postavljanju vaših slika na zajednički poslužitelj, postupak postavljanja je isti kao i na wikipediji. Na wikipediju se postavljaju samo nužne slike i one koje se ne mogu postaviti na zajednički poslužitelj. Prednost zajedničkog poslužitelja za vas je što tamo možete postavljati i slike koje nećete koristiti u člancima. Hvala na razumijevanju. --Dalibor Bosits © 03:04, 18. studeni 2007. (CET)

Vlastiti radovi[uredi]

Bok,

Motiv za postavljanje slika na wikipediju bi trebao biti poboljšanje članka, ne promocija vlastitih radova. Na Marija Petković, gdje nemamo sliku, se vaš rad još može gledati kao unaprijeđenje članka (iako nisam siguran da će slika ostati), no Mozart svakako može (commons:Category:Wolfgang Amadeus Mozart) i bez vaših crteža. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 09:53, 18. studeni 2007. (CET)

Dvorski[uredi]

Poštovani! Po vašem bih potpisu na stranici za razgovor suradnika Ante Perkovica mogao zaključiti da vam je prezime Dvorski. Pošto radim obiteljsko stablo Dvorskih, bio bih vam zahvlan kada biste mi mogli dati neke podatke o povijesti vaše obitelji i otprilike prebivalištu. Možete mi poslati mail na tomislav.shumski(at)gmail.hr ili mr kontaktirati putem moje suradničke stranice. Unaprijed hvala!

Tomislav Dvorski a.k.a. Dvorsky 22:05, 19. studeni 2007. (CET)

Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje[uredi]

Krunomire, Wikipedija ima popriličan broj pravila, a jedno od njih je i Wikipedija nije mjesto za oglašavanje ili reklamiranje, odnosno promoviranje samoga sebe na bilo koji način. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:23, 23. studeni 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Na dno, ne na vrh[uredi]

Molim da nove razgovore stavljate na dno stranice, ne na vrh. Hvala na razumijevanju. -Pancho W. Villa (razgovor) 15:24, 22. travanj 2008. (CEST)

Ilustracija članaka[uredi]

Krunomire, za ilustraciju članka o osobama za koje trenutačno ne postoje slobodne fotografije, djelomično je prihvatljivo dodati crtež, međutim za članke o povijesnim događajima ili legendama treba birati djela priznatih umjetnika poput npr. Vlahe Bukovca, Celestina Medovića ili Bele Čikoša Sesije. Vjerujem da s obzirom na životopis možeš kvalitetno doprinijeti Wikipediji na hrvatskome jeziku svojim stručnim znanjem iz područja elektronike ili elektrotehnike u čijim su kategorijama članci više nalik natuknicama. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:58, 15. veljača 2009. (CET)