Razgovor sa suradnikom:Krznaric

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

(poruka automatski generirana od strane bota EmxBot 03:16, 11. svibanj 2007. (CEST))

Vanjske poveznice[uredi]

Krznaric, uklonit ću vanjsku poveznicu koju si dodao na članak Lika, jer poveznice na forume nisu poželjne. Slobodno pročitaj više o postavljanju vanjskih poveznica na Wikipediju. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:13, 16. siječanj 2008. (CET)

Krznaric, forumi kao što piše: "nude između ostalog informacije koje su u pravilu bez izvora i kao takvi nisu pogodni za članke na Wikipediji". Osim toga, glavni je cilj pisanje članaka na samoj Wikipediji i svakako si pozvan da nadopuniš članak Lika ili neki drugi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:39, 16. siječanj 2008. (CET)
Krznaric, kao sto si ti moderator na LikaWorld.net forumu i nadgledaš poštivanje pravila foruma, tako i administratori Wikipedije na hrvatskom jeziku također imaju sličnu ulogu. Smisao Wikipedije jest pisanje članaka, Wikipedija je enciklopedija, a ne mjesto prikupljanja vanjskih poveznica. Wikipedijini članci trebaju biti dovoljni sami za sebe, bez dodatnih vanjskih objašnjenja. Ako neki pojmovi u članku zahtijevaju dodatna objašnjenja, to činite povezivanjem wikipoveznicama unutar Wikipedije, a ne postavljanjem vanjskih poveznica. Prihvatljivo je dodavati poveznice na one stranice čiji je sadržaj kvalitetan i opsežan, ali nije smisao postavljati kratke članke na Wikipediji, a zatim dodavati vanjske poveznice kao nadopunu skromnog članka. A da je to forum u pravom smislu te riječi pokazuju kolokvijalni razgovori koji su na njemu zabilježeni. Slobodno se pridruži suradnicima Wikipedije proširivanjem članaka, ali molim te nemoj više dodavati vanjsku poveznicu na forum, jer nije u skladu s pravilima. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:49, 16. siječanj 2008. (CET)

@ Krznaric Eto vidis kej ca sam ti vec rekal ;) na pp. Da moras se drzat pravila! --Suradnik:Lipice 01:13, 21. siječanj 2008. (CET)

Stani![uredi]

Tekst sa stranica za razgovor se ne miće nego arhivira!--D tomAero-stub img.svg 18:40, 20. siječanj 2008. (CET)

Stranica se arhivira kada postane prevelika. Kako, pogledaj Kako arhivirati stranicu za razgovor.--D tomAero-stub img.svg 09:06, 21. siječanj 2008. (CET)

Lika[uredi]

Bok,

Wikipedija je slobodna enciklopedija, ali ipak ima svoja pravila. Jedno od njih je da pojmovi moraju zadovoljavati kriterij važnosti. Internet stranice to najčešće ne zadovoljavaju, uz par iznimaka kao što je google.com i slično. Zato bi te zamolio da odustaneš od promocije tvoje "ličke" stranice. --Ante Perkovic (razgovor) 07:21, 23. svibanj 2008. (CEST)

Kategorija:Internet. Vidite li nešto slično vašem članku? Kad nađete kakav članak o pojedinoj internet stranici, kakav vi pokušavate postaviti ovdje, onda možemo nastaviti razgovor. --Ante Perkovic (razgovor) 12:21, 24. svibanj 2008. (CEST)
P.S. Ako se želite obratiti nekom "višem", možeš se žaliti zakladi wikimedia, s tim što će vas ignorirati ako nemate nekakv dokaz da je barem dio zajednice imao razumijevanje za vaše ideje, što je malo vjerojatno da će se dogoditi. Ako se želite u to osobno uvjeriti, možete se, za početak, žaliti u našem kafiću. Mislim da je najbezbolnije rješenje da prihvatite činjenicu da vaša stranica ne zadovoljava kriterij važnosti, kao ni 99.9999% preostalih stranica na internetu (iznimke su Google, Yahoo, Wikipedija i sl....). --Ante Perkovic (razgovor) 12:32, 24. svibanj 2008. (CEST)