Razgovor sa suradnikom:Niks/Arhiv2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiva

* Arhiva 1
* Arhiva 2

info škatula[uredi]

hvala za škatulu. mučila me. evo u međuvremenu čitam uvodni tečaj. nisam mislila da ću sve to morati naučiti :)

Nema na čemu[uredi]

vidio sam i uvjerio se da ćeš redovito raditi na portalu, održavati ga i dopunjavati. Uvijek podržavam dobre projekte;) Pozdrav. --Flopy (razgovor) 11:32, 8. svibanj 2008. (CEST)

Europa[uredi]

Baš prigodno :) Sutra je Dan Europe pa slobodno staviš negdje na naslovnicu portala. Inače u Hrvatskoj se obilježava Europski tjedan --Suradnik13 (razgovor) 16:27, 8. svibanj 2008. (CEST)

recimo kako često mjenjaš članke, koje i kakve članke stavljaš na naslovnu stranu... --Hrcko 13:02, 9. svibanj 2008. (CEST)

OK, shvaćeno. Onda mogu ja uređivat portal?--Hrcko 16:32, 10. svibanj 2008. (CEST)

Možeš doći do irca na kratko? thanx ;) --Dalibor Bosits © 21:47, 10. svibanj 2008. (CEST)

Box footer[uredi]

Na samom portalu bi bilo bolje da piše samo {{../Box-footer|}}, bez imena izabranog članka. "Cijeli članak..." lako staviš kod svakog izabranog na njegovoj podstranici, a ako ostane ovako svaki ćeš mjesec imati još posla oko portala. Isto vrijedi i za znamenitog Europljanina. Pozdrav --MayaSimFan 16:20, 11. svibanj 2008. (CEST)

Članak za portal[uredi]

Bog! Hvala na brzom odgovoru. Nadam se da će da zadovolji tvoje kriterije kad se već smatra nepodobnim za naslovnu. Ako šta bude trebalo da se popravi, slobodno kaži. Pozz!  goggs1212  22:12, 12. svibanj 2008. (CEST)

Bog! Ispravio sam neke srpske riječi koje su stvarno bole u oči. No, rečenične konstrukcije na srpskom ne znam baš prepoznat (ako ih ima), jer mi je bliži srpskohrvatski od hrvatskog jezika. Još ću morati poizbacivati Kosmet i statističke podatke koji se na njega odnose jer nije više dio Srbije. Ako još šta nađeš, slobodno reci.  goggs1212  11:36, 14. svibanj 2008. (CEST)

Zahvala[uredi]

Zahvaljujem na nagradi!Sale (razgovor) 22:38, 15. svibanj 2008. (CEST)

Slika:Nkmraclin.jpg[uredi]

Slici treba objašnjenje poštene upotrebe. Nešto slično objašnjenju kod Slika:516px-Arsenal FC.png, iako tamo rezolucija slike nije u skladu s objašnjenjem. Pozdrav Face-smile.svg --MayaSimFan 21:36, 16. svibanj 2008. (CEST)

Portal EUROPA[uredi]

Pozdrav! Naletio sam na portal EUROPA i vidio rubriku Jeste li znali. Čini mi se da si ti glavni urednik portala, pa ako hoćeš možeš ubaciti sljedeće zanimljivosti u rubriku Jeste li znali: -...da je Europa jedini kontinent koji ne počinje slovom A? -...da je Europa naziv otoka koji se nalazi između Madagaskara i Afrike? -...da je Slovenija jedina država koja u nazivu na engleskom jeziku ima riječ LOVE (ljubav)? -...da Vatikan ima najviše stanovnika po metru četvornom na svijetu (2000)? -...da je crvena boja najčešća na europskim zastavama? -...da je prije uvođenja eura kruna bio najčešći naziv valute u europskim zemljama? -...da čak 6 zemalja kroz koje protječe Dunav ima glavni grad koji počinje slovom B? -...da je Cipar u EU iako se geografski čitavom površinom nalazi u Aziji? -...da je Srbija najveći svjetski izvoznik malina? -...da u Irskoj nema zmija? -...da je Bjelorusija jedna od najsiromašnijih evropskih država, a do 1991. je bila poljoprivredno i industrijski najrazvijenija sovjetska republika? -... da su zajednički poglavari Andore francuski predsjednik i španjolski biskup iz Urgela? -... da je bivši bugarski kralj Simeon II. prvi izbjegli monarh u istočnoj Europi koji se vratio na vlast? -Blek Stena (razgovor) 14:06, 24. svibanj 2008. (CEST)

Nema na čemu. Drago mi je da je netko pokrenuo taj portal. Ovih dana ću se pozabavit nekim povijesnim temama europskih država, pa ću ti, ako ispadnu dovoljno kvalitetni, na njih skrenutí pažnju. Pozdrav! Blek Stena (razgovor) 09:09, 26. svibanj 2008. (CEST)

Mraclin[uredi]

Pozdrav, primjetio sam da kad si napisao članak o crkvi u Mraclinu da si odmah krenuo je dodati kao poveznicu u druge članke. To je ok, nego samo, nekako mi crkva nema veze s dobrovoljnim vatogasnim društvom i nogometom :-)

Uklonio sam to jer u poveznice dodajemo obično ono što je srodno s temom članka; ne možemo tako od članaka o Mraclinu napravit popise i poveznice na druge članke, zato malo ubuduće pripazi na to Face-smile.svg.--SaxumBf109 Mölders.jpg 10:10, 21. listopad 2008. (CEST)

Suradnik:Niks (ustupljeno ime)[uredi]

Zatražio si i dobio promjenu imena u Suradnik:Niks. Da bi to ostvario, birokrat je morao premjestiti stranicu bivšeg suradnika Niks na novu i to je učinio tako što ju je premjestio na Suradnik:Niks (ustupljeno ime). Tvoja stranica je sada stranica Suradnik:Niks, pod tim imenom se sada prijavljuješ, a stranica Suradnik:Niks (ustupljeno ime) je nečija tuđa. Stoga sam premjestio ove stranice. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 09:22, 30. listopad 2008. (CET)

Sretan rođendan s malim zakašnjenjem[uredi]

Sretan rodendan.gif i svako dobro...od srca --Luna 20:52, 6. prosinac 2008. (CET)

.eto i ja kasnim :(. Svejedno, sritan rođendan!!!!Face-smile.svgFace-smile.svg--SaxumBf109 Mölders.jpg 20:57, 6. prosinac 2008. (CET)

Neutralnost[uredi]

Međuwiki poveznice članka koji si napisao upućuju na pojam neutralnosti, koji nije potpuno isti s wikipedijinim konceptom nepristranog gledišta (postoje bitne razlike), pa sam premjestio članak na Neutralnost, i umjesto onog dijela vezanog na Wikipediju stavio sam poveznicu na Wikipedijino pravilo. Mislim da je tako bolje, jer nema previše smisla u glavnom imenskom prostoru pisati o pravilima Wikipedije. Ako imaš ideju kako to još bolje riješiti, javi - ja sam tu. SpeedyGonsales 17:36, 17. srpnja 2009. (CEST)

)--Uskboy 20
31, 18. srpnja 2009. (CEST)

Predložak:Popis epizoda[uredi]

Bog! Imamo odnedavno ovaj predložak pa ako hoćeš, možeš ga iskoristit u članku Zvjezdana vrata SG-1 (sezona 1). Primjer korištenja je ovdje.--Phantom (razgovor) 13:28, 19. srpnja 2009. (CEST)

Rasa[uredi]

Malo je kratak članak, daj probaj još nešto dodati, ajd, možeš to ti ;-). SpeedyGonsales 22:07, 19. srpnja 2009. (CEST)

Kvadrat :)[uredi]

sitno. --Ante Perkovic (razgovor) 13:11, 20. srpnja 2009. (CEST)

sitno (2). Kategorije stavljamo iza teksta, a iza kategorija ide samo interwiki. Nije da će se promjetiti razlika, ali eto, čovjeka veseli ;). --Ante Perkovic (razgovor) 13:12, 20. srpnja 2009. (CEST)

Koordinate[uredi]

U svim ovim naseljima stoje iste koordinate, pa ispada da je jedno na drugom. Trebalo bi to ispravit.--Phantom (razgovor) 19:08, 20. srpnja 2009. (CEST)

Razgovor[uredi]

Niks, hoćeš doći na IRC? Bilo bi vrlo zgodno kada biš tijekom rada na Wikipediji došao i tamo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:02, 21. srpnja 2009. (CEST)

Hi! Need your help...[uredi]

Hi! I'm from Polish Wiktionary. We are translating names of our main templates into various languages in order to help users who don’t speak Polish understand our articles. I wonder if you would be helpful and translate for us just a few linguistic terms into Croatian. How about that?

 • [1] pronunciation -
 • [2] definitions (plural) -
 • [3] inflection -
 • examples (plural) -
 • [4] syntax -
 • [5] collocations (plural) -
 • [6] synonyms (plural) -
 • [7] antonyms (plural) -
 • related terms (plural) -
 • [8] idioms (plural) -
 • [9] etymology -
 • notes (plural) -
 • translations (plural) -
 • derived terms (plural) -
 • transliteration -
 • transcription -
 • sources (plural) –

PS. Some of them must be in plural. We’d be very grateful Best regards! --PiotrekSzwecja (razgovor) 11:01, 1. kolovoza 2009. (CEST)

Dobrodošlice[uredi]

Niks, neprijavljenim suradnicima ne stavljaš dobrodošlicu, to je za prijavljene, njima stavljaš Predložak:Sič pa te molim da to promijeniš i tako učiniš. Inače, tvoja trakica za ostavljanje poruka vodi na tvoje bivše suradničko ime Nikola Štuban, ja sam ne znajući to napisao ovu poruku preko te trakice pa je otišla tamo, no sad je opet pišem ovdje. Molim te da i to ispraviš. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 08:20, 3. kolovoza 2009. (CEST)

Mesić neće ići u reizbor. On se po Ustavu više ne može kandidirati. Ista osoba može biti predsjednik najviše dva mandata, dakle 10 godina, a Mesić je to odradio. --Flopy (razgovor) 08:30, 3. kolovoza 2009. (CEST)
Nema na čemu, i drugi put:) --Flopy (razgovor) 08:37, 3. kolovoza 2009. (CEST)

Kod NATO-a stvar funkcionira da postaješ članicom onog trenutka kad se depozitaru Sjevernoatlanskog ugovora (a to je Vlada SAD-a) predaš ispravu o pristupu. Na svečanosti u State Departmentu bila su dva veleposlanika, hrvatski i albanski, a hrvatska veleposlanica je predala hrvatsku ispravu prije albanskog, zato sam naveo tako. Ne znam kako je bilo ranije, ali trebalo bi po istom principu. Hvala ti za članak o novom glavnom tajniku :)--Ex13 (razgovor) 10:15, 3. kolovoza 2009. (CEST)

Još jedna napomena - kod dobrodošlica i sič ispred dodaj subst: {{subst:sič}} i {{subst:dd}}. Tako ćeš supstituirati cjelokupni sadržaj predloška, tj. naknadnim izmjenama predložaka te izmjene neće biti vidljive na već postavljenim predlošcima.--Ex13 (razgovor) 13:21, 3. kolovoza 2009. (CEST)

Grafikon[uredi]

Taman si otišao kad sam napravio testne izmjene. Dakle ovako sam mislio. Bot bi nove podatke ubacivao na dno (ne može na pravo mjesto iz tehničkih razloga, ipak nije tako pametan :)), onda bi se ručno premjestilo na pravo mjesto. Time bi se izbjeglo ručno upisivanje podataka, jer bot koristi sličnu tablicu kao onu kakvu sam ti poslao, i sam ubacuje podatke. Eto ako si zainteresiran, javi, pa ćemo nešto smisliti :)--Ex13 (razgovor) 13:23, 5. kolovoza 2009. (CEST)

Rješeno, malo bot malo ja :) --Ex13 (razgovor) 21:57, 5. kolovoza 2009. (CEST)

Bok[uredi]

Dođi malo na irc. SpeedyGonsales 15:32, 6. kolovoza 2009. (CEST)

Bribir text prepisan sa www.bribir.net[uredi]

Postovanje! Istina je da je text prepisan sa "Bribirske stranice" (http://www.bribir.net), a za koji mi ne treba dozvola, jer je to moja stranica, tj. ja Hrvoje Schäfer-Miculinic je Administrator "Bribirske stranice". Zato Vas zamoljavam da moj text ostavite tu gdje je i kako je. Pozdrav na kraju — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hrvoje61 (razgovordoprinosi)

Hvala! Face-wink.svg--Vatrena ptica (razgovor) 09:07, 7. kolovoza 2009. (CEST)
Mislim da Gračanicu treba staviti na str. za razgovor, a i valja pričekati bar 60 minuta nakon nastanka članka...--Vatrena ptica (razgovor) 11:36, 7. kolovoza 2009. (CEST)

Ej, nemoj još otvarati kategoriju za naselja po gradovima/općinama. Do sad smo se dogovarali da se to eventualno riješava putem predložaka. --Ex13 (razgovor) 09:49, 8. kolovoza 2009. (CEST)

Poštovani!

Kod mjesta Lanišće (grad Jastrebarsko) piše da je 2001. godine bilo 110 stanovnika, a na grafikonu piše 0 stanovnika. Tek da napomenem. Lijep pozdrav!

--Boris Godunov (razgovor) 18:55, 8. kolovoza 2009. (CEST)

hvala![uredi]

bolje vas našli :) Još sam novi u ovome, pa imajte strpljenja dok se ne ufuram! Pozdrav!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Summerisle (razgovordoprinosi)

Substanje predložaka[uredi]

Vratio sam, jer neki predlošci se ne substaju. Dođi na irc za detaljno pojašnjenje, dok ga ne napišemo na wiki. SpeedyGonsales 01:27, 14. kolovoza 2009. (CEST)

zabuna[uredi]

Suradniče Niks, ja sam zapravo stari suradnik Dunjči. Deslia mi se nezgoda da sam zaboravila loziniku, a nisam dala e-mail adresu, pa sam morala otvoriti novi račun. Pogledajte moju suradničku stranicu. Iskopirala sam je iz stare, i nadam se da se to smije. Samo da imam lakši pristup uređivanim stranicama. Ne želim ovo zloupotrebljavati, niti biti čarapko, šta već. I str za razgovor sam iskopirala da mogu lakše pristupiti starim suradnicima, i da budem u toku nekih razgovora.--Duma (razgovor) 11:40, 15. kolovoza 2009. (CEST)

Općina/Grad[uredi]

Provjeravao sam po pravopisu, jer je i mene to mučilo i često sam griješio. Riječi općina, grad, županija i sl. trebali bi se pisati velikim početnim slovom ako su u sastavu imena i dolaze ispred osobnog imena, npr. "Općina Brdovec", "Grad Jastrebarsko" itd. Međutim ako dolaze kao druga riječ onda se pišu malim slovom, npr. "Zagrebačka županija" - suprotno je "Županija Zagrebačka".--Ex13 (razgovor) 13:59, 15. kolovoza 2009. (CEST)

Predložak[uredi]

Obrisan je novi predložak za Dubravu, a sadržaj mu je stavljen u stari i premješten na novo ime. Tako obično radimo, da se ne bi gubili doprinosi. SpeedyGonsales 02:24, 17. kolovoza 2009. (CEST)

Dijkstrin algoritam[uredi]

Ej!

Hvala na sređivanju mojeg članka Dijkstrin algoritam! Svaka čast :). --CroDataMiner (razgovor) 10:36, 17. kolovoza 2009. (CEST)

Novčane nagrade[uredi]

Suradniče Niks, da li se na wikipediji mogu dobiti novčane nagrade, npr. da birate članak godine, pa da pobjednik dobije nagradu ili nešto slično? Znam da je ovo neprofitna organizacija, ali moje mišljenje je da bi ljudi mnogo radije pisali i više se trudili da ovako nešto postoji. Možda griješim, ali mislim da bi se mogao odvojiti novac u stranu za ovakve stvari. Ovo pitanje postavljam jer bi mi to bio prvi zarađen novac, iako me on baš i ne dira. Kakavgod da je odgovor, ja ću nastaviti sa doprinošenjem wikipediji i ni u kojem slučaju ne želim da nekog uvrijedim ili da se pravim važna, pa da ja, kao nešto, mogu praviti velike odluke ili sl.--Duma (razgovor) 23:12, 17. kolovoza 2009. (CEST)

rođendan...[uredi]

Hvala na čestitci!!!

p.s. Portal Europa je po meni najbolji od svih. spremam jedan portal pa ga dosta kopiram (samo kodove, neće uopće ličiti;))--StjepanG wiki gratia wikis 13:37, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Portal[uredi]

Ja sam portal vidio ovako

XXXXXX
XXXXXX
XXXXXX

XXXXXX
XXXXXX
XXXXXX

Dakle desni stupac je otišao skroz ispod lijevog stupca. Jel ti tako sad vidiš, jer je meni ok? --Ex13 (razgovor) 14:27, 18. kolovoza 2009. (CEST)


Sad sam isprobavao. Meni povlači desni stupac prema dolje zato što okvir "Jeste li znali" strši, odnosno margina mu nije u istoj ravnini kao i okvir iznad. Ali nije mi jasno zašto strši. Jel tebi ok?--Ex13 (razgovor) 14:42, 18. kolovoza 2009. (CEST)
Neznam što i zašto, ali mi ne prikazuje ispravno okvir "Jeste li znali" kad se u njemu nalazi tekst. Okvir strši, i automatski se poremetni desni stupac. Vjerojatno je nešto do Internet Explorera. Budem kasnije pogledao u FF. --Ex13 (razgovor) 14:58, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Manekeni[uredi]

Hvala na objašnjenju. Vidim da si dosta aktivan, pa ću biti slobodan tebi se obratiti kada zapnem. Jesi li ti administrator?--Jubito (razgovor) 12:42, 20. kolovoza 2009. (CEST)

Popis zemalja po ljudskom razvojnom indeksu[uredi]

Bok, samo bih te zamoli da kad radiš ovake ili slične popise navedeš na dnu neki vanjski link kao izvor podataka s kojeg je moguće vidjeti eventualne kasnije promjene. Thnks--Ex13 (razgovor) 08:58, 21. kolovoza 2009. (CEST)

Baci pogled na en:članak, ali da, mislim da je UNDPova stranica dobra.--Ex13 (razgovor) 09:15, 21. kolovoza 2009. (CEST)