Razgovor sa suradnikom:Podravac

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Bok Podravac, dobrodošao na hrvatsku wikipediju!

Ako nije problem, molim staviti svaki novi članak u neku kategoriju (stavljanje wikipoveznica vidim da je usvojeno, što je pozitivno :-). Ako ima pitanja, tu je Wikipedija:Kafić, a postoji i Wikipedija:IRC za one nestrpljive. SpeedyGonsales 21:39, 11. listopada 2005. (CEST)[odgovori]


Bok,

Uputa kako dodavati kategorije: [1]

Pozdrav, Ante Perkovic

Kratki članci[uredi kôd]

Copy-paste sa stranice Wikipedija:Mrva: "Ideja vodilja kod kratkih članaka je slijedeća: broj kratkih članaka treba držati pod kontrolom, kao i vandalizme, jer prevelika količina takvih članaka obezvrijeđuje cijelu wikipediju."

Wikipedija je enciklopedija u nastajanju, no znamo važnost prvog dojma. Stoga molim ne stvarati previše kratkih članaka, bolje manji broj kvalitetnih članaka, nego puno skoro praznih stranica. Hvala SpeedyGonsales 23:28, 12. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

kratki clanci[uredi kôd]

Bok,

Kad otvaras clanaka, pokusaj da ne bude prekratak ili, ako je kratak, da bude informativan. Clanaka Neolit ("Neolit je mlađe kameno doba. Izučava ga znanost koja se zove arheologija.") je kratak ali informativan (prvenstveno zbog "...mlađe kameno doba...") i on je OK, s tim sto bi mu trebalo dodati predlozak {{Mrva}} na samom pocetku clanka. Na taj se nacin automatski pojavljuje napomena da je clanak u izradi, te se clanak svrstava u kategoriju U izradi.

S druge strane, otvaranje vrlo kratkih clanaka u kojima nedostaju osnovne informacije, kao npr Holocen ("Pojam koji koristi geologija.") bi ipak trebalo izbjegavati.

Ako zelis o necemu napisati par uvodnih rijeci, nije lose pronaci teskt na engleskoj wikipediji (ako znas englesku rijec za taj pojam), pa na osnovu njega napisati 2-3 recenice.

Inace, vidim da hvatas korak sa iskusnijim kolegama sto se tice nasih pisanih i nepisanih pravila :). Samo tako naprijed :).

Pozdrav, Ante Perkovic

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Kod odabira kategorije, uzmi u obzir da nije potrebno dodavati kategoriju koja je natkategorije neke kategorija kojima clanak pripada. Primjer, ja sam novu kategoriju Kategorija:Vojna krajina stavio u Kategorija:povijest Hrvatske, sto znaci da svi buduci (i sadasnji, no to cemo vec popraviti) clanci koji idu u kategoriju Kategorija:Vojna krajina ne bi trebali ici u kategoriju Kategorija:povijest Hrvatske.

Iznimke su clanci za koje postoji istoimena kategorija, pa ce sam clanak Vojna krajina ici i u Kategorija:Vojna krajina i u Kategorija:povijest Hrvatske, kao sto Tenis ide i u Kategorija:Tenis i u Kategorija:Sport (uskoro mijenjamo u Šport :).

Nadalje, radije nemoj otvarati nove kategorije bez potrebe, kao npr Kategorija:Hrvatska povijest koja je ocito visak s obzirom na postojecu Kategorija:povijest Hrvatske.

Pozdrav i hvala na tvom velikom doprinosu wikipediji :) Ante Perkovic

Suvremeni hrvatski povjesnicari[uredi kôd]

Bok,

Svrati na Posebno:Recentchanges i vidjet ces da upravo prebacujemo sve "tvoje" povjesnicare u novu kategoriju. Usput, dobro bi nam dosla pomoc oko definicije pojma "Suvremeni hrvatski povjesnicari". Za sad tu spadaju svi rodjeni 1950. i kasnije, no po tvojem clanku Hrvatska historiografija, cini se da bi mogli uzeti i neke druge kriterije. Mozes li pomoci da odlucimo koga da stavimo pod suvremene, a koga pod ostale povjesnicare?

Pozdrav, Ante Perkovic

Godine[uredi kôd]

Na Wikipediji je primjenjeno pravilo u poveznicama na godine stavljati točku iza uglastih zagrada, npr. 1848., i to čisto iz brzinskih razloga. Ako smatraš da je neki od tvojih Podravaca opće hrvatsko poznat, bilo bi lijepo i kalendalizirati ga (uvrstiti ga u kalendar), što znači uvrstiti ga u datume i godine rođenja, odnosno smrti., i to na slijedeći način:

odnosno

Nadalje: u biografijama ....

Marko Marković (mala slova osim inicijala + bold) (Koprivnica, 17. listopada 2005. - Koprivnica, 17. listopada 2005.), hrvatski wikipedist

Koprivnica

Nakon zaglavlja slijedi slika, ako ju imaš ili već postoji.

Sada ovdje slijedi tekst o osobi u naslovu članka.

I na kraju kategorije !?! Ako nisi siguran u kategorije, pogledaj na Kategorije na hr-wiki. Ako te kategorije i dalje muče i nisi siguran, napiši članak, sačuvaj ga ali u sažetku ostavi napomenu adminima npr. kategorija ???; i oni će to onda srediti :-)

Najljepše na kraju je dodati interwiki poveznice :-)

Divna Jaksic 23:47, 17. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

Copyright[uredi kôd]

Imate li dozvolu za prepisivanje teksta sa ove stranice http://www.kckzz.hr/ u članak Koprivničko-križevačka županija???

Pozdrav, Andrej Šalov 18:58, 17. studenog 2005. (CET)

I sa stranice http://www.podravina.net???

Pozdrav, Andrej Šalov 19:46, 19. studenog 2005. (CET)

Imate li dozvolu za prepis podataka sa stranice http://www.podravina.net, u članke koje ste uređivali?

Andrej Šalov 18:53, 1. prosinca 2005. (CET)[odgovori]