Razgovor sa suradnikom:Sauly/Arhiva 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Bok,

Nemamo običaj pisati jako kratke članke. Moram prizati da su tvoji dosta dobri i informativni, iako su kratki. Ako možeš pisati malo duže tekstove, bilo bi super, iako je i ovo vrlo dobro.

Nadalje, zamolio bih te da staviš i pokoju wikipoveznicu, možda i kategoriju (vidi popis kategorija), ako misliš da ih možeš pravilno odabrati.

Jedan općeniti savjet bi bio da povremeno svratiš na stranice koje si otvorio da vidiš što su iskusniji suradnici na njima popravili. Ovo je najbolji način učenja :)

Pozdrav i hvala na dosadašnjem doprinosu!

Ako zatreba pomoć, samo viči!

Sombrero 15:18, 16. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Strane Wikipedije[uredi kôd]

Da, samo naprijed :).

Sombrero 17:56, 20. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Horoskop[uredi kôd]

Bok, sve ti je ovdje: Kategorija:Astrologija.

Sombrero 09:06, 21. veljače 2006. (CET)[odgovori]

Komunistički manifest[uredi kôd]

Bok! Da li si se u tekstu o Komunističkom manifestu služio nekim postojećim prevodom, ili si sam odnekle prevodio? Pitam jer mi izgleda čudno, lošije od prevoda Moše Pijade. Npr. prva riječ "Duh", kod Pijade je "Sablast kruži Europom", to je točniji prevod. Ja ću jednom malo više o Komunističkom manifestu napisati.--Fausto 20:44, 9. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Bok,

Pročitaj Wikipedija:Slike prije slijedećeg uploada, kad već nisi pročitao tekst koji si morao vidjeti kod zadnjeg uploada.

Tvoje slika piramide u SF-u ce se morati obrisati. --Tycho Brahe 13:48, 6. studenog 2006. (CET)

Vidi commons:image:Lkpgdomkyrka-ne.jpg. Izgleda poznato :)? --Ante Perkovic 13:57, 6. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Sauly,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:58, 15. studenog 2006. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Aj, molim te, dok pišeš članke o sportskim dvoranama, stavi i odgovarajuće kategorije. Vidi kako sam ja stavio u članku Wachovia Center.--Donatus 19:00, 21. studeni 2006. (CET)

Arhiviranje[uredi kôd]

Razgovori sa stranice za razgovor se arhiviraju, a ne brišu, osim u slučaju vandalizama, pa te molim da i ti tako napraviš, ukoliko ne znaš kako se to radi rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:08, 23. studeni 2006. (CET)

Pozdrav! Nemoj se ljutiti. Mislim da je ovo gore bilo dobronamjerno upozorenje i ponuda pomoći. Članci su ti dobri i sve što si doprinosio nedostaje na Wikipediji i potrebno je. To svi cijenimo. Dio je općih pravila Wikipedije da se sadržaj suradničkih stranica ne briše, nego arhivira. Ako želiš, mogu ti to ja napraviti, čim nađem malo vremena.--Donatus 18:31, 23. studeni 2006. (CET)

Da, pravila za slike su malo komplicirana, ali cilj je Wikipedije da bude u potpunosti slobodna enciklopedija i to ne samo u smislu da svatko može na njoj raditi, nego da je i svatko može koristiti, s nje uzimati podatke i slike, bez bojazni da će ga netko tužiti zbog povrede autorskih prava. Zato tekstovi ne smiju biti doslovno prepisivani, a slike ne smiju biti zaštićene ekskluzivnim autorskim pravima.--Donatus 19:39, 23. studeni 2006. (CET)

arhiviranje[uredi kôd]

  • prvo premjestiš stranicu tako da joj dodaš "/Arhiva 1"
  • zatim redirect na stranici za razgovor pretvoriš u poveznicu

--Tycho Brahe 13:31, 24. studeni 2006. (CET)

Slike i potrebni članci[uredi kôd]

Da, ako sliku nađeš na nekoj drugoj wikipediji, potrebno ju je postaviti na hrvatsku wikipediju i upisati sve potrebne podatke, te staviti poveznicu na originalnu sliku (u wikipediji gdje si je našao). Na zajedničkom poslužitelju se dosta toga može postići pomoću kategorija, budući da su slike dosta dobro kategorizirane. Što se tiče potrebnih članaka, najbolje je vidjeti na koje članke vodi najviše poveznica, pa od toga izabrati ono što te najviše zanima. To možeš vidjeti ovdje.--Donatus 14:29, 24. studeni 2006. (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Vidim da su ti već kolege priskočile u pomoć :-)). Oprosti ako sam ti zazvučala neljubazno, nije mi bila namjera. Nažalost, ima nas malo administratora i ne možemo se svakome suradniku posvetiti kolio bi htjeli ili koliko smo se prije nekoliko mjeseci mogli posvetiti kada nas je bilo više. Naravno da ti i dalje stojimo na raspolaganju za svaku pomoć koju trebaš, a svaki savjet koji ti dajemo ili te upućujemo na neke nedostatke, nije usmjeren protiv tebe, već nam je želja poboljšavanje i oblikovanje Wikipedije. Ukoliko želiš vidjeti koji su još članci traženi ima u Popisu 1000 članaka još crvenih poveznica, odnosno članaka koji su poželjni ali o njima još ništa nije napisano. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:49, 27. studeni 2006. (CET)

Neprijavljeni[uredi kôd]

Naravno da neće biti obrisana stranica. Neprijavljeni suradnici jednako pridonose Wikipediji kao i oni prijavljeni, jedino što se s prijavljenima lakše komunicira, a i sami prijavljeni suradnici imaju neke prednosti, budući da mogu podešavati postavke, glasovati kad se o nečem odlučuje i sl. Inače, svi su članci dobrodošli.--Donatus 17:47, 27. studeni 2006. (CET)

Pa nisi izmjenio cijelu stranicu nego si napisao kompletan članak. Svaka čast!!! -- Andrej Šalov 18:30, 28. studeni 2006. (CET)

Međuwiki poveznice[uredi kôd]

Potrebno je staviti međuwiki poveznicu na naš članak samo na odgovarajući članak na engleskoj Wikipediji. Za dalje postoje automatizmi koji će s vremenom popuniti i ostale Wikipedije s našom poveznicom. Poseban je slučaj kad se radi o nekoj temi od samo regionalnog značenja, pa se na engleskoj Wikipediji ne nalazi odgovarajući članak. Tada je dobro potražiti članke i staviti poveznicu na Wikipedijama okolnih zemalja.--Donatus 17:40, 29. studeni 2006. (CET)

Tenisačice[uredi kôd]

Bok, možeš li mi pojasniti što znači "Tiers" u tablicama tenisačica ? Ne zvuči mi baš previše hrvatski :-) Duh Svemira 22:14, 29. studeni 2006. (CET)

Upitnici?[uredi kôd]

Hmm, na žalost ne razumijem baš za koje upitnike pitaš, možeš li mi dati neki primjer, stranicu na kojoj se nalaze. Pozdrav :-)) --Roberta F. 11:14, 30. studeni 2006. (CET)

Uz najbolju volju ne mogu otkriti na što misliš ukoliko mi ne pokažeš neki primjer, jer koliko sam na brzinu pregledala i dalje vidim crvene poveznice na pojmovima koji još nisu započeti poput Hrvatskog ovčara, a i na tvojoj suradničkoj stranici je nadnevak napisan kao Studeni 30, umjesto 30. studenog i zato je crven. Pozdrav :-)) --Roberta F. 11:43, 30. studeni 2006. (CET)

Pa mogla bih ja pomisliti da i ti mene zafrkavaš :-)), ali ako napišem Karolina Šprem? i to ime unutar poveznica a upitnik izvan, kako je pravilno, opet dobivam crveni pojam o kojem još ništa nije napisano. Problem je jedino ukoliko neki suradnik napravi krivu poveznicu npr. ovako ??? i pojam je crven, a o njemu neće nikada biti napisan članak ili ukoliko napiše Sunac umjesto Sunce. Zaista ne razumijem na što misliš, ukoliko mi ne daš točan link stranice na kojoj se nalazi to što si primjetio, a ovako se ti i ja ne razumijemo, a svakako ti želim odgovoriti i pomoći. Pozdrav :-) --Roberta F. 12:02, 30. studeni 2006. (CET)

Nemoj se ljutiti što pitam ali vjeruj mi ni meni nisu jasni ti upitnici. Koliko sam shvatio tebi se umjesto crvene poveznice na nenapisani članak pojavljuje poveznica sa upitnikom (odnosno nešto kao ovo Ime članka?. Daj link na članak da vidim jel se i meni isto prikazuje. A ti u međuvremenu probaj očistiti cache preglednika i history možda ti tu negdje šteka. A može biti i trenutan problem softvera koji je riješen. Javi mi. -- Andrej Šalov 12:08, 30. studeni 2006. (CET)

Pogledaj u svoje postavke (na vrhu stranice ti piše »moje postavke«). Kad ti se to otvori, izaberi »Razno« i tamo ćeš naći više opcija. Među njima, jedna je i »Istakni prazne poveznice drugom bojom (inače, upitnikom na kraju)«. Tu opciju trebaš potvrditi, ako dosad nije bila. Mislim da bi to trebalo riješiti problem.--Donatus 12:55, 30. studeni 2006. (CET)

Sva sreća da je Donatus uočio u čemu je problem. Jednostavno, do sada nam se nisu suradnici javljali s takvim pitanjem, a Andreju i meni je bilo od prve namješteno kako treba, tako da nismo bili upoznati s tim problemom. No sada smo svi skupa pametniji i zahvaljujući tebi, drugi puta ću znati odgovoriti nekom drugom ukoliko bude imao isti problem. Ja se zahvaljujem tebi :-)). Pozdrav --Roberta F. 15:09, 30. studeni 2006. (CET)

Novi redovi[uredi kôd]

ovako. --Tycho Brahe 20:35, 3. prosinac 2006. (CET)

Stranca suradnika[uredi kôd]

Ja sam ti bila vratila sadržaj na stranicu, jer sam mislila da je vandalizam, s obzirom da je bilo anonimno uklanjanje, tj. nisi bio prijavljen. Pozdrav :-)) --Roberta F. 13:05, 7. prosinac 2006. (CET)

Karta s gradovima[uredi kôd]

Nažalost, izgleda da ne postoji karta s hrvatskim gradovima. Na zajedničkom poslužitelju se nalazi samo ovo. Dakle, od toga izgleda postoje samo županije i otoci, ali ne i gradovi.--Donatus 13:07, 7. prosinac 2006. (CET)

Da, znam. Pokušat ću se malo igrati s time, pa možda uspijem napraviti isti predložak. Možda večeras ili sutra.--Donatus 13:21, 7. prosinac 2006. (CET)

OK. Tnx. --Goggs1212 13:24, 7. prosinac 2006. (CET)

Ipak imamo, samo se zove »Lokacijska karta«. Dakle, upišeš ovo: {{Lokacijska karta|Hrvatska|label=Soljani|lat=44.95|long=18.97}}. Sva sreća da je netko već to napravio. :-) --Donatus 13:39, 7. prosinac 2006. (CET)

Ana Ivanović[uredi kôd]

Članak Ana Ivanović stvarno želiš da bude obrisan?--Donatus 20:16, 8. prosinac 2006. (CET)

Alpski skijaši i i olimpijski pobjednici u alpskom skijanju[uredi kôd]

pozdrav, slažem se da je pogrešno svrstavati iste članke i u glavnu kategoriju i u podkategoriju od iste, moja greška. Vidim da je i većina ostalih skijaša svrstanih u Kategorija:Alpski skijaši ujedno i u Kategorija:Olimpijski pobjednici u alpskom skijanju, tako da ih iz ove prve idem odmah maknuti. --ivelimir 10:58, 17. siječanj 2007. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok! Dakle, prvo pravilo za kategorije je to da se ne kreira nova kategorija ako nema barem 5 članaka koji već u nju spadaju. U ovom konkretnom slučaju, ako recimo imaš tenisača iz Albanije, prvo gledaš postoji li kategorija »Albanski tenisači«, ako ne postoji, onda gledaš ima li »Albaniski sportaši«, pa onda »Sport u Albaniji«. Ako nema kategorije Albanski tenisači, onda stavljaš članak u jednu od ovih drugih kategorije, ali i u općenitu kategoriju »Tenisači«. Bude li jednom dovoljno albanskih tenisača, napravit će se nova kategorija »Albanski tenisači«, a članak će se izbrisati iz kategorije »Tenisači«, budući da je će u njoj već biti kategorija »Albaniski tenisači.« To bi bio, ovako na brzinu, odgovor na tvoje pitanje. Treba uvijek paziti na subordinirane kategorije. Ako staviš članak u neku kategoriju, nećeš ga staviti i u kategoriju koja joj je nadređena. Recimo, nećeš isti članak staviti i u kategoriju »Nogomet u Njemačkoj« i u kategoriju »Sport u Njemačkoj«, jer je prva kategorija već prisutna u drugoj. Znam da je malo komplicirano, ali i ja sam s vremenom naučio :-) --Donatus 09:56, 15. prosinac 2006. (CET)

Predložak:Europske valute[uredi kôd]

Evo, napravila sam izmjene u predlošku, a svakako ih i ti možeš sam napraviti, jer je taj predložak bio napravljen prošle godine i naravno da se neki podaci mogu i trebaju aktualizirati. Napisala sam Pridnjestarski rubalj, kako to stoji u članku o Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici, pa ako ni tako nije dobro, treba onda oba naziva promijeniti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:15, 17. siječanj 2007. (CET)

Naravno da se može mijenjati sve što nije na neki način zaštićeno, a u člancima gdje postoje neki prijepori, to se nekako dogovori pomoću stranica za razgovor dotičnog članka. A što se tiče rođendana, heh :-)), ja sam to primijetila već davno i posumnjala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:27, 17. siječanj 2007. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Ako može, molim te da pogledaš članke o valutama koje si napisao te da provjeriš imaju li sve valute i kategoriju po državi, te je po potrebi ubaci, kao ja ovdje.

Pozdrav! --Tycho Brahe 19:21, 17. siječanj 2007. (CET)

  • OK. Pogledao sam bio neke članke o valutama i nisu bili svrstani pod kategoriju zemlje u kojoj se koriste, pa nisam ni ja stavljao. Da sam vidio i ja bih. Od sada hoću. Hvala na napomeni. --Goggs1212 09:34, 18. siječanj 2007. (CET)

Predlošci[uredi kôd]

Problem je u nedostatku oznaka <noinclude> i </noinclude>, predložak je uredio kolega, a mogu ti savjetovati da pročitaš o noinclude, pa će ti biti jasnije gdje je bio problem. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:37, 23. siječanj 2007. (CET)

Komentari između kola[uredi kôd]

Goggs, jesi li ti vidia opasku "radovi24"?
I šta na njoj piše? Ne ometaj, drugi radi. Ali, valjda ti je prvi put, pa ti opraštam.
Kakobilo, tvoje dodane skrižaljčice su u redu.
Ali nemoj brisat komentare između kola!
Oni tumačidu čitatelju odnose stvari!
Primjerice, danas netkome nije neobična španjolska pobjeda nad netkim, ali prije 30 godina je to bilo veliko iznenađenje. Neće odnosi u svitsken rukometu uvik biti isti, niti su uvik bili isti. Netko je bia sila, pa ga nije bilo, pa se opet pojavia, ili, nikad nije bia ništa, pa jedanput - bum! Sićaš li se grčke košarke 1987.?
Nego, vratimo se na tvoja uređivanja. Ne briši one komentare između kola, a pogotovo komentare bodovnog stanja; koji je bia razlog za to brisat? Suhoparna ljestvica ne govori o stanju stvari pri zadnjeg kola, o tome koji su bili mogući interesi i sukobi interesa među reprezentacijama tada. Tko je koga mora tuć sa koliko razlike, tko o kome ovisi... To iz konačne ljestvice se ne vidi, nego bi čitatelj mora analizirat i "na ruke" zbrajat. A ovako, kada mi napišemo, ako ne cilu ljestvicu između kola, ono bar bodovno stanje, olakšavamo čitatelju shvatit stanje stvari i s čime su se natjecatelji suočili, tko je ostao bez svih izgleda, pa nije ima motiva za zadnje kolo, i nije se uopće napirao, tko je ima koristi ako namisti/dogovori određeni ishod, tko je mora uprit svim snagama za tuć sa što više razlike.Kubura 09:16, 25. siječanj 2007. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Goggs, piši poredak na ljestvici rednim brojem!
A naša hrvatska tradicija pisanja ljestvice je takva, da se bodovi pišu skroz desno, a tik do imena sudionika je broj utakmica. Kubura 09:19, 25. siječanj 2007. (CET)

Tablice[uredi kôd]

Nisu problem tablice, nego brisanje tekstualnih djelova (to je već na rubu vandalizma), odnosno ne obraćanje pozornosti na pridložak "radovi24".
Kada vidiš da je taj pridložak osta više od 24 ure, onda ga slobodno makni i čini što te volja. Dotad, triba poštivat nika pravila ponašanja na wikici.
Inače, suradnja na člancima, sama po sebi, mi je draga stvar, brže se upotpunjiva članak. Kubura 14:28, 25. siječanj 2007. (CET)

(Ne)enciklopedijski pristup[uredi kôd]

Oni komentari stanja stvari nisu neenciklopedijski.
Čitatelj može biti ne znam koliko športski pismen, ali puno je lakše svakom čitatelju kada ga poštediš računanja.
Na koncu konca, čitatelj i ne mora odmah vidit/pripoznat da se bia stvoria tako zanimljiv krug. Triba mu skrenit pozornost na to.
Uostalom, i za nogometno SP, en.wiki je imala komentar stanja stvari nakon odigranih kola (kako ine wikice čine ne mora nan bit mirodavno, ali, evo).
Pobide nad favoritom su stvari koje se zapisivaju; uostalom, pogledaj svaki športski almanah (ne mislin za slučaj kad Laos dobije Butan u nogometu). Mađarska je bila apsolutni favorit 1956. u nogometu, a Nijemci su dobili završnicu. Pa se isto ne piše samo rizultat, nego se i uvik navodi kakvo je to bilo iznenađenje. Slično je i za austrijski "Wunderteam" 1930-ih, Brazil 1982.. Kubura 15:22, 25. siječanj 2007. (CET)

Pridložak[uredi kôd]

Evo, stavia san pridložak. Kubura 22:53, 25. siječanj 2007. (CET)

DR Njemačka[uredi kôd]

Ne boj se, pazin na te stvari.
SR Njemačka i DR Njemačka su imale osebujne športske povisti, a jedinstvena Njemačka pak, svoju.
Tako sam i napravia članke.
Tako je i DR Njemačka dobila svoj članak, samo se zove "Istočnonjemačka rukometna reprezentacija".
Pogledaj pod kategoriju "Rukometne reprezentacije", ondi ćeš vidit sve repre za koje je napravljen članak. Pridstavništva (reprezentacije) koje trenutačno nimadu ovdi svoj članak, to je iz razloga jer nisu imale međunarodnih uspiha (odličja).
Ipak, uskoro će i ostale doć na red, čim nađen dobre izvore za popunit članak sa podatcima o rizultatima na dosadašnjim SP-ima i kontinentalnim prvenstvima, OI, univerzijadama, spartakijadama, odnosno, sa podatcima o poznatim dobrim igračima koji su igrali za te reprezentacije. Kubura 09:58, 30. siječanj 2007. (CET)

Tunis i šport[uredi kôd]

Za Tunis triba vidit/konzultirat literaturu, i meni se čini da bi tribalo bit "tuniška" (kao "pariška").
Je li se šport piše sa dijakritičkim znakom? Nisi ti vidia koje su bile rasprave o tome. Žučne.
Ako misliš da nije, pogledaj koliko se klubova u hrvatskoj zove "športski". HAŠK iz Zagreba, POŠK iz Splita, TŠK iz Topolovca, DOŠK iz Drniša, PNIŠK iz Zagreba, SOŠK iz Svirača, GOŠK iz Dubrovnika... Ministarstvo nan je "ministarstvo športa".
Izvorno, u hr.literaturi je bio izraz "šport", a onda se niki mudrijaš dositia da je "šport" neprijateljska rič, i onda su nakon 1945. "ukinuli" rič "šport" i uveli "sport" ka' jedinu ispravnu rič, a ustrajanje na općenitoj uporabi "športa" je bila politički opasna. Kubura 13:55, 31. siječanj 2007. (CET)

Potpis i mrve[uredi kôd]

Potpis moraš složiti u postavkama, a ovdje ti je objašnjeno kako. Što se tiče sportskih događaja, pa najbolje je da provjeriš da li nešto o tome piše na ostalim Wikpedijama i da li se može povezati međuwikipoveznicama, s druge strane i neki naši lokalni događaji možda zaslužuju mjesto u enciklopediji i možeš ih uvrstiti poštujući neka pravila. Preporuka bi bila da pokušaš napisati više od mrve, a svakako pročitaj i Što Wikipedija nije. Na hrvatskoj Wikipediji imamo sva sreća dosta suradnika koji vole sport, pa bi bilo dobro i da ujedinite svoj rad. Još nešto, da li si pogledao već o IRC-u i kako da nam se pridružiš na našem chatu, jer preko njega se najbolje dogovaramo i možeš dobiti najbrže odgovore. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 14:01, 31. siječanj 2007. (CET)

Rukometno SP i OI[uredi kôd]

Znan, Goggs.
Prvotno se bilo govorilo da će samo pobidnik izravno otić na OI, sad su izgleda nešto minjali.
U svakon slučaju, ostavit ću tu opasku. Kubura 11:03, 1. veljača 2007. (CET)

Hvala za dopunu[uredi kôd]

Hvala za dopunu članka o Jovi Zmaju.
Radujem se daljnjoj ovakvoj suradnji :) Kubura 15:38, 6. veljača 2007. (CET)

U-Bahn[uredi kôd]

Što je to U-Bahn? Duh Svemira 13:39, 7. veljača 2007. (CET)

Naravno da znam što je U-Bahn (minhenski je puno ljepši i sigurniji od berlinskog), ali nešto tu ne štima u kategorizacijama i nazivima. Ovo gornje pitanje je pitanje onih koji ne znaju što je U-Bahn, jer nije prilagođeno hrvatskom jeziku. A koliko vidim, ni naziv "metro" nije baš najprikladniji jer ima mnogostruko značenje. Sve bi trebalo nekako prilagoditi prema Podzemnoj željeznici, a valjda svi kojima je materinji jezik hrvatski, znaju što je podzemna željeznica. Idem dalje istraživati :-) No hard feelings, pozdrav ! Duh Svemira 14:06, 7. veljača 2007. (CET)
eh da ta engleska wikipedija, nebi nam trebala biti uvijek nit vodilja. Nažalost, vecina se ravna po njima. Istina je da ima najveći broj članaka i suradnika, ali zbog toga ne mora značiti i da su najbolji i najvjerodostojniji. Ja češće navracam na de:. Nisu megalomani kao en:, picajzle su u nekim stvarima, a vrlo često pokušavam spojiti u hr: ono najbolje s en i de. Duh Svemira 14:33, 7. veljača 2007. (CET)
Nisam rekla da su stranice "shit". Nije stvar u copy-paste. Nego sam samo pokušala skrenuti pažnju na ono što bi se bolje moglo napraviti. Sorry, ako sam te demotivirala oko U-Bahna, nije mi to bila namjera. Duh Svemira

Carica Teodora[uredi kôd]

Pozdrav! Ne možemo obrisati stari članak Teodora, bizantska carica, jer bismo tako obrisali i povijest stranice. Molim te da napraviš sljedeće: kopiraj tvoj članak Carica Teodora na članak »Teodora, bizantska carica«, izbriši sadržaj članka »Carica Teodora« i stavi preusmjeravanje s »Carica Teodora« na »Teodora, bizantska carica.« Naime, »Teodora, bizantska carica« bolji je naslov, jer su takvi naslovi i ostalih bizantskih careva na hr wikipediji. Osim toga, tako ćemo sačuvati i povijest stranice. Kad to napraviš, možeš ukloniti i predloške {{mergeto}} i {{mergefrom}} s dotičnih članaka.--Donatus 16:08, 7. veljača 2007. (CET)

Hej, pa bilo bi šteta da nestane tvoj članak! Htio sam samo da to ti napraviš, pa da softver to računa kao tvoje doprinose. No, sad sam tvoj tekst stavio u članak Teodora, bizantska carica i napisao u razgovoru i u sažetku da je tvoj. Ipak je daleko kvalitetniji od onog prijašnjeg teksta. U svakom slučaju, ostaje i preusmjeravanje sa stranice Carica Teodora.--Donatus 19:09, 7. veljača 2007. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvu godišnjicu rada na Wikipediji, a bio si vrijedan u ovih godinu dana ;-). Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 18:39, 11. veljača 2007. (CET)

Veliko slovo i Ovčji Otoci[uredi kôd]

Živia, Goggs.
Pripazi na pisanje velikog slova u pridjevima; u članku o Ovčjim Otocima (Føroyar) si napisao "Većina stanovništva čini Farski narod, od Skandinavskog ili Keltskog porijekla" i t.d.; "farski", "skandinavski", "keltski", "britanska", "nacistička" se piše malim slovom.
Drugo, bila je krvava žučna rasprava o nazivu članka, zato su svi nazivi stavljeni u najneutralniji oblik - Føroyar.
Sukladno tome, ni narod ne zovemo farski narod. Na hrvatskom bi to moglo značiti i "narod sa otoka Hvara" (dosta mjesta, ne i sva, na otoku Hvaru naziva svoj otok For). Kubura 11:53, 13. veljača 2007. (CET)

Goggs, kažen ti, ne budi tako siguran.
Postoji i najhrvatskiji oblik, Ovčji otoci (malim slovom pišeš "otoci" kada govoriš o otočnoj skupini, velikim slovom kada govoriš o upravnoj jedinici).
Izraz je privedenica, odnosno doslovni prijevod za ovčjeotočkog :) .
Kažem ti, bila je žestoka rasprava, ako želiš čitat argumente koji su se navodili u toj priči, samo pođi na stranicu za razgovor.
Føroyar je ispao najneutralnije rišenje, pa smo ga ostavili u onakvom obliku, jer je - izvornik, pa kao takav nije činia problem.
Ne mora ti prikriženo "o" bit problemon, uvik moreš iskopirat naziv sa međuwiki. Kubura 13:15, 13. veljača 2007. (CET)

Nećemo "da završimo", nego ćemo "završiti".
Goggs, nisu sve privedene, niti su svi privodi doslovni.
Nemojmo se stidit hrvatskih naziva.
Kome se tako dodvoravamo?
Nitko neće govorit hrvatski umisto nas, Goggs, nitko, ako mi nećemo!
Mi ka' narod jesmo opstali jer smo bili tvrdi, i što se nismo dali. I što smo gurali po svoju. I što nismo dali većima i jačima progutat nas.Kubura 13:59, 13. veljača 2007. (CET)

Svedno, pisat ću onda Ovčji otoci, a ako nešto zabrljam tu je neko da ispravi. Ne mogu ja da popamtim sve te izmjene u hrvatskom jeziku. Stalno se nešto mijenja. Evo baš danas čitam u novinama da će postojati novi poredak padeža (N,A,G,D,L,I,V) i ajd sad ti Bože znaj taj hrvatski jezik. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 161.53.208.115 (razgovordoprinosi) , 14:11, 13. veljača 2007.

Zahvala[uredi kôd]

Hvala, Goggs!
Hoćeš li ti napraviti zahvat na svojim tablicama iz prvog dijela natjecanja, ipak si ih ti napravio?
Znaš ono: skrižaljke su ti u redu, samo u redcima iza imena momčadiju, stavljaš broj utakmica, pa pobjede, nerišene, porazi, primljeni:postignuti pogodci, pa tek onda broj bodova. Kubura 13:56, 14. veljača 2007. (CET)

Padeži[uredi kôd]

Ali ćedu stavit novi raspored padeža?
Pa oni su potpuno poludili!
Uvik san ja govoria da triba Vrapče ogradit bodljikavon žicon kroz koju teče visokonaponska struja, a u prstenu oko nje mora biti iskopan 10 metara dubok i 15 metara širok jarak ispunjen vodom, u koju triba pustit krokodile.
Evo šta se događa kada lude osobe izađu vanka. Odmah zajebaju sa pravopison.
Juštu kad misliš da se ništa gluplje u ovoj državi ne more napravit, zbije se nešto što ti dokaže suprotno. Kubura 14:07, 14. veljača 2007. (CET)

Sa Googlea[uredi kôd]

Radije nemoj.
Već smo imali problema s time.
Jedan suradnik je zaradia blokiranje i zabranu postavljanja slika na wiki do daljnjega zbog tega.
Pogledaj ima li na kojoj drugoj wikipediji, odnosno na Zajedničkom poslužitelju ("Commonsi"). Kubura 13:39, 15. veljača 2007. (CET)