Razgovor sa suradnikom:Silvio Bratic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits © 17:49, 7. listopad 2008. (CEST)

Osnove uređivanja članaka[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:01, 7. listopad 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Silvio, vidim da nešto pokušavaš sa slikama, pa bih ti preporučila čitanje svih uputa o postavljanju slika na Wikipediju, jer nepravilno postavljene slike, ili one koje krše autorska prava brišemo. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:05, 7. listopad 2008. (CEST)

Slike #2[uredi kôd]

Molim te da slike prvo pokušaš pronaći na zajedničkom poslužitelju. Većina slika koje si postavio već se nalazi tamo pa ih nije potrebno postavljati na hr.wikipediju. Ako je slika na zajedničkom poslužitelju, kad klikneš na nju ispod slike nalazi se obavijest "Datoteka je dio Wikimedijinog spremnika gdje se nalazi i njen opis" (na hrvatskom, engleskom, francuskom...)

primjer slike koja je na zajedničkom poslužitelju

Ako imaš bilo kakvih pitanja, samo pitaj. Pozdrav --MayaSimFan 00:03, 8. listopad 2008. (CEST)

Nepravilno postavljene datoteke[uredi kôd]

Silvio, blokirala sam te iz razloga jer si postavio veći broj slika bez opisa slike, ne znamo tko je autor tih fotografija, a iz nepostojećih podataka fotografije ne mogu zaključiti niti da si ti autor tih fotografija. Stoga te molim još jednom, pročitaj sva pravila koja se tiču pravila o slikama i pitaj što ti nije jasno, jer moramo ostvariti neku komunikaciju, bez nje ne možemo znati što ti nije jasno, niti te uputiti. Vjerujem da ovdje ima dovoljno fotografija koje bi zadovoljile potrebe članka o solarnoj energiji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:08, 8. listopad 2008. (CEST)

Stil[uredi kôd]

Pozdrav. Vidim da si uklonio moju izmjenu. Uobičajno je da članci na wikipediji imaju uvodni tekst iznad kojega neide podnaslov, a započinju otprilike ovako "Pojam iz naslova je...", stoga bih te zamolio da pokušaš tako formulirati uvod člaka kojeg si započeo. Također, članke kategoriziramo, pa sam ga dodao u Kategorija:Elektrane LP --Suradnik13 (razgovor) 17:38, 9. listopad 2008. (CEST)

Solarne termalne elektrane[uredi kôd]

Silvio, koliko vidim Solarne termalne elektrane se nalaze bez problema, a na svojoj suradničkoj stranici napiši nešto o sebi, postavi neki suradnički okvirić, tamo je nepotreban tekst koji je sada u članku. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:53, 9. listopad 2008. (CEST)

Stavljanje poveznica i tipka prikaži[uredi kôd]

Pozdrav. Primjećujem da stavljaš wikipoveznice u članak, to je ok, ali bih te samo zamolio da češće koristiš tipku "Prikaži kako će izgledati", a kad staviš sve poveznice, onda pritisneš "Sačuvaj stranicu". Time olakšavaš praćenje promjena u povijesti članka suradnicima koji prate izmjene . Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 22:29, 9. listopad 2008. (CEST)

Dogovor kolega[uredi kôd]

Silvio, je li možda postoji neki dogovor kolega s fakulteta koji su odlučili zajednički napisati nekoliko članaka o elektranama? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:14, 10. listopad 2008. (CEST)

Solarne termalne elektrane[uredi kôd]

Silvio, u članak sam dodala još wikipoveznica i međuwikipoveznice za koje pretpostavljam da vode na odgovarajući članak na engleskome jeziku. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:41, 13. listopad 2008. (CEST)

IRC[uredi kôd]

Silvio, zamolila bih te ako se možeš spojiti na IRC, nije komplicirano, samo slijedi napisane upute, a najbolje vrijeme za chat je oko 20 sati, tada je i najveći broj suradnika na IRC-u, no možeš pokušati u bilo koje vrijeme. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:55, 15. listopad 2008. (CEST)

Solarne termalne elektrane 2[uredi kôd]

Dobar je članak, ali bilo bi dobro kad bi na kraju članka stavio podnaslov "Izvori" s navedenom literaturom/linkovima koje si koristio prilikom pisanja. Pozdrav--Suradnik13 (razgovor) 13:27, 16. listopad 2008. (CEST)