Srđan Milodanović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Srđan Milodanović (Subotica, 1982.) je likovni umjetnik iz zajednice Hrvata iz Vojvodine[1].

Umjetnički rad[uredi | uredi kôd]

Kao autor stvara u područjima koja su blizu ready made umjetnosti. Pri tome originalno iskoračuje: služeći se odbačenim, otpadnim neslikarskim materijalima (drvene letve, lokot, klopka, metalne ploče)"zatvara" nenaslikana bijela platna te na taj način stvara upadljive nove slike-objekte koje imaju drugo značenje, sliku zbilje.[2] Djela su asamblaži kojima reagira na to što se tradicionalnim slikarskim sredstvima ne može prenijeti poruka, a ujedno njima kritizira suvremeno društvo. [3]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Izlagao je na skupnim izložbama. U Hrvatskoj je skupno izlagao u Zagrebu u Galeriji Matice hrvatske[3] zajedno s Leom Vidaković, Verom Đenge i Goranom Kujundžićem (Paralelni procesi)[1], u Varaždinu u Klubu Europa media u Hrvatskom narodnom kazalištu[4], u Požezi u Gradskom muzeju [5], u Šibeniku u Galeriji svetog Krševana [6] i tako dalje. U Subotici je skupno izlagao u Modernoj galeriji Likovni susret te u još nekoliko gradova po Vojvodini, a u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. [7][8]

Izvor[uredi | uredi kôd]

  1. 1,0 1,1 Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata Zlatko Žužić: U U Zagrebu održana izložba mladih Hrvata iz Vojvodine, (bez datuma; proljeće 2011.)
  2. HNK Varaždin Mladi akademski likovni umjetnici iz Vojvodine na izložbi Paralelni procesi (o radu Vere Đenge, Srđana Milodanovića, Gorana Kujundžića i Lee Vidaković)
  3. 3,0 3,1 Vijenac br.444, 10. ožujka 2011. Lana Đaković: Raznolikost izričaja i poetika
  4. HNK Varaždin Otvaranje izložbe Paralelni procesi 27. siječnja
  5. Muzejska udruga istočne Hrvatske «Paralelni procesi», 24. lipnja 2011.
  6. Radio Subotica, program na hrvatskom U Šibeniku predstavljene aktivnosti Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Uredništvo, 14. ožujka 2011. (arhivirana vijest)
  7. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Otvorena izložba «Paralelni procesi» , 3. srpnja 2011.
  8. Radio Subotica na hrvatskom jeziku