Visoka škola za informacijske tehnologije Zagreb

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Visoka škola za informacijske tehnologije Zagreb
logo Vsite-a
Osnovan: 2006
Dekan: dr.sc. Milorad Nikitović, prof. visoke škole
Studijski programi
- Računalni sustavi
- Baze podataka
- Programiranje
- Projektiranje IS-a
Službena stranica:       www.vsite.hr


Visoka škola za informacijske tehnologije Zagreb ili VsiTe (Vsajt, /v:sa?t/), je privatna visoka škola informacijskih tehnologija odnosno studij znanstvenog područja tehničkih znanosti, polje računarstvo. Nalazi se u Zagrebu, Klaićevoj 7, a utemeljena je 2006. godine. Na stručnom studiju informacijskih tehnologija previđena su četiri smjera. Osnovan je specijalistički diplomski stručni studij informacijskih tehnologija. Studij se može izvoditi u semestrima. Moguće je birati izborne kolegije drugih studija i institucija. Stručni ili akademski naziv ili stupanj koji se stječe završetkom studija je stručni prvostupnik informacijskih tehnologija. 2011. godine Visoka škola za informacijske tehnologije Zagreb je primila EN ISO 9001:2008 certifikat.

Specijalistički diplomski studij

Uloga stručnog specijalista inženjera informacijskih tehnologija u skladu je s tendencijama u društvu da se složeni tehnički poslovi obavljaju uz pomoć kvalitetno osposobljenih stručnjaka, koji raspolažu konkretnim znanjima o tehnologijama koje se primjenjuju u praksi. Školovanje tijekom stručnog specijalističkog diplomskog studija informacijskih tehnologija, treba polaznicima dati upravo ona specijalistička stručna znanja, koja će im omogućiti samostalno praćenje razvoja tehnike na području kojim se bave, te primjenu stečenog znanja u voditeljstvu i izgradnji složenih informacijskih sustava

Smjerovi studija[uredi VE | uredi]

Smjerovi su prilagođeni specifičnim poslovima stručnog prvostupnika informacijskih tehnologija (sistemski inženjer, programer, projektant baze podataka, projektant informacijskog sustava). Usmjeravanje se obavlja izborom smjera u četvrtom semestru, odnosno izborom dva obvezatna izborna kolegija za taj smjer. Preostala dva izborna kolegija četvrtog semestra biraju se slobodno. U trećoj godini studenti izborne kolegije biraju slobodno, uz preporuku kolegija sukladnih izabranom smjeru.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]