Zakon braće

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Zakon braće
Zakon braće
Logo serije
Prison Break
Format akcijska serija
Autor Paul Scheuring
Glumci Wentworth Miller
Dominic Purcell
Amaury Nolasco
Država podrijetla Flag of the United States.svg SAD
Broj epizoda 81 epizoda
Produkcija
Trajanje epizode cca 43 min
Prikazivanje
U Hrvatskoj RTL Televizija
Emitiranje 28. kolovoza 2005. – 15. svibnja 2009.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Sadržaj[uredi VE | uredi]

Lincoln Burrows osuđen je na smrtnu kaznu i trebao bi biti pogubljen za nekoliko mjeseci zbog ubojstva za koje je njegov mlađi brat Michael siguran da nije počinio. U nedostatku drugih opcija i sa sve manje vremena koje preostaje njegovom bratu, Michael poduzima drastične mjere kako bi završio u zatvoru Fox River, istom zatvoru u kojem se nalazi Lincoln. Jednom unutar zatvora, Michael – inače građevinski inženjer dobro upoznat s nacrtom zatvora – počinje provoditi zamršeni plan za bijeg s Lincolnom.

Prva sezona[uredi VE | uredi]

Sadrži 22-e epizode, počinje ubojstvom Terrencea Steadmana, brata potpredsjednika SAD-a, za čiju je smrt osumnjičen Lincoln "Linc" Burrows. Zbog snažnih dokaza koji mu ne idu u prilog, Lincoln je osuđen na smrtnu kaznu i poslan je u zatvor "Fox River" gdje čeka smaknuće. Lincolnov brat, Michael Scofield, je uvjeren u Lincolnovu nevinost i sprema plan bijega. Nakon što se sam smjesti u Fox River, vrijeme radi protiv Michaela i on mora preći razne prepreke te uspostaviti čvrste veze među ostalim osuđenicima i zatvorskim osobljem kako bi izvukao svog brata. U tome im pomaže i Veronica Donovan, njihova prijateljica, koja istražuje zavjeru zbog koje je Lincoln strpan u zatvor. No, prati ih i tajna organizacija poznata kao Kompanija.

Druga sezona[uredi VE | uredi]

Sadrži 22-e epizode i odmah se nadovezuje na svršetak 1. sezone. Radnja se zbiva osam sati nakon bijega iz zatvora Fox River, fokusirajući se na bijeg Mikea, Linca i ostalih. Predstavljeni su novi likovi, kao lik federalnog agenta Alexandera Mahonea, kojemu je dat posao da pronađe i ulovi 8 odbjeglih zatvorenika. Druga tema serije je politička zavjera kojom upravlja Kompanija, koja ne odustaje u svom cilju da eliminira Lincolna Burrowsa i sve ostale koji im se nađu na putu.

Treća sezona[uredi VE | uredi]

Ima 13 epizoda, uvodi nas u život likova koji su završili u Panami. Dok je Lincoln trenutno oslobođen od optužbi, Michael je pritvoren u Soni, optužen za ubojstvo.

Četvrta sezona[uredi VE | uredi]

Skoro svi bježe iz zatvora u Soni i odlaze u bijeg. Michael i ostali zatvorenici dobili su zadatak da nađu Scyllu (vrijedan čip s informacijama o Kompaniji), ako to ostvare bit će slobodni zauvijek.

Nakon velikog pada gledanosti, scenaristi su prisiljeni naglo završiti priču te tako četvrta sezona biva i posljednja. Sezona ukupno ima 22 epizode plus dvije dodatne epizode koje objašnjavaju kako je došlo do završetka same priče.

Uloge[uredi VE | uredi]

Glavni likovi[uredi VE | uredi]

Sporedni likovi[uredi VE | uredi]

˙(( Julijan Poderico)) kao Philip Summer (sezona 2,4)

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]