Dodatak:Popis zračnih luka u Španjolskoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Glavne španjolske zračne luke

Ovo je popis zračnih luka u Španjolskoj poredanih po lokaciji.

Zračne luke u Španjolskoj (kontinent)[uredi VE | uredi]

Blizina mjesta kojem služi Država ICAO IATA Ime zračne luke
Civilne zračne luke
A Coruña Galicija LECO LCG Zračna luka A Coruña (Zračna luka Alvedro )
Albacete Kastilja-La Mancha LEAB [1] Zračna luka Albacete (Zrakoplovna baza Los Llanos)
Alicante Valencija LEAL ALC Zračna luka Alicante (bivša Zračna luka El Altet)
Almería Andaluzija LEAM LEI Zračna luka Almería
Asturija Asturija LEAS OVD Zračna luka Asturija
Badajoz Extremadura LEBZ BJZ Zračna luka Badajoz (Zračna luka Talavera la Real Badajoz)
Barcelona (El Prat) Katalonija LEBL BCN Zračna luka El Prat / Zračna luka Barcelona
Bilbao, Biscay (Vizcaya) Baskija LEBB BIO Zračna luka Bilbao
Burgos Kastilja i León LEBG [2] Zračna luka Burgos
Ciudad Real Kastilja-La Mancha LERL [3] Zračna luka Ciudad Real Central
Córdoba Andaluzija LEBA ODB Zračna luka Córdoba
Girona Katalonija LEGE GRO Zračna luka Girona-Costa Brava
Granada / Jaén Andaluzija LEGR GRX Zračna luka Federico García Lorca
Huesca Aragon LEHC [4] Zračna luka Huesca-Pirineos
Jerez de la Frontera, Cádiz Andaluzija LEJR XRY Zračna luka Jerez
León Kastilja i León LELN LEN Zračna luka León
Lleida Katalonija LEDA [5] Zračna luka Lleida-Alguaire
Logroño La Rioja LELO [6] Zračna luka Logroño-Agoncillo
Madrid Madrid LEMD MAD Zračna luka Madrid-Barajas
Madrid Madrid LECU MCV Zračna luka Cuatro Vientos
Madrid Madrid LETO TOJ Zračna luka Torrejón de Ardoz
Málaga Andaluzija LEMG AGP Zračna luka Málaga
Murcia / San Javier Murcia LELC MJV Zračna luka Murcia-San Javier
Pamplona Navara LEPP PNA Pamplona-Nóain
Reus, Tarragona Katalonija LERS REU Zračna luka Reus
Sabadell Katalonija LELL [7] Zračna luka Sabadell
Salamanca Kastilja i León LESA SLM Zračna luka Salamanca( Zrakoplovna baza Matacan)
San Sebastián, Gipuskoa Baskija LESO EAS Zračna luka San Sebastián( Zračna luka Fuenterrabia)
Santander Cantabria LEXJ SDR Zračna luka Santander( Zračna luka Parayas)
Santiago de Compostela Galicija LEST SCQ Zračna luka Santiago de Compostela( Zračna luka Lavacolla)
Sevilla Andaluzija LEZL SVQ Zračna luka Seville( Zračna luka San Pablo)
Valencija Valencija LEVC VLC Zračna luka Valencia
Valladolid / Villanubla Kastilja i León LEVD VLL Zračna luka Valladolid( Zračna luka Villanubla)
Vigo, Pontevedra Galicija LEVX VGO Zračna luka Vigo-Peinador
Vitoria-Gasteiz / Foronda Baskija LEVT VIT Zračna luka Vitoria( Zračna luka Foronda)
Zaragoza Aragon LEZG ZAZ Zračna luka Zaragoza
Vojne zračne luke
Alcantarilla Murcia LERI Zrakoplovna baza Alcantarilla
Granada Andaluzija LEGA Zrakoplovna baza Armilla
León Kastilja i León LELN LEN Zrakoplovna baza León
Madrid Madrid LEGT Zrakoplovna baza Getafe
Morón de la Frontera / Seville Andaluzija LEMO OZP Zrakoplovna baza Morón
Rota Andaluzija LERT Zrakoplovna baza Rota Naval
Salamanca Kastilja i León LESA SLM Zrakoplovna baza Matacan (Zrakoplovna baza Matacan)
Santiago de Compostela Galicija LEST SCQ Vojna zračna luka Santiago de Compostela
Valladolid / Villanubla Kastilja i León LEVD VLL Villanubla Zrakoplovna baza

Zračne luke na Balearima[uredi VE | uredi]

Položaj ICAO IATA Ime zračne luke
Ibiza LEIB IBZ Zračna luka Ibiza
Mallorca LEPA PMI Zračna luka Palma de Mallorca (Zračna luka Son Sant Joan)
Mallorca LESB Zračna luka Son Bonet
Minorca LEMH MAH Zračna luka Minorca (Zračna luka Menorca)
Minorca LESL Zračna luka San Luis

Zračne luke na Kanarima[uredi VE | uredi]

Položaj ICAO IATA Ime zračne luke
El Hierro GCHI VDE Zračna luka El Hierro
Fuerteventura GCFV FUE Zračna luka El Matorral
Gran Canaria GCLP LPA Zračna luka Gran Canaria (Las Palmas)
La Gomera GCGM GMZ Zračna luka La Gomera
La Palma GCLA SPC Zračna luka La Palma
Lanzarote GCRR ACE Zračna luka Lanzarote (Zračna luka Arrecife)
Tenerife GCXO TFN Zračna luka Tenerife (sjever) (Zračna luka Los Rodeos)
Tenerife GCTS TFS Zračna luka Tenerife (jug) (Zračna luka Reina Sofía)

Zračne luke na Ceuti i Melilli[uredi VE | uredi]

Položaj ICAO IATA Ime zračne luke
Ceuta GECE JCU Heliodrom Ceuta
Melilla GEML MLN Zračna luka Melilla

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. ABC više nije IATA oznaka za zračnu luku Albacete, vidi [1]
  2. RGS više nije IATA oznaka za zračnu luku Burgos, vidi: [2]
  3. CQM više nije IATA oznaka za zračnu luku Ciudad Real Central, vidi: [3]
  4. HSK više nije IATA oznaka za zračnu luku Huesca-Pirineos, vidi: [4]
  5. ILD više nije IATA oznaka za zračnu luku Lleida-Alguaire, vidi: [5]
  6. RJL više nije IATA oznaka za zračnu luku Logroño-Agoncillo, vidi: [6]
  7. QSA više nije IATA oznaka za zračnu luku Sabadell, vidi: [7]