Razgovor sa suradnikom:Karlo K/Arhiv1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

--MayaSimFan 21:30, 27. rujna 2006. (CEST)[odgovori]

Čestitka[uredi kôd]

Ma nema na čemu Karlo. Tvoj mi se članak jako svidio, a vidim da ko i ja voliš povijest. Sretan Uskrs. --Roman 17:55, 7. travanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:02, 13. lipanj 2008. (CEST)

Prikaži kako će izgledati - drugi put[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 23:11, 13. lipanj 2008. (CEST)

Zvonko Bušić[uredi kôd]

Pozdrav. Uklonio sam tvoje izmjene iz članka budući da se radi o biografskom članku, a ne zbirci mišljenja kojima nije mjesto ovdje.--Saxum 15:18, 5. kolovoz 2008. (CEST)

Ponovit ću ti. Ovo je biografski članak koji se bavi osobom, a ne reakcijama javnosti.
Wikicitati »Izražavanje misli o tekućim događajima: Wikipedija nije mjesto izražavanja misli na račun tekućih događaja«

--Saxum 15:24, 5. kolovoz 2008. (CEST)

ja ne znam jeste li vi shvatili o čemu je ovdje riječ. Ovdje nije stvar izvor (i novine jesu dobar izvor), nego važnost uklonjenog ulomka u članku Zvonko Bušić. Ovo je biografski članak, on govori o toj osobi, a ne o reakciji javnosti. Kakve veze uopć ima reakcija javnosti za tu osobu?--Saxum 15:37, 5. kolovoz 2008. (CEST)
Moj odgovor je dan na stranici za razgovor dotičnog članaka. Ukratko: na wikipediji nije primjereno pod biografske članke prenositi izjave određenih političkih stranaka. --Suradnik13 (razgovor) 15:45, 5. kolovoz 2008. (CEST)

Karlo K, zašto si uklonio poveznicu na stranicu "Hrvati AMAC" koja je navedena kao vrelo suradnika koji je započeo članak? Lijep pozdrav --Roberta F. 04:09, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Karlo K, nisi objasnio zašto su stranice "Hrvati AMAC" neobjektivne? Lijep pozdrav --Roberta F. 18:46, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Posmatram sa strane (Crna Gora) raspravu oko Tvoga članka. Shvatam da svakako želiš predstaviti čitavu storiju o g.Bušiću što je moguće kompleksnije. Uzimam slobodu da primjetim da je najvažnije navesti podatke o g.Bušiću tokom proteklih tri decenije sve do njegovoga povratka u Hrvatsku. Dnevne reakcije, ma čije, sada nemaju bogzna kakvu vrijednost. Vrijeme je majstorsko rešeto...

No, kad smo već kod te teme, ranije sam na Hrvatskoj W. predložio da se napiše opširniji članak o Brunu Bušiću. Predlažem da, ukoliko si raspoložen (a verziran vjerovatno jesi) poboljšaš sadašnju natuknicu o njemu. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 00:11, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Stjepan Mesić i Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika[uredi kôd]

Karlo K, vrlo zanimljivo. Toliko duboko nisam ni pretraživala po portalu i ne znam što razmišljanja o Stjepanu Mesiću imaju veze sa životopisom Zvonka Bušića. No, nisam znala da je Stjepan Mesić 1967. godine osudio Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnoga jezika rekavši: "Mislim da je Deklaracija doživjela apsolutni krah i da je javnost osudila sve njezine sastavljače. Pridružujem se onim drugovima zastupnicima koji traže da se objelodane imena potpisnika, da se ne samo društveno i politički osude stavovi i potpisnici deklaracije nego da i tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv odgovornih osoba…" (Hrvati AMAC Vjesnik), dok je recimo Miko Tripalo istina 20 godina kasnije rekao: da je objavljivanje teksta Deklaracije bilo potpuno opravdano, jer "u onakvom sistemu... neke stvari nije bilo moguće postaviti na drugačiji način." Zbog toga je, kako zaključuje, "deklaracija, bez obzira na sve sukobe, nepravde i nesporazume, odigrala krupnu ulogu u sveukupnoj emancipaciji i očuvanju samobitnosti hrvatskoga naroda". Današnji predsjednik Mesić se dakle, te ne tako daleke 1967. godine, pridružio onima koji su te hrvatske jezikoslovce, književnike željeli smjestiti iza rešetaka, samo zato jer su se usudili dignuti glas protiv srbizacije hrvatskoga jezika. Možeš li mi odgovoriti jesu li onda prema tvojoj procjeni Miroslav Brandt, Dalibor Brozović, Radoslav Katičić, Tomislav Ladan, Slavko Mihalić, Slavko Pavešić i Vlatko Pavletić također nepodobni za citiranje i uporabu njihovih djela u člancima na Wikipediji? Lijep pozdrav --Roberta F. 00:32, 7. kolovoz 2008. (CEST)

ako želiš, stranicu možeš arhivirati, ali bi te zamolio da ne uklanjaš sadržaj s nje --Dalibor Bosits © 19:46, 7. kolovoz 2008. (CEST)