'n Beetje

Izvor: Wikipedija
"'n Beetje"
Pjesma s Eurosonga 1959.
Žanr šansona
Izvođač(i) Teddy Scholten
Jezik nizozemski
Skladatelj(i) Dick Schallies
Tekstopisac Willy van Hemert
Trajanje 3.03
Plasman
Mjesto u finalu 1.
Bodovi u finalu 21
Kronologija nastupa
"Heel de Wereld" "Wat een geluk"
1958. 1960.

'n Beetje (Mali dio) (Ponekad krivo napisano "Een Beetje") je pjesma koju je pjevala nizozemska pjevačica Teddy Scholten i koja pobijedila na Euroviziji 1959. To je bila druga pobjeda za Nizozemsku u 4 godine natjecanja.

Pjesma je nešto bržeg tempa nego pobjedničke pjesme iz prošlih godina. Pjesma govori o ženi koju je ljubavnik pitao da li mu je bila vjerna, na što je ona odgovorila "Malim dijelom". Pjevačica uz ovo priznanje navodi kako je "svatko barem jednom u životu zaljubljen" te kako u životu puno stvari navodi osobu na razuzdanu ljubav (Mjesečina, crvene ruže, romansa malog kafića...). Slušatelju se šalje poruka da nitko u životu ne može biti vječno vjeran jednoj osobi. Teddy Scholten je uz originalnu pjesmu na nizozemskom snimila i verzije na njemačkom (Sei Ehrlich - Budite iskreni), talijanskom, (Un poco - Malo), i švedskom (Om våren - U proljeće).

Pjesma je izvedena peta po redu na natjecanju poslije Mon ami Pierrot Jaquesa Pillsa i prije Heute Abend wollen wir tanzen geh'n Alice i Ellen Kessler. Makar je pobijedila, Nizozemska sljedeće godine nije ugostila natjecanje nego je tu čast i dužnost prepustila Velikoj Britaniji.

Izvori[uredi | uredi kôd]

http://www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=276 http://www.diggiloo.net/?1959nl