Hold Me Now

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
"Hold Me Now"
Pjesma s Eurosonga 1987.
Žanr balada
Država Irska
Izvođač(i) Johnny Logan
Jezik engleski
Skladatelj(i) Johnny Logan
Tekstopisac Johnny Logan
Trajanje 3:05
Plasman
Mjesto u finalu 1.
Bodovi u finalu 172
Kronologija nastupa
"You Can Count On Me" "Take Him Home"
1986. 1988.

"Hold Me Now" je pjesma Johnnyja Logana iz 1987. godine. Glazbu i stihove pjesme napisao je sam Logan. Logan je s ovom pjesmom 1987. godine predstavljao Irsku na Pjesmu Eurovizije 1987. u Belgiji i osvojio prvo mjesto s ukupno 172 boda. Ovo je bila Loganova druga pobjeda na Eurosongu (nakon Eurosonga 1980. i pjesme "What's Another Year?") čime je postao jedini izvođač koji je dva puta pobijedio na Eurosongu. Logan će 1992. postati i trostruki pobjednik, ovaj put kao autor pjesme Linde Martin "Why Me?".

Ova je pjesma jedna od rijetkih pobjedničkih pjesama koje je u potpunosti napisao autor i danas se smatra jednim od vrhunaca Eurosonga. Na posebnom showu 2007. na kojem se slavilo 50 godina Eurosonga, ova je pjesma proglašena trećom najboljom pjesmom na Eurosongu (nakon "Waterlooa" i "Nel blu dipinto di blu").

Nakon što je Logan proglašen pobjednikom bio je toliko shrvan emocijama da nije uspio dosegnuti vrhunac pjesme prilikom ponovnog izvođenja. Kao što je već 1980. napravio, nakon pobjede, ponovo je izjavio: "Volim te Irska!".

Pjesma je izvedena 12. po redu, nakon Danske pjesme "En lille melodi" koju su izvodili Anne-Cathrine Herdorf i Drengene, te prije Jugoslavije i Novih fosila i njihove pjesme "Ja sam za ples". Na kraju glasovanja, Logan je osvojio 172 boda i prvo mjesto.

Logana je kao irskog predstavnika 1988. nasljedio Jump The Gun s pjesmom "Take Him Home", a na mjestu pobjednika Celine Dion s pjesmom "Ne partez pas sans moi" koju je pjevala predstavljajući Švicarsku.

Uspjeh na glazbenim ljestvicama[uredi | uredi kôd]

Država Vrhunac
Flag of Switzerland.svg Švicarska 6
Flag of Austria.svg Austrija 4
Flag of the Netherlands.svg Nizozemski TOP 40 3
Flag of Sweden.svg Švedska 2
Flag of Norway.svg Norveška 2