Bojan Navojec

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Bojan Navojec
Bojan Navojec
Rođenje 26. travnja 1976. (Bjelovar, Hrvatska)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Bojan Navojec (Bjelovar, 26. travnja 1976.) je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Bojan Navojec je hrvatski filmski i kazališni glumac. Svoju prvu ulogu odigrao je u filmskoj drami "Rusko meso", u režiji Lucasa Nole. Time je započeo uspješnu filmsku karijeru te glumio u više od 70 hrvatskih, regionalnih i međunarodnih filmova. Navojec je 1999. godine debitirao kao dramski glumac u Gradskom kazalištu Gavella u Zagrebu (Ibsen / Jelinek, Ah Nora, Nora, u režiji P. Magelli), gdje je bio angažiran do 2003. godine. Godine 2010. pridružio se drami Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tijekom svoje kazališne karijere radio je s vodećim hrvatskim i regionalnim kazališnim redateljima u vodećim kazališnim kućama, a pojavio se u više od 50 kazališnih predstava. Navojec je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine. Na istoj školi danas podučava "Glumu pred kamerama". Dobitnik je brojnih hrvatskih glumačkih nagrada.

Jedan od dvadeset potpisnika pisma upućenog zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, u kojemu izražavaju svoju zabrinutost imenovanjem Zlatka Hasanbegovića članom Kazališnog vijeća HNK Zagreb.[1][2]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Boris Vlašić, Jutranji list, GLUMCI HNK PROTIV HASANBEGOVIĆEVA DOLASKA U KAZALIŠNO VIJEĆE, 30. prosinca 2017., Pristupljeno 30. prosinca 2017.
  2. HINA, net.hr, VELIKA POBUNA PROTIV HASANBEGOVIĆA, 30. prosinca 2017., Pristupljeno 30. prosinca 2017.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]