Bojan Navojec

Izvor: Wikipedija
Bojan Navojec
Bojan Navojec
Rođenje 26. travnja 1976., Bjelovar, Hrvatska
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Bojan Navojec (Bjelovar, 26. travnja 1976.) je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Bojan Navojec je hrvatski filmski i kazališni glumac. Svoju prvu ulogu odigrao je u filmskoj drami "Rusko meso", u režiji Lucasa Nole. Time je započeo uspješnu filmsku karijeru te glumio u više od 70 hrvatskih, regionalnih i međunarodnih filmova. Navojec je 1999. godine debitirao kao dramski glumac u Gradskom kazalištu Gavella u Zagrebu (Ibsen / Jelinek, Ah Nora, Nora, u režiji P. Magelli), gdje je bio angažiran do 2003. godine. Godine 2010. pridružio se drami Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Tijekom svoje kazališne karijere radio je s vodećim hrvatskim i regionalnim kazališnim redateljima u vodećim kazališnim kućama, a pojavio se u više od 50 kazališnih predstava. Navojec je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine. Na istoj školi danas podučava "Glumu pred kamerama". Dobitnik je brojnih hrvatskih glumačkih nagrada.

Jedan od dvadeset potpisnika pisma upućenog zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, u kojemu izražavaju svoju zabrinutost imenovanjem Zlatka Hasanbegovića članom Kazališnog vijeća HNK Zagreb.[1][2]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Boris Vlašić, Jutranji list, GLUMCI HNK PROTIV HASANBEGOVIĆEVA DOLASKA U KAZALIŠNO VIJEĆE, 30. prosinca 2017., Pristupljeno 30. prosinca 2017.
  2. HINA, net.hrArhivirana inačica izvorne stranice od 30. prosinca 2017. (Wayback Machine), VELIKA POBUNA PROTIV HASANBEGOVIĆA, 30. prosinca 2017., Pristupljeno 30. prosinca 2017.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]