Počivali u miru

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Počivali u miru
Format dramska serija
Autor Goran Rukavina
Koraljka Meštrović
Glumci Judita Franković
Dragan Despot
Miodrag Krivokapić
Luka Dragić
Goran Navojec
Miodrag Krivokapić
Goran Navojec
Daria Lorenci
Anja Šovagović-Despot
Boris Cavazza
Država podrijetla Hrvatska
Broj epizoda 32
Broj sezona 3
Produkcija
Trajanje epizode 45-50 minuta
Prikazivanje
TV kuća HRT
U Hrvatskoj HRT
Emitiranje 4. siječnja 2013. – još traje
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

"Počivali u miru" hrvatska je dramska serija koja je s prikazivanjem krenula 4. siječnja 2013. godine. Tvorci serije su Goran Rukavina i Koraljka Meštrović. Redatelji prve sezone su Kristijan Milić i Goran Rukavina, a glavni scenarist je bio Saša Podgorelec, dok su scenaristi epizoda bili Ivor Martinić, Ivan Turković Krnjak i Marko Hrenović.

Radnja[uredi VE | uredi]

1. sezona[uredi VE | uredi]

Lucija Car je mlada i ambiciozna novinarka. Radi na TV-u gdje se želi nametnuti i dokazati da je bolja od svog oca, pokojnog novinara Nikole Cara. Luciju će zainteresirati reportaža o rušenju zatvora Vukovšćak. Kada ode obaviti reportažu zainteresirati će ju zatvorsko groblje. Uz pomoć umirovljenog zatvorskog čuvara Martina Lucija će pokušati otkriti sudbine ljudi koji su pokopani na groblju. Tom istragom navući će si za vrat bivšeg UDBAŠA i navodnog mrtvaca Zdenka Jurkovića. Dobivati će prijeteće poruke, ali tu je neće obeshrabriti već samo učiniti još upornijom i željnijom istine. Tim će se poslom približiti posljednjem slučaju svog oca, ali i ugroziti zaručnika Borisa. Sve te tužne ljudske sudbine natjerati će Luciju da shvati kako bi mrtvi počivali u miru živi moraju platiti visoku cijenu.

2. sezona[uredi VE | uredi]

Nakon Martinove smrti Lucija je veoma potresena i shrvana izdajama bliskih ljudi. Nastavila je raditi na TV-u gdje obavlja banalne i jednostavne reportaže. Glavna urednica Zora ju pošalje u Istru gdje treba istražiti misteriozni kult. Međutim Luciju zainteresira tvornica azbesta čiji su zaposlenici redom umirali. Smjesti se u štanciju Križman. Muž vlasnice Marije počinio je samoubojstvo u isto vrijeme kada je Lucija stigla u grad. Marija je također potomak Histra i predvodnica kulta. U istrazi o tvornici azbesta Luciji će pomoći propala novinarka Ines Polić. Također će se zaljubiti u inspektora Romana Soršaka koji krije tajnu. Njezin bivši neprijatelj Zdenko Jurković/Mate Šušnjara se nalazi u zatvoru odakle čeka priliku za bijeg.

3. sezona[uredi VE | uredi]

Nakon tragedije u Istru prošlo je par godina. Lucija se je povukla iz novinarstva u arhivu. Psihički je loše pa zbog toga odlazi kod psihijatra i trenira boks. Mate Šušnjara se je zato vrijeme krivo u planinama, ali nakon sestrine smrti je odlučio osvetiti se svima koji su mu uništili život. Trebat će mu Lucijina pomoć pa joj ponudi partnerstvo i istinu o smrti pripadnika zagrebačke zlatne mladeži. Zadnja smrt je pogodila obitelj generala Koretića. U otkrivanju istine Luciji će pomagati bivši novinar Kosta Mandić i propali boksač Miki. Oni su jedine osobe kojima Mate vjeruje. Ovog puta ulozi su se povisili, a istina bi sve mogla doći glave i uništiti zagrebački mafijaški lanac.

Glumačka postava[uredi VE | uredi]

Glavna glumačka postava[uredi VE | uredi]

Glumac/ica Lik
Judita Franković Lucija Car
Miodrag Krivokapić Martin Strugar
Dragan Despot Mate Šušnjara/Zdenko Jurković
Nina Violić Ines Polić
Danko Ljuština Kosta Mandić
Anja Šovagović Despot Marija Križman
Goran Navojec Romano Soršak
Jelena Miholjević Zora Agnezi
Luka Dragić Željko Ban
Boris Cavazza Bruno Vilinski
Daria Lorenci Franka Pavić
Bruna Bebić Tudor Danica Hreljak
Boris Svrtan Zdeslav Tokić
Ozren Grabarić Boris Drobnjak
Ivan Ožegović Goran Car
Hrvoje Kečkeš Ivan Tabak
Bojan Navojec Mauro Peroja
Jernej Šugman Zoltan Barath
Helena Minić Matanić Kata Barath
Dejan Aćimović General Koretić
Mladen Vulić Sep
Tena Nemet Brankov Buga Koretić
Zijad Gračić Branko Ilović
Katarina Strahinić Nevena Bedrica

Gostujuće uloge[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis gostujućih uloga u "Počivali u miru"

Izvori[uredi VE | uredi]